reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

świetna ta botanika na wesoło.. oczywiście najlepsze na koniec.. pochodzenie meza.. krzyzowka trutnia z padalcem :-D:-D

dzis jestem wykonczona.. poszłam do osiedlowej apteki za termometrem Mitrolife MT 1622GT i okazalo sie ze nie ma.. miala jakis 16C2.. ale jakis przestarzaly bo cena 31zł.. i pomiar z jednym miejscem po przecinku.. wiec powiedzialam nie dziekuje.. stwierdzilismy z mezem ze zrobimy sobie spacer.. do nastepnej apteki.. i tak od apteki do apteki.. wyszlismy było zielono, a jak wróciliśmy (śnieg nas zaskoczył) to było biało.. wyjść w wiosne wrócić w zimie.. no ale w końcu zeszlismy poł miasta.. 5 aptek i w końcu w domu na allegro kupiłam za 25,5 z kosztem wysyłki.. wrrr trzeba było tak od razu zrobić a na spacer wyjść, ale krótszy.. boli mnie jak oddycham.. tak jakby od gardła przez cały mostek.. nie wiem co to ale jak nie przejdzie do poniedzialku to ide do lekarza.. strasznie to boli a jak szybko wchodze po schodach to az glebszego oddechu wziasc nie moge..

no Nic.. mykam do łózia..

Dobrej nocy

reklama
Witam znad kawy inki i bułki ze smalcem, pomidorem i serem żółtym przegryzanej ogórkiem konserwowym. Ale dziecko ma fantazje żywieniowe...
Lece do szkoły... tak, tak - douczam się na starość...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki. Dziś powinnam dostać okres, to mój 30 dzień cyklu, temperature miałam rano 36,9, brzuch mnie nie boli i mam nadzieje, że tak zostanie. Trzymajcie kciuki :-)

Krwawienie nadal jest, sa skrzepy, wiec sadze, ze to @. Dzisiaj tempka 36.8, o 0.02C do gory.

:confused::confused::confused::confused::confused: hmm..... no cos ty jestes pewna ze to @ ???? moze implamtacja moze jakis krwiaczek???

właśnie, jesteś pewna, że to @???

:-:)-:)-:)-:)-( przykro mi bardzo. Ale wiesz @ wcześniej - szybciej będziecie mogli się starać:tak:

Olapolap to niemożliwe byś 9 dni po owulacji miała okres. Może to implantacja faktycznie hm.. Bardzo możliwe:) Chyba, że serio niezłe przyspieszenie @.. Ja tam stawiam na to I:)

Olapop- eeej nie smutaj sie. Szybciej bedzie mozna staranka zaczac.Ja w ostatnim cyklu dostalam @ po 10-11 dniach od owu.

najpierw się przywitam : Cześć!
@ zawsze się pojawia 14 dni po owulacji, więc nie możliwe że to @ może to przez tą luteine, albo zagnieżdżenie!:tak:
no a teraz idę trochę was poczytać:happy:

olapolap - ja też nie rozumiem - to na pewno @ czy plamienia:-(

Mysle, ze to @, bo krew jest baaardzo ciemna, prawia czarna, no i mam skrzepy. Wczoraj na zajeciach poczulam ze mi brzuch puchnie - juz wiedzialam co jest grane, poszlam po godzinie do toalety, a tam na matkach kreska krwi, podtarlam sie i mialam brunatny sluz. Jak wrocilam do domu po 2h, to... coz, nie docenilam przeciwnika, musialam prać... :baffled: Bylam podkurwiona strasznie, zrezygnowana, a M przyszedl i nic nie rozumial, a mi sie nie chcialo z nim gadac. Poza tym wieczorem zaczal pic wino mimo, ze go przedwczoraj prosilam zeby nie pil jesli dostane @ az do owu!!! Nie zwrocilam mu uwagi, juz mi rece opadaja... Korci mnie zeby mu jeszcze raz powiedziec, zeby nie pil i zeby on pilnowal, ze od konca @, przytulanki maja byc co drugi dzien - chcialabym zeby on o tym myslal, a nie ja, bo ja nie lubie jak musze go zmuszac, a on lezy jak ksiaze na lozku i strzela fochy, bo akurat tego dnia jest 'zmeczony' (on i jego piep...ne zmeczenie, jakby kolega chcial isc na piwo, to on by pierwszy polecial, a jak ja chce seksu, to nagle wielki ksiaze nie ma sily :wściekła/y::wściekła/y::crazy:). Myslicie, ze moge mu powiedziec zeby to on pilnowal przytulanek?

