reklama
Gosha24
Mama Gai od 06.04.2009
. Zapomniałam wam napisać, ze już drugi tydzień walczę z przeziębieniem i potężnym katarem. To prawdopodobnie z tego. Przepisał mi NO-SPę i Furagin 3 razy dziennie.
Ja od początku ciąży miałam problemy z pęcherzem i przewodem moczowym, lekarz też chciał mi przepisać Furagin, ale doszedł do wniosku, że nie ma potrzeby łykania tabletek tak długo i w takiej ilości. Przepisał mi Monural, to antybiotyk jednodawkowy w postaci proszku do rozcieńczenia. Skuteczny, choć u mnie trzeba było zastosować dwie dawki, ale moje zapalenie było skrzętnie hodowane przez lata...Od tamtego czasu nie mam problemów z pęcherzem, może warto podpytać się lekarza, w końcu szkoda wątroby.
szczesliwa
Fanka BB :)
o racja nadii masz raj na ziemi hihi
adusia a ten kawałek cista to z chęcią...szkoda, że bliżej cie nie ma hihi
adusia a ten kawałek cista to z chęcią...szkoda, że bliżej cie nie ma hihi
Huhuh kumpela mi wyslala:-)
OGLOSZENIE...
Sprzedam faceta:
Data pierwszej rejestracji grudzien 1977. Egzemplarz okazowy, duze gabaryty, tyl lekko zgarbiony, poduszka powietrzna z przodu, ropniak, mozliwosc jazdy na gazie, wrazliwy na pedaly. Drazek ergonomiczny, polozony centralnie, prawie niewidoczny. Najlepiej posuwa na obwodnicach. Na trasie bierze wszystko jak leci. Uwaga, lekko stukniety. Duzo pali. Lekkie problemy z wtryskiem. Niemilosiernie smrodzi z tylniej rury. Zapas gum gratis. Wszystkiego najlepszego dla nowej wlascicielki...
OGLOSZENIE...
Sprzedam faceta:
Data pierwszej rejestracji grudzien 1977. Egzemplarz okazowy, duze gabaryty, tyl lekko zgarbiony, poduszka powietrzna z przodu, ropniak, mozliwosc jazdy na gazie, wrazliwy na pedaly. Drazek ergonomiczny, polozony centralnie, prawie niewidoczny. Najlepiej posuwa na obwodnicach. Na trasie bierze wszystko jak leci. Uwaga, lekko stukniety. Duzo pali. Lekkie problemy z wtryskiem. Niemilosiernie smrodzi z tylniej rury. Zapas gum gratis. Wszystkiego najlepszego dla nowej wlascicielki...
didi
Fanka BB :)
Hej!
Didi - miałaś rację, moja malutka dziś wariuje, aż momentami mi skóra piecze. Co do sudokremu, to mam próbkę i jakby co, to mogę ci ją przekazać
![]()
:-)
a moja dalej leniwa...tak sobie lezalam i doszlam do wniosku ze odpoczywa od poniedzialku wieczora..dzisiaj chwilke pokokosila sie i cisza..chyba schize zaczynam lapac...mam nadzieje ze jutro sie uaktywni
Huhuh kumpela mi wyslala:-)
OGLOSZENIE...
Sprzedam faceta:
Data pierwszej rejestracji grudzien 1977. Egzemplarz okazowy, duze gabaryty, tyl lekko zgarbiony, poduszka powietrzna z przodu, ropniak, mozliwosc jazdy na gazie, wrazliwy na pedaly. Drazek ergonomiczny, polozony centralnie, prawie niewidoczny. Najlepiej posuwa na obwodnicach. Na trasie bierze wszystko jak leci. Uwaga, lekko stukniety. Duzo pali. Lekkie problemy z wtryskiem. Niemilosiernie smrodzi z tylniej rury. Zapas gum gratis. Wszystkiego najlepszego dla nowej wlascicielki...![]()

