reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

reklama
mama helenki : ja z nim tylko zasypiam u niego w lozku ale jakos ciezko nam to wychodzi moj maz jest bardziej stanowczy czasami da mi klapsa i tak bardzo nie raaguje na jego placz a ja poprostu sie rozmiekam :-(

A mój 04 lipiec :-)

To spanie z Helena to też dlatego, że mi jej szkoda albo coś. Mój M pójdzie pogłaszcze a ona śpi dalej.

Musimy być twarde i stanowcze:tak: Ale to strasznie ciężko zrobić :baffled:

ale moze jest jakas metoda u mnie to jest nie mozliwe zebym go tylko poglaskala buziaka i papa
nie wiem czytasz jej bajeczki albo cos ??

Ja też słyszałam, że gorące kąpiele nie są wskazane ale tylko ciepłe to raczej nie zaszkodzą:-)
Ja uwielbiam się wylegiwac ale właśnie w gorącej więc póki nie mogę to używam tylko prysznica:tak:

Monia jedyne co moge Ci poradzic to konsekwencja:tak: Nawet jak płacze to najwyżej podejsc przytulic, może usiąc koło niego głaskaj go po głowie ale nie wyciągaj z łóżka a jak sam wyjdzie to odłóż spowrotem.
Mój zasypia sam ale ja naukę rozpoczełam jak Marcel skończył 3 miesiące:tak: Aaaa no i w naszym przypadku bardzo pomaga moja piżamka:tak: ale Twój jest chyba za duży żeby się tym zadowolił

sylwia :
ja nie mialam zadnego problemu z patrykiem jak bym malutmi i zasypial w lozeczku dawlam mu botelke z kaszka, wypil i wychodzilam , pochodzil sobie trosze w okolo i pewnie sie zmeczyl ale od razu zasypial a teraz zkolei ma duze lozko i ma opcje sobie wyjscia z niego dlatego wszystko sie zmienilo od kad go przelozylam do normalnego lozka , ale tak chyba bede musiala robic tylko stanowczosc nie wiem moze jeszcze jakies kolysanki - mowie o muzyce lulajacej

Ja się właśnie zastanawiam, jak to od początku robić, żeby dziecko samo spało w swoim łóżku, z tego co pisze sylwia to już od kilkumiesięcznego dziecka trzeba nad tym pracować.

anyzowka : od samego poczatku jak baby jest jeszcze malutkie to naprawde nie mam problemu wcale ale dopiero puzniej sie zaczyna jak juz spi w swoim duzyyyyym lozku

reklama
Ale skoro Marcel teraz jak tylko go położę to od razu zasypia więc może nawet jak będzie miał duże łóżko to z niego nie wyjdzie. Myśle, że najgorzej jest właśnie odpuścic już na samym początku bo w ten sposób pokazujemy, że jak trochę popłaczą to my ich weźmiemy do siebie. A na to ja na pewno nie pozwolę bo wtedy wogóle się nie wysypiam:-D
Im wczesniej wpajamy dobre nawyki tym lepiej:-)

Do góry