reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr

Buuu.Nie pozostaje nic jak czekać...

Witam​

NEGATYWNY

Jestem beznadziejna nawet nie potrafię zajść przy 3 pęcherzykach​

Idę ryczeć​

No nie ! A co z naszymi trojanami.........yyy trojakami ? :-)

Akurat u mnie QUICK nic nie wykazał za to bobo owszem wiec nie rozumiem czemu niby quick taki dobry :p Pamietaj tez ze oni oszczedzaja na barwnikach!

A ja Quick`a chwalę, i nawet tani Kinder Test firmy 3M (mimo, że kosztuje tylko 8 zł i myślałam, że to jakiś szajs :-) )

Hanka do qrwy nędzy przestań! Lubie cie i gdybym moga to nieba bym ci przychylila teraz. Z drugiej strony do cholery zama mowilas ze to twoja pierwsza owulacja od lat, wiec moze qurwa jaja byly przestarzale i teraz kolejne wyhodujesz juz zdrowe co??? wez sie babo w garsc, bierz te cholerne leki i hoduj cholerne jaja

Zgadzam się z tą panią :-)

Witam was wszystkie! Straszna dziś pogoda, znów śnieg sypie i nie mam sił na nic. Dziś chyba spędzę dzień z kawą w jednej ręce i komputerem w drugiej. Mam pytanie do dziewczyn ,które mają doświadczenie w mierzeniu temperatury- wszędzie piszecie, że trzeba co dzień i zawsze o tej samej porze. Jak wy to robicie? Bo ja czasem jestem w pracy, czasem z dzieckiem w domu i właściwie nie mam jednej godziny wstawania. Mam sobie budzik nastawiać czy co???:szok::szok::szok: Jak będę mierzyć co dzień po wstaniu, ale będą to różne godziny to będą to wiarygodne pomiary? Laik jestem straszny, bo w pierwszą ciążę zaszłam bez tej całej otoczki:-)

Oczywiście, że budzik nastawiać.
Ja od pn-pt mierzę o 5 20 jak wstaję do pracy, a w weekend budzik na 5 20, 7 minut mierzenia i dalej spać :-)

Loree

U mnie jest tak, ze w ciagu tygodnia zawsze wstaje o tej samej porze. Pamietaj - mowiac o tej samej porze wachnienia +-30 minut sa ok. W trakcie weekendu na poczatku nastawialam sobie budzik zeby mierzyc tempke.

Poniewaz mierze ja juz od ladnych paru miesiecy, moj organizm sie przyzwyczail do budzenia o tej porze....Mierze tempke i zasypiam:)

Wazna jest ta stala pora. Sa duze wachania wie trzeba tego w miare pilnowac.

Moja indywidualna opinia jest taka, ze sie sporo nauczylam i dowiedzialam o swoim organizmie mierzac tempke. I jesli jestes zdyscyplinowana, to tempka zalatwi Ci testy owu, odpowie na pytanie czy dobrze dziala cialko zolte po owu, wczesniej jestes w stanie przewidziec czy @ nadchodzi czy nie itd....

Jak masz jakies pytania - to dawaj:)

Ja na początku jak czytałam, że mierzycie tempkę to myślałam jakieś zbzikowane wariatuńcie, a teraz sama jestem zachwycona-zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu z mierzeniem tempki i wszystko idealnie się zgodziło z fazami cyklu !

AAA no i monitoring też bardzoooooo pomógł.

prawie wszedzie gdzie czytalam na temat PTC jest nawet ze do 7ej!!! poniewaz po 8ej godzinie temperatura zaczyna gwaltownie skakac!?:confused:

Zgadzam się.

nigdy nie mierzyłąm, bo dopiero zaczęliśmy się starać, jak brałam tabl antyk to miałam regularnie, a brałam tylko rok i od pół roku już nie biorę. Może zacznę mierzyć tempkę jak nam się nie uda przez 6 miesięcy. Tak sobie postanowiłam, bo chce sobie dać czas żeby zajść naturalnie bez tych wszystkich czarów nad fasolką, ale jeszcze zostało mi 4 miesiące, wiec mam nadzieje że do tego czasu już się uda :)))

