reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

ale jakos mi się nie chcemierzyc tej temperatury chociażby dlatego ze nie chce się tak wkręcać, nakręcać i codziennie o tym mysleć. Naturze pomagam tylko testami owu;-).

zobaczymy, co mabyc to będzie.
zastanawiam sie nad zmianą pracy, musze cos zrobic ze swoim zawodowym zyciem bo stara juz jestem a ciągle pracuje jako asystentka:-(
chce zyc normalnie i nie planować wszystkiego pod DZIECKO....moze wtedy się uda szybciej:)

Jestem dziewczynki,na troszke,okropnie sie czuje,jajniki nawalaja jak cholera,snuje sie po chalupie,mialam isc na pilates ale nie dam rady,no jeszcze pare dni dni plodnych wiec cos zadzialamy:-)
A co do cwiczen,polecam LEG MAGIC,,stoi sie na nogach i przesuwa do srodka nogi,mozna kupic w Tv shop .niezle od srodka uda bola,dobre na wiszace sadelko:-)

reklama
Co myślicie dziewczyny o gimnastyce kiedy się stara o dziecko?
Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę.Mogę nie wiedzieć że zaszłam w ciążę i będę te brzuszki robić i co wtedy?
Pewnie jak zawsze przesadzam ale...........

Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę.Mogę nie wiedzieć że zaszłam w ciążę i będę te brzuszki robić i co wtedy?
Pewnie jak zawsze przesadzam ale...........
no z tego co juz gdziesz slyszalam to brzuszki sa niewskazane!!! :sorry: ale np basen jak najbardziej tak!!!! :tak::tak::tak:

[/color][/b]
tez tam jestem jako Eve0210 :tak::tak::tak: rob badanka i sie nie martw na zapas! bedzie dobrze!

Już ci wysłałam zaproszenie :-)

Olica to dla ciebie i wszystkich starajacych:tak::-)

Trudności z zajściem w ciążę:
Przyczyny psychologiczne

''Złe samopoczucie, nadmierny stres i napięcia są przyczyną niepłodności u prawie 30- procent starających się o dziecko par. Zła kondycja psychiczna może powodować przejściową niepłodność zarówno u kobiety, jak i u mężczyzny.

Leczenie
Powodem dużego stresu paradoksalnie, bywa często samo ponawianie bezskutecznych prób zajścia w ciążę. U wielu par decyzja o "zawieszeniu broni" czy o adopcji w paradoksalny sposób skutkuje natychmiastową ciążę. Lekarstwem bywa nauka radzenia sobie ze stresem. "Cudownymi wrotami" do rodzicielstwa bywają techniki relaksacyjne, joga, gimnastyka tai-ci, codzienny jogging, psychoterapia krótkoterminowa albo miesięczne urlop we dwoje.''

PANIETAJCIE O TYM!!!

Oki ja zmykam na sniadanko, bo niedawno wstalam:-D:-D Pozdrawiam wszystkie;-):happy2:

[/quote]

:-) Postaram się być cierpliwa

ale jakos mi się nie chcemierzyc tej temperatury chociażby dlatego ze nie chce się tak wkręcać, nakręcać i codziennie o tym mysleć. Naturze pomagam tylko testami owu;-).

zobaczymy, co mabyc to będzie.
zastanawiam sie nad zmianą pracy, musze cos zrobic ze swoim zawodowym zyciem bo stara juz jestem a ciągle pracuje jako asystentka:-(
chce zyc normalnie i nie planować wszystkiego pod DZIECKO....moze wtedy się uda szybciej:)

Ja też pracowałam jako asystentka dwa lata i w tej samej firmie jestem obecnie kadrową (1 rok 4 miesiące). Zajmuję się kadrami i płacami CAŁKOWICIE SAMA.

Zostałam wrzucona na głęboką wodę (zwolniło się miejsce kadrowej, a nowa odeszła po miesiącu i mi zaproponowano przejście z sekretariatu do kadr-sama musiałam sobie poradzić, wdrożyć się w temat.)

Kto wie co to prowadzić Kadry i Płace samemu bez wcześniejszego doświadczenia wie co przeżywałam :-)
Pierwsze 3 miesiące (10-12/ 2007) spędziłam płacząc z braku wiedzy, z bezsilności, odpowiedzialności itd.

Warto jednak się przemęczyć i dojść do czegoś ! Dziś nie żaluję, że podjęłam się tej próby ryzykując-albo sobie poradzę albo wracam do sekretariatu :-)

Z całego serca Wam życzę zrealizowania się zawodowego, róbcie wszystko co w Waszej mocy !!!

OLCIA tu nawet nie chodzi o strach (choć jest on na pewno), ale bardziej o to ze teraz myślę o dziecku i gdyby udało mi się awansować a zaszlabym w ciążę to na pewno bym sobie zaszkodziła bardziej niz wstrzymując się z udziałem w rekrutacji..poza tym praca o której mówie zwiazana jest z licznymi wyjazdami w ciagu tygodnia do różnych miast w POlsce i powrotami o póxnych godzinach, ciągle pod tlefonem, nawet w nocy, dość niewdzięczna pozycja i spora odpowiedzialność, wszystko to jest wyzwaniem za większa kasę ale...nie jet to praca dla kobiety w ciąży - raz ze podróżowanie , dwa ze ogromny stres...

a innej ściezki kariery raczej nie ma w tej branży:-(

HEJ DZIEWCZYNKI

Ja mam przerwe w dojściu do neta, zmieniaja mi łącze, jestem stratna dwa dni wiadomości :/ Wyczytałam tak na szybko , ze Kingus jednak beta wyszła ujemna, przykro mi kochanie..

