reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Obczajcie watek "Mozliwe??", hihihi
no to wymyśliłaś - jak na razie widze chętnych brak do konkursu (oczywiście oprócz malinki);-)
przeszukalam szafke i znalazlam jeszcze jeden więc zrobiłam i wlaśnie tak wyszlo!!! Kurcze chyba zrobie jeszcze test ciążowy
super ale z ciążowym poczekaj do jutra:tak:
Dziewczyny ja chyba jestem w ciazy :baffled: przypomnialo mi sie, ze usiadlam wczoraj na chwile w wannie, w ktorej trzy dni wczesniej bral kapiel M... jejku moge juz robic test, czy jeszcze poczekac, jak myslicie?..... :-):-):-):-)
no to to jest na miarę konkursu Kaprychy:-D:-D:-D
A ta znowu będzie jadła...no nie zniese...
A ja do wieczora muszę na jabłkach wytrzymać:crazy:
Zajączku - Ty się odchudzasz, wcześniej dietetyczne rogaliki teraz jabłka;-)
dziewczyny przestancie bo mnie juz brzuch boli ze smiechu :tak:
kochana - uważaj na brzuszek:tak: pozdrawiam gorąco:tak:
wpadne pozniej, ide robic pulpety z pieczarkami i jeszcze ciasto postanowilam dzisiaj upiec, a ze ja nie pieklam nigdy!!! to nie wiem co to z tego wyjdzie..... ale jako osoba bezrobotna musze sie jakos przysluzyc spoleczenstwu...
se yaa:-);-)
no i jak ciacho;-)
Pisałam wczesniej jaka bylam naiwna. Myślałam że zajście w ciążę nie jest trudne (kumpelki zaliczają wpadki jedna po drugiej). A tak świadomie to staramy sie pierwszy cykl. Jestem strasznym nerwusem, czasem nawet myslę że powinnam sie w tym kierunku leczyc. wszystkobym chciala teraz juz natychmiast !!!
oj już my Cię tutaj wyleczymy:-D:-D:-D;-)

Zastanawiamy sie nad wyjechaniem na Swieta - zawsze spedzalam z Mama, ale teraz mamy opcje pojechac z Dziadkiem i jego dziewczyna do osrodka, ktory organizuje swieta.

:szok::szok::szok:
Hej Wam:) Prawie godzinę nadrabiałam!:p:p Ale lubię to:)
Ja niestety dostałam rano @. Tzn rano tylko przy podcieraniu miałam tyćkę różowego śluzu, ale teraz już nic nie mam. Przypuszczam, że się rozkręci:( Trza czekać..
kochanie - to jeszcze nie jest @:tak: i oby nie przyszła:tak:
Boziu ale sie usmialam. Kroptusia. Dzieki za linka! A mnie cos martwi. Mainowicie od rana czuje dziwny bol-jakby w prawej pachwinie, moze jajnik? Wczoraj tez to czulam ale lzej.Nie wiem czy sobie cos naciagnelam czy to cos gorszego. Zaczynam sie nakrecac teoriami o niedroznych jajowodach i innych schorzeniach :( Tempka ciagle dosc wysoko: 37.15, ale czy to nie dziwne zeby miec taki bol 5 dni po owulce?
kulaszusza - może boleć zagnieżdżanie
ja zabraniam czytania o schorzeniach - ja wiem, że sama pisałam, że w Polsce sami najlepiej wyedukowani pacjenci, ale nie hipochondrycy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ktosiowa- ostatnie usg ( dowcipne) mialam robione w grudniu. No przeciez chyba niemozliwe, zeby cos od tego czasu zlego zaczelo sie dziac. Piszesz, ze normalne... ale ja pierwszy raz cos takiego mam. Moze ja do tej pory normalna nie bylam ;)
skarbie - to po naszym forum normalna też nie będziesz:-);-);-)
A tam od razu alfabetycznie, ułożyłam pod względem ilości objawów i ewentualnych ich podobieństw. I zamknęłam sie w 30 pozycjach. To przecież niewiele.
to ja już wiem, co Ty odliczasz w suwaczku:tak:
30 dc to 30 chorób - jak dojdziesz do 37 dc to będzie 37:-D;-)

