reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Promiennych uśmiechów małym Jubilatkom życzymy!

Zanim padnę...
Sylcia, nie martw się rehabilitacją, ani tym 5 - cio miesięcznym oczekiwaniem. Olka już duża i te pięć miesięcy wielkiego znaczenia nie ma. Jedno co by mnie dobiło, to perspektywa Vojty. Nie wiem jakie masz doświadczenia z tą metodą, ale ja jestem zwolenniczką Bobath (nie wiem jak się to pisze) i Vojty unikam jak mogę (czyli wybieram ośrodki bez Vojty). Dobrze, że ktoś zauważył problem. To się liczy.

Ewelinka, co to znaczy dopóki mieszkasz tam gdzie mieszkasz? Że z mężem, czy teściami, czy nie w tym mieście, co mama by chciała? Noż kurde, nie kumam, a i tak mi się ciśnienie podniosło. Ech, przytulam.

Co do pomocy mężowskiej, to u nas różna, generalnie marna. Z Tymim spoko, odwozi do przedszkola, zabiera czasem na jakiś wypad w interesach, na rytmikę z nim jeździ. W kąpieli pomaga, to znaczy kąpie albo Synka albo Córę (chętniej Córę, bo ta mniej fiksuje na wieczór). Na zebranie, jak trzeba idzie, do psychologa jeździł. Rano jeść Tymkowi da, często go usypiał, czytał bajki przed spankiem. Ogólnie zainteresowany jest, ale ja i tak bym chciała więcej :-p:-p:-p

Moja Siostra była wczoraj z Synkiem swym u endokrynologa i przedstawiła wagowy problem mojej Julci. Zalecenia: to posiew moczu (ostatnio w badaniu wyszły leukocyty i jedna pediatra stwierdziła, że jest ich tak mało, że to błąd pobrania, ta nie uznała tego za normę) i usg brzucha - ulewanie w tym wieku nie ma prawa występować. Jutro jadę z Juliśką na usg, żeby sprawdzić, czy nie ma refluksu. Zobaczymy, może coś się wyjaśni.

Póki co buziaki przesyłam i idę spać.

reklama
a my po basenie, ale dzisiaj było fajnie. Szymon nurkowal kilka razy i tak sie cieszyl, bardzo bym chciala zeby polubil wode bo ja z nurkowaniem mam problemy:baffled:
sylcia powodzenia z rehabilitacja, mamay nadzije ze miejsce sie wczesniej znajdzie.
mondzi trzymam kciuki za Jule, zeby wszystko bylo ok:-)
pabla zazdroszcze fryzjera, ja sie zastanawiam nad dniem kobiet czy wole isc na manicure i pedicure czy do fryzjera ale chyba na to pierwsze bo do fryzjera i tak musze pojsc bo przeciez sobie sama wlosow nie obetne.zastanawiam sie nad jakas nowa fryzura, ale nie mam zadnych ciekawych pomyslow:dry:

A ja miałam fatalną noc, choć Florka w miarę grzeczna, ale za to mnie wziął ten cholerny wirus na maksa....jakieś dziwadło kompletne, bo w zasadzie jedyne objawy to wymioty i potworny ból mięśni, ale starczy żeby człowiekowi dojeść:baffled: Wczoraj zaprzyjaźniony lekarz doniósł, że we Wro szaleje jakaś poronna postać rotawirusa, która ścina równo dzieci i dorosłych, więc to może to? Najchętniej położyłabym się w kąciku i zdechła, no ale w przeciwieństwie do swojego M, nie zawsze robię to na co mam ochotę:-p:-p On zresztą zaniepokoił się lekko moją zieloną karnacją i tym, że pół nocy latałam oddać pokłon muszli i z własnej nieprzymuszonej woli :)szok:) oznajmił, że wróci z pracy wcześniej.....czyli metoda "na zemdlenie" działa:-p
No nic, jak wróci to padnę na łóżko z męczeńskim wyrazem twarzy, a na razie siadam do roboty, opakowawszy klawiaturę w worek foliowy, żeby w razie czego, jej nie opaskudzić:-p

Sylcia, trzymam kciuki, żeby rehabilitacja Oli poszła szybko i skutecznie!

