reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Okazało się że mam torbiel na lewym jajniku a dokładnie jest to nie pęknięty pęcherzyk Graffa.Do tej pory nie mam @ to już chyba 36 dzień cyklu.
Na USG lekarz mi pokazał że nie zanosi się na @ że dopiero za jakieś dwa tyg.
Nie dostalam nic na wywołanie i za dwa tyg mam zrobić test.
I tak się zastanawiałam czy ten pęcherzyk może jeszcze pęknać czy tylko się wchłonie ale Eve mi doradziła że powinien pęknąć więc jest jeszcze szansa.
Bardzo mi się podoba twoje racjonalne podejście do jedzenia w ciązy.Ja też nie mam zamiaru sie objadać.Będzie zdrowo aby nie przytyć za dużo i potem zmieścić się w swoje ulubione ciuchy.

U mnie @ też brak ale już wiem że moj pęcherzyk nie pękł i zrobił się torbiel na jajniku.No ale może gadzina jeszcze pęknie albo się wchłonie.:-(

Dziękuję za wyjaśnienie, nie nadążam za Waszymi postami :-)
Karola, ale skąd do cholery ta druga krecha, nie pojmuję tego....?

Co do ciuchów to racja, ale ja sama dla siebie chcę powrócić w miarę możliwości do swojej wagi 55 kg (rozmiar 38).
Jedynie zgadzam się na większy biust, dotąd mialam 75 C :-)

reklama
Wyjatkowe i niepowtarzalne !!! Puzzle 100 tys. elementow, tylko dla prawdziwych twardzieli.
Wspaniala zabawa dla calej rodziny, a nawet i osiedla, ich ulozenie zajmie Wam nie jeden wieczor, nie jeden rok !!!

TYLKO TERAZ OD 1ZL !!!BCM!!!

[/COLOR][/SIZE]
Zastanawiam sie nad kupnem, co by o fasolce ciagle nie myslec :-D
[/CENTER]

Kaprysiu - mój M tweirdzi, że już je układał i brakuje 3 elementów:tak::-D:tak:

DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM
PĘDZĘ CZYTAĆ

@ przylazla!!!! :baffled::baffled::baffled: Rano tempka w dol o 0.2C --- dzisiaj 36.6C, a po poludniu plamienie i teraz jak wrocilam, majciochy brudne... :baffled::baffled::baffled: Dzisiaj jestem raptem 9 dni po owu! Kurcze cos jest nie tak :angry: Wczoraj nie bralam luteiny, bo mialam dzisiaj rano pobranie (poziom estradiolu i progesteronu) i moze dlatego, ze przestalam brac luteine, to @ tak szybko przylazla :baffled::baffled: Nic nie rozumiem :szok:
najpierw się przywitam : Cześć!
@ zawsze się pojawia 14 dni po owulacji, więc nie możliwe że to @ może to przez tą luteine, albo zagnieżdżenie!:tak:
no a teraz idę trochę was poczytać:happy:

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie . Jestem w 16 dniu cyklu. W tym miesiącu chodziłam na monitoring . W 9 dniu nie było wiadać pęcherzyka ,12 dnia było widać 14mm pęcherzyk a 14 dnia lekarz nie widział tego pęcherzyka już wogóle. Stwierdził ze był za mały i ten cykl raczej napewno był bezpłodny. Pomimo tego kupiłam sobie test owulacyjny i przedwczoraj zatestowałam jedna kreseczka wyszła mi minimalnie jaśniejsza od drugie za to wczoraj obie wyszły tak samo wyraznie. Szczerze mówiąc zgupiałam . Macie na to jakieś wytłumaczenie?
a więc muszę cie zasmucić ale ja miałam taką samą sytuację mój pęcherzyk doszedł do 14 mm i stanął a następnie był płyn i cykl bezowulacyjny, testy owul. też mi wychodziły poztywne druga krecha wiele mocniejsza od kontrolnej i tak 3 dni pod rząd. Lekarz stwiedził bezowulacyjny i taki był a i @ może ci się spóźnić! pozdrawiam

Dziękuję za wyjaśnienie, nie nadążam za Waszymi postami :-)
Karola, ale skąd do cholery ta druga krecha, nie pojmuję tego....?

