reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Hej dziewuszki.

Hanka fajnie że wróciłaś do nas :tak: - super ze sobie wszystko wyjasniliscie i obiecał poprawę a co najwazniejsze SEX a sex = fasolka:-):-):-)a nawet fasolkiiiii

oj a ja wczoraj wypiłam KARMI..:-(

mlekiem to nas nie zadowolisz..chociaż karmi postaw:-)

oj zazdroszczę...troszke tylko..jeszcze rok i się napiję:-);-)

oj wiśnióweczka mniammm - nie róbcie smaku kobiecie w ciąży:-) Jak ja bym sie napiła whisky z cola lub rumu z colą....

ja wczoraj piłam karmi i jakoś mi nie podpasowało...

oj dziewczyny jakas impreza tu się rozkręca, alkohol przewija się w każdym niemal poście

Dziewczyny a kto w ogóle nazwał mdłości w ciązy porannymi????? ja mu nogi z du.. powyrywam!
Poranne? mnie muli cały dzień!!!!:-(
słońce ja mam cały dzień mdłości a kiedyś miałam taki dzień, że mnie cały dzień wymiotowało, ale na szczęście tylko jeden raz

reklama
Sylwka a musisz czekac do końca marca? nie mozesz isc teraz na zwolnienie?
no raczej tak bo nie chce iść na komisję z ZUSu, pójdę od 10 tygodnia, żeby mieć spokój ze Zusem

dziewczyny dzięki za wsparcie i sorki że mnie nie było ale normalnie nie miałam siły przez tą piranię:-D

a mam takie pytanie bo ze studiów mam ćwiczenia tylko, że to jest wyjazd do Berlina i to autobusem więc sama podróż w jedna stronę ok 12 godzin trochę się boję o dzidzię i co robić?? złożyłam do dziekana podanie żeby mnie zwolnił i jutro mam rozmowę i stwierdziłam,że wezmę o gin zaświadczenie, więc jutro mam pierwsze usg (jeśli mnie przyjmie bez terminu, bo wizytę mam za tydzień):confused:

Lolitka, dzięki za kciukasy :) Dobre wino w dobrej ilości to i zdrowiu służy :-D

Sylwka, ja tam widzę, że Ty twarda jesteś i masz wsparcie u Twojej połówki - jak by nie patrzeć to i tak po Twojej stronie prawo stoi. Nie daj się mu zdenerwować, szkoda zdrowia :baffled:

no raczej tak bo nie chce iść na komisję z ZUSu, pójdę od 10 tygodnia, żeby mieć spokój ze Zusem

dziewczyny dzięki za wsparcie i sorki że mnie nie było ale normalnie nie miałam siły przez tą piranię:-D

a mam takie pytanie bo ze studiów mam ćwiczenia tylko, że to jest wyjazd do Berlina i to autobusem więc sama podróż w jedna stronę ok 12 godzin trochę się boję o dzidzię i co robić?? złożyłam do dziekana podanie żeby mnie zwolnił i jutro mam rozmowę i stwierdziłam,że wezmę o gin zaświadczenie, więc jutro mam pierwsze usg (jeśli mnie przyjmie bez terminu, bo wizytę mam za tydzień):confused:
O ten Twój wyjazd to bym gin zapytała, niech on się wypowie na ten temat, no i tez bardzo ważne jest jak Ty się czujesz, bo jak kiepsko to nie ma sensu, żebyś się męczyła??
A tak wogóle, to jeżeli można spytać, to co studiujesz??

O ten Twój wyjazd to bym gin zapytała, niech on się wypowie na ten temat, no i tez bardzo ważne jest jak Ty się czujesz, bo jak kiepsko to nie ma sensu, żebyś się męczyła??
A tak wogóle, to jeżeli można spytać, to co studiujesz??
no pewnie że możesz ja studiuję politologię w tym roku się bronię a dokładnie w czerwcu

Elfa

A co to za lekarz co kaze wstrzemiezliwosc trzymac od @ do owu ? W glowie mu sie poprzewracalo czy jak ? Zolnierzyki spowalaniaja jesli jest dluzej niz 7 dni....Z tego samego wzgledu jak idziesz na badania nasienia kazda okolo 5-6 dni wstrzemiezliwosci, ale nie wiecej. Bo za duzo czekania oslabia jakosc nasienia

Ty dzialaj kobieto zaraz po @ i pozniej bierz na wstrzymanie 5 dni przed owu

Tak własnie robie, bardzo ciezko było wytrwać tak dlugo bez sexu ;)

Powiem wam, że z jednej strony się cieszę, że okres balangowania mam za sobą.
Jak sobie przypomnę tamte czasy i myśl o ciąży, to jednego nie mogłam przeżyć, że skończą się imprezy i picie. Teraz już mnie nie ciągnie tak na imprezy.

