reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

hej dziewczynki!!!! ale się naczytałam ...
babylees ty kochana to dopiero w napięciu nas trzymasz... zrób jeszcze jeden teścik, do 3 razy sztuka jak bedzie kreska no to fasolka!!!:tak::-D
Kevinka ja ciebie pamiętam i wciąż trzymam kciuki!!!:-)
PYSIU - już niedługo luty a to krótki miesiąc, potem już z górki i będziesz mogła znowu się starać... i życzę ci kochana wytrwałości, bo wiem że ciężko się czeka:happy:.
pozdrawiam was wszystkie!!!!!:-D

reklama
moje zakupy:-) bądzvcie cieprliwe jak cos nie wyjdzie i wybaczcie!:-D
Śliczne ubranka :-D:-D:-D:-D

Babo jutro testowanko? Trzymam kciuki ;-);-);-)
jeszcze zapytać czy jak brałas luteinę to @ sama przyszła mimo ciągłego brania czy może musiałaś po jakimś czasie odstawić luteine żeby @ siię pojawiła?:confused:
Ja brałam duphaston przykładowo od 16 do 28 dc robiłam bhcg i jak negatywne to odstawiałam i po 3 dniach przychodziła @. Ja na początku brałam sam progestreon ale u mnie nie było owulacji i trzeba było clo dodać.

:no:wczoraj odwiedzila mnie znjaoma, okazalo sie ze jest w ciąży juz prawie 5 miesiac. Ale opowiedziala mi swoja historie az mi sie wlpsy zjezyly..... :szok: Jest to jej 6!! ciąża....
Jejku to bardzo przykre. Trzymam kciuki żeby teraz się udało :tak:

a ja chyba kupie test bo przeciez nie moge wytrzymac....

kingus a ty jak sie czujesz??
Ja mam jeden test i jak nie będzie @ to zatestuję w niedzielę.
Czuje się dobrze, zero objawów ciążowych :-:)-:)-:)-:)-(

No tak kochana ale duphaston tez ulatwia zagniezdzenie sie zarodka bo dobrze dziala na sluzowke macicy :sorry2:
Tak masz rację ale nie chcę jej nic narzucać.
A Ty jak się czujesz?

no tez tak mysle, dzis wtorek, nie wiem czy do czwartku wytrzymam:zawstydzona/y: a drugiej strony lepiej byloby gdybym testowala w sobote, bo w piatek mam egzamin z prawka i jak sie okaze w czwartek czy piaek rano ze jestem w ciazy to przeciez sie wogole nie bede mogla skupic!!! oo ranyyyy jakas masakra....
Poczekaj żeby był wiarygodny :tak::tak:

Witajcie:-)
Widze,ze wiekszosc ze staraczek 2008 siedzi na tym watku:tak::-)
Witaj. Pewnie, że pamiętam :tak::-D:-D

Witajcie... wczoraj tylko pczytałam co u Was, ale dziś koniecznie trzeba cos napisac...
zapisałam się do dermatologa bo chcę sobie usunąc pieprzyk, mam tak iduży na czole i strasznie mnie wkurza...

Napisz jak tam po wizycie u dermatologa :tak::tak:Buziaczek.

Mam pytanie może będziecie mogły mi odpowiedzieć:czy progesteron może coś wykazać 9 dni po owulacji???

Kaprycha nie zwariujesz, dasz radę!!! my tu jesteśmy...

Bablyss kurcze to faktycznie jesli tak długo nie miałas @, to ciężka sprawa z tymi testami... chyba trzeba jeszcze poczekac... próbowałam poszukac w necie o tym co było na ulotce Twojego testu i nic konkretnego nie znalazłam... a robiłas jakieś badanka hormonków? Słuchaj, jesli to ciąża, to @ i tak nie przyjdzie a wtedy trzeba będzie iśc do ginka, a jeśli to nie ciążą (bo i tak może się zdarzyć) to do ginka tez trzeba będzie iść, bo z tak długimi cyklami to ciężko trafic na owulkę... jedyne rozwiązanie to jeszcze poczekać, zrobic kolejny test i wtedy udac się do lekarza... a wiesz kiedy miałaś owulację?