Co do ciuchów to racja, ale ja sama dla siebie chcę powrócić w miarę możliwości do swojej wagi 55 kg (rozmiar 38).
Jedynie zgadzam się na większy biust, dotąd mialam 75 C :-)
Ja też tego nie pojmuję może pre test był jakiś trefny lub mialam burzę chormonalną i dlatego taki wynik.Na początku sądzilam że to wczesne poronienie.
A zgłupiałam już całkiem.

Nic nie myślałam. Na pidziame jeansy i bluza, czapeczka, polar i do auta. Byłam o 9.30 i zdążyłam przed kurierem.
Nie wiem jak mój się pytał ale beta mnie kosztowała 28zł więc tyle mogę przeboleć, najwyżej chleb z masłem do końca tygodnia.
Mam zadzwonić w poniedziałek po 10.00 czy już są wyniki.

Niech się dzieje wola boska.
bardzo dobrze zrobiłaś!!!! :tak: teraz czekamy na piękną betkę!:-)

ale serio mogę te sygnały tak rozumiec ??
ja myślę, że jak nie miałaś tak wcześniej to albo fasolka albo się za bardzo nakręciłaś - z tych dwóch wolę fasolkę:-)
czuje pismo nosem.. idzie @.. moja szyjka powędrowała do góry i staje się miekka.. i jest otwarta.. zastanawiam sie kiedy bedzie jutro rano czy moze pojutrze.. mykam do łózia.. Ktosiowa moze ja tez sie zaopatrze w testy.. i moze odpuszcze mierzenie tempki by sie nie napalac.. nie wiem jeszcze
Nektarynko - a bardzo się nakręcasz tempką? - ja myślę, że obojętne czy testy czy mierzenie tempki - chodzi o to samo o owu:tak: jak się masz nakręcić to i tak się nakręcisz jedną metodą - dlatego ja robię testy i mierzę tempkę - a co se będę żałować;-)
czesc Zajaczku :) wole Was na dłuzej juz nie opuszczac , kłopot tylko później z nadrabianiem !
kobietaki powiem tak : mam dosc, tak sie wymeczłam tym nadrabianiem, ale .. tak było chlansko, bylo wesoło, potem było troche smutno i kłótliwie, potem znow wesolo, czas napewno nie był zmarnowany :) ledwo patrze na oczka, ale jestem tak ciekawa co u kazdej z was sie dzieje, ze musze nadrabiac te zaległosci aby niczego waznego nie przegapic :)
ja też tak robię - czasami nadrabianie zajmuje kilka dni, ale warto, by wiedzieć co się u Was dzieje:tak:
dobrze, że jesteś z powrotem;-)
Ja prócz testów postanowiłam na miarę swoich możliwości dać na luz. Będzie dużo okazji - masę nauki, z Moim będziemy robić 4 Kąty, potem mam exam na prawko, no wcześniej Święta;)
Ktosiowa - chyba sama w to nie wierzysz, że tymi okazjami odpędzisz myśli o fasolce - przynajmniej mnie się nie udało - nawet teraz wiem, że ten cykl nici ze starania a i tak myślę:-p
nie pisałam bo mam kupe roboty... doktor Zając Tomasz klinika new med warszawa ul gwiaździsta... duzy plus dla niego dzwonił dzisiaj do mnie zapytać o zdrowie:-)
kochana - Ty masz mieć kupę odpoczynku a nie roboty:tak:
Elfa75
chrzanie czekanie nastepne 5 dni :wściekła/y:, chce mi sie przytulac, ida moje owul. dni wiec test zrobimy za tydzien :tak:
tak jest - w końcu test możesz zrobić zawsze a owu nie poczeka:tak:
kurcze...spicie?? ledwie nadrobilam zaleglosci, a Was juz nie ma :( czekam na M az wroci z pracy,dodam, ze jest tam od 9 rano,ach ten nielimitowany czas pracy...
prosze umilcie mi czekanie
tak to jest z tym nadrabianiem - ale Twój M późno wraca:no:
CZEŚC STOKROTKI

