reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Czesc a ja dzis bylam z kolezanka na babskich zakupach:-D:-D wyjechalysmy o 11 a do domku wrocilam o 15 20!!!!! normalnie tak mi ten czas szybko uplynal ze nie wiem nawet kiedy:szok::szok::szok: ale kupilam sobie butki na wiosne na obcasie i bluzeczke tunikowa kremowo-brazowa i torebke kolejna (uwielbiam torebki:zawstydzona/y:) oczywiscie zachaczylam o smyka gdyz dla dziecka tez trzeba bylo cosik kupic miedzy innymi ksiazeczki z wierszykami brzechwy i tuwima i juz malemu czytalam i sluchal z szeroko otwartymi oczami gugajac do mnie:-D:-D dostal tez swoj pierwszy serwis obiadowy gryzaka i takiego fajnego motylka co ma grzechpotke i piszczy w brzuszku i skrzydelka jego to gryzaczki i a dolne skrzydelka szeleszcza super:tak:i normalnie wrocilam obladowana zakupami a taka wymeczona jak detka ale szczesliwa:-D:-D:-D

Ewelw i dzwoneczko zycze wam wytrwalosci i sukcesow w diecie zobaczycie na lato bedziecie laski :tak::tak:

reklama
Witam....
Mały teraz śpiocha a ja szukam ćwiczeń na mięśnie brzucha....:crazy:
nie to tak nie może być,jestem po porodzie 11 tyg....a nadal wyglądam jak idz i nie wracaj....Już mój D wczoraj mi podgadał delikatnie że może już czas na jakieś ćwiczonka i że jak nie chce ćwiczyć sama-to chetnie poćwiczy razem ze mną codziennie wieczorem....jak już Alex będzie słodko spał....znalazłam coś takiego...8 min:-) codziennie....dziś wieczorkiem zaczynamy:-D:-D:-D 3 majcie kciuki:blink:
YouTube - 8 minut dziennie na miesnie brzucha

Czesc a ja dzis bylam z kolezanka na babskich zakupach:-D:-D wyjechalysmy o 11 a do domku wrocilam o 15 20!!!!! normalnie tak mi ten czas szybko uplynal ze nie wiem nawet kiedy:szok::szok::szok: ale kupilam sobie butki na wiosne na obcasie i bluzeczke tunikowa kremowo-brazowa i torebke kolejna (uwielbiam torebki:zawstydzona/y:) oczywiscie zachaczylam o smyka gdyz dla dziecka tez trzeba bylo cosik kupic miedzy innymi ksiazeczki z wierszykami brzechwy i tuwima i juz malemu czytalam i sluchal z szeroko otwartymi oczami gugajac do mnie:-D:-D dostal tez swoj pierwszy serwis obiadowy gryzaka i takiego fajnego motylka co ma grzechpotke i piszczy w brzuszku i skrzydelka jego to gryzaczki i a dolne skrzydelka szeleszcza super:tak:i normalnie wrocilam obladowana zakupami a taka wymeczona jak detka ale szczesliwa:-D:-D:-D

Ewelw i dzwoneczko zycze wam wytrwalosci i sukcesow w diecie zobaczycie na lato bedziecie laski :tak::tak:
DAMY RADĘ!!! Zamówiłam książki dla małej, żeby jej czytać...

Kobietki!! mam pytanko... Chciałabym założyć wątek pt. "Rozwój intelektualny lub po prostu rozwój - zabawy itp" Co Wy na to?? Chciałabym zamieścić w tym wątku gry i zabawy z naszymi szkrabami, opisywać jak się ja z nią bawię - i jak ona reaguje - no i chciałabym się dowiedzieć jak te wasze szkrabki się bawią i rozwiją, mam do zaoferowania rymowanki które wyszukałam w necie... Co Wy na to?? Mogę??

No nareszcie Ewelw, liczylam ze w koncu Cie zobacze. Bylas moze na Dieta.pl | wszystko o odchudzaniu, nadwadze, otyłości, kaloriach, przepisach mozesz sie zalogowac wpisujesz wszytsko co zjadlas samo znajduje ile to kalorii i rodzaj aktywnosci fizycznej i ile spalasz. Masz wykresy, mnostwo porad, i roznych diet. Ja sie nadal trzymam ze nalezy przyjmowac mniej kalorii niz jest sie w stanie spalic a tyle samo jesli chce sie utrzymac wage. Nie masz mozliwosci potrenowac wieczorami? Nie masz gdzies fitness klubu w okolicy? Ja nie lubie silowni, ale czasem trzeba ale codziennie jestem w basenie. Jedna sesja aquarobiku moze spalic nawet 400kalorii..i ja gotuje na parze masz taki sprzet? To nie jest drogie a naprawde ogranicza kalorie...Trzymam kciuki i pisz o swoich zmaganiach bedziemy tu miec swoista grupe wsparcia!!! A jak dziala ten pas???

