reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Nieee...pracowalam normanie, ale wczoraj wrocilam ze szpitala :(( i mam nakazowe l4 do 18 marca a potem zobaczymy, oszczedzanie sie, lezenie plackiem nawet na spacery nie moge chodzic...coz, I trymestr wcale nie jest najgorszy jak widac ale gorszek dzielnie walczy i wierze ze bedzie ok, choc mam doly i lzy, ale to szkodzi maluszkowi, kazdy nerw czy stres wiec sie staram opanowac...niom. Maluch mial na ostatniej wizycie 8cm i byl zly ze go gin obudzil, badania genetyczne mam za soba poki co czekam na 25.03 wizyta - wszystko sie wyjasni 18 tydz juz bedzie :)

Kroptusiu - leż jak nakazali:tak:

Witam.

A tak w ogóle zaraz się najem krupniku - nienawidzę kaszy, jak po tym do ubikacji nie pójdę to zacznie się to robić podejrzane. Temp nadal grubo powyżej 37, do ubikacji coś ni mogę, śliwki suszone nie działają, to co zwykle działało silnie rozluźniająco też nie daje rody a @ dopiero 9-go czyli jeszcze 5 dni. Kobity, ja oszaleje w dodatku, fasolka pojawia sie jak człowiek odpuszcza:crazy: a my tak zrobiliśmy, nie liczyliśmy dni płodnych, temp ot tak mierzyłam ale z kochańskiem nie celowaliśmy tylko grzaliśmy się jak nam się zachciewało:-D
Aj szału można dostać.
O i z nerwów brzuszek mnie rozbolał.
Niunia - w większości przypadków potwierdzają dziewczyny, że jak odpuściły to zafasolkowały, więc kto wie;-)

wiem ze łatwo mówic - wyluzuj sie i nie myśl...czasami chyba musi cos sie stać (niekoniecnzie złego) zeby odwrocic nasza uwagę. Ale zawsze mozna sprobowac samemu myslec o czyms innym.

Katarzynko - tylko to taaaaaaaak trudno nie myśleć

reklama
Dziewczyny - ja znowu spadam - muszę się zagrzać, a nie mam możliwości leżenia i pisania (buuuu...)

Zajrzę jeszcze dziś lub jutro rano:tak:

11dc (sobota) - negatywny - sex wieczorem
12dc (niedziela) - negatywny
13dc (poniedziałek - negatywny - 3 pęcherzyki + pregnyl dostałam - sex wieczorem
14dc (wtorek) - pozytywny - dwie takie same kreski
15dc (dziś) - niby dwie ale ta jedna tak słaba, że prawie jej nie widać. - sex w poludnie

Hania ja mysle ze owu masz dzis. Poza tym jak plemniory dobre to i z soboty zapłodnią:) i będzie mała Hanka

MARZENIX WHERE ARE YOU ?????
CZEKAM NA WIADOMOŚCI Z POLA BITWY !!!

Hanka spoko jeszcze nawet testu nie zrobiłam, a Ty już gratulujesz :-) Ale nie pogniewam się jak wykraczesz :-)

Kropeczko i pozostałe dziewczyny, które odpowiedziały na moje pytanie odnośnie wizyty u gina DZIĘKUJĘ :-)

Tikanis trzymaj kciuki trzymaj :-)

Nie mam dziś siły na cytowanie waszych postów-psieplasiam....:zawstydzona/y:

Mam w piątek kontrole ZUS-u w firmie brrrrrrrr.

Akurat przed testowaniem takie stresy mnie muszą dosiegnąć WRRRRR.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za odpowiedzi i wsparcie.

Ważne jest by testu nie odczytywać po upływie jakiegoś czasu.
Najlepiej jak zrobisz jutro rano kolejny ale cierpliwie poczekasz wyznaczony czas.

Wiem ,wiem :no: Żałuję teraz, że nie poczekałam nawet tych trzech minut

Siema Laseczki :-D
Kochana, skoro @ sie spoznia - to jest ogromna szansa, ze test sie nie pomylil ( o ile to test z apteki).
Trzymam kciuki za Ciebie - widze, ze marzec tez sie zaczal nam fasolkowo :-D

Test był z apteki.

Butterfly-no jak to nie pamietamy jak pamietamy! Motylka nie da sie zapomniec!!!
Pomalutku juz gartuluje, ale sama wiesz jak jest-siknij rano raz jeszcze i patrz tyle na tescik ile trzeba, nie odczytuj po czasie...
mam jednak nadzijee, ze sie udalo i podeslesz nam tu rano jakies fluidki!
scikam mocno...

A ja mam humor nienajlepszy dzisiaj wiec sie na swoj temat nie rozwodze..za wiele...napisze potem albo jutro!
buziaki!
Kropeczko bardzo dziękuję. Życzę poprawy humoru i zdrówka, oby kolanko już nie dokuczało.