Pabla, wklej koniecznie zdjęcia! Ja też zbieram się do fryzjera już drugi miesiąc, więc może mnie zainspirujesz, żebym w końcu tam dotarła:-D

Post, a wkleisz nam jakieś zdjątko z brzuszkiem? Patrzę na Twój suwaczek, że to już blisko 15 tygodnia:szok:

Mondzi, a rozważałaś badanie na pasożyty? Tak mi przyszło do głowy, że może to to, bo objawy Julcia ma w sumie podobne? Trzymam kciuki, żeby w końcu małą zdiagnozowali porządnie!

Ja już od ponad godziny w pracy. Kawusia wypita, ale chyba jeszcze sie nie dobudziłam. Możeby tak urwać się dziś wczesniej?:sorry2:
Nocka jak ostatnie 3 kiepska. Żadne głaskanie, tulenie w ramionach, tylko cyc i kima...

Surv M przyjedzie to Cie odciazy bidulo kuruj sie i odpoczywaj choc wiem ze przy berbeciu to raczej niemozliwe!

Laski dzięki za słowa wsparcia.
Mondzi Vojtę znam bo to metotdą Olka już była rehabilitowana, a niestety u nas innej metody nie ma , a ja gdzieś dalej nie dam rady :-(Musi być co jest.:sorry2:
Mondzi kciuki za Julkę zaciśnięte

Surv oj biedaku dużo zdówka i oby przeszło jak najszybciej. :tak:

U nas nocka w miarę, mała wybudza się 2,3 razy ale po daniu smoczka śpi dalej, gorzej z pobudkami bo te serwuje już ok 5:30 :baffled:

Surv....też masz hobby nie powiem.....to jakaś nowa religia:-):tak::tak:???
Ja też byłam w tej sekcie ale długo się nie kłaniałam. Fakt wykańcza strasznie:-):tak::tak::tak::tak:zdrówka życzę.
Kurcze metoda na omdlenie
działa:-):-):-) fakt może się wydać na spotkaniu

A zdjęcie brzuszka wkleję jak tylko jakieś małż zrobi (pewnie w weekend) bo wstyd przyznać ale jeszcze nie mam. Może dlatego że jakoś przed obiektyw mnie nie ciągnie bo wyglądam jak słoń:wściekła/y:

a wiecie że dzisiaj jest dzień teściowej :):-):-):-):-):-):-)
Synowa - ta trzecia - Babskie sprawy - Onet.pl Partnerstwo
hmmmmm

Post dzien tesciowej pierwsze slysze heh dzis moja do mnie a raczej do Michala przyjezda bo podobno gdzies tanie papmery kupila jak dzis jej swieto to musze byc mila;-):-)
Mondzi trzymam kciuki za trafna diagnoze i aby wszystko sie szybko unormowalo.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie zjadłam śniadanko i szykuję się do pracy,my mieliśmy dziś koszmarną noc,chyba najgorszą jakie były.Ale co się dziwić jak mojemu biedaczkowi wychodą 3 na raz górne zęby dwie jedynki i dwójka.Niech one już wreszcie wyjdą.
Surv co ci dokładnie zalecił lekarz na to ząbkowanie.Bo ja zadzwoniłam do mojej lekarki i ona powiedziała żeby nic nie stosować no chyba ją pogięło.Dziś dałam mu w nocy 2 czopki eferalgan ale pomogły tylko troszkę

reklama
a wiecie że dzisiaj jest dzień teściowej :):-):-):-):-):-):-)
Synowa - ta trzecia - Babskie sprawy - Onet.pl Partnerstwo
hmmmmm
No to ja swojej teściowej życzę, żeby w końcu doceniła, jakie szczęście ma jej syn z taką wspaniałą żoną jak ja:-p:-p:-p

Kamu, zalecała żele, ale u nas żaden nie działa - ja na własną rękę daję sachol i ten przynajmniej trochę uwagę odwraca, a do tego Efferalgan+Ibum+ Viburcol - wiem, że skutecznośc tych dwóch ostatnich jest dyskutowalna, ale lekarka mówiła, i u nas to się sprawdziło, że one skumulowane razem działają. Dawałam - i chyba znowu zacznę - bo małą te 2-ki strasznie mećzą, efferalgan na zmianę z Ibume co 4 godziny, a na noc dodatkow Viburcol.

Ostatnia edycja:
Do góry