pytia
Fanka BB :)
MARZYCIELKO KOCHANA WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE, CÓRUNI I TATUSIA!!! SZYBKIEGO POWROTU DO DOMKU I WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ DLA CAŁEJ RODZINKI!!!!
Ja mam w domku gruszkę do lewatywy, ale nie wiem, czy zdecyduję się ją sama zrobić. Ostanio zrobili mi w szpitalu i było ok.
Fajnie anoli, super pomysł. U nas to już uzależnienie chyba, bo wieczorkiem mężuś na swoim laptopie, ja na swoim...
Faktycznie chyba za dużo tego netu...
Myszqa - powtórzę się, ale nasi faceci to mogą sobie ręce podać :-) Jakbym mojego słyszała z tym wyznaczaniem mi terminu porodu
Dwa dni przysługują każdemu urlopu okolicznościowego i są 100% płatne. A te dwa tygodnie może mąż wziąć (pracowadawca nie może mu odmówić), ale z tego co mi wiadomo, to jest płatne tak jak L-4 lub opieka nad dzieckiem, czyli 80 % tylko.
A propos żółtaczki, u mnie też nie robi się tych badań standardowo. Ale nie martwię sie, bo przed pierwszą ciążą sama się zaszczepiłam, a nie minęło jeszcze 5 lat, więc raczej nie mogłam się zarazić.
Dziewczyny czy lewatywe mozna zrobic samemu jeszcze w domu przed wyjazdem do szpitala?
Ja mam w domku gruszkę do lewatywy, ale nie wiem, czy zdecyduję się ją sama zrobić. Ostanio zrobili mi w szpitalu i było ok.
Zagladalam do was przez te pare dni cichaczem, bo obiecalam mezowi ze spedzimy te jego wolne kilka dni bez neta i telewizji.
Fajnie anoli, super pomysł. U nas to już uzależnienie chyba, bo wieczorkiem mężuś na swoim laptopie, ja na swoim...

Ja z rodzeniem też musze czekac do soboty (prośba męża) Jak nie urodzę od soboty do poniedziałku to później mogę dopiero w czwartek bo mojego M. nie będzie we wtorek i środę w Warszawie. :-)
Ale śmiało - Wy możecie rodzić![]()
Myszqa - powtórzę się, ale nasi faceci to mogą sobie ręce podać :-) Jakbym mojego słyszała z tym wyznaczaniem mi terminu porodu

Normalne zwolnienie lekarskie- opieka na zone, tak jak bierzesz na dziecko. Niewiem czy nalezy sie kazdemu czy tylko np. jak masz juz dziecko jedno ale chyba kazdemu. Dostajesz w szpitalu jeszcze. No i naleza Ci sie 2 tyg tego.
Dwa dni przysługują każdemu urlopu okolicznościowego i są 100% płatne. A te dwa tygodnie może mąż wziąć (pracowadawca nie może mu odmówić), ale z tego co mi wiadomo, to jest płatne tak jak L-4 lub opieka nad dzieckiem, czyli 80 % tylko.
A propos żółtaczki, u mnie też nie robi się tych badań standardowo. Ale nie martwię sie, bo przed pierwszą ciążą sama się zaszczepiłam, a nie minęło jeszcze 5 lat, więc raczej nie mogłam się zarazić.