reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Powiedzcie mi czy Wasze maluchy próbują już siadać? Bo mój tak:szok: jeszcze nie poradnie-ale całkiem niezle sobie radzi:-D A czy przekręcają się już z brzusia na boczek i plecki? Bo nie wiem czy on nie za bradzo pędzi na przód:rofl2:

reklama
Izunia jest wiekowo zbliżona do Rubenka.
Nie przekręca się. Nawet nie chce poleżeć na boczku.
Parę razy udał się manewr brzuszek-plecki, ale to raczej przez przypadek.
Nie próbuje siadać - jeszcze na to nie wpadła, ale główkę ciągnie do góry/przodu jak jest nie całkiem poziomo położona.

Ale jak to pisały dziewczyny już nie raz- każdy dzieciak ma swoje własne tempo...

Trina a czy mówiła coś na temat nosidełek???
Jak długo można dzieciątko takie malutkie trzymać w nosidełku.
I kiedy będzie na tyle duże, żeby wybrać się na dłuższą wycieczkę - np. 6 godzin w góry...

Majeczka mój niunio podnosi sie jak trzymam go w pozycji leżącej na rękach. A jak lezy i przytrzymuje mu rączki to sie bardzo siłuje zeby podniesc głowke, raz mu sie udało podniesc ale z malą pomocą. Pediatra kazała czasami tak mu przytrzymywac za rączki zeby obserwować czy sie dibrze rozwija i czy zanikają juz odruchy noworodkowe

Przed chwilą po raz pierwszy Hania przewróciła sie z brzusia na plecki hurrraaaa
A od piatku: mówi tata, dziadzia i Agata...

Ale jak to pisały dziewczyny już nie raz- każdy dzieciak ma swoje własne tempo...

Dokładanie tak.., a to przecież nie wyścig ;-)
Przed chwilą po raz pierwszy Hania przewróciła sie z brzusia na plecki hurrraaaa
A od piatku: mówi tata, dziadzia i Agata...
No to gratulujemy :tak:.
Jeśli chodzi o nowe słownictwo, to u nas w "repertuarze" ostatnimi czasy pojawiła się GAŁA :szok::-D

Tuśka ma w nosie gadanie, mruczy tylko cały czas. Przewrotki robi tylko z plecków na brzusio. W drugą stronę drze japę, żeby jej pomóc. Ale zaczęła się interesować stopami. Póki co gapi się na nie i łapie za kolana.

Gratki dla gadulców!:-D

Bartek jak podciągne go za rączki to unosi głowę i próbuję usiąść. Jak leże na boczku to przewraca się na brzuszek ale jak leży na pleckach to nie próbuje sie przewrócić.:blink:
Czasem posadzimy go na wysoko ułożonych poduszkach, taki siad ale nie całkiem pionowy i wtedy chwilę posiedzi a później spada na boczek i później na brzuszek.
Jeszcze trochę musi poćwiczyć aż sam usiądzie.:happy::happy:
Coraz lepiej wychodzi mu natomiast trzymanie zabawek w rączkach.
Smieje się na głos szczególnie jak gadamy do niego albo łaskoczemy po brzuszku.
Uwielbia łapać mnie za włosy i je wyrywać.
Ostatnio jak się z nim bawiłam, trafił buzią prosta w mój nos:dry:,
Poza tym lubi kolegę z lustra do którego zaczął gadać i się śmiać:-D Próbuje złapać go za rączki, wziąść go do buzi, mamy z tego ubaw:-D:-D

Marika coraz bardziej kochana i uchachana, uśmiecha się cały czas i śmieje czasem głośno tak, że aż mi się serce raduje! Do repertuaru nowych dźwięków opócz kociego mruczenia doszły teraz krótkie okrzyki (chyba radości). Śmieszne strasznie! I coraz bardziej się próbuje podnosić do siadania.

reklama
GRATKI dla wszystkich za nowe umiejetnosci :-)

Oliwia jak lezy troche na pol siedzaco to stara sie podnoscic do siadania.Jak lezy na plecakch to obraca sie na jeden boczek A jak ja poloze na tym boczku to przekreca sie na brzuszek i odwrotnie :-)
Zaczela mowic BLA BLA BLA :-)
I od kilku dni ladnie zaczepia zabawki na muzycznym ogrodzie :-)
Co sie przed nia nie polozy to zaraz raczkami stara sie to chwycic i do buzi :-)

Do góry