justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
ZUS wystawia PITa za macierzyński??A ja jeszcze pita nie dostałam z firmy no i Zus-u też bo przecież prawie cały styczeń byłam na macieżyńskim. Ciekawe jak my wyjdziemy mam nadzieję że do zwrotu coś wpadnie![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ZUS wystawia PITa za macierzyński??A ja jeszcze pita nie dostałam z firmy no i Zus-u też bo przecież prawie cały styczeń byłam na macieżyńskim. Ciekawe jak my wyjdziemy mam nadzieję że do zwrotu coś wpadnie![]()
Jeżeli jesteś właścicielką lokalu w którym jest zainstalowany net i masz rachunki na to to można odliczyć sobie ten wydatek od dochodu
ZUS wystawia PITa za macierzyński??
Tak bo macierzyński również podlega opodatkowaniu![]()
. Ale skierowanie na kurs. Cieszę się nawet,bo kadrowo-płacowy,a że jakieś tam pojęcie mam to trochę mi jeszcze mądrości powiedzą i dadzą na to papierek,a szkolenie dopiero w czerwcu, więc długo będę miała spokój.
Jak ja nie lubię obiadów wymyślać.

Trzymajcie kciuki bo naprawdę fajni ludzie a szkoda żeby atki super apartament się kurzył.

A ja jeszcze pita nie dostałam z firmy no i Zus-u też bo przecież prawie cały styczeń byłam na macieżyńskim. Ciekawe jak my wyjdziemy mam nadzieję że do zwrotu coś wpadnie![]()
U mnie troszke po staremu,troszke zmian.Czuje sie dobrze,malenstwo dobrze sie rozwija i nie ma zadnych problemow z ciaza.Naomi juz chodzi samodzielnie.

ale dowiedzialam sie ze moge odliczyc sobie internet! Wiedzialyscie o tym?
Stasiek u Edzia tak pobrykal ze az milo. Bawil sie zabawkami tak przykladanie...ze az pomyslalam ze tam jakis gaz wpuszczaja do bawialni co odmienia dzieci;-)
![]()

a ten gaz na rodzicow czasem nie podzialal i nie przylgneli do zabawek?

no ale już to mamy za sobą 

ciągle placze

no podlega,ale w czasie macierzyńskiego byłaś na umowie o pracę i PITa dostajesz od pracodawcyJeżeli jesteś właścicielką lokalu w którym jest zainstalowany net i masz rachunki na to to można odliczyć sobie ten wydatek od dochodu
ale nie więcej niż chyba 760 i odlicza ten na kogo sa rachunki
Tak bo macierzyński również podlega opodatkowaniu![]()
no podlega,ale w czasie macierzyńskiego byłaś na umowie o pracę i PITa dostajesz od pracodawcy

Mnie dziewczyny z firmy powiedzialy ze jak przez rok bylam na wychowawczym tzn od 21 stycznia 2008 roku to Pit wysyla mi Zus a nie pracodawca...to jak to jest?no podlega,ale w czasie macierzyńskiego byłaś na umowie o pracę i PITa dostajesz od pracodawcy

Jeżeli jesteś właścicielką lokalu w którym jest zainstalowany net i masz rachunki na to to można odliczyć sobie ten wydatek od dochodu![]()