Znajdziesz na allegro pt: życie rodzinne świstaka
Witajcie, nie mam siły przeczytać co naskrobałyście. Kiepsko się czuje, idę spać (w sensie kiepsko bo mnie muli)
odpoczywaj dużo:tak: buziaki
no a ja juz po wizycie u rodzinnej! dostalam zwolnienie do srody kazala mi siedziec na tylko w domu!
[/B][/FONT]
no i prawidłowo - siedź w domu i odpędzaj choróbsko;-)
Hi, hi... to ja usiadłam do czytania też jakichś 30-paru stron i zanim doszłam do połowy, to się zrobiło z dziesięć kolejnych!
A czy powie mi któraś z Was, mądre kobitki, jak miałam w związku ze wspomnianym plamieniem robione USG wewnątrzpochwowe (badanie robione w 13 dniu cyklu) i wyszło mi, że mam 14mm pęcherzyk na lewym jajniku i endometrium 6,5mm grubości - lekarz mówił, że wg badania wszystko jest w porządku, ale mnie ostatnio nurtuje co by te dane oznaczały, gdybym się już starała zajść w ciążę? Ten pęcherzyk - wielkość w połowie cyklu - jak mi to "rokuje na przyszłość"?
przyzwyczajaj się do czytania - tak jest codziennie;-)
pewnie dziewczyny wiedzą więcej o pęcherzykach - zależy od długości cyklu - pęcherzyk rośnie około 2mm na dobę i pęka przy wielkości chyba 22-24mm więc ten Twój pęcherzyk musiałby jeszcze podrosnąć do owu
Ja jak zaczęłam się starać to się dużo naczytałam o tym że trzeba trzymać nogi do góry, serduchować na pieska itp.
trzeba cierpliwie czekać... i na pewno się uda :))):-):tak:
proszę się uczyć optymizmu od niunians:tak::tak::tak:

Zrobiłam szarlotkę, jaka mi pyszna wyszła, mniam!!!! Jak ktoś chce to zapraszam:happy::happy:
ja chcę!!!!:-p
Hej!
Właśnie wróciłam od lekarza, na szczęście @ w końcu przylazła rano... więc zaczynam brać clo i za tydzień czyli 8dc pierwszy podgląd. A i powiedziałam że chcemy mieć bliźniaki... potem żeby było zdrowe! A tak wogóle dziewczyny zaczynam kolejny cykl i tym razem musi się udać- moja IUI już jest blisko!
A tak wogóle co dziś u was słychać? czy ktoś w skrócie napisze : czy są nowe fasolki??
POZDRAWIAM!

no to dobrze, że jest @ i fasolka coraz bliżej:tak:
dziewczynki wszystko minelo..juz nie bola jajniki..jakis dziwny atak przez 3 dni..nie wiem co to bylo..moze nerwy..albo tak po owulce..sama nie wiem..hmm dobrze ze nie musialam isc do gina:-)
cieszę się, że ból przeszedł:-) kochana, ale obiecaj, że jak to się powtórzy to to sprawdzisz

reklama
no i jeszcze chciałam się Wam pochwalić wynikami z hormonków:tak:
wydaje mi się, że nie jest źle
robiłam LH, FSH i estradiol w 3 dc:
LH 6.02 norma 2,4 - 12,6
FSH 7,8 norma 3,5 - 12,5
estradiol 30,18 norma 12,5 - 166

policzyłam, że PCO nie mam i niewydolności przysadki też nie:tak: co prawda idealnie nie jest ale nie wybrzydzam

jeżeli jednak widzicie w nich coś niepokojącego to proszę napiszcie, bo 6 kwietnia mam wizytę u endokrynologa i go najwyżej przycisnę:tak:

aha - po owu zrobię jeszcze progesteron i prolaktynę

HEJ wszystkim, wy jesteście niesamowite po prostu, ja tu kurde nie nadążam... Około 14 tu bylam, potem o 18 zajrzałam poczytałam ( a było co!!! ) -az nie wiedzialam co napisac, heh. Teraz właczylam laptopa a tu znowu tyle naklikane.. WOW

