reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Kiedyś ktoś wstawiał dane po jakim czasie zdrowa para "zachodzi w ciążę" i było chyba że najwięcej między 6 miesięcy a 12 mies. Jak ktoś te dane znajdzie to będę wdzięczna za wstawienie.

ja mam to:
Naturalne zajście w ciążę

Naturalne zajście w ciążę u par, które prowadza regularne życie seksualne występuje relatywnie szybko - u około 80% par w pierwszych 6 cyklach.
Pozostałe 20% po tym okresie można uznać jako pary z zakłóconą płodnością, ale jak wykazały przeprowadzone badania, co druga para z tej grupy zachodzi w ciążę w następnych 6 cyklach.
Z pozostałych 10% par dochodzi do ciąży naturalnej u co drugiej pary, a więc u 5% par, ale w o wiele dłuższym okresie czasu, tj. do 48 miesięcy. Po tym okresie tylko w sporadycznych przypadkach u pozostałych 5% par dochodzi do naturalnego poczęcia. Przede wszystkim wraz z rosnącym wiekiem przyszłej matki spada liczba ciąż, do których doszło w sposób naturalny.

reklama
kinguś ja miałam w innych jednostkach mój wynik to 5,07 ng/ml ... lekarz stwierdził owulacja była, i tyle...
Na moje jednostki to się mnoży przez 3,18 bo ja mam w nmol/l
Ja w ostatnim cyklu miałam 29,10 i ginka powiedziała, że była pełnowartościowa owulacja. Pewnie jak wyjdzie niski to nie ma szans na ciąże w danym cyklu.

Zegnam sie z wami juz na dzisiaj i mam nadzieje ze jutro znajde choc chwilke czasu zeby z wami poklachac dobranoc kochane spokojnej nocki i slodkich snow:-D:tak:

Dobranoc!!!

oj dziewczynki ale mialam dzien:-)dostalam prace w dwie godziny:-)Jutro zaczynam,50% w duzym centrum treningu,silownie,areobic,pilates,plywalnia..az mi galy wyszly no i bede miala za darmo,a ja bede pracowac przy opiece nad dziecmi,matki ida cwiczyc i oddaja dzieci na godzine,bez jedzenia,bez picia,nie trzeba pieluch zmieniac,czysta praca i przyjemna:-)Od 8.30-12.30,hura ale sie ciesze bo kocham dzieci:-)Bede sie opiekowac,bawic,rysowac,oj ale by bylo jak bym teraz byla w ciazy?
sisi---no testujemy 1:-)

Pytanie do staraczek z 2008!!!
dziewczyny pamiętacie taką dziewczynę ktora się starała w 2008? agunia_727 ona miala problemy ze zdrówkiem z nerkami, co z nią ? gdzie ona zgineła? ostatnio byla aktywna w sierpniu.Czy ktoras cos wie? i czy wogole pamięta?

Tak wogole to przelecialam po watku i powiem wam ze sprro dziewczyn zaszlow ciąże i ma dzieciaczki:-) np.lunia83 urodzila dziewczynkę Ninkę:tak:

Babo graluluje! no to superasnie! będziesz miala przygotowanko do roli !

reklama
oj dziewczynki ale mialam dzien:-)dostalam prace w dwie godziny:-)Jutro zaczynam,50% w duzym centrum treningu,silownie,areobic,pilates,plywalnia..az mi galy wyszly no i bede miala za darmo,a ja bede pracowac przy opiece nad dziecmi,matki ida cwiczyc i oddaja dzieci na godzine,bez jedzenia,bez picia,nie trzeba pieluch zmieniac,czysta praca i przyjemna:-)Od 8.30-12.30,hura ale sie ciesze bo kocham dzieci:-)Bede sie opiekowac,bawic,rysowac,oj ale by bylo jak bym teraz byla w ciazy?
sisi---no testujemy 1:-)

swietna wiadomosc!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje,ze niedlugo tez sie pochwale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jutro koniecznie napisz co i jak!!!!

Witajcie słoneczka kochane..własnie wróciłam z pogaduszek z moja sąsiadką, która jest położną..i nie ma to jak sobie pogadac z fachowcem..podniosła mnie na duchu..i dodała nowych sił do staranek..których i Wam życzę..buziaki

no to Kochana dawaj znac czego ciekawego sie dowiedzialas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPOKOJNEJ(ALBO I NIE....:-p)NOCKI WAM ZYCZE!!!

Do góry