reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Olesia, Nektarynka, Elfa, Eschenbach, Katarzynka, Misiarw, Asiucha_L - dziękuję serdecznie za wsparcie i (ciche) gratulacje. Po dużych emocjach kładę się spać i będę się starała spokojnie czekać, co będzie dalej.

Olapolap, co u Ciebie? Nic nie piszesz. Testowałaś? Jak pamiętam, jutro/dziś miałaś iśc do gina? Trzymam nieustannie kciuki!:tak:

Dobrej nocy!!!!

reklama
:tak: Witam wszystkie szanowne panie :-D oznajmiam ze mamy polowe tygodnia z glowy! :rofl2:
jak zwykle dziewczyny mialyscie racje wlasnie dostalam @@@@ :wściekła/y: brzuch mnie boli strasznie , juz dawno tak nie bolal.....
ach .... no co za pech! straszecznie mi przykro! przytulam mocno :sorry2: mam nadzieje ze juz brzuszek mniej boli!:sorry2:
Czesc dziewczynki moje:-)
Bylam dzielna wczoraj..nie plakalam,moj przyszedl z pracy..rozmawialismy caly wieczor,,byl przybity i widzialam ze zle to przyjal.Przytulalam go mocno!.wszystko zrobimy zeby nam sie udalo.
1 opcja:idziemy prywatnie do lekarza i robimy jeszcze raz badanie nasienia
2 opcja:zobaczymy na czym stoimy i jak dostaniemy list z tej kliniki ile trzeba czekac na pierwsza konsultacje..lekarz powiedzial ze miedzy 4-6 miesiecy i za darmo wszystko.
3 opcja:tu prywatnie sprobowac invitro kosztuje ok 40 tys na polskie...duzo:-(
4 opcja:prywatnie w warszawie...trezeba jechac na miesiac do polski...konsultacja z lekarzem i koszt ok 10-12 tys..wiec polowe niz w Norwegii:-)
Moj M bedzie bral witaminki,i nie bedzie pil kawy,kupujemy luzne spodnie,malo alkoholu...powiedzial ze moze znow na dwa miesiace zrobimy badanie nasienia moze sie poprawi:-)
Dziasiaj bylam u lekarza bo mam zapalenie ucha i boli:-(Powiedziala ze jak u mnie nie ma problemu to jest duza szansa ze zajde w ciaze...wiec mysle pozytywnie:-)
Dziekuje kochane moje za wsparcie jestescie kochane!!!
super ! dzielna kobitka z ciebie! :tak: dacie rade z nadzieją i taka wolą walki jak wasza musi sie udać! :-D
Kochane, już, już jestem i piszę.... Właśnie przed chwilą skończyłam do Was pisać i gdzieś mi to znikło zanim Wam wysłałam, a chciałam Wam załączyć jeszcze fotkę. Więc jeszcze raz.....
Niedawno wróciłam z pracy i jestem wyczerpana. Nad ranem, zbudziłam się jeszcze przed budzikiem i poszłam zrobić test (bobo, strumieniowy). Ściągnęłam z łóżka M., żeby przyszedł popatrzeć i ocenił. No i - ta druga jest blada (chyba podobna sytuacja do Twojej, Martuśka;-)), ale nie musimy już tak spekulować jak przedwczoraj, bo pojawiła się jeszcze przed upływem magicznych 5 minut. Nie możemy za bardzo uwierzyć i na razie zachowujemy spokój, choć po głowie kotłuje mi się 1000 myśli, m.in. to, że chyba jutro wypada powtórzyć test (został mi jeszcze bobo płytkowy)
Dziewczyny, zaraz postaram się załączyć tę fotkę....
Gratulacje!!!! :-D:-D:-D:-D:-D super!!!! i mysl optymistycznie! :tak:
A gdzie ta nasza Olapolap !!! Słonko odezwij sie!
Ostatni okres miałam 02.02.
Owulacja była 23.02 (22 dc)
Czy jeśli będę w ciąży i pójdę do gina 01.04 to nie będzie zawcześnie ?
Z moich wyliczeń wynika, że od dnia okresu to będzie początek 9 tygodnia,a od dnia owulacji, 6 tydzień i 3 dni.
Kotek mozesz spokojnie isc juz w 7/8 tyg od@ wtedy juz serducho bije! ;-) :sorry2:

Mam pytanie do dziewczat, ktore zafasolkowaly i mierzyly sobie temp. Jak sie ona zachowywala w czasie miedzy owulacja (tzn. po) a dniem przypuszczalnej @ wrednej?
Dziekuje za info.