No, jak to Dzwoneczka, a o mnie to już nie pamiętacie? :-p Też muszę w końcu stracić ten mój brzuch, bo w końcu się załamię.
Już mi się wydawało że jest lepiej, ale wczoraj byłam z małym na spacerze, poszłam po gazetki, a tam znajomy pan z kiosku spojrzał na mnie i powiedział, że jakoś szybko znowu w ciążę zaszłam :szok::no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kobietki!! mam pytanko... Chciałabym założyć wątek pt. "Rozwój intelektualny lub po prostu rozwój - zabawy itp" Co Wy na to?? Chciałabym zamieścić w tym wątku gry i zabawy z naszymi szkrabami, opisywać jak się ja z nią bawię - i jak ona reaguje - no i chciałabym się dowiedzieć jak te wasze szkrabki się bawią i rozwiją, mam do zaoferowania rymowanki które wyszukałam w necie... Co Wy na to?? Mogę??

Jak dla mnie, to pomysł jest bardzo dobry :tak:

Ewelw - tematyka jak najbardziej zawsze na czasie, pomysł super. Ale nie wiem, czy osobny wątek, czy po prostu na opiece, bo przecież niebawem skończymy o kupkach, kolkach i karmieniu, bo dzieciaki rosną, więc i wątek może być szerszy i dotyczyć nie tylko pielęgnacji, ale i rozwoju dziecka.

Usycham z tęsknoty za Jasieczkiem, który kibluje zakatarzony u babci. Jutro chyba nareszcie wróci do domku, strasznie mi już brakuje ruchu, który zawsze jest wokół niego.

tygrysku - zazdroszczę takiego zakupowego szaleństwa. Czuję,że i mi by sie przydało, ale póki mała tylko na cycusiu to szanse są na to marne.

Witajcie laseczki :-)
co do macierzyńskiego to wszystkim nam należy się 20 tygodni i tu nie ma dyskusji!!! tak mówi kodeks pracy!!!
a mi ZUS źle wyliczył zasiłek macierzyński:baffled: dostaję za mało kasy:baffled: złożyłam już do nich pismo w tej sprawie i zobaczymy co z tego wyniknie...

sobota minęła mi na robieniu ruskich pierogów, pychota :tak: uwielbiam pierogi tylko strasznie duzo przy tym roboty:sorry2:
miłej nocki ;-)

Witam sie niedzielnie.
Na początku wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Ostatnio żadko tu zaglądam bo jakos czas mi sie kurczy:dry:ale staram się Was chociaż podczytywac żeby byc na bieżąco i nie siedziec potem nad 10 stronami .
Dziewczyny odchudzające się trzymam za Was kciuki. Ja też muszę zrzucic bo wstyd się przyznac ale waga znowu zaczęła rosnąc:zawstydzona/y:Ale na dzień kobiet oprócz kwiatków dostałam od męża pas wibrujący a ze względu na małą mam zakaz nabiału i słodyczy więc może coś się ruszy.

Ostatnio mamy z mężem fajną tradycję. W soboty on zostaje z dziewczynami a ja zabieram swojego brata i wyrywam się z domu na zakupy czasem na jakieś żarełko. Dzięki temu wracam szczęśliwa i naładowana pozytywną energią a tatus może się wykazac przy dziewczynach.

Dzisiaj wybieram się na obiedek do mamusi więc pewnie już tu nie zajrzę więc życzę Wam wszystkim miłego swiętowania naszego dnia;-)

acha no i ja od piątku tez na diecie -1000 kcl - chyba z głodu to takie doły miałam ale juz sie unormowało chyba, bo dzis humor jak na razie dopisuje i wyspana jestem:-):-):-)

reklama
Ewelw - tematyka jak najbardziej zawsze na czasie, pomysł super. Ale nie wiem, czy osobny wątek, czy po prostu na opiece, bo przecież niebawem skończymy o kupkach, kolkach i karmieniu, bo dzieciaki rosną, więc i wątek może być szerszy i dotyczyć nie tylko pielęgnacji, ale i rozwoju dziecka.

Usycham z tęsknoty za Jasieczkiem, który kibluje zakatarzony u babci. Jutro chyba nareszcie wróci do domku, strasznie mi już brakuje ruchu, który zawsze jest wokół niego.

tygrysku - zazdroszczę takiego zakupowego szaleństwa. Czuję,że i mi by sie przydało, ale póki mała tylko na cycusiu to szanse są na to marne.

nio i juz niedlugo naszym glownym tematem staną sie nowe przysmaki dla bobasow:-D:-D bedziemy się wymkienialy zupkai przepisami na obiadki i deserki przecierowe:-D:-D

Dzien dobry wszystkim kobietkom w dniu naszego swieta:-D:-D:-D:-D

Do góry