HEJ wszystkim, wy jesteście niesamowite po prostu, ja tu kurde nie nadążam... Około 14 tu bylam, potem o 18 zajrzałam poczytałam ( a było co!!! ) -az nie wiedzialam co napisac, heh. Teraz właczylam laptopa a tu znowu tyle naklikane.. WOW

no kochana przyzwyczaja się;-)

ja zmykam oglądać House'a ale do Was zajrzę jeszcze dziś;-)

hej dziewczyny! Wybaczcie ze nie odpisze na nic, ale wpadlam na forum tylko na chwilke... Wrocilam od chirurga i niestety musze miec operowane to kolano -termin do szpitala 1 czerwca:-(
Wiec oficjalnie zawieszam starania...do odwolania, pewnie jesienia...chyba ze z moim szczesciem jesienia wysiadzie mi druga noga i tak w kolko...
MEGA DÓŁ!
Ok teraz ide pozalic sie rodzicom...
buziaki!
ojojoj przytulam! :-( nie kracz mi tu o drugim kolanie! od niego wara! :sorry2:
dziewczynki wszystko minelo..juz nie bola jajniki..jakis dziwny atak przez 3 dni..nie wiem co to bylo..moze nerwy..albo tak po owulce..sama nie wiem..hmm dobrze ze nie musialam isc do gina:-)
Słonko chyba przeoczylas mojego posta na temat wojego 3 dniowego bolu! :-( ja mialam tak jakis czas temu i uwarzam ze to byla owu!!! tylko taka mega owu moze kilka pecherzykow czy cuś!!! ale mialam dokladnie co ty! na jakiej podstawie twierdzisz ze u ciebie ten bol byl juz po owu????

a ja jestem chyba jakas powalona zamiast sie cieszyc ze sie wykuruje i odpoczne w chalupie to mam wyrzuty sumienia ze do pracy nie ide! :szok::no: :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

ojojoj przytulam! :-( nie kracz mi tu o drugim kolanie! od niego wara! :sorry2:

Eve dobrze mowi! Polac jej! Nie kracz, bo
jeszcze sie okaze, ze to ciaza pozamaciczna :szok: BLIZNIAKI
:-D:-D:-D

a ja jestem chyba jakas powalona zamiast sie cieszyc ze sie wykuruje i odpoczne w chalupie to mam wyrzuty sumienia ze do pracy nie ide! :szok::no: :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Wyrzuty wyrzuc do kosza i wez sie za pisanie pracy
:crazy:

Eve84

Słonko chyba przeoczylas mojego posta na temat wojego 3 dniowego bolu! :-( ja mialam tak jakis czas temu i uwarzam ze to byla owu!!! tylko taka mega owu moze kilka pecherzykow czy cuś!!! ale mialam dokladnie co ty! na jakiej podstawie twierdzisz ze u ciebie ten bol byl juz po owu????

[/quote]

oj przepraszam chyba tak:-(nie martw sie..odpoczywaj..dobrze ci to zrobi..
a u mnie bylo tak jak zawsze..dni poldne i owu..a potem na dugi dzien atak mnie zlapal w nocy i ledwo oddychalam..malo nie zemdlalam..to tak jak by ktos mnie przecial na pol..az nogi mi dretwialy..i teraz nic mi nie jest...hmm jak sie to powtorzy to napewno pojde do gina:-)

reklama
Babo

Najwazniejsze ze sie teraz dobrze czujesz...

Eva
A Ja grzeczna nie bede i powiem, ze porypalo Cie chyba....Miec wyrzuty, ze sie nie pracuje :baffled: Ja sie doczekac nie moge do 2 tygodni wolnego na poczatku kwietnia :-)

Do góry