Hanka trzymam kciuki za Twoje intensywne starania. Oby były owocne za pierwszym strzałem.

Pozdrowienia dla Kinguś i ogromniaste, choć troszke spóźnione gratulacje.
Gratuluję również wszystkim innym mamusiom, które niedawno zafasolkowały:-D

A gdzie Lilu?

Jutro rano zrobię test. Dam Wam znać wieczorem.
Jeszcze raz dziękuję.

Cześć:-)
Babo najważniejsze żebyście się wspierali. Ale koszty invitro to nie porównywalnie tańsze.

Czy jeśli będę w ciąży i pójdę do gina 01.04 to nie będzie zawcześnie ?
Z moich wyliczeń wynika, że od dnia okresu to będzie początek 9 tygodnia,a od dnia owulacji, 6 tydzień i 3 dni.
Będzie już widać:tak::tak:

No i - ta druga jest blada
Po cichutku gratuluję :-):-)

I wiecie co? Bylam w aptece... menopur kosztuje 100zl za ampulke :no::no::no::no:
O matko jakie drogie :eek:

witaj Kasiu, u mnie wszystko dobrze :tak:
zrobilam sobie przerwe w pisaniu na BB i dzisiaj zlamalam swoje postanowienie :dry::sorry2:
I dobrze, że złamałaś ;-);-) Buziaczek, zaglądaj częściej :tak::tak:

Witam Was wszystkie. Pewnie niewiele osób bedzie mnie pamiętać Czy jest szansa, że to fasolka?
Pewnie, że pamiętam.
Chyba lepiej powtórzyć teścik jutro rano :tak: Trzymam kciuki:-)

Wpadam na chwilke pozdrowic te ktore mnie pamietaja.
Witaj :-)

No to się zaczelo na dobre.....wspolczuje bardzo beatko-ale nie martw sie-podobno to tylko do 3 miesiaca tak byc moze a potem juz sama przyjemnosc!!!
Tak czy siak-staraj sie cosik jesc zebys nam nie wychudla bardzo!
Oj mam nadzieje, że nie będę za często wymiotować, choć czuje że coś mnie tam ciągnie :eek:

Qurwa mać mam nadzieję, że trafiliśmy.
Na pewno trafiliście :tak:

My w szczęśliwym cyklu przytulaliśmy się 6 dni pod rząd ;-);-)

Jutro o 20:15 mam usg tradycyjnie proszę o kciuki:tak:
Wieczorami czuje się gorzej, nie jadłam wczoraj kolacji bo czułam że jak coś zjem to szybko powróci na zewnątrz. Zjadłam tylko chrupki kukurydziane i poszłam spać o 21 żeby przespać złe samopoczucie.

Cześć:-)
Jutro o 20:15 mam usg tradycyjnie proszę o kciuki:tak:
Wieczorami czuje się gorzej, nie jadłam wczoraj kolacji bo czułam że jak coś zjem to szybko powróci na zewnątrz. Zjadłam tylko chrupki kukurydziane i poszłam spać o 21 żeby przespać złe samopoczucie.

Oczywiście będziemy trzymać kciuki. Ja jeszcze muszę jutro poleżeć (kazał mi gin 3 dni leżeć i się bzykać) więc mogę trzymać.
Jak nie możesz jeść to może soki pij, tylko własnej roboty. Kup sobie sokowirówkę i mixuj owoce które lubisz. Mimo że zima to owoce mają dużo witamin, dobrze dzialają na trawienie i są pożywne i nie leżą na żołądku.

Jesteście kochane że mnie podtrzymujecie na duchu.
Tylko zbytnio mnie nie rozpuszczajcie bo mi sie w głowie poprzewraca a do 18 daleko.

Babo

Kurde, nie strasz mnie ze to 4-6 miesiece sie czeka ? Mam nadzieje, ze szybciej.
Z nami lekarz nie chce rozmawiac poki nie ponowimy testu, a ten test mamy miec koniec marca...Dopiero pozniej zaczynamy wszystko. Nie rozmawialismy o timingu jeszcze....

6 miesiecy to zalamka. Modle sie zeby to max wszystko sie zamknelo w 4

A Ty kobitko sie wyciszyc sprobuj. Moim skromnym zdaniem nie ma co szalec na duze pieniadze, skoro mozesz miec za darmo. Jesli to bylaby mowa o 2 latach czekania - to inna bajka. Ale nawet te 6 miesiecy to jeszcze nie tragedia. Ale t oczywiscie moja osobista opinia

reklama
Hanka

Nie panikuj. Dobrze wcelowalas z tymi seksami...Teraz tylko na potomka czekac. Czekam na pozytywna betke za 14 dni

Do góry