reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

witajcie słoneczka zaraz zdaje raport z wizyty w gin;-)

dzidzia ma 8 tygodni, mierzy 2cm i bije takie malutkie serduszko:-) poród przewidziany na 16 października. Tak ogólnie wszystko oki. A co do wyjazdu to dostałam zaświadczenie lekarskie i będę starać się, żeby nie jechać. U mnie to tyle a jak u was??

babo ty nasz skarbie przykro mi, ale pozytywne myślenie to podstawa. Wydaje mi się, że przetrwacie tą burzę kochacie się a to daje siły na to by przetrwać nawet takie ciężkie chwile. Wsparcie kochana to najważniejsze. I nie ważne jak to powiesz ważne jest to żeby wiedział, że ma w tobie wsparcie. Wszystko się ułoży trzymam za was kciuki i kibicuje mocno:tak:
gratulacje!!!!!!!!!!!:-)

reklama
no witam

a wiec zaczne wszystko od poczatku wiec wyszlam za maz i od razu chcialam

Powiem tak - SILNA Z CIEBIE BABECZKA MAMO MIKOŁAJA -nie wyobrażam sobie walki przez tak długi czas, jak mozna tyle znieśc i nie zwariować? - PODZIWIAM
.................Gratuluję'...................

Haniu przyemnych macanek zyczę ale przed wszystkim owocnych;-)
Anja - c.u.d.e.n.k.o - ja tez chcę taka sliczna córcię
Sylwka - pieknie.

Ostatnia edycja:
Babo, idz z mezem jesce raz na kmpleksowe badania,moze do innego lekarza, wiem, ze to musi byc dla was masakrycznie trudne, nie zwlekajacie tylko dzialajcie jak mozecie naturalnie przy pomocy farmakologii ale sa inne mozliwosci BARDZO SKUTECZNE insemi, invitro:tak: bedziecie sie cieszyc jeszcze gromadka rozlatanych urwisow;-)dacie rade

niestety doprowadzic facete do lekarza na maconka a potem zmusic go by sie spuscil w kubeczek:szok::rofl2::rofl2::rofl2:przekichne ale jest wiecej chorob zwiazanych z nieplodnoscia u mezczyn tyklo o tym nie wiedza, bo nie chodza do lekarzza no ten temat tabu bo z kim ma acet pogadac ,ze ma slabe plemiki:baffled::baffled::nerd::nerd: z kolega, mama:szok::baffled: moze tesciowa:confused:

zly wynik nasienie nic nie przesadza, u mojego wynik byl dobry ale zrobili usg i wyszlo nieciekawie, musi sie operowac a po operacji to moze roznie wygladac z jego plodnoscia:-(bardzo chcemy drugie dziecko ale nie mozemy tez dlugo czekac z operka:zawstydzona/y: aha mamy po 31 lat gdybysmy zacczeli starania o 1wsze dzicko za 3-4lata moglo by byc juz za pozna a tak los nam sprawil nieplanowana ale bardzo kochna istotke:) cos w tym jest

wiec zdecydowalismy najpierw drugie dziecko, potem operacja, ja najwyzej wyladuje w wariatkowie bo Nadia to zloosnica nad zlosnice i jescze uparta i ma chyba adhd:-D:rofl2:charakterek po babci:nerd: no ale slodka jest...:tak:
wiec jak drugie takie bedzie rozbiegane to p mnie, bo cierpliwosci na allegro kupic nie mozna:-D:-D

ale sie rozgadalam jak przekupa na rynku

pozdr laseczki i goodluck:-D

Ostatnia edycja:
Jestem już moje kochane słoneczka :-) miałam małe problemy...tak mnie bolał brzuch masakra :-:)-:)-( w sobote na zajeciach tak zle sie poczulam ze ledwo wyszlam, było mi tak słabo krecilo sie w głowie chcialo mi sie wymiotowac a na dodatek telepało mnie od srodka :-(myslalam ze zemdleje:-( wczoraj dostalam @@@ tak silną że masakra jeszcze takiej nie miałam wiem głupio to pisac ale jak sikam to az wszystko leci i takie czarne nie przesadzam dosłownie czarne twardawe skrzepy masakra ...ale dzis juz brzuch mnie tak nie boli....odebralam wyniki, połozna mowila ze wszystko w normie , czekam teraz na koniec @ i do lekarza am wizytę BUZIACZKI :-D

Wymoczyłam tyłeczek w wannie z bąbelkami, nabalsamikowałam ciałko pachnącym balsamikiem. Wysuszę moje piękne wkurzające loki, zrobię się na lwicę dzisiaj. Zaraz się wystroję i make-up se walne.
Jak rozkładać nogi to z klasą.

