reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No wiadomo jak bym miała taką możliwość też bym wolała wziąć kredyt ... płacisz tak samo tyle że kiedyś mieszkanie będzie Twoje ;-) no ale nam kredytu nie dadzą :-p

reklama
no własnie ja mam nadzieje, ze nam dadza kredyt...:zawstydzona/y:tak marzy mi sie, zeby jakis bank nam dał taki kredyt, zeby 700zł miesiecznie max spłacac... ale co tam...
najpierw to ja musze zobaczyc to mieszkanie:-)

Femme: Ja takze po stosunku z mezczyzna ma taka galaretkie biala lub przezroczysta... to normalne w trzecim trymestrze i pod koniec ciazy szczegolnie bo sie pytalam lekaza mojego. A czop moze byc kolory jasno zoltego, wpadajacy takze w zielen, brazowy, a takze z krwia ... wiec moze ci pomoze drugie baraszkowanie z twoim mezczyzna:p:-)I bedziesz miala mala przy sobie :-)...

Asiowo : My takze z A marzymy o wlasnym mieszkanku :-) tylko ze w toruniu to za mieszkanie trzeba placic prawie jak w warszawie:-(masakryczne ceny by kupic... a wynajem tez sie nie oplaca bo to jest tylko strata pieniedzy... Zycze powodzenia wam by sie wszystko ulozylo i mezulek dostal ten awans:)

A u mnei dzis masakra maluch coraz wiekszy w brzuszku to i waga jego wzrasta.. plecki strasznie bola... i zaczal mnie dziwnie brzuch ciagnac do dolu...a do porodu mam jeszcze troszkie ... najpozniej z was :( juz sie doczekac nie moge:) ajjj...

Hej babeczki :)

Oliwce serdecznie pogratuluję jak się pojawi bo na bank nie bedzie miała ani ochoty ani tym bardziej czasu na czytanie wypocin wstecz ;-)

Next...teraz uczem siem rozwoju dziecka do 12 miesiąca życia na brzuszku, plecach i kontaktów społecznych. Ciekawe rzeczy ale kucie ich zmniejsza ich atrakcyjność :-D

Asiowo ja to panicznie boję się kolosalnych kredytów na kilkadziesiąt lat. Wolałabym tak jak Polnej ukochany za granicę na parę lat (choć pewnie bym już tam została :-D). Chyba nie potrafiłabym się zdecydować na kredyt :baffled:.choć wynajęcie mieszkania kosztuje więcej niż raty...grrrrr :wściekła/y: My to pewnie wyemigrujemy do Norwegii bo tam rynek nie jest jeszcze zapchany Polakami a zarobki przy składaniu mebli potrafią utrzymać 4-osobową rodzinę, albo Szwecja gdzie dotacja na jedno dziecko potrafi utrzymac całą rodzinę :tak:

Życie jest brutalne. Stwierdzam. :baffled::-:)angry::no::wściekła/y::crazy:

PS
Heh dlatego zaczynam zbierać kupony z Echa Dnia w konkurcie "Mieszkanie za czytanie" do wygrania mieszkanko 40 m kw :))))))

Witam z rana ;-) ale Wy sie rozpisujecie :-):-D
wczoraj wyprasowalam te nieszczesne firanki i musialam je powiesic - juz cos mnie trafialo :angry: mialam dzis wyprac druga ale ta to dopiero jest trudna do zawieszania :sorry2: dzis pobudka o 6 ,Ala tez budzila sie pare razy wnocy wiec troche jestem niewyspana :blink:

Asiowo no ja jak najbardziej Trzymam kciuki za awans i mozliwosc kredytu :tak:;-) no a Paulinka swoje wazy :-) nie martw sie bo Ala tez miala duzyyyy brzuszek -zreszta nadal ma :rofl2::-)

Basia a ja takie bole mialam jak zaszlam w ciaze :tak:wiec moze cos sie zmajstrowalo ;-):-D:-D:-D

Kasia wiesz Ala tez miala podobne chrostki ale zadnej skazy nie miala :sorry2:
lekarka przepisala nam taka masc z antybiotykiem (robiona na zamowienie a nie kosztowala nawet 20 zl) a tylko takie cos moglo poskutkowac i po 2 dniach zmalaly a pozniej to znikly :tak: jak znajde ulotke to Ci napisze jaki byl sklad tej masci

Chwilami ano ja tez mialam zbierac kupony :-) no ale wsumie po co ? :sorry2:
a ten suwaczek z urodzinami to tak specialnie zebysmy nie zapomnialy ? :-D:-D:-D

Oliwka no a Ty umylas te okna czy jeszcze nie ? :-)

