reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Badanie na chlam robił ginekolog bo ciągle mnie coś tam męczyło i w końcu miałam szczegółowy wymaz.
Odnośnie prog. robiłam badanie po przypuszczalnej owulacji.

Raz jeden gin po USG powiedział, że nie wiadomo czy w ogóle mam owu, bo powinna być jakieś dzień wcześniej a nie było śladu po niej ani tego by miała być dopiero.

Dzisiaj dostałam antybiotyki w związku z pęcherzem i ewentualnie innym paskudztwem tam gdzie nie trzeba.

Co do tokso. Trochę to kosztuje prawie stówkę. Gdybym pracowała to już bym dziś zrobiła. Tym bardziej, ze objawia sie to podobnie jak grypa a od jakiś trzech miesięcy często mam objawy jak na grypę, przychodzą na trzy cztery dni i znika. W poradni K jestem już zarejestrowana. W związku z tym na razie musimy uważać. Nie chce zrobić ewentualnej krzywdy dzieciaczkowi.

Niuniu-dziękuje kochanie za odp. Ja jak sie okazalo mialam tak zgrubsza ta chlamysie badana przy cytogii w styczniu i wczoraj gadala z cytologiem ktory to robil i babka powiedziala ze zmian nie widziała w wymazie na cytologie i nie ma potrzeby robic dodatkowego wymazu tylko na chlamydie, tymbardziej ze to kosztuje chyba kolo 100zl:confused:
A jaki masz ten progetsreon po przypuszczalnej owu? Zaraz popatrze dokladniej na moje wyniki i napisze jak to wygladalo u mnie, ale w 19dc bylo chyba 7, a tydzien pozniej 11. wiec nie za wysokie ale rosnace...:confused:

Kochanie u mnie toxo kosztuje po 20zlotcyh w jednym labora. a po 25 w innym, wiec razem max 50...ja zrobilam ta druga i wyniki mam miec jutro...

Uwazaj na siebie i trzymam kciuki za szybkie wznowienie staranek!!!

Mam nadzieje, ze antybiotyki pomoga ci zwalczyc klopoty z pecherzem i inne dolegliwosci-buziaki dla Ciebie!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kropeczko na grzbiecie bociana otóż prog mieści sie w normie ale ten najniższy. Czyli rośnie ale strasznie powoli a w dodatku @ pojawia sie w 26 dniu początkowo plamieniem a rozkręca sie po dwóch dniach. Dlatego mam dupchaston dla wspomożenia ale teraz w związku z info o tokso od mojego kota zestrachaliśmy sie z M i stwierdziliśmy, że poczekamy na wyniki.

Alisa79-MASZ WYNIK BETY???? DAWAJ OD RAZU!

No nie mam właśnie:no: Szlag mnie chce trafić na tę organizację:wściekła/y: Laboratorium bardzo się nie przejęło, "tak czasami jest, że nie ma na drugi dzień, tylko na trzeci" i muszę czekać aż dziś łaskawie ktoś ten wynik przywiezie wraz z innymi. Ponoć tak się zdarza, jak "laboratorium chce sobie badanie powtórzyć". To jakieś brednie, jak dla mnie. Wg mnie, w przypadku bety, albo jest stężenie, albo go nie ma, przepraszam, co tu powtarzać??????:dry: Wyobrażam sobie, co dopiero muszą czuć w takiej sytuacji dziewczyny, dla których beta jest absolutnym rozstrzygnięciem pytania o ciąże i kolejny dzień muszą czekać:no:
Nie chcę się już denerwować, bo w moim stanie to raczej niewskazane;-)

Kropeczko na grzbiecie bociana otóż prog mieści sie w normie ale ten najniższy. .