No to klasa - laseczka sie przygotowala :-D:szok::-D a teraz biegnij i rozkladaj nozki przed tym malpoczlekiem:-) i daj znac jak wrocisz z wizyty!

Wpadłam na chwilkę bo zaraz mnie M przegoni.
W przychodni mają remont i... usg było w moim gabinecie :-D:-D:-D
Maluszek ma 1,4 cm i serduszko bije :-):-) Czyli nie musi być silnych mdłości żeby było dobrze;-)
W czwartek idę na dokładniejsze usg.
Wyniki ok nie mam kiły ;-);-)
Całuje Was wszystkie i dziękuje za kciuki :-)

Kingus-SUUUUPER WIESCI!!!!! A NIE MOWILAM ZE BEDZIE DOBRZE!!! BARDZO SIE CIESZE KOCHANIE, TAK BARDZO ZASLUZYLAS NA TA FASOLECZKE!!!! :-):-D:-) CUDOWNIE!!!
czekam teraz na czwartek i dokladniejsze dane, a Ty juz nie snij koszmarkow tylko przypominaj sobie bicie malutkiego serduszka! Sciskam Cie bardzo mocno!:-)
Po prostu pełen profesjonalizm, proponuję jeszcze jakąś kolacyjkę przy świecach i romantyczną muzyczkęi będzie perfekcyjnie:)))
Niestety mój mąż wróci dzisiaj zbyt późno na takei zabawy...:zawstydzona/y::-(

Jej-ale jaja...przeciez Hania idzie do gina a nie na randke z mezem:-D:rofl2::-D no taaa...nie czyta sie wczesniejszych postow tak???:-D:-):-D

Właśnie wróciłam od giny. Ogólnie załamka, moje pęcherzyki są bardzo małe jak na 12dc. Prawdopodobnie od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje estrogenem, a jak to nic nie da to czeka mnie clo. Miła perspektywa. i gdzie tu znaleźć czas na romantyzm...

Misiarw-kochanie nie smuc sie! A jakie masz te pecherzyki jesli mozna cie podpytac??? Moze masz pozniej owulacje niz ksiazkowy termin i jeszcze zdaza urosnac??? Nie mart sie na zapas kochana-- masz juz kolejne usg ustalone zeby sprawdzic czy urosly i czy pekną? Moze leki nie beda potrzebne, moze sie uda bez ingerencji farmakologicznej ...? Buziaki dla Ciebie-i nie drecz sie juz!!! Bedzie dobrze!

Głupie baby.:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

Ja się do Gina tak szykuję a nie na przytulanki.:-D

no wlasnie , no wlasnie:-D:-):-D

Witajcie:happy::happy:
No nie, tylko człowiek pójdzie do pracy na kilka godzin i tyle go omija... jako początkująca muszę się wdrożyć w kompleksowe odpowiadanie na wszystkie posty :-):-)wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i zabieram sie do udzielania w rozmówkach...:tak::tak::tak:

Gosia-jazda do roboty-na forum nie ma zmiluj sie, ja ostatnio 2 razy mialam po chyba 40sci stron do nadrobienia jak kilka dni nie zagladalam...ale nie zawsze czlowiek jest w stanie przez te wszystkie posty przebrnac...chocby chcial:-)
Milego wdrazania....:-)

no witam

a wiec zaczne wszystko od poczatku ....