Edit: Kinguś na pewno dam znać... a Twojego pytanka nie rozumię, ale dziś mam kłopoty z zapłonem ;-)

Ostatnia edycja:
Ja w ogole zapiasalam sie na kurs wrzesnien 2007,,pierw szkola potem jazdy i potem znow szkola,mielismy jazdy po ciemku i byla pierwsz pomoc..i w lato myslalam ze sie przyloze to zalicze egzamin ale slub i wyjazd po slubie a potem w pracy mialam problemy i swieta i tak czas mija,ja jeszcze sie nie zglosilam na egzamin,a tu w norwegii jezdzi sie samemu z osoba ktora ukonczyla 25 lat wiec nakleiamy L i mykam po miescie...niezle mi idzie,wiec musze zdac ten egzamin potem musze czekac 6 mc zeby podejsc do jazdow,,koszmar.norwegia to Wielki Slimak..tak tu wszystko wolano:-(
kochana dobrej nocki i kolorowych snow.:-)..oj wczesnie wstajesz!:baffled:

Bobo kochana no to ja myslalam ze to tylko tak w polsce sie dluza te egzaminy na prawko a u was jeszcze gorzej masakra:szok:wiesz wstaje wczesnie ale idzie sie do tego przyzwyczaic ale czasem jest ciezko:-(no ale trudno w domku nie chce siedziec wole pracowac bo jestem z tej natury ze nie wysiedzialabym w domciu:-D
Pozdrawiam cie kochana i pomyslnych egzaminow i postych drog w tej norwegi zycze albo gumowych drzew:-D

:no:wczoraj odwiedzila mnie znjaoma, okazalo sie ze jest w ciąży juz prawie 5 miesiac. Ale opowiedziala mi swoja historie az mi sie wlpsy zjezyly..... :szok: Jest to jej 6!! ciąża.... wszystkie straciła... i to nie na początku, jedno dziecko pare godzin po porodzie zmarlo z powody wielkiej wady serca ktorej ginekolog nie wykryl!!:no::szok::no: drugie musiala w 6 miesiacu urodzic martwe....:no: reszte donosila do 3-4 miesiaca.... matko, jak mi to opowiadala to myslalam ze pade plackiem....
byla u roznych specjalistow nikt nie wiedzial dlaczego..... po wszystkich badaniach okazalo sie ze ona z mezem sa calkowicie zdrowi.... trafila wkoncu do jakiejs babki w szczecinie ktora po badaniach stwierdzila ze jest ona ofiarą niedbalstwa lekarzy!!!:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y: rok czasu przygotowywalo ja do kolejnej ciazy i powiedziala ze tym razem wszystko bedzie dobrze.... teraz jest w piatym miesiacu, co miesiac jezdzi do szczecina na badania.... a dodam ze z zajsciem w ciaze nie ma zandego problemu , za kazdym razem zachodzila od razu jak tylko chciala....

mowie wam caly dzien wcozraj myslalam o niej, jakas masakra co niektorzy muszą przejsc takie pieklo......

Az sie skora mi na rekach zjerzyla masakra wspolczuje jej i marzennix mam nadzieje ze @ nie przyjdzie a pozycz tej swojej kolezance szczesliwegorozwiazania i powiedz ze trzymam za nia kciuki mam nadzieje ze sie tym razem uda:tak:

Witajcie:-)
Widze,ze wiekszosc ze staraczek 2008 siedzi na tym watku:tak:Poznaje po nickach;-)Moze mnie tez jeszcze pamietacie.......
Ja jakos tak czasem klikam na staraczkac 2009 i mamusie jako staraczki poraz drugi,tu niezagladalam zaduzo tu watkow podobnych:baffled:

U mnie dalej echo,ale widze swiatelko po zmianie lakarza ktory dal mi nadzieje i moze juz na wiosne lub wszesniej bedzie fasolka,robione mialam wszyszkie badania hormonalne tarczyca itd,wyniki mam miec pojutrze.Clo w nastepnym cyklu ale inaczej dawkowana i 13dc wizyta wkoncu bede miec monitorowane:-)
Ten co codzilam do niego do tej pory nierobil mi zadnych badan,powiedzial,ze niema koniecznosci monitorowania,dawania zadnych tabletek w drugiej fazie cyklu itd zwalil moj problem na palenie:confused:
Teraz czuje,ze dobrze trafilam:-)to moj lekarz ktory prowadzil oja pierwsza ciaze,przestalam do niego chodzic bo tu mialam blizej.
No i u mnie problem ,ze pecherzyki za malo rosna.

