reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

@ przylazla!!!! :baffled::baffled::baffled: Rano tempka w dol o 0.2C --- dzisiaj 36.6C, a po poludniu plamienie i teraz jak wrocilam, majciochy brudne... :baffled::baffled::baffled: Dzisiaj jestem raptem 9 dni po owu! Kurcze cos jest nie tak :angry: Wczoraj nie bralam luteiny, bo mialam dzisiaj rano pobranie (poziom estradiolu i progesteronu) i moze dlatego, ze przestalam brac luteine, to @ tak szybko przylazla :baffled::baffled: Nic nie rozumiem :szok:

:confused::confused::confused::confused::confused: hmm..... no cos ty jestes pewna ze to @ ???? moze implamtacja moze jakis krwiaczek???

właśnie, jesteś pewna, że to @???

reklama
Czesc Kobitki
W.Kropeczko przykro mi bardzo z powodu tego kolana. Doskonale Cie rozumiem bo ja wlasnie jestem po wizycie u lekarza i narobil mi zamieszania w glowie odnosnie tego mojego zabiegu (cos tam jeszcze dodatkowo chce usuwac). Wszystko zwiazane z zabiegiem mozemy zaczynac robic w przyszlym cyklu czyli to jest kolejny miesiac plus po zabiegu 6 tygodni bez seksu czyli kolejne 2 cykle. Jestem zalamana. Nie podjelam jeszcze decyzji czy zrobie to u niego czy w Polsce. Czyli w najlepszym przypadku bedzie to lipiec zanim zaczne sie starac. I nic wiecej nie moge na to poradzic. Najgorsze jest to ze w razie jakichkolwiek powiklan (tfu tfu tfu) to same wiecie. W koncu to zabieg na szyjce macicy. Przyzwyczailam sie do tego forum duzo rzeczy sie dowiedzialam ale chyba znikam (chyba bo moze wpadne od czasu do czasu). Pojawie sie jak juz zaczne staranka na nowo. Mam nadzieje ze nikogo z obecnych juz nie bedzie bo wszystkie przeniosa sie na watek przyszle mamusie. Powodzenia.
Mari tak mi pzrykro - ale nie możesz się łamać.Na pewno będzie dobrze. Musisz być cierpliwa. Wpadaj do nas czasem. Sama wiesz że u nas miło:-)
czesc dziewczyny!! ja wlasnie zaczelam staranka:-) w tym cyklu staram sie z testami owulacyjnymi. jestem strasznie ciekawa czy nam wyszło. @ mam dostac 29.03
Cześć Ada. Trzymamy za Ciebie kciuki:-)
@ przylazla!!!! :baffled::baffled::baffled: Rano tempka w dol o 0.2C --- dzisiaj 36.6C, a po poludniu plamienie i teraz jak wrocilam, majciochy brudne... :baffled::baffled::baffled: Dzisiaj jestem raptem 9 dni po owu! Kurcze cos jest nie tak :angry: Wczoraj nie bralam luteiny, bo mialam dzisiaj rano pobranie (poziom estradiolu i progesteronu) i moze dlatego, ze przestalam brac luteine, to @ tak szybko przylazla :baffled::baffled: Nic nie rozumiem :szok:
:-:)-:)-:)-:)-( przykro mi bardzo. Ale wiesz @ wcześniej - szybciej będziecie mogli się starać:tak:

Eve84 ja nie jestenm pod opieka kardiologa tylko u rodzinnego. mialam podwyszony puls i odczuwalam kolatanie serca, zrobim mi lekarz ekg i wyszlo ze bije nie rownomierie, dostalam betozk.

Teraz nie biore leku od 3 dni i puls mam 80. Kawe pije ale slaba i z mlekiem. Mozliwe tez ze to na tle nerwowym i jak mi tetno podskoczy to mam brac validol bo on jest bezpieczny w ciazy.

Ja podczas tych nocek z @ muszę spać albo na trupa albo na brzuszku, w zależności jak sobie cosik podłożę:p Fatalnie!
no ja tez tak mam, ja spie na boku o mi wszystko wycieka...tak sie na noc zabepieczam a i tak czesto brudze posciel, musze sie chyba w pieluchy na noc zaopatrywac :) wydaje mi sie, ze mam zbyt obfite miesiaczki , ale tylko 2 pierwsze dni potem juz jest ok, ale długo trwaja 6-7 dni

mój żarłok zjadł i rozsiadł się przed kompem i gra więc ja mam chwilkę czasu, a później trzeba na zakupy wyskoczyć bo w lodówce tylko światło :))) ja robie tylko zakupy raz w tygodniu w piątki takie więkkksze. No ale przynajmniej jak mam na coś ochotę to nie muszę później biegać po sklepach :)))
ciekawe ile wydajesz na zakupach co tygodniowych, ja jezdze na porządne zakupy raz na 2 - 3 tygodnie, ale wtedy jest pełna lodówka i pusty portfel :)

kobietki odebralam dzis badania mojego meza
ma grupe krwi B Rh - ( ja mam +, ale wiem ze jak kobieta ma +, a facet - to konfliktu nie ma )
jednak nie pokoje sie czy mimo wszystko moj orgamnizm, nie zwalcza plemniczkow mojego m, jako ciało obce :/

a jesli chodzi o jego hormony to tak :
FSH i Testosteron w normie
LH i Prolaktyna podwyzszona
to by wyjasniało problemy z zólniezykami, w przyszłym tygodniu wybiore sie z m. ponownie z wynikami do androloga