A poza tym do imprezy też dobrze mieć jakieś towarzystwo. A u mnie bidnie z towarzystwem. Jakieś takie do dupy.

Pomęczę się Karmi do 18 marca a potem sobie może walnę nowe alkoholowe karmi.

kurde ja na imprezy ostatnio straciłam ochote, zrobilismy sie z m domatorkami, tak tej zimy nic nam sie nie chce... a ostatnio nawet nie mam smaka na %, co dziwne, bo zawsze lubiłam podbijac, jakiegos winka, piwka itp..

wczoraj jak bylam w tesco na zakupach, chciałam kupic te nowe alkoholowe karmi skosztowac , ale niestety nie było ...
lubie piwo karmi i zawsze szkoda mi było ze jest bezalkoholowe, ciekawa jestem smaku tego pwia z %

on należy do typów cwaniaków i że kasa wszystko załatwi to się nie dziwie a ja go mam za przeproszeniem gdzieś, z moim A. tak postanowiliśmy a w tym raczej mi nie przeszkodzi bo już mu powiedziałam, że możemy się spotkać w sądzie pracy i jakoś zaraz zmienił nastawienie

sylwka , tez mam prezesa cwaniaczka, ciekawa jestem jak on zareaguje na moja ciąze, ja mam zamiar isc od razu na L-4 , nie rozumie czemu boisz sie kontorli zus ? przeciez podczas ciązy moze byc mnóstwo powodów na l-4 choćby nawet stres w pracy, nie powinien sie nikt tego doczepic, moje kolezanki i kuzynka były całe 9 m-cy na l-4 i kontorli zusu nie miały...

Tak własnie robie, bardzo ciezko było wytrwać tak dlugo bez sexu ;)

kurde ja na imprezy ostatnio straciłam ochote, zrobilismy sie z m domatorkami, tak tej zimy nic nam sie nie chce... a ostatnio nawet nie mam smaka na %, co dziwne, bo zawsze lubiłam podbijac, jakiegos winka, piwka itp..

wczoraj jak bylam w tesco na zakupach, chciałam kupic te nowe alkoholowe karmi skosztowac , ale niestety nie było ...
lubie piwo karmi i zawsze szkoda mi było ze jest bezalkoholowe, ciekawa jestem smaku tego pwia z %

sylwka , tez mam prezesa cwaniaczka, ciekawa jestem jak on zareaguje na moja ciąze, ja mam zamiar isc od razu na L-4 , nie rozumie czemu boisz sie kontorli zus ? przeciez podczas ciązy moze byc mnóstwo powodów na l-4 choćby nawet stres w pracy, nie powinien sie nikt tego doczepic, moje kolezanki i kuzynka były całe 9 m-cy na l-4 i kontorli zusu nie miały...
kochana ja się nie boję tylko nie chce mieć problemów przed porodem, że muszę jeszcze komisję zus załatwić o to tylko chodzi, a tym panem to nawet się nie przejmuje

Kochane staraczki ja mykam spać a Wy spijcie dobrze i oczywiście owocnych staranek niech marzec też będzie urodzajny w fasolki jak luty:-)

Czesc dziewczeta, u mnie nadal brak @, to juz 36 dc, planuje we wtorek testowac... przydadza sie Wasze kciuki ;-)

Jutro idę do gina na 20:00 na usg zobaczymy czy pojawiły się pęcherzyki. W tym cyklu brałam 3 dziennie clo, napierdzielały mnie cholernie jajniki. Ale robię sobie test owulacyjny i na razie ujemne wyniki. Zobaczymy - na pewno wyjaśni się wszystko w ciągu kilku dni. A jek nie to idę pod skalpel, niech mnie kroją.

A ktory masz dc, ze juz testy robisz? Mi test owu wyszedl pozytywny dopiero 16 dc, a juz 18 dc negatywny :tak:

w sumie raczej profilaktycznie aby byla owulka na pewno.. wlasnie teraz chce go jeszcze wykorzystac dzis i moze jutro potem abstynencja do przyszlej niedzieli +-, bo owulka po clo ma byc miedzy 11 a 15 dc.. wszystko sie wyjasni..