Kochana to moj wykresik ciazowy :)) wygladal tak jak inne kiedy nie bylo ciazy. Spodziewalam sie ze tempka wyjatkowo bedzie wyzsza niz zwykle ale byla taka sama jesli nie odrobine nizsza bo 36,9-37, a wczesniej to i 37,2-37,3http://www.fertilityfriend.com/home/1268b7

To świetny pomysł z tą torebką i szalem ręcznie robionym, a co powiesz na to zeby dorzucic taki sentymentalny prezent jak album z jej i rodzinnymi zdjęciami z tego okresu w formie fotoksiązki..(wiesz Twoja mama jak była dzieckiem, jak była młoda, jak Ty byłaś mała, i z inych ważnych okazji , aż do teraz..-do tego jakas dedykacja). Ja tak zrobilam rodzicom na podziękowania na naszym ślubie. Na pierwszej stronie jest moje teraxniejze zdjęcie i tekst z podziekowaniami, Ty moglabyś napisać życzenia z okazji 50 urodzin. Taka książke robi się sciągając program np taki (ale jest wiele innych w necie) Fotoksiążka - lepszy sposób na zdjęcia | drukujwspomnienia.pl

Fajny pomysł z fotkami, tylko, ze nie mam jej zdjęć a mieszkamy od siebie jakieś 70 parę kilometrów. Jam m w pracy to autobus z trzema przesiadkami.

Ostatni okres miałam 02.02.

Owulacja była 23.02 (22 dc)

Czy jeśli będę w ciąży i pójdę do gina 01.04 to nie będzie zawcześnie ?

Z moich wyliczeń wynika, że od dnia okresu to będzie początek 9 tygodnia,a od dnia owulacji, 6 tydzień i 3 dni.

Nie, nie za wcześnie. Już będzie powyżej 6 tygodnia to nawet pewniejsze, że ciąża przetrwa.

Kochane, już, już jestem i piszę.... Właśnie przed chwilą skończyłam do Was pisać i gdzieś mi to znikło zanim Wam wysłałam, a chciałam Wam załączyć jeszcze fotkę. Więc jeszcze raz.....
Niedawno wróciłam z pracy i jestem wyczerpana. Nad ranem, zbudziłam się jeszcze przed budzikiem i poszłam zrobić test (bobo, strumieniowy). Ściągnęłam z łóżka M., żeby przyszedł popatrzeć i ocenił. No i - ta druga jest blada (chyba podobna sytuacja do Twojej, Martuśka;-)), ale nie musimy już tak spekulować jak przedwczoraj, bo pojawiła się jeszcze przed upływem magicznych 5 minut. Nie możemy za bardzo uwierzyć i na razie zachowujemy spokój, choć po głowie kotłuje mi się 1000 myśli, m.in. to, że chyba jutro wypada powtórzyć test (został mi jeszcze bobo płytkowy)
Dziewczyny, zaraz postaram się załączyć tę fotkę....

No to super. Gratulacje.

wiem coś o tym, sama doswiadczyłam rywalizacji i zazdrosci stazystow, innych pracowników, jesli chodzi walke o posade nie którzy nie przebierają w srodkach, tez byłam "obsmarowana" przez wspólpracowników w poprzednej pracy, bo ja miałam dostac tam stał a posade a oni dopiero o nią walczyli i ktos miał odpaść..w koncu ja sama zrezygnowałam, nie wytrzymalam tej atmosfery, na dzien didziejszy nie załuje... mam nową prace mysle , ze lepsza i lepiej płatną, idealna nie jest, ale czy jest taka praca? ;)