Eve84 ja nie jestenm pod opieka kardiologa tylko u rodzinnego. mialam podwyszony puls i odczuwalam kolatanie serca, zrobim mi lekarz ekg i wyszlo ze bije nie rownomierie, dostalam betozk.

Teraz nie biore leku od 3 dni i puls mam 80. Kawe pije ale slaba i z mlekiem. Mozliwe tez ze to na tle nerwowym i jak mi tetno podskoczy to mam brac validol bo on jest bezpieczny w ciazy.
niunia 1 ekg nic jeszcze nie daje! po co ten rodzinny wchodzi w kompetencje kardiologa???? tak samo kiedys zrobili mojemu mezowi bo mial wysokie cisnienie u lekarza rodzinnego to dali mu leki na nadcisnienie! jak ja sie za niego wzielam to po holterze cisnieniowym sie okazalo ze to bylo zwykle uczulenie na bialy fartuch!
moja rada taka zapisz sie do kardiologa! ten lekarz rodzinny po tym ekg od razu powinnien dac skierowaie! :wściekła/y: sądze ze kardiolog zaleci holter - takie 24 godzinne ekg! :sorry2: po czyms takim mozna leki dawac a nie tam po 1 ekg!!! :no: no sie wqzylam! :dry: jak mialam 16 lat tez trafilam na takiego rodzinnego pamietam ze po 1 ekg dostalam kategoryczne zwolnienie z wf na caly rok!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na marginesie 80 to bardzo dobre tetno!

Hej Karolka,
trochę niebardzo jestem w temacie z tym pęcherzykiem, o którym mówisz...:-(

A co do podjadania w nocy-to nie ma mowy !!!
Nie pozwolę sobie na to-nie chcę przytyć 20 kg i wyglądać jak trzydrzwiowa szafa.

Póki co- nawet mi się nie chce podjadać w nocy, a w dzień też jakoś niespecjalnie.
W nocy śpię jak zabita, tylko na sikanie 2 razy w nocy się budzę :-)

Jem śniadanie o 8 00 w pracy.
Potem drugie śniadanie o 11 00
I obiad po 16 00
A na kolację jogurt i owoc :-)

Okazało się że mam torbiel na lewym jajniku a dokładnie jest to nie pęknięty pęcherzyk Graffa.Do tej pory nie mam @ to już chyba 36 dzień cyklu.
Na USG lekarz mi pokazał że nie zanosi się na @ że dopiero za jakieś dwa tyg.
Nie dostalam nic na wywołanie i za dwa tyg mam zrobić test.
I tak się zastanawiałam czy ten pęcherzyk może jeszcze pęknać czy tylko się wchłonie ale Eve mi doradziła że powinien pęknąć więc jest jeszcze szansa.
Bardzo mi się podoba twoje racjonalne podejście do jedzenia w ciązy.Ja też nie mam zamiaru sie objadać.Będzie zdrowo aby nie przytyć za dużo i potem zmieścić się w swoje ulubione ciuchy.

CZEŚĆ WAM, ale wy wcześnie zaczynacie, he he
Zrobilam dziś test bo nie wytrzymalam.. I juz żałuję bo nie wiem co o tym myślec. Dla przypomnienia napiszę, że wczoraj zrobiłam sobie test owu i wyszły dwie krechy a ta testowa nawet ciemniejsza. No i dziś się napaliłam na ciążowy. Wiem, wiem, ze wcześnie. Zroiłam sobie pre-test i wyszla mi mocno bordowa krecha w miejscu C i taki jakby cień (słabo widoczny, ale ja go widze, chyba, ze to fatamorgana) keski w miejscu T. I co wy na to? Może taki cień pojawia się zawsze bez względu na wynik??? Pozdrawiam

Myślę że to fasolka i po cichu gratuluję.
Zrób jutro rano kolejny test tylko innej firmy.
Ja w tym miesiącu też zrobilam pre test i wyszedł pozytywny (wkleiłam nawet fotkę) kreseczka byla ledwo widoczna.Bardzo się ucieszyłam mój misiek pojechał do apteki po następny test i nnej firmy i ten był negatywny.Potem było plamienie.okresu nie mam do dzisiaj a wczoraj po USG okazało sie że pęcherzyk nie pękł i jest przez to torbiel więc niewiem czemu pre test był pozytywny.
No ale u ciebie jeszcze owulacyjny wskazał ciążę wiec to na bank fasolka.:tak:

Rozszarpiecie mnie ale zrobiłam.

