reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z USYPIANIEM dziecka

odebrałam wyniki...bilirubina ponad 8...niedobrze...martiwe sie:-( jutro rano do pediatry...
a mała jakos zasnela...
postanowilismy ze na razie bedziemy robic jak lekarz kazal czyli te kropelki biogaia i plantex jak po kilku dniach poprawy nie bedzie odstawimy plantx a sprobujemy przepajac ja czyms innym...musimy powoli zmieniac wszytsko zeby sobie nie namieszac:-)

reklama
hej wszystkim ja od 2 dni padam na pysk. Mała budzi się o 4 i jest aktywna do 23 wieczorem. Mam dość jak ona tak daje radę to ja nie wiem bo ja stara baba wymiękam :crazy: ona śpi zaledwie 10 min w ciągu dnia. Kurcze dziś już nie wytrzymałam i kupiłam jej smoczek. Całe szczęście że w końcu przed chwilką padła bo ja nawet nie mam kiedy posprzątać
Chyba kupię sobie chustę mała nie cierpi leżeć :baffled: toleruje tylko pion.
A teraz pies przychodzi i przynosi mi zabawki żeby trochę się z nią pobawić :no::no::no: nie mam sił....

Emilko trzymamy kciuki.

Anik567 chusta nam pomogła bardzo w okresie kolek i w pierwszym miesiącu, fajna sprawa jak dzieciaczki nie chcą spać itd:) A smoczek też bardzo przydatna rzecz:) Tylko na psa nie mam sposobu;p

Anik u mnie zdaje egzamin nosidełko chicco - jak mała miała kolki i bolał brzuszek to cyk do nosidła i się uspokajała i zasypiała - też nienawidzi poziomu tylko pion :-)
Ja przez 3 tygodnie od 7 do 9 tygodnia przechodziłam oczy jak 5 zł i aktywność mojego dziecka 24h - jak byłam u pediatry to mówił coś o skoku rozwojowym i , że to na pewno przejdzie za ok - 2 - 3 tygodnie no i swoją drogą też , że ma problemy z brzuszkiem - ale te aktywności bez płaczu to skoki. NO i rzeczywiście nie wiem czy to zbieg okoliczności ale jak minął 9 tydzień to mała zaczęła więcej spać i nie była już taka aktywna - oby jak najdłużej :)

A babcie jeszcze nauczyły na rękach.
U mnie od kilku dni dobrze - małą zasypia już o 22 a nie o 1 :00 i w ciągu dnia też więcej pośpi.
Wczoraj tylko coś nie mogła kupki zrobić i chyba miała wzdęcia - więc zrobiłam jej rumianek i zasnęła. A dzisiaj rano jak nigdy była tak głodna, że musiałam jej butle robić - a zawsze cycki jej wystarczały :)

Ja od kilku dni skazana na samowystarczalność - mąż przeziębiony i leży w łóżku do małej nie podchodzi :) W chałupie brud jak nic - ale dzisiaj przyjeżdża babcia to będę mogłą też spokojnie pojechać na zakupy w lodówce już wiatr wieje.

Trzymajcie się dzielnie babeczki :)

Ostatnia edycja:
hejka mała dostała czopki Luminal...wie ktos cos o tym??
i jeszcze jedno pytanko...chce odstawic jednak ten plantex i zaczac podawac rumianek...tylko co to znaczy leciutenki rumianek? :-) i czy wy to jakos slodzilyscie np glukozą? bo moja mała tego rumianku za cholere nie chce wypic :-) chyba zbyt gorzki jest...pytam o dosladzanie bo wiem ze niektorzy poją dzieciaczki wodą z glukozą własnie....pomyslalam ze moze ten rumianek tez mozna poslodzic??
dzis w nocy spala 7 godzin...wstyd sie przyznac ale ja jak padlam to dopiero jej wielki placz mnie obudzil...potem chyba chciala nadrobic i 3 godziny na cycku mi wisiala...
teraz spi druga godzine, jak sie obudzi zaliczy cycka, kąpiel i mam nadzieje zasnie...

Witam Wszystkich!
Mam 3 miesięcznego synka, i ten sam problem z usypianiem, ale w dzień. Mały ma kolki, próbowaliśmy wszystkiego, nic nie pomagało, teraz pije mleko nutramigen i kropelki BioGaia, kolki się zmniejszyły, teraz boli go jedynie po jedzeniu, jak szybko zje, a czasem nie chce chwycić nawet butelki, pomimo tego, że jest bardzo głodny. W nocy śpi dobrze, ale pobudka 5 lub 6 rano, w dzień śpi po półgodziny, jak już jest bardzo zmęczony to bardzo płacze, zanosi się, aż w końcu zasypia, tez tylko na chwilkę. Czy sen w dzień sie unormuje? I jak opanować ten płacz? A jeśli chodzi o pytanie czy można dosłodzić rumianek, myślę, że tak ja dosładzałam herbatkę rumiankową glukozą, bo dzieci nie chca tego pić.

hejka mała dostała czopki Luminal...wie ktos cos o tym??

Luminal to czopki uspokajające, moja córka dostała je w szpitalu, kiedy miała atak płaczu/kolki (do dzis nie wiemy co to było) w każdym bądź razie sa przypuszczenia, że to po czopku z luminalem, ale dodatkowo był w nich encorton (czy jakos tak, w każdym bądź razie silny steryd, którego tak małe dzieci nie powinny dostawać, a przepisał je nam ponoc jeden z najlepszych pediatrów :crazy:)

zapewne można dosładzać, ale ja jestem przeciwna:) Moja nic nie piła z butelki dlatego ja podawałam łyżeczką tylko trzeba baaardzo uważać co by nie podtopić... Leciutki to hmmm moja Mama ze dwa razy robiła to poprostu zanurzyła na pół minutki torebke i tyle:) i Mała dostała kilka łyżeczek i nawet chętnie je pobierała a darła dziób w między czasie tzn w trakcie picia się uspokojała na chwilke i dalej w ryk;) ale po kilku łyżkach albo zbiag okoliczności albo kolka ustąpiła, u nas były bardzo silne ataki więc jak ustępowały to natychmiast było widać:)

Lumianl jest bardzo silny, ja bym nie podała niestety:(

reklama
Do góry