Co do tego, ze wczesnie przyszla, to ja tez jestem zdziwiona, przeciez byl pecherzyk, pekl, bylo cialko zolte... Jak bralam luteine to mialam krotkie cykle - 25dni, ale ten trwal raptem 20 :szok: Nie wiem jak to jest mozliwe :szok: Zeszly cykl, z samym clo, trwal ze 36 dni! Ide we wtorek do gin, zobaczymy co mi powie... szkoda tylko, ze to bedzie juz 5dc... ale moze da mi clo i znowu menopur?

no ja tez tak mam, ja spie na boku o mi wszystko wycieka...tak sie na noc zabepieczam a i tak czesto brudze posciel, musze sie chyba w pieluchy na noc zaopatrywac :) wydaje mi sie, ze mam zbyt obfite miesiaczki , ale tylko 2 pierwsze dni potem juz jest ok, ale długo trwaja 6-7 dni

kobietki odebralam dzis badania mojego meza
ma grupe krwi B Rh - ( ja mam +, ale wiem ze jak kobieta ma +, a facet - to konfliktu nie ma )
jednak nie pokoje sie czy mimo wszystko moj orgamnizm, nie zwalcza plemniczkow mojego m, jako ciało obce :/

A wiesz co ja robie zeby mi nie wyciekalo? Biore jeden-dwa listki papieru toaletowego, zwijam w rulonik i wkladam sobie miedzy posladki tak, zeby dotykal podpaski i szedl rowno wzdluz pupy:tak: Kiedys pare razy zabrudzilam lozko, ale wtedy tego nie stosowalam, a teraz juz nie mam problemow
:tak:

teraz mam takie pyt. lekarz mi zalecił najpierw po jednej tabletce clo od 5 dc a potem zerknął jeszcze raz na moje wyniki i zmienił na połówkę dziennie... poiwedział że nie chcę afery z ciążą wieloraczą, bo jak będzie za dużo pęcherzyków to nie podejmie się IUI. Czy te clo to jest takie mocne???czy połówka coś pomorze?

Jesli masz normalna owu, to 0.5 tabletki powinno wystarczyc.

Co? tak tanio?:szok: ja sądziłam że to jest 150zł za każde spotkanie.
Czyli najlepiej umówić się tam na wizytę do lekarza powiedzieć o co chodzi i do dzieła.

Chyba nawet bez wizyty mozesz - ale sie dowiedz czy nie potrzebujesz skierowania. Wtedy moze byc taniej isc do panstwowego gin
, no chyba, ze 100-ileś zlotych za wizyte w invimedzie Cie nie przeraza ;-) Jak sie dowiesz czy potrzeba skierowanie, to napisz :tak:

Cześć dziewczynki. Dziś powinnam dostać okres, to mój 30 dzień cyklu, temperature miałam rano 36,9, brzuch mnie nie boli i mam nadzieje, że tak zostanie. Trzymajcie kciuki :-)
Ewelaa testuj i pisz nam zaraz jaki wynik:tak:

Krwawienie nadal jest, sa skrzepy, wiec sadze, ze to @. Dzisiaj tempka 36.8, o 0.02C do gory.

Mysle, ze to @, bo krew jest baaardzo ciemna, prawia czarna, no i mam skrzepy. Wczoraj na zajeciach poczulam ze mi brzuch puchnie - juz wiedzialam co jest grane, poszlam po godzinie do toalety, a tam na matkach kreska krwi, podtarlam sie i mialam brunatny sluz. Jak wrocilam do domu po 2h, to... coz, nie docenilam przeciwnika, musialam prać... :baffled: Bylam podkurwiona strasznie, zrezygnowana, a M przyszedl i nic nie rozumial, a mi sie nie chcialo z nim gadac. Poza tym wieczorem zaczal pic wino mimo, ze go przedwczoraj prosilam zeby nie pil jesli dostane @ az do owu!!! Nie zwrocilam mu uwagi, juz mi rece opadaja... Korci mnie zeby mu jeszcze raz powiedziec, zeby nie pil i zeby on pilnowal, ze od konca @, przytulanki maja byc co drugi dzien - chcialabym zeby on o tym myslal, a nie ja, bo ja nie lubie jak musze go zmuszac, a on lezy jak ksiaze na lozku i strzela fochy, bo akurat tego dnia jest 'zmeczony' (on i jego piep...ne zmeczenie, jakby kolega chcial isc na piwo, to on by pierwszy polecial, a jak ja chce seksu, to nagle wielki ksiaze nie ma sily :wściekła/y::wściekła/y::crazy:). Myslicie, ze moge mu powiedziec zeby to on pilnowal przytulanek?

Co do tego, ze wczesnie przyszla, to ja tez jestem zdziwiona, przeciez byl pecherzyk, pekl, bylo cialko zolte... Jak bralam luteine to mialam krotkie cykle - 25dni, ale ten trwal raptem 20 :szok: Nie wiem jak to jest mozliwe :szok: Zeszly cykl, z samym clo, trwal ze 36 dni! Ide we wtorek do gin, zobaczymy co mi powie... szkoda tylko, ze to bedzie juz 5dc... ale moze da mi clo i znowu menopur?

