reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Ocho, to się porobiło, mam nadzieję, że z Ewelcią i jej Małym wszystko w porządku.
Saro dobrze już już w domu, no i jak musisz to leż. 3 tygodnie to już niedużo w porównaniu z tymi kilkoma miesiącami.

A ja dziś mam taki dobry dzień, 3 wpisy do indexu miałam, dwie piątki i jedna czwórka, żeby jutro i w czwartek poszło mi tak dobrze jak dziś to będę wniebowzięta. :-):-)
Gekonek witaj wśród marcówek :-)

reklama
Witam dziewczynki :-)
gekonek witaj:-)
Nie było mnie od rana bo byłam u lekarza tarczycowego wyniki ok są miarowe więc leki bez zmian w tej dawce którą przyjmuję i tak najprawdopodobniej zostanie do porodu, jak dam rade(tzn.jak domoszę) mam zrobic kontrolnie tsh za 3 tygodnie a mjak nie to spokojnie jak już z dzidzią się oswoje tak samo kontrolowac tego guzka będe jak dzidzia będzie miała ok 3 miesięcy czyli tak na spokojnie jest malutki i niema czym się stresować
magda19lenka gratuluje tak pięknych ocen i oby szczęscie dopisywało dalej;-)
kasiuLLka ja też mam leżeć tylko że to sprawia mi ogromny ból cały tyłek i bidra koszmar wolę siedziec tylko niewiem czy mogę :confused:
Miroslava1979 a do mnie dzwonili przed chwilą z zapytaniem czy mają wysłac potwierdziłam że czekam więc pewnie za parę dni przyjdzie :tak:
edis. a co jadłas na obiad że cukier był taki wysoki ???no i generalnie to ja niemam pojęcia czemu ty mierzysz cukier w nocy dziwne

Mordoklejko, też wydaje mi się, że Myfa powinna powtórzyć test obciążenia glukozą, tak chociaż dla własnej pewności, że jest wszystko ok. Ja w sumie test obciążenia glukozą miałam w 30tyg, powtórka w 32, ale wcześniej bardzo często robiłam sobie sama poziom cukru na czczo i po jedzeniu glukometrm i było ok. Dopiero teraz im dalej jestem w ciąży tym wyniki poziomu cukru mam wyższe.
Teraz znów siedzę padnięta, bo niewiem co jest grane. Pojechałam na małe zakupy i w sumie nie kupiłam nic bo nawet nie wysiadłam z samochodu. Coś mi się stało i zaczęłam wymiotować (a przez całą ciąże chyba wcale teraz nie wymiotowałam). Dobrze, że pojechałam z tatą to nie musiałam prowadzić. Ale jestem klapnięta. Piję teraz gorzką herbatkę i w sumie z godzinkę poleżałam w łóżeczku to trochę jest lepiej. Idę jeszcze trochę się zdrzemnąć i jak mi nie przejdzie to chyba podjadę do mojej lekarki.

kasiuLLka zazdroszczę ci troszkę masz już tak mało czasu a cały luty i prawie cały marzec :baffled:
edis z tym cukrem to faktycznie dziwne czemu w nocy?? chyba powinno się mierzyć rano na czczo??

edis. a co jadłas na obiad że cukier był taki wysoki ???no i generalnie to ja niemam pojęcia czemu ty mierzysz cukier w nocy dziwne
Muszę przyznać, że ostatnio moje obiady są tak jak dla wróbelka. Wczoraj na obiadek zjadłam tylko maleńkie gotowane podudzie z kurczaka (nie udko!) i do tego jednego ogórka kiszonego. Zupy nie jadłam ponieważ nie przepadam za pomidorową. Dlatego właśnie dziwię się, że cukier miałam tak wysoki. W sumie dziś na śniadanko też zjadłam mało, bo tak dokładnie to chyba ze 2 łyżki cornflakes z pół szklanki mleka 0,5% a cukier po godzinie był 177 :szok:. Niewiem jak Wy to robicie, że możecie sobie pozwolić nawet na coś słodkiego podczas gdy ja marzę o kawałku chlebka (nawet takiego razowego, czarnego, byle chlebka).
A jeśli chodzi o pomiary nocne to lekarz chce sprawdzić czy dochodzi u mnie do tzw naturalnego wydzielania insuliny w nocy czy też ten proces w czasie ciąży uległ jakimś zakłóceniom. On twierdzi, że może to być związane z moimi wcześniejszymi problemami z podwyższonym poziomem prolaktyny.

reklama
Do góry