Polna ja tez sie nie wysypiam.. przez pierwsze dwa dni spac nie moglam jak Lenka miala taka wysoka goraczke a do tego spala z namiw lozku.. teraz jest ok ale musze wstawac wlasnie o 6 bo antybiotyk a dobudzic ta marude to koszmar istny.. masakra..
A ciaza to Ty mnie nie strasz:-D 4 listopada mam dostac @.. zobaczymy wtedy.. Moj A tez mnie straszy - nie wiem czemu.. mam chyba na czole cos wypisane:-D

hej mamusie:tak:
u nas juz troszke lepiej:tak:pobudka o 2 i 5 i wstawanko dopiero o 7:tak:
ale i tak nie umiem sie doczekac kiedy wróca przespane nocki:-D

Chwilami... bylismy w Irlandii jakis czas i nie wyobrazam sobie zebysmy mieli wyjechac... okropnie sie meczyłam, czułam, ze to nie moje i jestem tam obca, ja sie nie nadaje do takich wyjazdów, wole wziac ten kredyt i byc Szczesliwa z rodzina tutaj w Polsce:tak: Na szczescie mój M. uwaza tak samo!

Dzieki dziewczyny... dam znac co i jak sie sprawa z mieszkaniem rozkreci:tak:
Bo nie ma jak to miec w koncu cos swojego:-) a z autem poczekamy przez to ładnych pare lat, ale co tam, wazne ze wogole jakiekolwiek autko mamy:-D

Malej musze fotelik zmienic i mam dylemat... mała juz sie nie miesci w zwykłym nosidełku 0-13kg, nornalnie jeszcze nie siedzi, a nie wiem czy opłca mi sie kupowac ten 0-18kg... na jak długo bedzie go miec:zawstydzona/y:
No i juz chyba wybrałam krzesełko do karmienia (chyba zółte):
Krzesełko ALICE COSMO 2 ARTI + wkladka NAJTANIEJ (466895126) - Aukcje internetowe Allegro

Basia bo Twoj A wie ze My kobiety jestem podstepne i spiskujemy i pewnie dlatego tak mowi :tak::-D:-D:-D
czyli Lenka juz nie goraczkuje ?

Asiowo a nie lepiej kupic takie krzeselko ?http://allegro.pl/item461376011_drewniane_krzeselka_kamar_adas_sosna_teak.html
ja takie mialam i polecam !! wiem tamto co pokazalas jest fajniejsze i jakos lepiej wyglada no ale pomyslimy logicznie przy tym bedzie mogla sama siadac i jesc albo sie bawic gdy juz bedzie miala roczek :tak:
a fotelik taki jest chyba bardziej lezacy http://allegro.pl/item464979687_fotelik_samochodowy_sprint_lux_0_18_kg.html a jest niedrogi !! zreszta jak Paulinka skonczy rok to bedzie taki okres ze przez pol roku bedzie stala z waga :tak: i powinno sluzyc do 3 roku !!

Ostatnia edycja:
Asiowo fotelik fajny:tak:ja sama mam taki 2 czesciowy i sprawdzil sie u nas rewelacyjnie:-)
A co do fotelika do samochodu to nie wiem co Ci doradzic - moja Lena jezdzila w takim do 10 m-ca i gdyby nie to, ze glowka wystwala to pewnie by w nim jeszcze pojezdzila:-Dmy mamy teraz maxi cosi Priori i jest w nim taka opcja, ze mozesz fotelik ulozyc w pozycji pollezacej.. musialabys sie przesc do sklepu oni Ci powinni doradzic:tak:a krzeselko do karmienia mam takie i wlasnie z podobnych wzgledow jak Polna, potem Lena bedzie miala swoj stoliczek i krzeselko:-)
http://allegro.pl/item465284132_krzeselko_do_karmienia_stolik_mamalove_2_w_1.html
Polna na szczescie Leni juz od wczoraj nie ma goraczki - pediatra moiwla, ze jakby sie utrzymywala taka wysoka to by ja do szpitala wziela ale na szczescie spadlo.. tylko migdal powiekszony no i Lenka ma takie "chore oczka" :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Basia to dobrze ze juz nie goraczkuje ;-):tak:a migdalki szybko wroca do normalnej wielkosci i dalej bedzie wariowac :-)
a co do fotelikow takich malych to Ala nie lubiala jezdzic w nim od 5 miesiaca :sorry2: no ale jakos trzeba bylo przeczekac i kupilam Jej fotelik juz do 32 albo 34 kg , siedzi w Nim jak krolowa :-):-D
Dzieci to wzrokowy i jak czegos sproboje raz to chca wiecej , zreszta nie wiem czemu ale Ala jest bardziej za samochodami :sorry2: :rofl2::-D

Do góry