Chyba nawet bez wizyty mozesz - ale sie dowiedz czy nie potrzebujesz skierowania. Wtedy moze byc taniej isc do panstwowego gin, no chyba, ze 100-ileś zlotych za wizyte w invimedzie Cie nie przeraza ;-) Jak sie dowiesz czy potrzeba skierowanie, to napisz :tak:
Dziwny ten twój cykl temperatura wysoka i małpa dużo wcześniej.:no:
Ja na moim wczoraj też wymusiłam sex bo nie był za bardzo chętny siedział przy kompie i grał.Jak tylko wróciłam z pracy od razu zakomunikowałam że mam ochotę a on że zmęczony to ja na to czy mam chodzić na boki?:-D
A on jaki cwany mówi tak co jajeczko mam zapładniać pękło już;-)
A ja mówie tak słabo działałeś i nie pękło wiec weż się do roboty kochanie.
Potem łaziłam po domu w samych majtkach aby go trochę zachęcić bo marudzi mi że ja chce tylko wtedy jak mam płodne.
Co do alkoholu to też się nie słucha wczoraj poczułam piwko a puszki w koszu brak:szok:więc myślał ze po cichaczu sobie wypije i ja się nie dowiem ale już machłam ręką bo jescze by mi się zbuntował.
Co do invimedu to dowiem się po @ co i jak czy wogle akceptują skierowania z NFZ może tak być że nie bo to prywatna klinika.Ale moze można odrazu zapisać się na monitoring bez wizyty u lekarza.

Dziwny ten twój cykl temperatura wysoka i małpa dużo wcześniej.:no:
Ja na moim wczoraj też wymusiłam sex bo nie był za bardzo chętny siedział przy kompie i grał.Jak tylko wróciłam z pracy od razu zakomunikowałam że mam ochotę a on że zmęczony to ja na to czy mam chodzić na boki?:-D
A on jaki cwany mówi tak co jajeczko mam zapładniać pękło już;-)
A ja mówie tak słabo działałeś i nie pękło wiec weż się do roboty kochanie.
Potem łaziłam po domu w samych majtkach aby go trochę zachęcić bo marudzi mi że ja chce tylko wtedy jak mam płodne.
Co do alkoholu to też się nie słucha wczoraj poczułam piwko a puszki w koszu brak:szok:więc myślał ze po cichaczu sobie wypije i ja się nie dowiem ale już machłam ręką bo jescze by mi się zbuntował.
Co do invimedu to dowiem się po @ co i jak czy wogle akceptują skierowania z NFZ może tak być że nie bo to prywatna klinika.Ale moze można odrazu zapisać się na monitoring bez wizyty u lekarza.

Ja przy moim moge i nago chodzi i NIC :wściekła/y: A nie jestem gruba czy cos, po prostu juz mu sie opatrzylam
:no::baffled: Z drugiej strony on mi tez...

Akceptuja skierowania z NFZ, ja mialam takie na zastrzyki i bez problemu mi zrobili, ale oczywiscie pelnoplatnie (pewnie inaczej jest traktowane skierowanie od ich lekarza).

Qurwa dostałam dzisiaj @
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za pier..dolony pech
Poniedziałkowymi wynikami mogę sobie dupsko podetrzeć
Qurwa nie wytrzymam - opatentowany sposób na wywołanie @
No to mamy rekord 32 dniowy cykl - i jak ja mam teraz obliczyć kiedy mniej więcej owu jak tu rozpierducha na maxa
Qurwa no nie wytrzymam
Szlak by to trafił
Pierd..olona mać

reklama
Qurwa dostałam dzisiaj @
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za pier..dolony pech
Poniedziałkowymi wynikami mogę sobie dupsko podetrzeć
Qurwa nie wytrzymam - opatentowany sposób na wywołanie @
No to mamy rekord 32 dniowy cykl - i jak ja mam teraz obliczyć kiedy mniej więcej owu jak tu rozpierducha na maxa
Qurwa no nie wytrzymam
Szlak by to trafił
Pierd..olona mać

:no::no::no: Przykro mi :no::no::no: Niestety wiem jak sie czujesz :baffled::baffled::baffled: Zacznij mierzyc temperature, bedziesz sobie mogla wyznaczyc owu... Zreszta kurcze masz racje, pobranie krwi to genialny sposob na wywolanie @, mnie tez wczoraj przeciez kluli
:baffled::baffled::baffled: Przynajmniej zaczynamy razem cykl, bedziemy ujezdzac naszych facetow w podobnym czasie i moze testowanko tez nam podobnie wypadnie :tak: Nie jestes sama kochanie :tak:

Do góry