No ale mowisz o sowim wyniku czy komentujesz moje? ile masz dokladnie Niuniu?
Ja tez mam zawsze plamienia tak od 2-4 dni zanim pojawi sie @...a zdanie ginow jest co do mnie podzielone bo babka gin twierdzi, ze taki moj urok a facet gin ze powinnam brac duphaston...:confused:

Co do kota-popieram, tez wolalabym poczekac i byc ostrozna...nigdy nie wiadomo... a lepiej odczekac niz zalowac szybkiej decyzji...

Dziewczynki - ja zmykam, M wrócił z pracy, a dziś Dzień Mężczyzn;-)
ja swojemu wczoraj romantyczna kąpiel pzyrzadzilam.. swieczki piana, i full serwis.. najlepsze go zrobilam mu peeling na twarzy a to z mentolem bylo i stwierdzil ze na surki mi to rozsmaruje by caly czas sterczaly.. i zrobil to.. okropny..

Witam serdecznie wszystkich i zycze zdrowych dzidziusiow. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.
co dziennie oddaje głos i dopoki bede mogla to bede oddawac

zrobilam drugi test dla pewnosc dzis rano no i tez 1 kreska
kochana głowa do góry tak czasem bywa.. nie można sie zalamywac, to oslabia nas.. ja tez przez to przechodzilam w styczniu.. porazka ze mnie była ale kolejne juz dwa cykle ciagne..
Nie przywitałam się - Witam się.
witaj kochana:-)
Ekhm
Mam plamienie które w takiej ilości nie jest patologiczne (to znaczy bardzo lekkie plamienie w kolorze brązowym, prawdopodobnie oczysczarka po poprzedniej @ ale nie na pewno). Jeśli się skończy na dniach to ok, jeśli się przerodzi w regularną @ to rokowania są bardzo złe. Może też oznaczać że zarodek obumarł.

Zarówno lekarz jak i ja uważam że jeśli jest wszystko ok to zarodek się utrzyma i będzie dobrze. Zawieszam się w statusie ciężarnej sama - dopiero po USG i kontroli 23 będzie wiadomo na 100% co jest grane.

Ból jajnika też nie jest zbyt pozytywny, wczoraj mnie dwa, trzy razy ostro zakuł. Generalnie na razie stawiam na naturę, bez wspomagaczy i postanowiłąm tak mozno się nie przejmować tym wszystkim. Profilaktycznie zrobię test dzis i za dwa trzy dni i zobacz czy nadal jest pozytywny (znalazlam tanie źródełko: 6zł za bobotest :p )
trzymam kciukasy by bylo wszystko dobrze..

parę stron wcześniej Nektarynka wrzuciła przepisy na ciasta (chyba to było w piątek 06.03), ja niestety z ciastem nie pomogę:no: ale jeżeli chodzi o sałatki - ja bardzo lubię tę warstwową z kurczakiem
1. na dno pierś kurczaka, podsmażona w kawałkach i wymieszana z przyprawą do gyrosa
2. por pokrojony w paseczki
3. puszka kukurydzy
4. pokrojone ogórki konserwowe w kostkę
5. kapusta pekińska
zalewasz to wymieszaną śmietaną (może być jogurt naturalny) z majonezem
niektórzy dają też trochę ketchapu na mięsko
mniam chyba sprobuje..

53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg
gdyby ktos potrzebowal to przypominam...

Dziś była kolejna wizyta u lekarza.. pęcherzyk 18 mm co sie okazało, że doktor nie mógł go znaleć bo sie schował.. ale go wypatrzył.. dziś 15dc.. mam se pojawić znów w poniedziałek.. wczoraj miłam śluz płodny, dzis też, czuje jakby ze mnie leciało wiaderkami.. ale dobrze ze to tylko takie odczucie..

Kropeczko, Czy wcinanie marchewy w ilościach ponad przeciętnych dobrze widziane prze ewentualną fasolkę??:-)
Odchudzam się:baffled::baffled::baffled::baffled:

No ale mowisz o sowim wyniku czy komentujesz moje? ile masz dokladnie Niuniu?
Ja tez mam zawsze plamienia tak od 2-4 dni zanim pojawi sie @...a zdanie ginow jest co do mnie podzielone bo babka gin twierdzi, ze taki moj urok a facet gin ze powinnam brac duphaston...:confused:

Co do kota-popieram, tez wolalabym poczekac i byc ostrozna...nigdy nie wiadomo... a lepiej odczekac niz zalowac szybkiej decyzji...

