kinguś
Nie poddam się
Wiem, że nie na temat, ale jak wstawić cytat?
Pod każdym postem jest ikonka
" cytuj a jak chcesz kilka odpowiedzi zacytować to wtedy " +
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Wiem, że nie na temat, ale jak wstawić cytat?
Calla czyli wszystko jest ok... dzień owulacji to dzień szczytu śluzu, czyli ostatni dzień w którym występuje śluz o cechach płodnych...Elisabeth rzecz w tym ze u mnie ostatnie cykle mają równo 36 dni i ani jedne dzień mniej czy więcej... ja do końca kalkulatorom nie ufam, obstawiam że owu była w niedzielę (mam taką nadzieję
) bo zaczęły boleć brodawki i śluz się zrobił biały...
a co do przytulanek to nie było wczoraj i w piatek, bo w czwartek, sobotę i niedziele sie nie oszczedzaliśmy:-)
a u mnie z tym płodnym to też jak kot napłakał....
GRATULUJĘ! fluidki wyłapaneto dopiero poczatek ciazy, a do lekarza ide dopiero 3 listopada. Trzymajcie kciuki kochane :-)
Przesylam Wam pozytywne fluidki, buziaczki :-)
dziękuję Ci bardzo, ale jak pisałam wyżej, nie najlepiej ze mnąElizabeth zdrówka życzę!
Asiucha ja nie jestem Pixella, ale moge Ci odpowiedziec... bo własnie w tym cyklu miałam monitoring robiony... byłam u gina w 10dc i zrobił mi pierwsze usg, żeby zobaczyć czy jest jakis pęcherzyk dominujący... potem poszłam w 12dc, bo wg moich obliczeń wtedy powinnam mieć owu, okazało się, ze pecherzyk się powiększył, ale był za mały jak na owu i potem poszłąm w 15dc , żeby sprawdzić czy ta owu juz była, u mnie pęcherzyka juz nie było czyli owu była... czyli w jednym cyklu robisz 3 usg dopochwowe, a nie jak piszesz, że jedno usg co miesiącpixella77 nie wiem czy dobrze rozumiem że monitoring owu to usg co miesiąc w dzień przewidywanej owulacji? Bo mi moja gin powiedziała abym przyszła tak koło następnej owu i wynikami badań.
ja brałam w tym cyklu ale u mnie było wręcz odwrotnie niz u Ciebie, śluzu nie miałam wcale za to ból okołoowulacyjny był mocny, ale nie wiem czy to wpływ wiesiołka?A ja mam pytanko: Czy wisiołek powoduje zmniejszenie bólu okołowulacyjnego??
owulacja występuje ostatniego dnia kiedy jest śluz o cechach płodnych i wtedy pęka pęcherzyk i jest jajeczko gotowe do zapłodnienia...jesli mozna jeszcze jedno pytanko jak to jest z owu, gdy zaczyna sie pojawiac ciagnacy, przezroczysty sluz oznacza to ze juz jajeczko jest "gotowe" czy ze jeszcze to potrwa zanim bedzie gotowe do zaplodnienia z gory dziekuje :-)
Eve miałam podobny wypadek, jak mieliśmy owczarka to też zjadł mi moje buty... kłótnia tez była... ale potem mąż(wtedy jeszcze nażeczony) stanął na wysokości zadania i kupił mi nowe... niestety psa trzeba pilnować i szkolić... a Labki to sa takie wariaty...ja mam okropny dzien dzisiej .... :-( rano okazalo sie ze psina zjadla mi moje ukochane buty tzn 1 buta ale na jedno wychodzi :--
-(
Mierzenie temperatury i obserwowanie śluz itp trzeba zacząć od początku cyklu a tak w środku to chyba tylko można usg zrobić.
a potem zacznę obserwację. Ja po odstawianiu tabletek anty, małam problem bo tez cykle były rozne i w pierwszym cyklu starań, nic nie robiłam aby wyliczyć owulke tylko poszłam na żywiał licząc że się uda,ale małpa przyszła , w nastepnym miesiący mierzyłam temp i właśnie dzieki temp udało mi sie wyznaczyć owulki i zafasolkować.
Wydaje mi sie że bedzie ciężko tak bez żadnych obserwacji można zawsze spróbować za pomoca kalkulatorów ale one tylko w przyblirzenu podają dzień owul.
, teraz mam 14 dzień cyklu tylko, że nie wiem ile będzie trwał

Dlatego ja idę do pracy żeby tak o tym nie myśłeć
Może zorganizujemy zbiorową kontrolowaną "wpadkę" ;-);-);-);-)

i dzieki za podp. jak cytowaćJak się pytałam intrenisty co można brać w ciąży to on mówił, żeby starać się na początku domowymi sposobami leczyć pić herbatę z miodem a gardło można płukać wodą z solą lub szałwią.Dziewczyny a mnie wzięło przeziębienie na maxa i nie wiem co z tym fantem zrobić? czy myslicie, że jedna, diwe tabletki paracetamolu dziennie nie zaszkodzi? wiem, że może w cale nie jestem w ciąży, ale powinnam się tak traktować, w końcu się staramy...
I inne pytanko czy kwas ascorbinowy (vitC) można brać?

...ale staram sie byc w temacie na biezaco i podczytuje regularnie co napisalyscie - a lektura calkiem spora:-)

:-)

bo nieregularne i obfite @, trądzik, nadmierne wloski tu i owdzie, wysoki cholesterol - przy odpowiedniej diecie - bole okropne przy @, silny PMS, przebyta operacja na usuniecie cysty na jajniku, ciaza chemiczna itd.......az sie boje tego co bedzie jak zaczne staranka

wiec ciagle mam taki humor..

strasznie mi go brak ale tym razem juz pierwszy raz od dawien dawna reki nie wyciagne...No pewnie teraz tak można spróbować ;-)Dzięki, więc chyba w tym miesiącu próbujemy na chybił-trafiła potem zacznę obserwację.
KINGUŚ PRZYŁĄCZAM SIĘ DO ZBIOROWEJ WPADKIi dzieki za podp. jak cytować

Właśnie dziś myślałam o Tobie ;-) Fajnie, że się odezwałaśWitajcie dziewczyny!!!
Dawno nic nie pisalam, fakt......ale staram sie byc w temacie na biezaco i podczytuje regularnie co napisalyscie - a lektura calkiem spora:-)Kingus-łap te fluidki, łap...pamietasz, ze grudzien/styczen ja dołączam do Ciebie ze starankami
A ja wlasnie mecze sie z okropna @...w niedziele mialam takie bole ze gryzlam, sciany, dywan, wanne...co tylko sie dalo, zjadlam listek no-spy -bezskutecznie....dzis juz nieco lepiej, ale nadal mam napiete podbrzusze![]()