Radzę już zacząc mierzyć, nie zaszkodzi a na pewno pomoże.
Po co czekać, a kasy na to nie musisz wydawać jak na testy owulacyjne, które i tak świrują.

zdycham normalnie mnie cos zaraz .... trafi.... powinnam siedziec na zowlnieniu .. i tak nic w robocie nie robie a mam kompletny zanik funkcji mozgu co do pisania inzynierki! patrze sie w ten pi pip pip monitor i doooopa !!!! :no: chyba mam doła jak stodola! :crazy:
na wizyte sie umowilam do dżina na 04.04.2009 i 100zl nima! a jak bede chciala cytologie machnac to i 50zl na dokladke! ehhh..... a do tego teraz jeszcze (27dc) kuje mnie w podbrzuszu! a @ dopiero za poltora tyg i jak ma mi tak tyle czasu jeszcze sie dziac to ja dziekuje! :baffled:
no to sie wyzalilam! :sorry2:

Proszę pisac pracę !!!!!
Ja swoją teorię z magisterki pisałam jak byłam jeszcze sekretarką i byłam na 4 roku. Dyro był w szpitalu a ja mialam full czasu w pracy-więc pisałam-i super, że tak wyszło bo w domu zawsze coś sobie wymyślałam byle nie pisać pracy :-)

Klawiature w pracy walnęłam sobie na biurko, a na tej wysuwanej półce od klawiatury miałam ukrytą książkę i pisałam i pisałam :-)

Witam!!!!
Hanka, Nunius jak kiedyś pisałam testom sikanym nie wierzę... wierzę w betkę i usg, więc jak @ nie ma to jest nadzieja!!!!:tak:
Kaprycha cieszę się, że palmienia ustały!!!:-)
Olica trzymam kciuki za usg!!!!:-Dw końcu się uspokoisz!!!;-)

A ja wciąż piszę na czerwono bo @ nie chcę przeleźć, wczoraj sexik i nic , a myślałam że to przyspieszy!!!! Może poskaczę lub pobiegam!?:baffled:
co za popieprzony cykl!!!:wściekła/y:

Dzięki !!!
Skacz, skacz może pomoże :-)

Olica - nie martw się - my się bedziemy martwić za Ciebie:-)

Dziękuje dziś już dobrze.
Chyba nie toleruję białej mąki. 3 raz mnie tak żołądek bolał i to 3 razy po moich ulubionych kluskach śląskich:-( ale się najadłam starchu wczoraj.
Oczywiście powiem na wizycie o tych bólach.
Ja po pracy chodzę do rodziców na obiadek i w domku jestem dopiero o 18 i najchętniej bym poszła spać. Może na troszkę pójde na l4;-)
Dziękuje kochanie, że tak się martwisz.

Wszytsko jest dobrze:tak::tak::tak:

Dziękuję-obym Twoje słowa jutro usłyszała od gina.
Daj znać po wizycie.

Wiem że to głupio zabrzmi ale jak przyspieszyć @ ... kurde mam dość tego czekania!!!

Martynko nie denerwuj się please.
Lada moment przyjdzie. Odprawiłam przed chwilą modły za to :-)

Tak mi się to podoba, że chyba sobie to wydrukuje. Coś czuję że chce mnie lachon wygryźć ze stołka. Teksty na maxa

Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mówi się piździ jak w Kieleckim, tak żeby Kapryśce ciśnienie podnieść.
Danke schon !

U mnie też tak się mówi :-)

reklama
Czesc laski

beta na dzis: 3743 mIU !!!
main got - pan laborant pogratulował nam... bliźniąt!!!

(zaczełam lubić pobieranie krwi - juz niedlugo bede mogla zostać rasową dożylną ćpunką)

Nie czytam coście wyskrobały na tych stronach!!!

na prośbe dziewczyn (w sumie obicalam:-) ) pierwszy wykres zielony mierzony o 7 a czerwony o 8.. (drugi tez z clo) - oba bez owulacji

207.jpg

potem poczytam co naskrobałyscie bo ide sie polozyc.. glowa boli strasznie..