Kochana o swoim. Nie chce mi sie go szukać. Gdzieś wpierdz...m albo został w karcie u lekarza. Dlatego dała dupchas.
Żal mi tych kociaków. Trzy piękne kocury i to czarne, puszyste, ale nie stać mnie na badania tej bandy i ewentualne leczenie.

Kropeczko, Czy wcinanie marchewy w ilościach ponad przeciętnych dobrze widziane prze ewentualną fasolkę??:-)

Wiem, to nie do mnie pytanie, ale czytałam, żeby nie przesadzać z witaminą A (chodzi głównie o retinol), który w nadmiarze szkodzi płodowi. Za dużo marchewki lepiej nie jedz.

reklama
No nie mam właśnie:no: Szlag mnie chce trafić na tę organizację:wściekła/y: Laboratorium bardzo się nie przejęło, "tak czasami jest, że nie ma na drugi dzień, tylko na trzeci" i muszę czekać aż dziś łaskawie ktoś ten wynik przywiezie wraz z innymi. Ponoć tak się zdarza, jak "laboratorium chce sobie badanie powtórzyć". To jakieś brednie, jak dla mnie. Wg mnie, w przypadku bety, albo jest stężenie, albo go nie ma, przepraszam, co tu powtarzać??????:dry: Wyobrażam sobie, co dopiero muszą czuć w takiej sytuacji dziewczyny, dla których beta jest absolutnym rozstrzygnięciem pytania o ciąże i kolejny dzień muszą czekać:no:
Nie chcę się już denerwować, bo w moim stanie to raczej niewskazane;-)

Alisa79-faktycznie niepoważnie sie zachowują! No ale cóż mozesz...jak trza to trza poczekac. Daj znac jak bedziesz miala wyniki-trzymam kciukaski!:-)

ja swojemu wczoraj romantyczna kąpiel pzyrzadzilam.. swieczki piana, i full serwis.. najlepsze go zrobilam mu peeling na twarzy a to z mentolem bylo i stwierdzil ze na surki mi to rozsmaruje by caly czas sterczaly.. i zrobil to.. okropny..
Dziś była kolejna wizyta u lekarza.. pęcherzyk 18 mm co sie okazało, że doktor nie mógł go znaleć bo sie schował.. ale go wypatrzył.. dziś 15dc.. mam se pojawić znów w poniedziałek.. wczoraj miłam śluz płodny, dzis też, czuje jakby ze mnie leciało wiaderkami.. ale dobrze ze to tylko takie odczucie..

No toś go rozpiescila Nektarynko...a moje biedaczysko samo tam w Londynie siedzi...ojjjj
A co do wizyty-super ze rosnie pecherzyk i masz sluzik, nie zmarnuj tego!!! Juz [pewnie twoj m sie o to postara by nie poszlo na marne...:-p

No tak...i dietetykiem zostane:-D tego jeszcze nie było!
Kochanie mysle ze marchewka jak najbradziej jest wskazana, ale tez bez przesadnych ilosci...jak wszystko zresztą...ale prosze -nie prowadź jakichś drastycznych odchudzań na własną rękę, bo efekt moze byc na krótka metę tylko i po krótkim czasie wrocisz z efektem jojo...
Jak dla mnie-to rezygnacja z cukrów, bialego pieczywa, konieczne wprowadzenie więcej ruchu, mniej tłustego i smazonego plus wiecej warzywek powinno dac efekt bez draginskich diet.

Acha-ktos pytał wczesniej o aquaaerobik-ja chodziłam i bardzo polecam!!!!

Do góry