Dziewczyny tylko spokojnie do tego podchodzic nie liczyc dni ani temp.to nic nie daje ja nikomu nie zycze takich przezyc i tego co wy przechodzicie ,ja dopiero jak wyjechalam i przestalam myslec to zaszlam i doptarlo to do mnie chyba w 5 msc kazdy lekarz mowi zeby sie wyluzowac to ciezko nie myslec wiem ,ale zycze wam z calego serducha ciazy
Przepraszam za bledy spieszylam sie dlatego ..

Mamomikolaja-powiem tak: WOW!:-);-):-)
No niesamowita ta Twoja historia, a Ty naprwwde zasluzylas na medal za wytrwalosci...podziwiam sile i odwage jaka mialas przez te wszystkie lata...piszesz o depresji...a kto by jej nie mial w takiej sytuacji...?
Kochanie-moze u was bylo cos na zasadzie konfliktu i np zwalczalas zolniezyki swojego meza...i dlatego jak zmienilas partnera to sie od razu udalo...?
Ale wiesz co-tak czytalam i sie zastanawialam-skoro mialas robione te wszystkie badania, wszystko wychodzilo ok i mialas owulacje to po co mialas leki na jej wywolanie??? :baffled::confused::baffled: Jej-ci lekarze to faktycznie konowaly!!!
I Twoja historia kolejny raz pokazuje ze chciec to moc! Ale potrzeba przy tym wieeeele cierpliwosci...
Super ze Ci sie udalo i masz malego skarba...szkoda, ze z mezem nie wyszlo, ale widac taki los byl Ci pisany...a Twoj obecny maz to Polak czy latajacy Holender?;-) Pozdrawiam!

Kropeczko, fluidki juz dostałam :) Maz ma mala ilosc plemniczkow, ma 15 mln norma od 20 mln i słabą ruchliwosc - 8 % tylko tych żyworuchliwych, byliśmy pare dni temu u androloga, kazal zbadac hormowny, przyjsc z wynikami, byc moze dostanie jakies leki..

A kolezanka starala sie przez 5 - 6 miesiecy i nie umiała zajść, ona mieszka z mezem w irlandi.. są 5 m-cy po ślubie, niedawno dostała prace w mc donaldzie i w związku z tym przestała sie starac i zaszła :)) przewrotność losu, mówiła mi , ze w tym miesiacu nawet nie pozwalała m do środka..

Radziła mi wyluzowac jak bardzo chciała to sie jej nie udawało....

..
Elfa75-no ja tez bede namawiala mojego meza zeby zrobil badania, zreszta nawet ostatnio moja ginekolog to sam doradzila, ze powinien sie zbadac, na wszelki wypadek... Nie wiem tylko jak z tym w UK, czy sie uda w miare niedrogo, a jak nie to dopiero w czerwcu jak przylecimy kolejny raz do polskiu. Tymczasem biore przyklad z was moje kochane i zakupie mu salfazin...witaminki na pewno nie zaszkodza a moze sie cosik tam wzmocni-jakby za slabe bylo...choc nie sadze- bo on taki raczej testosteronowy jest:-)

A Tobie kochanie ja rowniez zalecam relaks i spokoj i nie drecz sie!!! Wyniki meza, nawet jesli sa nienajlepsze powinno sie powtorzyc, zrobcie tez dodatkowo te hormony i kto wie-moze sie okaze ze to byl jakis jednorazowy spadek formy jedynie??? A nawet jesli by te plemniki byly slabe to przeciez mozna sprobowac inseminacje-sa metody kochanie-nie wszystkojest stracone!!!
Nie mysl od razu o najgorszym,!!!! Trzymam mocno kciuki!