Jak tylko zobaczyłam post Gośki, że bete nie trzeba na czczo (Gośka odpisuj szybciej bo u mnie labo do 9.40 a ty o 9.20 mi odpisujesz) to jak by mnie ktoś z procy wystrzelił.
Nic nie myślałam. Na pidziame jeansy i bluza, czapeczka, polar i do auta. Byłam o 9.30 i zdążyłam przed kurierem.
Nie wiem jak mój się pytał ale beta mnie kosztowała 28zł więc tyle mogę przeboleć, najwyżej chleb z masłem do końca tygodnia.
Mam zadzwonić w poniedziałek po 10.00 czy już są wyniki.

Niech się dzieje wola boska.
Trzymam kciuki za piękną betkę.:-)

No będą jaja jak w weekend dostane @.
To wtedy wszystkie monopolowe świata strzeżcie się.
Zaleje się w trupa.
:-D:-D:-D

Dzien dobry laseczki

Ja tylko na chwile. Wczoraj przed praca odebralam wyniki. I patrzcie ( badania robione w 23dc ):
Testosteron - 2.1 nmol/l ( <3.5)
LH - 4.0 u/l (normy brak)
Progesteron - 21 nmol/l (normy brak)
PRL - 689 mu/l (34-580)
FSH - 4.5 u/l (normy brak)
THS i T4 - w normie
Chyba mialyscie racje. Prawdopodobnie stracilam fasolke przez niski poziom progesteronu. Poki co @ brak, (czyli juz tydzien), testy negatywne.
:-:)crazy::-:)crazy:
U mnie @ też brak ale już wiem że moj pęcherzyk nie pękł i zrobił się torbiel na jajniku.No ale może gadzina jeszcze pęknie albo się wchłonie.:-(

reklama
Wyjatkowe i niepowtarzalne !!! Puzzle 100 tys. elementow, tylko dla prawdziwych twardzieli.
Wspaniala zabawa dla calej rodziny, a nawet i osiedla, ich ulozenie zajmie Wam nie jeden wieczor, nie jeden rok !!!

TYLKO TERAZ OD 1ZL !!!BCM!!!
bulka_tarta.jpgbulka_kajzerka.jpg

Dodano 2009-03-11 21:10
Pytanie: witam, czy zestaw nadaje sie do zabawy dla malych dzieci? Odpowiedz: puzzle posiadaja male elementy, wiec nie powinny byc dawane dziecia ponizej 3 roku zycia, jednoczesnie zaznaczam ze sa calkowicie zrobione z naturalnych skladnikow, i nie grozne dla organizmu
Dodano 2009-03-12 00:19
Pytanie: czy daje pan gwarancje, ze zestaw zawiera wszystkie 100tys elementow? Nie chcialbym, zeby pod koniec ukladanki zabrakło mi puzzli...:/
Odpowiedz: Naturalnie, zestaw zawiera ok. 100tys elementow, w tym wiele puzzli zapasowych. Na pewno nie bedzie problemu z zlozeniem calosci.
Dodano 2009-03-13 14:28
Pytanie: Jaka jest szansa, że uda się złożyć te puzzle??
Odpowiedz: No puzzle tak jak na zdjeciu, szansa jest zawsze, elementy beda wszystkie. A jaka ta szansa, zalezy od checi jakimi dysponujemy.
Pytanie: Czy posiada Pan inne puzzle 3D, rogaliki itp? /FX
Odpowiedz: Jestem w stanie sprowadzic rowniez inne modele, jak rogale, bagietki, precle, oraz super zestawy np. chleb.
Dodano 2009-03-13 21:40
Pytanie: Jakie są wymiary bułki po złożeniu ?
Odpowiedz: Puzzle maja srednice 9cm i wysokosc 5cm.
Dodano 2009-03-13 21:47
Odpowiedz cd.: Sa to srednie wymiary, kazde puzzle sa inne, posiadaja unikatowe ksztalty, i w zaleznosci od edycji, posiadaja specjalne limitowane dodatki jak: maka, mak, sezam.
Dodano 2009-03-15 16:49
Pytanie: Gdyby jednak nie udało mi się ułożyć tych puzzli , to czy mogę nimi po prostu opanierować kotleta ?
Odpowiedz: Naturalnie, nasze puzzle maja szerokie zastosowanie, rowniez w gastronomi.
Dodano 2009-03-16 10:54
Pytanie: Witam. Czy przy większych ilościach istnieje możliwość negocjacji cen??
Odpowiedz: Oczywiscie, posiadamy mozliwosc sciagniecia puzzli w wiekszej ilosci, rowniez zestawow laczonych.
Dodano 2009-03-16 10:55
TO OSTATNIA CHWILA ABY NABYC TEJ JEDNY ZESTAW, WIECEJ TAKICH AUKCJI JUZ NIE BEDZIE.

Zastanawiam sie nad kupnem, co by o fasolce ciagle nie myslec :-D

Do góry