reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

Koga - niezły Sajgon... :-)
MaDunia moga to zalatwic rodzice(jak potrzebowalam aktu urodzenia mojego jeszcze wtedy narzyczonego to w urzedzie matce jego wydali bo on tak pracowal ze niemogl tego osobiscie zalatwic).poza tym mi moj tata tez ostatnio brał odpis aktu urodzenia, tak wiec podejzewam ze niebedzie ztym problemu
Dzięki za informacje. :-)
Akt ślubu - jest, nawet tłumaczenie mamy, całkowity odpis aktu urodzenia mojego M – jest, a mojego – nie ma. :dry: Chyba poproszę moją mamę, tak będzie najprościej i pewnie najszybciej.

Sylvii wszystko będzie dobrze i daj znać po wizycie. :-)

Ja na obiad zrobiłam placki ziemniaczane, nawet trochę zostało na jutro (zawsze robię na dwa dni albo zamrażam na potem, taki leniwiec ze mnie :sorry2:). Szkoda tylko, że kwaśnej śmietany w lodówce nie znalazłam. :-( Ale i tak były pyszne... :tak:

Teraz idę sprawdzić repertuar kin, jutro wieczorem planujemy wypad w miast. A potem może kolacja. ;-)

reklama
Ja dziś bez szaleństw w menu do kompa jabłuszka chrupię a zupka właśnie się gotuje. Mam pytanko jetem w 31tg i mój szkodnik w brzuchu kopie potężnie ale nie o to chodzi tylko o jego pozycję bo ułożył się tak jakoś dziwnie główka pod prawym żebrem a nóżki przy lewym biodrze i tkwi tak już dosyć długo. To normalne?

widocznie tak mu wygodnie...to nirmale ma jeszczce troszke czasu aby pzekrecic sie glowka w dol wiec spokojnie

a moja niunia...glowa w dol..i leniwa na maxa...czasem kupknie..stuknie ..i to wszystko no wczoraj wieczorem troszke pobrykala a tak grzeczna jest

medical card. ktora zawsze dostaniesz jezeli jestes w ciazy jest ona na okres ciazy i 6 tyg po

klucha a to dlaczego masz medical card na taki ktorki okres?? ja mam MC i do na dlugo. czy Wam sie nienalezy normalnie MC...no i w ogole nawet jak nie masz MC to w czasie ciazy i do 6 tyg po masz wszystko za free tak tu jest..

moja dalej w brzuszku szaleje
zaraz z m. bedziemy obiada wcinac

dzis wieczorem mam gina -trzymajcie kciuki!

didi ja niby nie moge miec mc normalnie tylko na okres ciazy poniewaz nasze dochody przekraczaja srednia i "stac" nas na oplaty zwiazane z pujsciem do lekarza. tak nam powiedziano.

ja skonczylam wlasnie zelki i biore sie za obiad. rybka:)

szczesliwa powodzonka

Witajcie!
Didi - dziękuję dostałam listę :-)
Sylvii - napisz jak tam zakupki w Rossmanie i czy dużo paczek kupiłaś, bo ja 2x 1 New Born, a resztę myślę już 2? Daj znać koniecznie po wizycie. :tak:Będzie dobrze;-).
Trzymam kciuki za bliźnięta i mam nadzieję, że ich mama ma dużo wsparcia ze strony najbliższych :tak:
Ja dziś serwuję naleśniki z serkiem :-p - a moja maleńka to wprost szaleje - tylko nie wiem czy z rozkoszy, czy ma już ich dość ;-)

didi ja niby nie moge miec mc normalnie tylko na okres ciazy poniewaz nasze dochody przekraczaja srednia i "stac" nas na oplaty zwiazane z pujsciem do lekarza. tak nam powiedziano.

ja skonczylam wlasnie zelki i biore sie za obiad. rybka:)

szczesliwa powodzonka

wiesz co jak nie MC to GP Visit powinniscie miec..zobacz tu jest stronka Medical Card = darmowe leczenie w Irlandii! i sprawdz czy wam sie nalezy mozna tam obliczyc i pokaze wynik
..moj tez myslal zenam sie nie nalezy bo ma wysokie dochody a jednak okazalos ie ze nalezy sie :tak:
my sprawdzalismy dzieki tej str

ogolnie to mam darmo bo wszystkie ciezarne maja jak juz poweidzialas ale na mc nie zasluguje, zreszta az tak bardzo mnie to nie martwi bo wizyty nie beda az tak drogie. ale zaraz sprawdze ta stronke ktora dalas tak dla swietego spokoju, upewnic sie.

ogolnie to mam darmo bo wszystkie ciezarne maja jak juz poweidzialas ale na mc nie zasluguje, zreszta az tak bardzo mnie to nie martwi bo wizyty nie beda az tak drogie. ale zaraz sprawdze ta stronke ktora dalas tak dla swietego spokoju, upewnic sie.

wiesz wizyta 50 e plus recepta z lekami 2 tyle to nie tak malo ...jak idzie sie z choroba do lekarza

reklama
Progi zarobków kształtują się na poziomie:
dla osoby samotnej, która mieszka sama: 184 €/tydz
dla osoby samotnej, mieszkającej z rodzina 164 €/tydz
dla małżeństwa/ rodzica samotnie wychowującego dziecko 266,50 €/tydz

nie zaliczam sie niestety na normalna mc. z tego co tu wyczytalam
no masz tu racje nie jaest az tak tanio jednak my ten prog przekaraczamy BAARDZO

Do góry