reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Niunia-witaj! ja mam przepisany duphaston, ale jeszcze nie bralam...ktoras dziewczyna jednak jak pytalam o skutki uboczne to mi kiedys pisala, ze po nim musiala czesciej do toalety biegac, ze sie zoladek rozregulowal i nic wiecej .
a jakie masz poziiomy progesteronu ze masz duphaston?

reklama
Bierze, któraś z was może CLO???

Ja biore juz 5 cykl, narazie nie mam skutków ubocznych, ale chyba biore je ostatni miesiac...

Coś mi zaczyna krew z nosa lecieć :szok::szok::szok: tak nigdy nie miałam :szok:

Powiem ci, ze od pol roku tez mam czeste krwawienia z nosa... w okresie gdy bylam oslabiona, ale teraz tez, wyniki krwi mam dobre, a krwawienia dalej sie pojawiaja, moze to podrazniona sluzówka, albo podwyzszony progesteron tez moze tak dzialac, łykam duzo witaminy c aby uniknac krwawien..

Niunia-witaj! ja mam przepisany duphaston, ale jeszcze nie bralam...ktoras dziewczyna jednak jak pytalam o skutki uboczne to mi kiedys pisala, ze po nim musiala czesciej do toalety biegac, ze sie zoladek rozregulowal i nic wiecej .
a jakie masz poziiomy progesteronu ze masz duphaston?

Niby jest w normie, ale mam cykle teraz już dłuższe bo AŻ 26 dni, czasami zdarzą mi sie wcześniej nieznaczne plamienia. Sęk w tym, że LH do FSH mam za niskie i mogę później mieć za niski progesteron potrzebny do utrzymania ciąży.
Robiłam w fazie lutealnej badanie progesteronu ale lekarka powiedział, ze leki które akurat brałam długi czas mogły odrobinę namieszać. Jakby sie nie udało przez dwa cykle mam zrobić jeszcze raz o ile znowu nie będę na jakiś prochach. U nas w rodzinie problem utrzymania wczesnej ciąży bardzo powszechny:dry:

a Julitko ceny sa podane na next w funtach, musisz pomnozyc razy kurs funta, teraz to kolo 5 zlotych za 1 funt, czyli jak cos kosztyje Ł6 to jest okolo 30 złotych
ide na razie, pa
Dziekuję kochana bardzo :-)
Powiem ci, ze od pol roku tez mam czeste krwawienia z nosa... w okresie gdy bylam oslabiona, ale teraz tez, wyniki krwi mam dobre, a krwawienia dalej sie pojawiaja, moze to podrazniona sluzówka, albo podwyzszony progesteron tez moze tak dzialac, łykam duzo witaminy c aby uniknac krwawien..
Ja też dzisiaj kupiłam sobie jakieś witaminki :-):-):-)

Dziewczynki a czy wy po duphastonie przytyłyście ???

Nie macie litości dla ciężarnej tyle napisałyście ale już nadrobiłam :-)
hej Kingus!!!Kiedy masz wizyte u lekarza..
W poniedziałek mam wizytę a w czwartek usg.

hey kochane juz wróciłam......... więc zacznę od tego ze mam torbielkę.
Głowa do góry będzie dobrze :tak::tak:

Sorki, że tak się rozpisałam, ale ja tak mam jak się długo nie odzywam:sorry2::rofl2::szok:
Za długo ;-);-)

Wiec zapytuje ponownie....czy jak ma sie torbiele - to czy to sie czuje? czy to boli ?
Ja miałam torbiel 5 cm i nic nie bolało lekarz się trochę dziwił.
hei dziewczynki...narazie nie ma @ :-)
A kysz @;-);-);-)

,robilam test i wyszedl negatywny wiec mam watpliwosci:-(
Mi pierwszy test też wyszedł negatywny ;-)

a u mnie ok :-) tydzień temu w poniedziałek zobaczyłam II - teraz czekam na 10 marca -pierwsze USG..mam nadzieje ze wszystko będzie ok..
A kiedy pojawi się suwaczek?

