reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

oj pisareczki trochę mnie tu nie było, a tu tyle do nadrobienia

Na dole w domu imprezka urodzinowa teścia trwa, tyle samkołyków tort, ciasta z galaretka, bez, z owocami no różne różniste do wyboru mniam mniam

reklama
. Zapomniałam wam napisać, ze już drugi tydzień walczę z przeziębieniem i potężnym katarem. To prawdopodobnie z tego. Przepisał mi NO-SPę i Furagin 3 razy dziennie.

Ja od początku ciąży miałam problemy z pęcherzem i przewodem moczowym, lekarz też chciał mi przepisać Furagin, ale doszedł do wniosku, że nie ma potrzeby łykania tabletek tak długo i w takiej ilości. Przepisał mi Monural, to antybiotyk jednodawkowy w postaci proszku do rozcieńczenia. Skuteczny, choć u mnie trzeba było zastosować dwie dawki, ale moje zapalenie było skrzętnie hodowane przez lata...Od tamtego czasu nie mam problemów z pęcherzem, może warto podpytać się lekarza, w końcu szkoda wątroby.

o racja nadii masz raj na ziemi hihi

adusia a ten kawałek cista to z chęcią...szkoda, że bliżej cie nie ma hihi

Huhuh kumpela mi wyslala:-)
OGLOSZENIE...
Sprzedam faceta:

Data pierwszej rejestracji grudzien 1977. Egzemplarz okazowy, duze gabaryty, tyl lekko zgarbiony, poduszka powietrzna z przodu, ropniak, mozliwosc jazdy na gazie, wrazliwy na pedaly. Drazek ergonomiczny, polozony centralnie, prawie niewidoczny. Najlepiej posuwa na obwodnicach. Na trasie bierze wszystko jak leci. Uwaga, lekko stukniety. Duzo pali. Lekkie problemy z wtryskiem. Niemilosiernie smrodzi z tylniej rury. Zapas gum gratis. Wszystkiego najlepszego dla nowej wlascicielki... ;)

Hej!

Didi - miałaś rację, moja malutka dziś wariuje, aż momentami mi skóra piecze:zawstydzona/y:. Co do sudokremu, to mam próbkę i jakby co, to mogę ci ją przekazać:tak:

:-)
a moja dalej leniwa...tak sobie lezalam i doszlam do wniosku ze odpoczywa od poniedzialku wieczora..dzisiaj chwilke pokokosila sie i cisza..chyba schize zaczynam lapac...mam nadzieje ze jutro sie uaktywni

Huhuh kumpela mi wyslala:-)
OGLOSZENIE...
Sprzedam faceta:

Data pierwszej rejestracji grudzien 1977. Egzemplarz okazowy, duze gabaryty, tyl lekko zgarbiony, poduszka powietrzna z przodu, ropniak, mozliwosc jazdy na gazie, wrazliwy na pedaly. Drazek ergonomiczny, polozony centralnie, prawie niewidoczny. Najlepiej posuwa na obwodnicach. Na trasie bierze wszystko jak leci. Uwaga, lekko stukniety. Duzo pali. Lekkie problemy z wtryskiem. Niemilosiernie smrodzi z tylniej rury. Zapas gum gratis. Wszystkiego najlepszego dla nowej wlascicielki... ;)
:-D:-D:-Dniezle:-D nawet mojemu P sie podobalo..w sumie podobnie tylko nie tez rocznik:-D:-D

Skunkanka - dobre ogłoszenie, musiałam powstrzymać się od śmiechu przez ten cholerny kaszel!

w kwestii pęcherza - też mnie dopadło, tyle że w listopadzie - zresztą czego w tej ciąży nie miałam jeszcze, dobre pytanie - otóż biegałam do kibelka co pięć minut z przekonaniem że zaraz się posiusiam a tam kilka kropel i okazalo się że to od jakichs bakterii, teraz biorę profilaktycznie co jakiś czas urinal z żurawiną

też będę uważać na sudocrem - jak mój tato był w szpitalu i dbanie o jego higienę było takie samo jak u niemowlaka bo był nieprzytomny to zdarzało się ze za silnie działał i zamiast goić to bardziej odparzał, dlatego przygotuję kilka rzeczy żeby w razie czego na zmianę używać, a zacznę od zwykłego kremu nivea, a te inne specyfiki to w razie potrzeby

miałam dziśochotę na jajecznicę w południe - już miałam cebulkę podsmażoną na patelni, otworzyłam lodówke a tam brak jajek... i obeszłam się smakiem, bo przez ten kaszel jeszcze nie wyłażę na dwór

Tia, pojedlismy sobie nalesnikow i raptem M sie zainteresowal, co zrobimy z ciuszkami, jak bedzie jednak Zuza. No wiec przeanalizowalismy te chinskie tablice i jak w pysk wychodzi Zuza a nie Wojtus....:tak:

fajowe to ogłoszenie:rofl2::rofl2::rofl2:
Ale nic ja lecę się wykąpać bo Marlena już śpi a wiec jest chwila spokoju:-)
Mój M jak zwykle gra na kompie i tak jak by go nie było:crazy: no ale nic niech sobie teraz pogra bo później nie będzie miał za bardzo okazji:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
a ja wlasnie wcianam platki i was podczytuje, bo znowu sie togo nazbieralo:tak:
skunkanka ogloszenie dobre;-):tak: usmialam sie po pachy:-D:-D:-D
Gosha24 z tego co wiem, to nie wszystkie leki na uklad moczowy mozna brac w kazdym etapie ciazy:sorry2: np napewno w I trymestrze nie powinno sie brac furaginu, to wiem od 2 lekarzy rodzinnych i swojego gina, natomiast pozniej juz mozna go lykac.. dlatego mysle, ze jak gin przepisal ten furagin to wiedzial co robi;-)
powiem wam dziewczynki, ze takie spacerki z mezusiem wiele mi daja:tak: po pierwsze milo spedzam czas, a po drugie jakos pozniej nie mam klopotow ze spaniem;-) nio, ale jak sie wyspaceruje 1,5godz po swiezym powietrzu to nie dziwne, ze pozniej spie jak male dziecko:tak:teraz np juz czuje sie zmeczona i z jednej strony sie ciesze, bo sama jestem i niebede sie dlugo nudzic, bo pewnie wnet mi sie usnie;-):-D hi hi

Do góry