reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

1. pecherzyk peka tzn nastepuje owu przy ok 20-25 mm (zalezy od kobiety)
2. zazwyczaj jest uwalniania 1 komorka jajowa wiec powinien peknac 1 pecherzyk dojrzaly ale zdarza sie ze dojrzeja 2 albo i wiecej pecherzykow
3. bliźniaki powstaja w momencie gdy:
- dojrzeje wiecej niz 1 komorka i zostana zaplodnione wszystkie dojrzale - to jest wtedy ciąza bliźniacza dwujajowa
- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:

Danke schon Ewuś :-)

reklama
Witam Was słoneczka w tłusty czwartek ;-) ale mialam niespokojną noc co chwile sie budzilam :-( kurcze i jeszcze to gardło mi tylko zostało do wyleczenia a boli jak cholera :-( dalej nie mam @ jak narazie :-):-):-) kochane a myslicie ze moge zrobic test po południu?? czy najlepiej jutro rano ?? buziaczki
oj zdrowiej Julitko zdrowiej! :tak: lepiej poczekaj do rano!!! po co masz potem sie denerwowac itp. lepiej zrobic rano! :tak:

Olica - pamietaj tez ze każda kobieta rodzi sie z okresloną liczba jajeczek!!!!! i z regoly owu powinna wystepowac raz z jednego jajnika raz z drugiego! chociaz ja mam wrazenie ze zawsze mam z lewego!?

oj zdrowiej Julitko zdrowiej! :tak: lepiej poczekaj do rano!!! po co masz potem sie denerwowac itp. lepiej zrobic rano! :tak:

Olica - pamietaj tez ze każda kobieta rodzi sie z okresloną liczba jajeczek!!!!! i z regoly owu powinna wystepowac raz z jednego jajnika raz z drugiego! chociaz ja mam wrazenie ze zawsze mam z lewego!?
Masz rację kochana poczekam :-) tyle juz czekam ze dzien w tą czy w tą :tak:

- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:
blisko ale nie do końca... :-D
[FONT=&quot]Bliźnięta jednojajowe p[/FONT][FONT=&quot]rzychodzą na świat w wyniku podziału komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik, czyli gdy zapłodniona komórka jajowa kobiety (zygota) w pierwszej fazie dalszego rozwoju podzieli się na dwie, po czym każda z nich zacznie swój oddzielny rozwój, tworząc oddzielne zarodki z których rozwijają się dwa płody.[/FONT]

Pozdrawiam wszystkie Staraczki

[FONT=&quot]Bliźnięta jednojajowe p[/FONT][FONT=&quot]rzychodzą na świat w wyniku podziału komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik, czyli gdy zapłodniona komórka jajowa kobiety (zygota) w pierwszej fazie dalszego rozwoju podzieli się na dwie, po czym każda z nich zacznie swój oddzielny rozwój, tworząc oddzielne zarodki z których rozwijają się dwa płody.[/FONT]

Ja rówznież pozdarwiam :tak:

Cześć dziewczynki, co nowego? Jakieś fasoleczki? Zróbcie mi mały skrócik ostatnich wieści :sorry2:

U mnie dobrze (tzn. dość bo D chyba jakieś przeziębienie dopada), jestem na etapie prania i prasowania ciuszków :-), rety, to już niedługo.

Julitka, kciuki mocno zaciśnięte :tak:

Kaprycha - bardzo mi przykro :-(

Cześć dziewczynki, co nowego? Jakieś fasoleczki? Zróbcie mi mały skrócik ostatnich wieści :sorry2:

U mnie dobrze (tzn. dość bo D chyba jakieś przeziębienie dopada), jestem na etapie prania i prasowania ciuszków :-), rety, to już niedługo.

Julitka, kciuki mocno zaciśnięte :tak:

Kaprycha - bardzo mi przykro :-(
Witam Cie kochanie :-) za kciuki nie dziekuję :-) oj biedna Daria :-( no no kochana to juz niedługo, bardzo sie ciesze kochana :-D:-D:-D

:tak: no tak :tak: ciutek mi nie wyszlo :zawstydzona/y: zagalopowalam sie! ;-) a tak na marginesie czy jest mozliwe zaplodnienie 1 komorki przed 2 rzolniezy?:confused:

reklama
Do góry