reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

zastanawialam się także jak pisala Anetasa żeby robic komplety np, spodenki +bluzeczka albo po 2 pary spodni co o tym myślisz?

Jeśli zdecydujesz się na tę opcję to koniecznie w tytule aukcji dodawaj bluzka gratis czy tam spodenki gratis bo zauważyłam że takie aukcje cieszę się większym powodzeniem przynajmniej w moim wypadku:tak:

reklama
Opisałabym stan tych rzeczy jeżeli to jakieś firmówki to nazwą bym rzuciła bo to przyciąga a cena nie wiem ja zawsze wychodzę przy takich kompletach od 9,99 ale szczerze to tych dwóch rzeczy razem bym nie wystawiła bo spodnie długie a bluzka z krótkim rękawem więc albo bym dorzuciła coś z długim i podniosła cenę albo wymieniła jedną z rzeczy ale Ty rób jak uważasz;-)

Mi sie wydaje, że spokojnie mogą być długie spodenki i krótki rękawek. Ale rozmiar tego wydaje się być faktycznie troszkę większy.

Moje dziecko wraca do stanu normalności :tak: Już ma dobry humor, śmieje się, dużo się sam bawi :tak::-D To znaczy że w końcu wyzdrowiał. :-D Monia, mam nadzieję że Twoje dzieciaczki też się wykaraskaja szybko.

Dziewczyny zastanawiam się nad znalezieniem niani takiej dorywczej. U nas okazuje się jest bardzo dużo młodych dziewczyn które w ten sposób chcą sobie dorobić:tak: a ja ciągle mam problem jeśli chcemy gdzieś wyjść tylko we dwoje czy ze znajomymi albo np pojechać na zakupy. Właśnie się dowiedziałam że chyba mój wypad do Wrocławia w niedzielę nie dojdzie do skutku bo nie mam z kim małej zostawić :sorry2: a nie chcę jej ciągnąć ze sobą po tej ostatniej chorobie:no: to już nie poerwszy raz kiedy coś sobie planujemy i kończy się fiaskiem bo nie ma nikogo kto mógłby z Tusią zostać. Jak myślicie?Ma to sens? Obawiam się tego że jeśli ta niania miałaby być z nią np raz na tydzień czy na dwa to Tuśka mogłaby się do niej nie przyzwyczaić i byłyby cyrki gdyby miała z nią zostać.

Ja myślę, że to jest super pomysł, przecież nie zawsze chcesz wychodzić z dzieciem.
To, jak to zorganizujesz zależy, jak Tuśka reaguje na obcych. Jeżeli jest otwarta i przyzwyczajona i nie boi się, to nie powinno być problemu. A jeśli niekoniecznie, to oswój ją najpierw z tą osobą, niech się razem bawią przy Tobie, potem testowo wyjdź na chwilę. Myślę, że jak się zaprzyjaźnią to potem nie będzie wielkich cyrków.

Ja generalnie nie mam z tym najmniejszego problemu. Oskar to "cygańskie" dziecko. W sobotę został na cały dzień z siostrą mojego szwagra, której wcześniej wcale nie znał, poznał pół godziny przed naszym wyjściem. Jak wróciłam, to dziecko nawet nie zwróciło na mnie uwagi :baffled: bo przecież ciocia Ela ważniejsza :-D

Dziewczyny zastanawiam się nad znalezieniem niani takiej dorywczej. U nas okazuje się jest bardzo dużo młodych dziewczyn które w ten sposób chcą sobie dorobić:tak: a ja ciągle mam problem jeśli chcemy gdzieś wyjść tylko we dwoje czy ze znajomymi albo np pojechać na zakupy. Właśnie się dowiedziałam że chyba mój wypad do Wrocławia w niedzielę nie dojdzie do skutku bo nie mam z kim małej zostawić :sorry2: a nie chcę jej ciągnąć ze sobą po tej ostatniej chorobie:no: to już nie poerwszy raz kiedy coś sobie planujemy i kończy się fiaskiem bo nie ma nikogo kto mógłby z Tusią zostać. Jak myślicie?Ma to sens? Obawiam się tego że jeśli ta niania miałaby być z nią np raz na tydzień czy na dwa to Tuśka mogłaby się do niej nie przyzwyczaić i byłyby cyrki gdyby miała z nią zostać.

to jest super pomysł, tak jest w amerykańskich filmach i zawsze zastanawaiłam się dlaczego u nas tego nie praktykują

Anetasa a może masz znajomą która ma dorastającą córke i chciałaby zarobic na "pierdołki" a Wy byscie pojechali na te zakupy:tak:

My nie mamy kogos takiego, no może by sie znalazła, ale jak pójdziemy na tą zabawę firmowa to do dzieci przyjedzie siostra J ( chrzestna Adasia) to będzie nasz debiut jesli chodzi o pozostawienie Adasia ( z Mają) na kawałek nocy

Maciuś śpi:-)

Doti, Maciuś tak jak Oskarek, z każdym zostanie. :-D Na noc też już zostawał z ciocią. Co prawda dał jej popalić przy zasypianiu, bo nie powiedzieliśmy jej, że on zasypia z poduszką:-p:sorry2:

reklama
W niedzielę to może się jednak uda bo zadzwoniła moja mama i powiedziała że jeszcze nie wszystko przesądzone i postara się aby Tuśka z nią została:tak: nie pisałam Wam bo nie chciałam Wam tu smucić ale konflikt niestety narastał i w końcu nie wytrzymałam i wyrzuciłam wszystko z siebie:zawstydzona/y: teraz żałuję że wcześniej tego nie zrobiłam bo męczyłam się a teraz powoli atmosfera się oczyszcza i mam wrażenie że mama wiele po tej "rozmowie" przemyślała:tak: a nad nianią muszę faktycznie pomyśleć może znajdę kogoś w miarę bliskim otoczeniu bo tak zupełanie obcej osoby bym chyba nie chciała:no: bałabym się poprostu.

Do góry