Cześć dziewczyny:-)
Witaj kochanie wracaj do nas szybciutko:-):-)

W wannie postanowiłam, zagryzę zęby i będę to wszystko znosić i jak tylko pierdolona meda mnie zapłodni to wynoszę się stąd do rodziców.
Czego my nie robimy dla maleństwa ;-);-)

Romeczko brak orgazmu nie wyklucza zajścia w ciążę.

Moze powinnam zalozyc tu watek o IVF, moze jest wiecej dziewczyn , ktore przechodza przez to co ja:-D
Zostań z nami ;-)

MATKOP DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CALA CHAŁUPA DYMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPALILAM CZAJNIK!!!!!!!!!!!!!!! KU...WA JAK SMIERDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CALY CZRNY! SMRUD JAK CHOL...!caly czajnik wody a nawet kropeleczki niie zostalo...TAK BB MNIE WCIĄGNELO....
:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ja kiedyś kaszę przypaliłam przez bb;-);-)

Dziewczynki co ja mam zrobic... dzisiaj 31 dc, @ nadal nie ma, test wyszedl dzisiaj negatywny... boje sie, ze jesli to fasolka, ktora sie ukrywa, to i tak @ przyjdzie, bo mi sie w koncu poziom progesteronu obnizy (w koncu w niedziele wzielam ostatnia tabletke luteiny). Co ja mam zrobic? :baffled:
Jeśli jest fasolka to @ nie powinna się pojawić

duphaston chyba nie jest refundowany... kosztuje okolo 30 zlotych (20 tabletek)...
Ja najtaniej płacę 35 zł a ceny dochodzą nawet do 40 paru :baffled:

Bierze, któraś z was może CLO???
Ja brałam i zaszłam w 3 cyklu ;-)

Takie małe pytanko, od piątku mam brać duphaston, miałyście jakieś skutki uboczne?
U mnie tylko ze strony układu pokarmowego, dla mniejszych skutków ubocznych polecam branie podczas kolacji na noc.

Lilu buziaczek:-)

Niby jest w normie, ale mam cykle teraz już dłuższe bo AŻ 26 dni, czasami zdarzą mi sie wcześniej nieznaczne plamienia. Sęk w tym, że LH do FSH mam za niskie i mogę później mieć za niski progesteron potrzebny do utrzymania ciąży.
Robiłam w fazie lutealnej badanie progesteronu ale lekarka powiedział, ze leki które akurat brałam długi czas mogły odrobinę namieszać. Jakby sie nie udało przez dwa cykle mam zrobić jeszcze raz o ile znowu nie będę na jakiś prochach. U nas w rodzinie problem utrzymania wczesnej ciąży bardzo powszechny:dry:

Niniu-w takim raziebierz go koniecznie, ja jak juz bede zajadala sie nim to tak jak radzi ingus-na noc:-)
mam nadzieje, ze jednak jak juz sie zdarzy bobasek u Ciebie to nie bedzie klopotu z donoszeniem ciązy...niemialam pojecia ze takie rzeczy moga byc rodzinne...:baffled: powodzenia!!!

NEXT jest tez w Warszawie. Musze sprawdzic jak tam cenowo

wow-nie wiedzialam, no ale to dobrze ze te fajne sklepiki wchodz ana nasze rynki! jednak gonimy europe, choc w kryzysie ale zawsze:-)

Kingus kochanie -czekam na wiesci z wizyty i mocno sciskam ksiuki!!! A jak sie czujesz kochanie???

No wlasnie-a gdzie jest Liluuuuu????Hop Hop??? gdzie jestes???

reklama
Ja biore juz 5 cykl, narazie nie mam skutków ubocznych, ale chyba biore je ostatni miesiac...

5 cykli ciurkiem?? W ulotce jest napisane, ze mozna brac maksymalnie przez trzy...
:baffled:

Jak dlugie mialas cykle, skoro teraz masz AZ 26 dni?

Mi pierwszy test też wyszedł negatywny ;-)

Jeśli jest fasolka to @ nie powinna się pojawić

Ja najtaniej płacę 35 zł a ceny dochodzą nawet do 40 paru :baffled:

A w ktorych dc robilas testy?
Te ceny badan sa straszne, jakby nie moglo byc wszedzie jednej - w koncu to usluga jak kazda inna, czemu wiec jest roznie wyceniana?
:baffled:

Do góry