Skunkanka - dobre ogłoszenie, musiałam powstrzymać się od śmiechu przez ten cholerny kaszel!
w kwestii pęcherza - też mnie dopadło, tyle że w listopadzie - zresztą czego w tej ciąży nie miałam jeszcze, dobre pytanie - otóż biegałam do kibelka co pięć minut z przekonaniem że zaraz się posiusiam a tam kilka kropel i okazalo się że to od jakichs bakterii, teraz biorę profilaktycznie co jakiś czas urinal z żurawiną
też będę uważać na sudocrem - jak mój tato był w szpitalu i dbanie o jego higienę było takie samo jak u niemowlaka bo był nieprzytomny to zdarzało się ze za silnie działał i zamiast goić to bardziej odparzał, dlatego przygotuję kilka rzeczy żeby w razie czego na zmianę używać, a zacznę od zwykłego kremu nivea, a te inne specyfiki to w razie potrzeby
miałam dziśochotę na jajecznicę w południe - już miałam cebulkę podsmażoną na patelni, otworzyłam lodówke a tam brak jajek... i obeszłam się smakiem, bo przez ten kaszel jeszcze nie wyłażę na dwór
w kwestii pęcherza - też mnie dopadło, tyle że w listopadzie - zresztą czego w tej ciąży nie miałam jeszcze, dobre pytanie - otóż biegałam do kibelka co pięć minut z przekonaniem że zaraz się posiusiam a tam kilka kropel i okazalo się że to od jakichs bakterii, teraz biorę profilaktycznie co jakiś czas urinal z żurawiną
też będę uważać na sudocrem - jak mój tato był w szpitalu i dbanie o jego higienę było takie samo jak u niemowlaka bo był nieprzytomny to zdarzało się ze za silnie działał i zamiast goić to bardziej odparzał, dlatego przygotuję kilka rzeczy żeby w razie czego na zmianę używać, a zacznę od zwykłego kremu nivea, a te inne specyfiki to w razie potrzeby
miałam dziśochotę na jajecznicę w południe - już miałam cebulkę podsmażoną na patelni, otworzyłam lodówke a tam brak jajek... i obeszłam się smakiem, bo przez ten kaszel jeszcze nie wyłażę na dwór
fajowe to ogłoszenie

Ale nic ja lecę się wykąpać bo Marlena już śpi a wiec jest chwila spokoju:-)
Mój M jak zwykle gra na kompie i tak jak by go nie było
no ale nic niech sobie teraz pogra bo później nie będzie miał za bardzo okazji

Ale nic ja lecę się wykąpać bo Marlena już śpi a wiec jest chwila spokoju:-)
Mój M jak zwykle gra na kompie i tak jak by go nie było

reklama
malutka_z_krk23
kwietniowa mamusia '09
a ja wlasnie wcianam platki i was podczytuje, bo znowu sie togo nazbieralo
skunkanka ogloszenie dobre;-)
usmialam sie po pachy

Gosha24 z tego co wiem, to nie wszystkie leki na uklad moczowy mozna brac w kazdym etapie ciazy
np napewno w I trymestrze nie powinno sie brac furaginu, to wiem od 2 lekarzy rodzinnych i swojego gina, natomiast pozniej juz mozna go lykac.. dlatego mysle, ze jak gin przepisal ten furagin to wiedzial co robi;-)
powiem wam dziewczynki, ze takie spacerki z mezusiem wiele mi daja
po pierwsze milo spedzam czas, a po drugie jakos pozniej nie mam klopotow ze spaniem;-) nio, ale jak sie wyspaceruje 1,5godz po swiezym powietrzu to nie dziwne, ze pozniej spie jak male dziecko
teraz np juz czuje sie zmeczona i z jednej strony sie ciesze, bo sama jestem i niebede sie dlugo nudzic, bo pewnie wnet mi sie usnie;-)
hi hi

skunkanka ogloszenie dobre;-)

Gosha24 z tego co wiem, to nie wszystkie leki na uklad moczowy mozna brac w kazdym etapie ciazy

powiem wam dziewczynki, ze takie spacerki z mezusiem wiele mi daja

Podziel się: