reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Hej w niedzielę!
U mnie piękna pogoda, jedynie minus 1 i swieci ślicznie słonko...az chce sie życ!:-D:-):-D A jak u Was niedzielne leniuchowanko?

Lilu-kochanie-w srodę i w piątek bylo widac pecherzyk...byl tylko jeden duży-mial najpierw 18, a potem 20,4 mm i powiedziała, ze jeszcze nie pękl...nie mówila nic o cialku zołtym i o innych pecherzykach...dlatego wydaje mi sie że ona miala na myśli że zblizam sie do owulacji a nie, ze ją właśnie mam...choc powiedziała wyraźnie : TERAZ MA PANI OWULACJE...i ja sama już nie wiem, ale ide do niej na kolejne usg 19stego i zapytam o to z ciekawosci raz jeszcze...co to bylo ta biala plama w macicy i jak ona to rozumiała co powiedziala:baffled::rofl2::baffled:bo mnie to nurtuje.
W kazdym razie-zrobilam wczoraj test owulac. kolejny... wieczorem i mam wyraźną mocną ciemną krechę, ciemniejszą od kontrolnej...wiec owulacja prawdopodobnie jest dzis/jutro...bo tak pisze ze wystapi 12-36 godzin po pozytywnym tescie...wiec do dzis ten pecherzyk mógł przyrosnąc jeszcze troszke z tych 20,4mm i moze faktycznie strzeli i uwolni jajeczko.:confused: Jutro ide na usg do innej lekarki-i zobacze co mi powie.

Dzięki za opinie o Szpringerze...ta moja kuzynka u której wczoraj bylam okazało sie, ze tez w ciąży do niego chodzila...zgadalysmy sie na ten temat i też bardzo go chwialila...wiec w razie czego-mamy w Olkuszu chyba dobrego doktorka:-)

A o Donieckiej nigdy nie slyszalam:zawstydzona/y:

w.kropeczko moze faktycznie chodzilo jej o to ze zblizasz sie do owulacji a nie za masz wlasnie owulacje, tylko sie zle wyrazila :confused:
A ty kochana na miesiac czasu polecialas do polski na urlopik ?

reklama
Witajcie kobietki w niedziele:-):-)

Hej w niedzielę!
U mnie piękna pogoda, jedynie minus 1 i swieci ślicznie słonko...az chce sie życ!:-D:-):-D A jak u Was niedzielne leniuchowanko?

A u nas w Glasgow brzydko i pochmurno. Pada i wieje, wiec nie jest ciekawie, ale jest cieplo 10stopni:tak:.Nie wychodzimy z domku, bo lenia mamy z mezem :-D:-D

.....Nie zalamuję się, tylko tak mi się smutno zrobilo, ze przez te kamyki muszę odpasc teraz ze staranek na jakis czas...tymbardziej, ze sie juz przygotowalam i nastawilam na bobaska i na ewentualnosc, ze to wcale nie takie proste samo w sobie by zajsc w ciazę nawet bez dodatkowych kłopotów ze zdrowiem......a tu jeszcze czekac trzeba aż sie kamyki wyleczy...no ale wiem ze one są na szczęscie małe i jest szansa je przegonic i ze to teraz priorytet...wiec realnie na to patrzę ...przynajmniej staram sie patrzec...i zobaczymy. Będzie co ma byc.

Kropeczko -Ja wierze, ze wszystko jest dla nas przez Boga zaplanowane:tak:Widocznie tak musialo byc i u ciebie. Wiem, ze to wszystko przesuwa staranka, ale lepiej ze dowiedzialas sie teraz o tych kamyczkach niz pozniej mialoby to zagrazac zyciu twojemu szczesciu, na ktore tak dlugo i z utesknieniem czekasz:tak:

Ta temp. to w ostatniej fazie jestem 3 dni przed @ i wciaz sie utrzymuje. Niestety wczoraj rozbolal mnie brzuch jak na @. Staram sie nie warjowac ale to takie trudne.

3mam kciuki, zeby @ nie przyszla:tak:;-)

ok. ja rzadko mierze temperaturkę, opieram się na testach owu, ale chyba to nie jest najleprzy pomysł. Myslę zeby się zapisac na monitoring, ale dam sobie jeszcze 3 miesiące, bo to trochę kosztowne jest.

Ja tez opieram sie tylko na testach i obserwacji sluzu:tak:ale ostatnio sporo mysle o tym monitoringu:tak:

Nigdy nie wiadomo, ale jak wystapil juz dzien szczytu sluzu, a od dzisiaj znowy ten gesty, bialy sluz charakterystyczny dla poowulcyjnego - to szanse sa prawie zero :(

Lolitko200 a staralas sie o przytulanka wczesniej?czy czekalas tylko na ta owulke?Jesli przytulanka byly to nie musisz sie martwic;-)

Ostatnia edycja:
kropeczko

Przykro mi , ze masz te kamyczki i musisz sie chwilowo wstrzymac ze starankami :(
Zycze Ci , abys sie ich w bardzo szybkim tempie pozbyła..

Wiem co czujesz , bo ja moje staranka o dzidzie tez musialam przesunac o prawie pół roczku - z uwagio na depresje która mnie dopadła i musiałam brac leki, których nie można brac w ciązy

Teraz staram sie znowu od poł roku, niestety narazie nic z tego nie wychodzi ...
ale tak jak pisałam wczesniej wierze pomimo wszystko , ze wszystko ma swoj czas i sesn.

Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczynki, abyśmy sie wszystkie szybko doczekały dzidziusiów,i rok 2009 bedzie bardzo bogaty w fasolinki :)

Dziewczyny a u mnie wczoraj przytulanko bylo:tak:Z ciekawosci zrobilam dzis test owulacyjny i kreska testowa byla taka sama jak kontrolna, a sluzu dzisiaj brak:-(
Czy to znaczy, ze juz po owulce? Przypomne jeszcze raz, ze w piatek wieczorem miala szczyt sluzu plodnego, w sobote bolal mnie jajnik a na tescie owulacyjnym mialam kreske testowa mocniejsza od kontrolnej. :tak:Wiem, ze jak sie pojawi na tescie kreska ciemniejsza owulka ma przyjsc od 12-36godz, ale na dzisiajszym tescie widac, ze chyba zaczyna sie konczyc, bo kreska juz jest slabsza niz wczoraj no i brak tego sluzu:-(Juz sama sie czasem gubie a to dlatego, ze w tym cyklu to tak szybko sie wszystko potoczylo. Nie przypuszczalabym, ze moge miec owulke w 8 lub 9dc:-)
Dziewczyny czy jak ma sie szczyt sluzu plodnego to jest to ostatni dzien plodny czy nie?

Dziewczyny a u mnie wczoraj przytulanko bylo:tak:Z ciekawosci zrobilam dzis test owulacyjny i kreska testowa byla taka sama jak kontrolna, a sluzu dzisiaj brak:-(
Czy to znaczy, ze juz po owulce? Przypomne jeszcze raz, ze w piatek wieczorem miala szczyt sluzu plodnego, w sobote bolal mnie jajnik a na tescie owulacyjnym mialam kreske testowa mocniejsza od kontrolnej. :tak:Wiem, ze jak sie pojawi na tescie kreska ciemniejsza owulka ma przyjsc od 12-36godz, ale na dzisiajszym tescie widac, ze chyba zaczyna sie konczyc, bo kreska juz jest slabsza niz wczoraj no i brak tego sluzu:-(Juz sama sie czasem gubie a to dlatego, ze w tym cyklu to tak szybko sie wszystko potoczylo. Nie przypuszczalabym, ze moge miec owulke w 8 lub 9dc:-)
Dziewczyny czy jak ma sie szczyt sluzu plodnego to jest to ostatni dzien plodny czy nie?

JA KIEDYS CZYTALAM ZE SLUZ PLODNY WCALE NIE MUSI AKURAT SIE POJAWIC W DZIEN OWULACJI, PISALO TAM ZE MOZE KILKA DNI PRZED OWULKA, W OWULACJE A TAKZE KILKA DNI PO OWULACJI, WIEC BADZ TU MADRY :confused:

Dużo dzisiaj dziewczyn tu nie ma.
Ale ja też zmykam, ledwo usiadłam i M już sie drze i każe mi tu nie zaglądać.:happy:

JA KIEDYS CZYTALAM ZE SLUZ PLODNY WCALE NIE MUSI AKURAT SIE POJAWIC W DZIEN OWULACJI, PISALO TAM ZE MOZE KILKA DNI PRZED OWULKA, W OWULACJE A TAKZE KILKA DNI PO OWULACJI, WIEC BADZ TU MADRY :confused:

No wlasnie, dlatego nie jestem pewna tego wszystkiego. Na moje oko wydaje mi sie, ze owulka byla wczoraj(bol jajnika). O przytulankach i tak dalej myslimy. :tak:Tylko teraz sie zastanawiam czy jesli owulka byla wczoraj i tylko jedno przytulank czy to wystarczy, bo my zawsze zaczynalismy na ok 2 dni przed i 1 lub czasem 2 dni po:tak:No, ale w tym cyklu po prostu wszystko mnie zaskoczylo:tak::tak:Pozyjemy zobaczymy!!

Kinga 85-temperature masz wprost piękną i wymarzona w przypadku fasolki! Trzymam kciuki za tą betkę, oby sie udało:tak:
A ja faktycznie się zdziwilam wczoraj, bo mala jeszcze ostatnio była taka zabka jak ja widzialam w wakacje, a teraz to 8 kg dzieciaczek i zupelnie inna buźka...taka słodka, ze tylko by się ją całować chciało!
Dziekuje kropeczko:)
ciesze się że fajnie spedziłaś czas z kuzyneczką:) no jasne ze takie dzieciaczki to tylko całowac;-)

no jutro juz beta...
eh denerwuje się...
:sorry2:

![/quote]

reklama
Dużo dzisiaj dziewczyn tu nie ma.
Ale ja też zmykam, ledwo usiadłam i M już sie drze i każe mi tu nie zaglądać.:happy:

Moj L to oglada film na drugim kompie, wiec mu nie przeszkadza, ze siedze z wami na bb, wrecz przeciwnie-bo mu nie przeszkadzam ogladac:-D:-D

Lilu19 a jaka pogoda u was?

Kurde pomalutku bede uciekac dziewczyny, bo mamy isc na obiadek na miasto, bo mam strasznego lenia by ugotowac cos sama:-D:-D:-DAle czasem tak trzeba:tak:

Do góry