reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

reklama
Mojej koleżanki synek też mila wysoka bilurbinę-10 i dostawał czopki Luminal ale połówkę raz na dobę.Myślę ze lekarz wie co robi-ponoć przy żółtaczce się podaje.A warto jeszcze sprawdzic czy to nie zółtaczka pokarmowa.Malutki nie mila skutków ubocznych.wiec sie nie martw
Moj Oli dost ałraz jak miał rotawirusa-jako lek przeciwymiotny

Ostatnia edycja:
Moj tez dostawal Luminal jak mial zoltaczke .
a co do rumianku to moze kup ten rozpuszczalny z Hippa czy Bobovity.i wtedy sypniesz mniej niz tam jest napisane i bedzie leciutki.moj maly go uwielbia.bo on jest oczywiscie z glukoza...no i po pierwszym tygodniu zycia czyli od poczatku wlasciwie.

blond_20 nie wiedzialam ze jest rumianek rozpuszczalny:-) dzięki poszukam:-)
kaatia ja bym nie dosładzała gdyby mała zaraza chciała to pić...o ile plantex piła ładnie wręcz łapczywie to rumiankiem pluje...dosłownie nauczyła się pluć ...zapluła mnie dziś całą i nie wypiłą nawet jednego łyka...za to ja byłam rumiankowa dzisiaj :-)

dziś nie wytrzymałam i zafundowałam sobie mały relaksik, poszłam do fryzjera zostawiając na 4h mojego męża z córeczką. Po godzinie dostałam smsa że mała go terroryzuje i wykańcza :-p:-p:-p po fryzjerze wcale się nie spieszyłam do domu zrobiłam 4 rundki w koło bloku :-):-):-) mała dopiero niedawno usneła. Smokiem pluje na lewo i prawo :baffled::baffled::baffled:

Emilka rozumiem to glukoza albo ten rozpuszczalny, kwestia gustu:)

Anik :) brawo! bardzo dobrze:) A Mąż doceni teraz Mamusiowanie:)
A może inny kształt smoczka, albo trzeba ciut powalczyć może zaskoczy, a jak zaskoczy będzie Ci łatwiej troszke:)

U nas kolejne zawirowanie, moja smoczka ma od czasów chyba kolek, nie pamiętam.. i w dzień go używała a jak zasnęla na noc to zawsze pluła i nawet jak się przebudziła w nocy to zasypiała bez, ale ostatnio coś się namieszało i w nocy szukała monia więc ja go jej wtykałam i tak niestety przez sen kilka razy trzeba było wtykać... przez to nocki były ciut aktywniejsze:) i się wkurzyłam i stwierdziłam, że basta! Każde przebudzenie cyc! i pierwszej nocy było z 8 razy a dzisiaj 3:) a bez smoka zasypia nawet rano:) ha! W dzień jest spore zapotrzebowanie, ale w nocy już ufff nie:)

Ze sie tez tak wtrące.Emilko Luminalu nie podawaj.Mi tez lekarka to dała dla małej.Gdybym wiedziala ze to taki silne i ze to takie dziadostwo w zyciu bym nie podala.Do tej pory mam wyrzuty sumienia.No ale tak to jest jak sie lekarza bezkrytycznie slucha:( Pozatym owszem jak dostala pol czopka to uspokoila sie i zansela, ale bardzo niespokojnie.Przez całą noc i tak musiałam nad nią stać:no:

Chociaż przepraszam.Może akurat w przypadku Twoiego maluszka podawanie Luminalu jest rzeczywiście uzasadnione.Dopiero teraz doczytałam wybacz:tak: Ale ja jestem troche przewrażliwiona na punkcie tego leku bo nam pani doktor kazała to podawać w atakach hmm kolki:szok:

witam wyspana i rześka w walentynkowy dzionek :-):-):-)

nie uwierzycie moja niunia jak zasneła około 24-1 w nocy tak musiałam ją obudzić o 7 na karmienie, później wstała o 9 ciut ciut pociumciała i UWAGA śpi do tej pory :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Boziulku takie życie mi się podoba!!!!!
Hurraaaaa!!!!
zaraz ide zrobić sobie kawkę a cioooo!!!! Jak szaleć to szaleć
acha i muszę się przyznać że od rana wtranżoliłam już 11 czekoladek Merci
:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
życie jest fantastyczne, to nic ze burdel mam dookoła siebie, pies się patrzy bo chce jeść, w lodówie sam wiatr :rofl2::rofl2::rofl2: cisza i spokój, włączony TV i zaraz kawka z mlekiem i mala czekoladka to po prostu coś fantastycznego czego Wam wszystkim życzę ;-);-);-)

reklama
moja zasnęła o 12 w nocy i obudziła sie o 6tej na jedzonko...
potem zasnęła obudziła się o 8mej, zjadła, zrobiła kupke, wypiła rumianku troszeczkę i o 11tej zasnęła znów...śpi nadal...nie wiem co jest grane...jakis prezent walentynkowy?

Do góry