dziewczyny tez chciałam dzis pomarudzić i pracy (prezes przyjechał i jeszcze mamy problemy w firmie, ja zawaliłam tez mała sprawe ale jednak i bardzo sie boje jak to sie skonczy) i o innych sprawach - moj dziadzio jest drugi raz operowany, po pierwszej operacji n polipy nastąpiły komplikacje.. , ale juz tak sie zmeczyłam..czytaniem , późno sie zrobiło a jutro rano trzena wstac , bedzie szef i ciezki dzien ehhh :((((
jejku dziewczyny kiedy wszystkie zaciązymy??? w tym miesiacu chce byc cierpliwa i nie robic testów ciązowych przed czasem !!! daje sobie tydzien do terminu spodziewanej miesiaczki tak bardzo bym chciala aby sie nie pojawiła, poszłabym wtedy na l-4 i mysle ze wszystko by sie ułozyło pozytywnie..ahh rozmarzyłam sie, po pracy dzis byłam w kościółku modliłam sie o dzidzie, a jesli nie jest jeszcze na mnie pora prosiłam o to abym miała wiecej radosci z pracy i oderwała swoje mysli od staranek, tak ciezko jest gdy sie bardzo czegos pragnie a to nie przychodzi, wiecie co dzis w pracy mi mówiła kupela, ze jej kolezanka 23 lata zaszła i nie chce dzidzi (chodzi o jej parnera , bije ja itp) , mysli o aborcji, popatrzcie jakie to nie sprawiedliwe, my chcemy a nie mamy a inni maja a niechcą ;( i po co ta dziewczyna zaszła, nie mogła to byc któras z nas?

Odnośnie pracy to właśnie w Sądzie to sama nie chciałam przedłużenia. Nie lubię fałszywych osób, a były tam. Podjęłam decyzję jak zobaczyłam parę rzeczy które na pewno ja nie zrobiłam a twierdzono,że to moje.

Co do dziadka to przykro, ze musi cierpieć.
Wszystko musi się ułożyć.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Zdrowiej nam szybko! I nie drap! Masz już zamówioną białą maź? (mnie taką smarowali jak złapałam w dzieciństwie ospe - bardzo skuteczne:tak:)

dzięki Alisa:-) maść oczywiście, że mam, smaruję się cała i mogę reklamować mleko łaciate bo tak wyglądam - nawet twarz mam w kropki bo i tak nigdzie już nie będę wychodzić tylko się wygrzewać:tak:

dziewczyny tez chciałam dzis pomarudzić...

jejku dziewczyny kiedy wszystkie zaciązymy???

Elfa - marudź ile potrzebujesz - od tego jesteśmy przecież by się wspierać:tak: a czasami to, że się po prostu komuś wyżalisz, to już bardzo pomaga:tak:
Przykro mi z powodu dziadka - trzymam kciuki, by tym razem wszystko się udało:tak:

A co do fasolek, które pojawiają się tam gdzie nie są mile przyjęte - ja mam kuzynkę, która jest nosicielem choroby genetycznej (tj. zespół łamliwego chromosomu X). Bardzo rzadka choroba, na to chorują chłopcy a dziewczyny są nosicielami - w październiku urodziła drugiego synka - nie wiemy czy jest chory bo ta moja kuzynka jest totalną wariatką i mamy z nią mały kontakt - ale do rzeczy - mam wrażenie, że te ciąże to są totalne wpadki albo sposoby na złapanie faceta - mam nadzieję, że chociaż ona sama wie kto jest ojcem:wściekła/y:

Witajcie dziewczeta, nie bylo mnie pare dni, postaram sie nadrobic co napisalyscie, ale najpierw chce Wam powiedziec, ze jestem zalamana :baffled: Nawet nie chodzi o to, ze @ przyszla w poniedzialek, ale o to, ze bylam dzisiaj u gin i powiedziala mi, ze w tym cyklu robimy tak:

3-4 dc: po 2 tabletki clo
10 dc: 1 ampulka menopur
11 dc: 2 ampulki menopur
12 dc: 2 ampulki menopur, usg, zadzwonic do gin i zapytac sie co dalej, byc moze dalej menopur, a moze od razu pregnyl

I wiecie co? Bylam w aptece... menopur kosztuje 100zl za ampulke
:no::no::no::no:

Czy ktoras z Was to brala?

Witajcie dziewczeta, nie bylo mnie pare dni, postaram sie nadrobic co napisalyscie, ale najpierw chce Wam powiedziec, ze jestem zalamana :baffled: Nawet nie chodzi o to, ze @ przyszla w poniedzialek, ale o to, ze bylam dzisiaj u gin i powiedziala mi, ze w tym cyklu robimy tak:

12 dc: 2 ampulki menopur, usg, zadzwonic do gin i zapytac sie co dalej, byc moze dalej menopur, a moze od razu pregnyl

Masakra z takimi kosztami:szok:

Olapolap - przykro mi - ja nawet nie wiem, co to jest i na co - ale z ceną to chyba lekka przesada:no:

reklama
Do góry