Ok sie rozpisalam.
Kochane trzymam za was kciuki bardzo mocno,za szybkie zafasolkowanie:-)

OOO nasza kevinka nas odwiedzila witaj kochana bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki mam nadzieje ze fasolka szybko sie pojawi i bedziesz mamusia po raz drugi jeszcze tego roku no wkoncu musi sie udac zrobic braciszka albo siostrzyczke dla malego kevinka buziaczki dla ciebie trzymam mocno kciuki za ciebie:-D

Bablyss kurcze to faktycznie jesli tak długo nie miałas @, to ciężka sprawa z tymi testami... chyba trzeba jeszcze poczekac... próbowałam poszukac w necie o tym co było na ulotce Twojego testu i nic konkretnego nie znalazłam... a robiłas jakieś badanka hormonków? Słuchaj, jesli to ciąża, to @ i tak nie przyjdzie a wtedy trzeba będzie iśc do ginka, a jeśli to nie ciążą (bo i tak może się zdarzyć) to do ginka tez trzeba będzie iść, bo z tak długimi cyklami to ciężko trafic na owulkę... jedyne rozwiązanie to jeszcze poczekać, zrobic kolejny test i wtedy udac się do lekarza... a wiesz kiedy miałaś owulację?
Jasne, dlatego pisałamze jesli to ciaża to mi uszami nie wyparuje!!!:-Dale tak jak mowie, nie sądze po tym czsie kreska raczej widoczna powinna byc.Badania robic mam między 3-5 dniem cyklu.No i czekam .....

reklama
OOO nasza kevinka nas odwiedzila witaj kochana bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki mam nadzieje ze fasolka szybko sie pojawi i bedziesz mamusia po raz drugi jeszcze tego roku no wkoncu musi sie udac zrobic braciszka albo siostrzyczke dla malego kevinka buziaczki dla ciebie trzymam mocno kciuki za ciebie:-D

Dziekuje kochana milo mi:-)
Moze nieodwiedzil,lecz odnalazla:tak:Myslalam,ze wszystkie zaciazylyscie dlatego niema was na staraczkach 2009,trylko niektore z was tam zagladaja i to niezbyt czesto:tak:Ja kochana rowniez zaciskam kciuki za fasolke i zdanie prawka:-)
Ja tez robie,ale ostatnio ciezko mi nauka wchodzi,powiedz mi ile pytan trzeba bylo sie nauczyc do egzaminu i ile bylo na egzamnie w pl:sorry2:

Kevinka, jak testy moga oklamywac, ze jest sie w ciazy ??? Rozumiem w druga strone ale tak? Przeciez, zeby Ci sie pojawila druga kreseczka musisz miec HCG w moczu. Nie kapuje.
Bablyss, po cichu gratuluje :p

Ja tez tego nierozumiem,ale mialam tak w sytczniu w tamtym roku tez mi sie pomylilo i myslalam ze @ sie spoznia a bylo to dokladnie dzien w ktorym powinna dostac @ zrobilam test podwieczor wyszla druga blada kreska wiec powtorzylam test rano z pierwszego moczu wynik taki sam,zadnych objaw niewidzialam u siebie,jakos dwa dni pozniej zaczelam plamic ,w ten sam dzien popoludniu poszla do gina ,z plamienia przeszlo na krew.Powiedzial,ze testy mnie oszukaly.
Niepamietam dokladnie ale jakos w lato tez widzialam dwie kreski na tescie,no i teraz w gudniu,nawet pierwsza beta byla lekko podwyzszona na usg niebylo nic widac,druga beta nagatywna.

Ostatnia edycja:
Do góry