reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

mojej kumpeli dopiera jak jej się @ dwa tygodnie spóźniało to test wykazał II, wczesniej negatywne. więc nadzieja zawsze jest.

Widzisz ja nie wiem dlaczago miedzy bolami jak na @ dostaje takie inne w lone skurcze, bola mnie cycuszki, tempka wciaz ok.37 (wiem ze moze opasc w kazdym momencie), i od czasu do czasu male skurcze w szyjce :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie se nie macam i nie mierzę temperatury. Wtopiłam trochę z tym.
Nie za bardzo wiem co to znaczy "wysoka szyjka macicy" - pod gardłem czy co?????

Od środy mam cholernie ciasno i jak sikam to czuję jak by mi się wlot skurczył, tak że chyba tampona mini bym nie dała rady wsadzić.

wysoko - to pojęcie względne , u każdej jest inazej - u mnie na długość palca z obrązką;-) to trzeba obserwowac przez cały cykl zeby sie orietnowac kiedy jaka jest.

Widzisz ja nie wiem dlaczago miedzy bolami jak na @ dostaje takie inne w lone skurcze, bola mnie cycuszki, tempka wciaz ok.37 (wiem ze moze opasc w kazdym momencie), i od czasu do czasu male skurcze w szyjce :baffled:

ja miałam podobnie - takie bóle , skurcze itd.
A na ile wczesniej tempka opadała w poprzednich cyklach?
(u mnie juz na 2-3 dni przed).

Qrwa mać
Niech to szlag trafi!!!!!!
Dostałam @. W dupie mam to wszystko!!!
4 dni wcześniej!!!!

oj a to wredna małpa

Kropeczko - Tak sobie policzyłam, że ślub braliście w czerwcu 2007 - tydzień przed nami (my 16.06):-)
no kobietki to ja nie długo po was sierpien 2007

Witajcie! Ale mam zaległości do nadrobienia :szok::szok: ale to jak skończę porządki.

Dziewczyny ja dziś znów powtórzyłam test, dziś już kreseczka jest bardziej widoczna, wieczorem wkleję zdjęcie. I teraz nie wiem kiedy zapisać się do gin, żeby już coś było widać. A poza tym to często w ciągu dnia boli mnie podbrzusze. Nie wiem czy to normalne. Boję się i martwię czy wszystko będzie dobrze

Kinguś śliczna dzidzia:-)

Pozdrawiam! Do wieczora

z tym podbrzuszem to wszystko ok, macica sie rozsciąga, zreszta juz ci dziewczyny odpowiedziały ;)

Dziewczynki jutro na kanale National Geografik o godzinie 21.00 będzie film dokumentalny "W łonie matki"
Czyli jak powstaje dziecko od fasolki do porodu co i jak a i będzie też o bliżniakach.
Polecam bo oglądałam juz film z tej seri o ciązach mnogich i super tak więc które mają ten kanał to jutro obowiązkowa lektura:tak:
Dziekuje za informacje, z pewnością obejze dzis ten filmik

To ja z tym testowaniem chyba się do was przyłączę, no chyba, że @ wcześniej się zjawi....
Nie chcę testować wcześniej, bo boję się, że test nie pokaże prawdy... Chociaaż mogłabym już jutro, ale i tak nie ma testu kupionego więc nie ma możliwości....

ja to wyjatkowo w tym cyklu powstrzymuje sie od testowania, i nie zmiekne choćby niewiem co ! jednej krechy juz wiecej nie zobacze ;) i juz !

Dziewuszki,
Która z Was jest z okolic Katowic? Może możecie mi polecić jakiegoś sprawdzonego gina?

ja chodze do Dr. Wilka przyjmuje na Ligodzie, gdybys była zainteresowana to jego strona internetowa tam znajdziesz dane kontaktowe
Ginekolog Katowice-dr Krzysztof Wilk-prywatna strona o tematyce ginekologicznej

DOSTAŁAM NAJPIĘKNIEJSZY PREZENT NA DZIEŃ KOBIET.
Zrobiłam test w 12 dfl i są II kreski !!!!

Nie mogę uwierzyć w to co się wydarzyło. W to, że się udało w końcu w 4 cyklu starań !!!

Wg moich obliczeń termin mam na połowę listopada.
Do gina już wcześniej się zapisałam na 01.04 (w prima aprillis)- mam nadzieję, że moja ciąża to nie żart :)

Druga kreska jest słaba , ale teraz ją widać bardziej :)
Test zrobiłam o 5 20 po zmierzeniu tempki. Wówczas kreska była ledwo widoczna i pomyślałam, że siłą woli chyba ją widzę,a tak naprawdę jej nie ma :-D

Cudem zasnęłam i wstałam po 7 00 i patrzę na ten test i szok !!
Jak pasek testowy wysechł to kreska zrobiła się wyraźniejsza :))

Na betę nie idę, bo nie mogę się zabardzo już zwalniać z pracy rano. Musiałabym znaleźć gdzies betę popołudniu, ale już chyba sobie ją podaruję i pójdę poprostu do gina 01.04.
To będzie 9tc :-)
Od męża dostałam kolczyki na dzien kobiet,a on dostał teścik :-)

ojjj jak super :)) wielkie gratulacje !!!

