reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

od niedzieli napisalycie prawie 30 stron po 40 postow kazda:szok::szok::szok::szok:
kiedy ja to przeczytam?????????
widzialam ze oprocz As jeszcze jakies nowe mamy sa?
hahah,no doszła taka jedna niewyżyta gaduła -czyli ja !!!!:rofl2::rofl2::-D i od razu produkcja postów ruszyła,bo trzeba o wszystkim pogadać.

reklama
myszunia ja też sobie nie żałowałam niczego,ale nie tyłam.
Klaudia się rodziła normalnie i w sumie bardzo krótko choć z małymi przygodami.
Jak już się na dobre zaczeło to 12 minut i po wszystkim.

Z Kubusiem było gorzej,bo przytyłam 13,ale w ciąży prawie całej leżącej.
Kubuś był też malutki ,bo wcześniak z 35 tyg.Ważył 3350 i 55 długości miał i rodził się 5 razy przez 2 dni.:dry:
A tak wogóle to udało mi się przytyć przez 13 lat 6 kg.:-D:-D:-D:-D

Jak na wcześniaka to wcale nie mało :tak:
A leżącej ciąży bardzo ci współczuję. Ja miałam amniopunkcję, po której musiałam leżeć przez tydzień i myślałam, że zwariuję. Nie wyobrażam sobie całej ciąży :no: No i później pewnie ciężko było do formy wrócić?

Jak na wcześniaka to wcale nie mało :tak:
A leżącej ciąży bardzo ci współczuję. Ja miałam amniopunkcję, po której musiałam leżeć przez tydzień i myślałam, że zwariuję. Nie wyobrażam sobie całej ciąży :no: No i później pewnie ciężko było do formy wrócić?
Wiesz u mnie z małym to były takie kłopoty po urodzeniu,ze nie miałam czasu mysleć o formie.Trzeba było się ostro do działania brać i dziecko ratować,by normalnie funkcjonować w przyszłości w społeczeństwie mogło.
Przez pierwsze 3 lata jego życia marzyłam tylko o tym,żeby całą noc przespać.Udało mi się to jak mały miał 3 latka i 2 miesiące.:tak:
O siebie zaczęłam dbać tak naprawdę od jakiegoś roku dopiero jak z małym wyszłam na pełną prostą.
Odrodziłam się wtedy na nowo i spostrzegłam ,że świat jest piękny i warto było walczyć.

hahah,no doszła taka jedna niewyżyta gaduła -czyli ja !!!!:rofl2::rofl2::-D i od razu produkcja postów ruszyła,bo trzeba o wszystkim pogadać.

oj tak.teraz wróciłam to zobaczysz;)))
tyle ze ja glownie wieczorami.ale pracy juz nie pisze wiec i po poludniu czas sie znajdzie:-)
u nas tu o wszytskim-i o dzieciach i o d...:-) i o tesciach,zakupach,obidach itd itd....:rofl2:

Wiesz u mnie z małym to były takie kłopoty po urodzeniu,ze nie miałam czasu mysleć o formie.Trzeba było się ostro do działania brać i dziecko ratować,by normalnie funkcjonować w przyszłości w społeczeństwie mogło.
Przez pierwsze 3 lata jego życia marzyłam tylko o tym,żeby całą noc przespać.Udało mi się to jak mały miał 3 latka i 2 miesiące.:tak:
O siebie zaczęłam dbać tak naprawdę od jakiegoś roku dopiero jak z małym wyszłam na pełną prostą.
Odrodziłam się wtedy na nowo i spostrzegłam ,że świat jest piękny i warto było walczyć.

mi do tej pory jak urodzilam mala to ciezko prespac cala noc.
a co było Kubie?

mi do tej pory jak urodzilam mala to ciezko prespac cala noc.
a co było Kubie?
Wszystko na moim blogu, w podpisie jest adres.
Tak w telegraficznym skrócie to :
wylewy: I stopnia okołokomorowy
II stopnia dokomorowy a prawie do III stopnia dochodził bo miał głębokie struktury mózgu cześciowo zalane
żółtaczka wcześniacza przez 13 tygodni
paraliż czterokończynowy,
asymetria
jednostronnie brak napięcia mięśniowego a z drugiej strony wzmożone
przewężenie przełyku,
porażenie żuchwy
refluks przełykowo-żoładkowo-jelitowy,
bezdechy do 8 miesięcy ciągłe potem nawracające do prawie 4 lat
Chyba wszystko wypisałam :-(

II stopnia dokomorowy a prawie do III stopnia dochodził bo miał głębokie struktury mózgu cześciowo zalane
asymetria
przewężenie przełyku,
porażenie żuchwy

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
bidulu
a ja sie przejmuje chorobami moich dziewczyn
czapki z głów!

reklama
asymetria
przewężenie przełyku,
porażenie żuchwy

O matko :no: Nawet nie chcę sobie wyobrażać tego co musieliście przejść.:no:

Do góry