A z Twoja kolezanka-no to wlasnie tak to bywa...przewrotnosc losu....no ale kumpela sie chyba cieszy ??? Bo moim zdaniem powinna bo ma z czego:tak:

dolaczam do was, mam juz sliczna coreczke baaardzo charakterna, chcemy nastepne dziecko starania za kilka msc:tak: w miedyczasie jak urdzilam moj L zacynal miec prbemy ja go gonilam po lekarzach i w koncu trafil do takigo co mu powiedzial wprost, za pare lat bedzie pan beplodny;-):no:

normalnie zmozilo nas, bo w sumie nie palnowalismy wtedy dzieci-ogolnie tak, ale jak to zwykle bywa jak nie planujesz to masz a jak bardzo chcesz to sa problemy:wściekła/y: zlosliwosc rzeczy martych albo zywych:-Dza pierwszym razem zaszlam w ciaze bylamw ciezkim w szoku hehe bo wiekszosci koezanek w wieku 28-29lat zajmowalo to kilka dobrych msc:baffled:
coreczka jet straszznie zywiolowa wiec zaczelam myslec zeby sie starac o nastemne za 2-3lata by troche odsapnac, ale boje sie ze moga wyniknac jakies problemy:zawstydzona/y:wiec chyba zaczniemy starania na jesien

Witaj Anja 78-w naszym gronie!
Gratuluje juz malej rozrabiary i zycze powodzenia w przygotowaniach a potem w starankach!!! Do jesieni juz niedlugo!!!

Witajcie słoneczka zaraz zdaje raport z wizyty w gin;-)

dzidzia ma 8 tygodni, mierzy 2cm i bije takie malutkie serduszko:-) poród przewidziany na 16 października. Tak ogólnie wszystko oki. A co do wyjazdu to dostałam zaświadczenie lekarskie i będę starać się, żeby nie jechać. U mnie to tyle a jak u Was??

Sylwka- SUPER!!!! TO JUZ DRUGIE TAKIE CUDNE WIESCI O FASOLCE DZISIAJ!!! DBAJ O SIEBIE O MALUSZKA I ZALECAM DUUUZO LUZU...I OSTATNIA RZECZA JAKA MA TERAZ ZAPRZATAC CI MYSLI TO JAKIES WYJAZDY I SZEF KONOWAL!!!
GRATULACJE OFICJALNE!!!

[...-nie wyobrażam sobie walki przez tak długi czas, jak mozna tyle znieśc i nie zwariować? - PODZIWIAM
.

PYSIU-A JAK U CIEBIE NASTROPJE DZISIAJ...MAM NADZIJEE, ZE WIOSENNIE!!!!
pozdrawiam!

Jadźki!!!!
Jasna cholera, kurde mol, w dupę jeża nietoperza
:-)
MAM 3 PĘCHERZYKI PO 25mm w 13 dc
I DOSTAŁAM PREGNYL
Pierwszy raz w życiu mym jest szansa na owulację
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Wymoczyłam tyłeczek w wannie z bąbelkami, nabalsamikowałam ciałko pachnącym balsamikiem. Wysuszę moje piękne wkurzające loki, zrobię się na lwicę dzisiaj. Zaraz się wystroję i make-up se walne.
Jak rozkładać nogi to z klasą.

HANKA ty powinnaś w show biznesie robic twoje teksty są niesamowite a do tego takie naturalne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Juliko trzymaj si dzielnie nastepny miesiąc bedzie twój;-);-);-)
Hanka to co ty tu jeszcze robisz, zrób kobito pozytek z tych wielgachnych pęcherzy i nie wypuszczaj chłopa z łózka ze 3 dni

Ostatnia edycja:
Jadźki!!!!
MAM 3 PĘCHERZYKI PO 25mm w 13 dc
I DOSTAŁAM PREGNYL
Pierwszy raz w życiu mym jest szansa na owulację
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
SUPER KOCHANIE CIESZĘ SIĘ BARDZO :-):-):-)
HANKA ty powinnaś w show biznesie robic twoje teksty są niesamowite a do tego takie naturalne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Juliko trzymaj si dzielnie nastepny miesiąc bedzie twój;-);-);-)
zobaczymy skarbie :tak::tak::tak:

jadźki!!!!
mam 3 pęcherzyki po 25mm w 13 dc
i dostałam pregnyl
pierwszy raz w życiu mym jest szansa na owulację
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

to ty migusiem zmykaj do chłopa niech pokaże co obiecał i niech teraz wszystkie swoje winy odkupi! Do roboty - teraz dobry czas na dziewczynkę!!!!:-):-):-):-):-)

reklama
Do góry