Witajcie Kochane Kobietki!

Dzisiaj Nasze święto. Więc na samym początku chciałabym złorzyć Wam najserdeczniejsze życzonka z tej okazji :tak:To więc tak życzę Wam szybkich 2 kreseczek na teścikach, pociechy z męża, narzeczonego, chłopaka. Dużo miłości, samych optymistycznych dni, wylanych łez ale tylko ze szczęścia, dużo cierpliwości, wiary, nadzieji. Powodzenia w pracy, na studiach, w szkole. Żeby każda z Was (i może ja, jak okaże się, że nie jestem w ciąży) za rok o tej porze trzymała w swoich ramionach śliczne dzieciątko a jak się uda to dużo wcześniej :tak:!!!!

Dziekuje za zyczenia i oczywscie odwzajemniam, no i oczywiscie moje gratulacje !!!

Witam Was i składam najlepsze życzenia z okazji dnia kobiet;-)
Czuję fasolkę dziewczyny czuję że się udało!:tak:Brzuch boli mnie jak na małpe,sutki mie swędzą i mam większe brodawki i żyłke na lewej piersi:szok:
I to przeczucie takie dziwne.Boję się ale zatestuję co wy na to?

Zrobiłam pre test są dwie kreseczki ta druga blada ale jest.
Jestem w ciąży ale jestem skołowana o kurde lekki szok mam teraz dziewczyny.

Bozee jak super, dziewczyny ale szalejecie, zostawcie miejsca dla innych ;P

anne.jpg

Kochane z okazji Dnia Kobiet życzę WAM spełnienia największego marzenia i żeby każdy dzień w waszym życiu był wyjątkowy.

Dziekuje za zyczenia i odwzajemniam..

Dziewczyny ale ze mnie glupia cipa, podekscytowalam sie tymi nowymi fasolkami i zrobilam test :zawstydzona/y: jest (-) a teraz mam dola.

ojj skarbie, wiem co czujesz robiłam tak przez ostatnie 7 m-cy , w tym cuklu robie bunt testowy

kobietki jednak wam napisze, choc nie chciałam zapeszac, ale bardzo wielka mam nadzieje ze w tym cuklu mi sie udało

1. zmiana jadłospisu - bo od ponad tygodnia ciazgnie mnie bardzo do jarzyn i zdrowego odzywiania, odpycha od słodyczy a zwłaszcza czekolady ( chyba jeszcze nigdy tak nie miałam)

2. mam 29 dzien cyklu ( termin @) a tempka dalej utrzymuje sie na wysokim poziomie...(w ostatnim cyklu spadła 4 dni przed @)

3. bolą mnie bardzo piersi od kilku dni, nie cały czas, ale pojawiaja sie kłucia i takie silniejsze niz zwykle przed @, a sutka to mam tak bolesne ze nawet delikatnie nie moge ich dotknac

4. mam ochote na sex z samego rana ( sex z rana to u mnie wrecz nie mozliwe)

5. doszła jeszcze to, ze od 2 dni nie umie wyczuc szyjki macicy czyli jest wysoko , w temacie wyzej to podglądnełam..

6. jest we mnie takie silne przeczucie ze jestem w ciązy

7. mdłosci mam od tygodnia

ehh dziewczyny to chyba wszystkie objawy i mowie wam ze jak dostane @ to bede bardzo rozczarowana

Kasia
a masz jakies zachciewajki???

Ja jak pare lat temu zaciazylam to strasznie chodzil za mna ser zolty, ktory mogl dla mnie nie istniec wczesniej.

reklama
kobietki jednak wam napisze, choc nie chciałam zapeszac, ale bardzo wielka mam nadzieje ze w tym cuklu mi sie udało
1. zmiana jadłospisu - bo od ponad tygodnia ciazgnie mnie bardzo do jarzyn i zdrowego odzywiania, odpycha od słodyczy a zwłaszcza czekolady ( chyba jeszcze nigdy tak nie miałam)
2. mam 29 dzien cyklu ( termin @) a tempka dalej utrzymuje sie na wysokim poziomie...(w ostatnim cyklu spadła 4 dni przed @)
3. bolą mnie bardzo piersi od kilku dni, nie cały czas, ale pojawiaja sie kłucia i takie silniejsze niz zwykle przed @, a sutka to mam tak bolesne ze nawet delikatnie nie moge ich dotknac
4. mam ochote na sex z samego rana ( sex z rana to u mnie wrecz nie mozliwe)
5. doszła jeszcze to, ze od 2 dni nie umie wyczuc szyjki macicy czyli jest wysoko , w temacie wyzej to podglądnełam..
6. jest we mnie takie silne przeczucie ze jestem w ciązy
7. mdłosci mam od tygodnia
ehh dziewczyny to chyba wszystkie objawy i mowie wam ze jak dostane @ to bede bardzo rozczarowana

Trzymaj nogi razem to zostanie pobity rekord z lutego. Trzymam kciuki. Kiedy testujesz????

Do góry