reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja zaopatrzyłam sie w tetrowe pieluszki i flanelowe jakiś czas temu na allegro.
Flanelowe pieluchy zamierzam stosowac do wyłożenia łóżeczka, na przewijak, do wytarcia niemowlaka itp.

Ja jak przeczytałam o grubości pieluch - jakie lepsze - to juz zgłupiałam. Z tydzień temu koleżanka tłumaczyła mi , że te cieńsze lepiej się sprawdzają , niż te grube. Grubych pozbyła sie szybko. To ja już sama nie wiem jakie są lepsze :-( :-(

e-mama - twoje wyliczenia kosztów przy uzywaniu pieluch wielorazowych bardzo mnie zaskoczyły. A raczej uświadomiły!! :tak: Nie brałam tego wogóle pod uwagę. A faktycznie niezłe koszta dochodzą jak często będzie trzeba pralkę włączać.
Wiec jaki z tego wniosek albo pampersy, albo rękawy podwijamy, tara i micha w rękę i ręczne pranko!!!!:-D:-D:-D Choć w sumie wodę też mam podgrzewaną prądem...

izabell96 - nie wiem czy pisać, żeby Cię nie denerwować, ale naprawdę śliczny ten leżaczek i cena super!!! I szkoda, że tak wyszło, że go nie kupiłaś.:-( Ja zakochałam sie w rzeczach fisher price.

reklama
Ja nikogo nie zamierzam zniechęcać do tetry. Jeśli ktoś ma w sobie tyle pary i wiary w sukces to chylę czoła i będę szczerze dopingowała w lipcu:tak::tak::tak:
Moja siostra wychowała 2 dzieci w tetrze, ale wtedy nie było jeszcze pampersów.
Pamiętam, że to był rodzinny horror:-p, pieluchy po siku to jeszcze nic, ale po kupsztalach?:baffled:, to spłukiwanie, gotowanie, prasowanie. W domu było ciągle pełno pary i wilgoci. Mieszkałam wtedy z rodzicami w domku jednorodzinnym z ogrodem więc pieluszyska suszyły się na podwórku. Teraz mieszkam w bloku i nie mam zupełnie warunków do suszenia dużych ilości tetry . Poza tym przy małym dziecku jest i tak masa prania poza pieluchami a jest jeszcze starsze dziecko, małż, ja...

Ja nikogo nie zamierzam zniechęcać do tetry. Jeśli ktoś ma w sobie tyle pary i wiary w sukces to chylę czoła i będę szczerze dopingowała w lipcu:tak::tak::tak:
Moja siostra wychowała 2 dzieci w tetrze, ale wtedy nie było jeszcze pampersów.
Pamiętam, że to był rodzinny horror:-p, pieluchy po siku to jeszcze nic, ale po kupsztalach?:baffled:, to spłukiwanie, gotowanie, prasowanie. W domu było ciągle pełno pary i wilgoci. Mieszkałam wtedy z rodzicami w domku jednorodzinnym z ogrodem więc pieluszyska suszyły się na podwórku. Teraz mieszkam w bloku i nie mam zupełnie warunków do suszenia dużych ilości tetry . Poza tym przy małym dziecku jest i tak masa prania poza pieluchami a jest jeszcze starsze dziecko, małż, ja...

kupsztal najgorszy, ale wez pod uwage ze dzieciak nie sra przez cały dzien :] tylko raz dziennie czy raz na dwa dni jak jest wiekszy . pozatym kiedys tak bylo ze sie gotowalo tetry w garach a teraz do automatu dajesz na gotowanie i sie gotuje , pozniej pierzesz czy tam płukasz i wieszasz ot co , jelsi dobrze powiesisz to nie musisz ich prasowac :]

Kasiurek1983 mój syn ma 15miesięcy i do tej por robi 4 kupy dziennie:baffled: a jak był noworodkiem to po każdym karmieniu a czasami na raty, czyli że ledwie założyłam czystą a tu kolejna kupa:baffled:

Życzę wytrwałości tym mamom, które postanowiły używac pieluch tetrowych. Może nie wszystkim się to podoba ale ja wybieram wygodnictwo:tak:

Moja młoda waliła po 6-8 kup dziennie jak była noworodkiem:-p:-p
a poza tym chyba najpierw musisz spłukać kupsko zanim wygotujesz taką pieluchę?

Kasiurek1983 mój syn ma 15miesięcy i do tej por robi 4 kupy dziennie:baffled: a jak był noworodkiem to po każdym karmieniu a czasami na raty, czyli że ledwie założyłam czystą a tu kolejna kupa:baffled:

Życzę wytrwałości tym mamom, które postanowiły używac pieluch tetrowych. Może nie wszystkim się to podoba ale ja wybieram wygodnictwo:tak:

ja też! po wsze czasy :tak: gdybym miała się jeszcze bawić z płukaniem i praniem tetrowych pieluch to bym zwariowała, no i ten smrodek :baffled: a tak zawijasz pampersa, zamykasz woreczek i do śmieci :-D toksykologia opanowana :-D

kupsztal najgorszy, ale wez pod uwage ze dzieciak nie sra przez cały dzien :] tylko raz dziennie czy raz na dwa dni jak jest wiekszy . pozatym kiedys tak bylo ze sie gotowalo tetry w garach a teraz do automatu dajesz na gotowanie i sie gotuje , pozniej pierzesz czy tam płukasz i wieszasz ot co , jelsi dobrze powiesisz to nie musisz ich prasowac :]

Na samym początku przy każdym karmieniu idzie kupa:tak: Czyli robi kupkę cały dzień:sorry: Dziecko karmione piersią kupka, potem min 2 razy dziennie :tak: Kupa raz na dwa dni to powód do zmartwień a nie radości, że nie trzeba prać. Żeby kupy sie spierały w pralce, trzeba zapierać, a nie często używać detergentów. A pielucha nie uprasowana nie jest najmilsza w dotyku i moze podrazniac delikatną pupcię...

Jeśli ktos ma ochotę uzywac tetry ja tego nie neguje :tak: Tylko wyprowadzam z błednych założeń :rofl2:;-)

Sama sie zastanawiam nad pileuchami eko, ale popierwsze najwcześniej po 4-5 miesiacach, a po drógie nie bedzie to tetra, która przecieka i jest pracochłonna :tak:

Pozdrawiam i życze wytrwałości :-)

ja tez podziwiam dziewczynki ktore zdecydowaly sie na tetre. ja niestety jestem zbyt wygodna i raczej uzywac bede papmpersów. nawet nie mialabym gdzie suszyc takiej ilosci pieluch...

...W domu było ciągle pełno pary i wilgoci.

To coś w sam raz dla mnie bo u mnie w domu to sucho jak cholera!!!:-D:-D:-D I tyle co z M. rozmawialiśmy o zakupie nawilżacza:tak:;-)

Jeśli ktos ma ochotę uzywac tetry ja tego nie neguje :tak: Tylko wyprowadzam z błednych założeń :rofl2:;-)

Na szczęście błędnych założeń nie mam. Jestem bardzo świadoma swojej decyzji. :sorry::-p
Z tym, że plan jest taki żeby wszystkim było dobrze to będziemy używać i tetry i pampersów! O! :-D:-D

.

reklama
Do góry