reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

słonka z moim dzieckiem jest coś nie tak.:szok::rofl2::sorry2:
Emilka my to mamy dzieciaki podobne do siebie baaardzo :-)
aż się boję żeby coś z tego złego nie wyszło tfu tfu
malutka spała do około13 na spacerze spała z godzinkę o 15 zjadła i znów pospała z godzinkę, o 17:30 znów spała na mnie do 20 o 21 położyłam ją do łózia i jak nigdy w życiu nawet nie pisneła żeby ja wziąć na raczki i ululać. Włączyłam jej melodyjkę na karuzeli,powierciła się z 20 min i pyk usneła.

Kurcze co się dzieje?? Zdążyłam posprzątać, nastawić pranie, wyjść z psem
ehhhh tylko męża brakuje w ten walentynkowy wieczór :sorry2::sorry2::sorry2:
no nic za to może będzie walentynkowy poranek jak mój misiaczek wróci z pracy :-p

reklama
Dziecko Ci sie naprawiło hihihih.............super
Mój też od wczoraj grzeczny............spal wczoraj 2 razy-raz godizne potem 1,5 o 21:30 i zasypia momentalnie.......wstaje 8, 9....nocki bez pobudek i cudów
Szok:szok:

normalnie moja dzisiaj nie zdążyła pomarudzic, spłynęła przy ubieraniu po kąpieli i śpi do tej pory...szok...aż sie boje nocy ...bedzie spać czy nie? normalnei nie wiem co mam robic....wzielam prysznic i nawet sie nie spieszylam! i bylam dzisiaj z moimi psami wszystkimi na spacerze i potem porzucałam im sniezki na podworku...pol godziny! a maz z okna fotki mi robil i sie smial z nich (czyli mała spala a nie piała jemu na rękach)...normalnie ja nie wierze ze to sie dzieje!

Dziewczyny, no to bombowa sprawa z Waszymi pociachami:-D Mam nadzieję, że już tak zostanie. Trzymam za to kciuki;-)

U nas też już całkiem ładnie. Zasypiamy koło 22-23, cyc o 3 i o 7 rano a potem jeszcze śpimy do 10-10:30. Za dnia się trochę za dużo rączek domaga ostatnio, i bywa, że służę za smoczek (również w nocy). Ale nie nagminnie więc myślę, że przejdzie. To pewnie te ząbki:crazy: Ale ciąg dalszy (klaskanie w nocy etc.) zapowiada się interesująco:-D:tak:

No Marynia też ma jakiś ciąg na ręce, albo chociaż muszę koło niej siedzieć... taki czas:) Kąpiel o 19.00 taka szybka, bo się odgina na maksa i mnie cholera bierze, potem zjada, potem idzie ze mną do łazienki i ja się prysznicuje, a Mała się dzwięczy od ucha do ucha:) Potem zasypianko o 20.00. Cycuma o 1.00 potem 5.00 potem 7.00 8.00 różnie, generalnie w łóżku do 10.00:)
A dzisiaj po długiej przerwie byłyśmy u Babci i niestety dziecko marudne jak cholera, a wracamy do domu i jak nowe... ehh nie towarzyska dziewczyna, po mamusi;p

pedro, ja ich nie używam, bo Malutka poprostu zasypia, po za tym mam za kiespskie głośniki i np przy biciu serca skaczą głośniki, a reszte ledwo słychać, czytałam że to celowo jest tak nagrane, by bicie serca było głośne, ale jak bym miała super głośniki to efekt fajny:)
najlepiej mi się śłucha na małych głośniczkach od ipoda i rzeczywiście fajne, ale Marynia zasypia sama sobie śpiewając lub karuzela:)

Szkoda kaatia, że nie jesteś w stanie potwierdzić w pełni skuteczność, bo mogłoby się to przydać wielu uczącym swoje maluchy spać.
Sam już nawet nie myślę o swojej Ani bo ona już potrafi zasypiać tyle, że to rozrywkowa babka i lubi sobie potańcować przez sen:-D

reklama
Do góry