Mam nadzieje , ze dzis wieczorem juz mnie do neta podłączą ...

Pozdrawiam, sciskam, trzymam kciuki

Trudności z zajściem w ciążę:
Przyczyny psychologiczne

''Złe samopoczucie, nadmierny stres i napięcia są przyczyną niepłodności u prawie 30- procent starających się o dziecko par. Zła kondycja psychiczna może powodować przejściową niepłodność zarówno u kobiety, jak i u mężczyzny.

Leczenie
Powodem dużego stresu paradoksalnie, bywa często samo ponawianie bezskutecznych prób zajścia w ciążę. U wielu par decyzja o "zawieszeniu broni" czy o adopcji w paradoksalny sposób skutkuje natychmiastową ciążę. Lekarstwem bywa nauka radzenia sobie ze stresem. "Cudownymi wrotami" do rodzicielstwa bywają techniki relaksacyjne, joga, gimnastyka tai-ci, codzienny jogging, psychoterapia krótkoterminowa albo miesięczne urlop we dwoje.''

PANIETAJCIE O TYM!!!

Ja się z Tobą na ten temat zgodzę :tak: dlatego powinnyśmy się wyciszyć i nie myśleć cały czas czy jestem w ciąży czy nie, ile dni zostało płodnych itd. Trzeba się wyluzować!!! Kobitki uda nam się ;-)
bobo pisze:
Jestem dziewczynki,na troszke,okropnie sie czuje,jajniki nawalaja jak cholera,snuje sie po chalupie,mialam isc na pilates ale nie dam rady,no jeszcze pare dni dni plodnych wiec cos zadzialamy

To dziewczyno działaj:-D a na te bolące jajniki spróbuj ciepłej kąpieli mi pomaga;-)

a najlepiej isc na monitoring , wtedy juz na 100 % mozna sie dowiedziec co i jak :tak:
Popieram monitoring w 100% :tak::tak::-D:-D:-D

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:
Oj biedactwo. Ile jeszcze duphaston bierzesz?

przy pichceniu lazilam jak to w domku w rozciagnietych drechach i przykrotkiej bluzce i mi brzucholek wyskoczyl to mąż od razu - weź go schowaj!!! - a ja na to - przyzyczajaj sie - i jeszcze bardziej wypielam :-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczynki, chyba jednak nie jest mi pisane bycie na bieżąco :-(, Daria przeziębiona więc w domu, ja zaraziłam sie od niej :-( - wciąż nie mam czasu.
Zdrówka życzę trzymaj się ;-):-)

Chce sie na monitoring zapisać.
I co znalazłaś już gdzie robią??

Dziewczyny w tym cyklu powiedzmy, że od 15.12 do 13.01 czyli przez 30 dni mieliśmy wieczornych przytulanek aż 16 !
To rzeczywiście mieliście maraton.
Zdrowa para współżyjąca regularnie ma rok na zajście w ciążę a później lekarze zaczynają leczenie. Nie każdemu wychodzi za pierwszym czy za trzecim razem. Mi wyszło za 8, a był to 3 cykl z lekami:eek:

teraz jeszcze poczytalam ze dokladny proces powstawania plemnika az do osiagniecia przez niego dojrzalosci trwa az ok 72 dni!!!!!:szok:
A nie godziny? Ja czytałam, że 72 godziny. Jak się idzie na badanie nasienia to trzeba pościć przez 3 dni bo chyba tyle potrzeba na powstanie nowych ;-);-)

a ja juz 5 dzien z lekami od lekarza no i jest duzo lepiej choc moj maz mowi ze kaszel to moja podswiadomosc bo jak spie to ani razu nie kaszlne..
juz za 9 dni usg 4D nie moge sie doczekac:-D
W nocy się zawsze mniej kaszle ;-)
Super ale ten czas szybko zleciał :tak::tak:

Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę
Wiem, że przed ciążą lekarze zalecają wzmocnić mięśnie brzucha i pleców. Delikatne ćwiczenia nie zaszkodzą a jeśli organizm będzie miał dość to da po sobie znać. Ale zawsze można się gina spytać:tak::tak:

reklama
Ja się z Tobą na ten temat zgodzę :tak: dlatego powinnyśmy się wyciszyć i nie myśleć cały czas czy jestem w ciąży czy nie, ile dni zostało płodnych itd. Trzeba się wyluzować!!! Kobitki uda nam się ;-)

To dziewczyno działaj:-D a na te bolące jajniki spróbuj ciepłej kąpieli mi pomaga;-)

Dziekuje za rade,moze zrobie ta kapiel:-)Zaprzestalam sprzatania bo mam taki brzuch jak w 6 miesiacu,wydymalo mnie z deka mowic:-)
Moj to juz sie przyzwyczail,a ja nie moge go wciagnac bo poco,taki bede mniala jak zafasolkuje,az milo popatrzec,tylko jeszcze zeby nie bolalo:baffled:

Do góry