Tak jak napisalam wyzej - ja mialam owu po clo okolo 17-18 dc mimo, ze gin na poczatku kazala sie nastawiac na 12-14 dc
;-)

Lolitko, no widzisz, nic a nic z tego testu mi nie wynikło. Tyle, że pojawiły się spekulacje.:confused2: Jutro kupię "bobo-test" (o ile taki się znajdzie) i we wtorek rano zrobię. Nie wiem, co mam myśleć, więc staram się za bardzo nie wymyślać :no: Dół brzucha nadal pobolewa, tak falami, dokladnie są to skurcze jak na @, tyle, że jej wciąż nie ma?! Cały dzień jestem dziś znużona, a pod oczami mam charakterystyczne sinawe cienie (takie jak zwykle na @) Mierzę od paru dni temperaturę /tym razem o stałej porze rano, termometrem ze słupkiem, w pochwie) i utrzymuje się 36,9. Nie mogę z tego jednak wyciągać wniosków, bo jak wiesz, moje wcześniejsze praktyki pomiarowe były dość nieścisłe i nawet błędne. No, więc sobie jeszcze czekam, zdrowo żyję i nawet się sobie sama dziwię, że nie nakręcam się za bardzo :oo2: Lolitko, dziękuję za wsparcie mentalne!!

Ooo ja tez planuje testowac we wtorek:-) Testujemy razem?? :-D U mnie juz 36 dc, 29 dc (niedziela) skonczylam brac luteine, wiec to juz caly tydzien bez brania luteiny minal, a @ jak nie bylo tak nie ma. Pomyslalam, ze poczekam jeszcze wlasnie do wtorku, bo w srode mam wizyte u gin (zapisalam sie 2 tygodnie temu, bo gin powiedziala, ze nic z fasolki w tym cyklu nie wyszlo, bo w dzien lub dzien po owu mialam niski poziom progesteronu :baffled: i gin kazala mi zrobic usg tuz po @ i do siebie przyjsc - no ale @ jeszcze nie bylo, wiec przejde sie do niej tak po prostu...) i ze wzgledu na te wizyte mysle o zrobieniu tez betki jesli test wyjdzie negatywny - zeby ostatecznie zamknac sprawe...

no pewnie że możesz ja studiuję politologię w tym roku się bronię a dokładnie w czerwcu

Zastanow sie czy przez fasolke nie bedziesz miala choroby lokomocyjnej...

a u mnie się takie jaja porobiły, że normalnie koszmar. powiedziałam mojemu szefowi, że jestem w ciąży a on na to, że daje mi dwutygodniowe wypowiedzenia. myślałam, że go uduszę. ale byłam u pewnie kobiety bardzo miła powiedziała mi, że jak mnie teraz zwolni to będzie miał problemy bo kobiety w ciąży są chronione prawem. ja mu to powiedziałam to ten sku........yn ( przepraszam za słowo) mi odp, żebym nie była tak mądra i go nie straszyła bo po porodzie mnie zwolni. teraz mnie na każdym kroku tępi. ale już wymyśliłam z moim A. że popracuje do końca marca a potem idę na chorobowe i wtedy mi naskoczy bo chce żeby mi nie przekroczyło 6 m-cy bo potem ZUS na komisję wzywa. a po macierzyńskim też go wykiwam bo pójdę na wychowawczy i zablokuje mu etat. to się chłop zdziwi:angry:

ale masz szefa hu.a\! :wściekła/y:niestety często się tak zdarza, kolejny powód do zmartwień. Będzie co ma być, na to też nie mamy dużego wpływu.:no:

reklama
witajcie dziewczyny, jestem tu od wczoraj i jestem w szoku jak dużo was tu jest a razem zawsze raźniej:happy::happy::happy: też oczywiście się staramy z K o dzidzię i jak na razie po 4 cyklach na clo i duphastonie nic z tego. W tym miesiącu postanowiłam odpocząć od leków i zobaczymy. Choć czas goni nie chcę cały czas się faszerować bo też nie najlepiej znosiłam, żwłaszcza clo...
Ale tu się dzieje - niesamowite:-):-):-) mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona... Buziaki dla wszystkich

Witaj,
Oczywiście że Cię przyjmujemy. Tak jak powiedziałaś, im nas więcej tym raźniej. Powodzenia w staraniach. Pozdrawiam.

Do góry