Czesc laski

beta na dzis: 3743 mIU !!!
main got - pan laborant pogratulował nam... bliźniąt!!!

(zaczełam lubić pobieranie krwi - juz niedlugo bede mogla zostać rasową dożylną ćpunką)

Nie czytam coście wyskrobały na tych stronach!!!

Ja właśnie przebrnęłam przez to wszystko :-)

I oplułam monitor na widok twojego tekstu o ćpunce :-)

Jestem z powrotem:-)
Passingby-Gratuluje podwojnie!!!! Super betka!!! bedzie wszystko dobrze kochanie!!!

Olica-super ze udalo Ci sie tak szybko do lekarza...oj Ty nerwusie...badź spokojnaq, napewno bedzie wszystko dobrze!!!

Kingus-super, ze juz troche lepiej, na wszelki wypadek odstaw te maczne produkty...moze sie uda znalezc winowajce bolow brzucha metoda eliminacji...?

Marzenixxx Ty zarloku!!! A leż teraz, leż i jęcz jak umiaru nie znasz:-D:szok::-D zartuje...sama sie obzarlam pyzami z sosem pieczarkowym:-D i ledwo dysze...

Hanka-a ty to jakąś kluchową diete masz czy co??? ostatnio pierogi teraz kolejne lepieńce...?

Martynka-mozesz sprobowac robic brzuszki, albo jak mowia dziewczyny-=skacz i przytulaj sie do meza na zmiane...moze wreszcie @ przylezie???

reklama
witajcie staraczki!
tak pukam do Was nieśmiało z zapytaniem...bo Wy specjalistki jesteście!
@ mam dostać za około 5 dni, a już teraz zżera mnie ciekawość! wiem, że test na nic się nie zda, bo za wsześnie! betka pewnie też... ale... mniej więcej od tygodnia (zaczęło się zaraz po owu) naparza mnie brzuch, co jakiś czas czuję kłucia z prawej strony. ten ból niby jak na @... ale dlaczego tak wcześnie? piersi pobolewają od wczoraj... śluz biały, gęsty i lepki... jak myślicie? jest szansa?
wiem, że powinnam czekać... wiem... wiem... tylko kiedy te 5 dni do @ są jak wieczność!

Toja1979-kochanie-skoro masz 5 dni do @ a bylabys juz okolo 10 dni po owulacji to mozesz spokojnie isc na betke i zaoszczedzic stresu...
mam nadzieje, ze wam sie udalo i bedziesz miala dla nas dobre wiesci i podeslesz swieze fluidki:-)

a ja sobie Was podczytuje a 2 uchem rozmowy w toku i od razu mowie nie ogladac jutro bo znow o jakis deblkach co traktuja usuniecie ciazy jako wizyte u dentysty....Jak tego slucham to bym wziela i pieprznela taka o sciane ktora z usmiechem sobie mowi ze w ciagu 14 mc usunela 4 razy i to jak wizyta u dentysty...Sorry ale dla mnie to irytujace i niesprawiedliwe....wrrr
:tak:

o matko zaje.. labym takie nie wiadomo co!!! tez znam taka jedna co juz 2 albo 3 razy usunela bo ona nie zamierza miec zadnych bachorow.......pffff a druga co wogole nic nie je bo chce byc piekna i chuda i chodzi na solarium coedzienie!!!:szok::szok::szok:po jakies 20-30 minut:szok::szok::szok:naprawde!!! i zachodzila juz kilka razy , wpadki oczywiscie i tez wszytskie pousuwala bo nie zamierza miec nigdy dzieci.... ja pierd....... no zatluklabym takie......
aborcje jestem wstanie zrozumiec z innym powodow nie bede sie tu rozpisywac... ale nie takie scierw......wrrrrrrr:crazy:

Kroptusia, marzenixxx-popieram...normalnie nie wiem co bym takim babsztylom zrobila...szlag mnie trafia jak o takich sytuacjach slysze:wściekła/y:

Do góry