Dobrze, ze to ostatni dzień tygodnia i jutro odpoczynkek bo mozna zwariować.
no ja jutro i w niedzielę mam zjazd na uczelni:angry:
Nad kawą ????? Fujjjjjjjjjjj
Dziś rano było mi niedobrze pierwszy raz.
Jak poczułam zapach chleba to mnie odrzuciło, więc zjadłam tylko jogurt z musli, ale teraz już lepiej i zjadłam bułkę z serkiem. Trzeba karmić zarodek żeby się w końcu pokazał w środę.
Wczoraj w ogóle nie siedziałam na BB i chyba nie nadrobię zaległości..... nie mam siły-wybaczcie :-)
Tobie wybaczamy, ale napisz co u Ciebie i fasolki chociaz raz dziennie no i po wizycie :tak:bowiązkowo
Dzień dobry.
Ja zaraz zmykam do pracy będę po południu i was pomęczę trochę bo nurtuje mnie ten nie pęknięty pęcherzyk.A mianowicie czy on może jeszcze pęknąć czy tylko się wchłonie?I czy muszę czekać na kolejne jajeczkowanie do okresu?Czy może być taka sytuacja że będzie owulacja.Okres mam dostać dopiero za jakieś dwa tyg minimum to może mam jeszcze szansę.Nie wiem czy mam atakować swojego miśka.
Karola - jak lekarz nie zabronił to na wszelki wypadek atakuj - nigdy nic nie wiadomo:tak:
Ja już tyle informacji znalazłam na necie, że już mam mętlik w głowie.
[/B][/I][/COLOR]
I jak tu się nie nakręcać jak człowiek czyta coś takiego??????
Haniu - poczekamy na betę:tak:
Ja bym poszła ale dziewczyny mi powiedziały że przy chorobach tarczycy beta może nie wyjść :((( muszę gdzieś o tym poczytać
mój gin wie o tarczycy a kazał mi robić betę jakby co - też nie wiem jak to rozumieć:tak:

ale sie wscieklam! :wściekła/y: najpierw pies mi chcial porzrec pena!!! na ktory mam zapisane wsio do inżynierki!!!! :angry::angry::angry::angry::angry: dobrze zem czujna bo mowie se cos za cischo i psa gdzies wcielo !!! na szczesice zjadl tylko zatyczke! :no:

milusiński:-):-):-)
CZEŚĆ WAM, ale wy wcześnie zaczynacie, he he
Zrobilam dziś test bo nie wytrzymalam.. I juz żałuję bo nie wiem co o tym myślec. Dla przypomnienia napiszę, że wczoraj zrobiłam sobie test owu i wyszły dwie krechy a ta testowa nawet ciemniejsza. No i dziś się napaliłam na ciążowy. Wiem, wiem, ze wcześnie. Zroiłam sobie pre-test i wyszla mi mocno bordowa krecha w miejscu C i taki jakby cień (słabo widoczny, ale ja go widze, chyba, ze to fatamorgana) keski w miejscu T. I co wy na to? Może taki cień pojawia się zawsze bez względu na wynik??? Pozdrawiam
poczekaj trochę i powtórz za kilka dni - jak jest cień cienia to nadzieja jest - trzymam kciuki:-)
Rozszarpiecie mnie ale zrobiłam.
Jak tylko zobaczyłam post Gośki, że bete nie trzeba na czczo (Gośka odpisuj szybciej bo u mnie labo do 9.40 a ty o 9.20 mi odpisujesz) to jak by mnie ktoś z procy wystrzelił.
Nic nie myślałam. Na pidziame jeansy i bluza, czapeczka, polar i do auta. Byłam o 9.30 i zdążyłam przed kurierem.
Nie wiem jak mój się pytał ale beta mnie kosztowała 28zł więc tyle mogę przeboleć, najwyżej chleb z masłem do końca tygodnia.
Mam zadzwonić w poniedziałek po 10.00 czy już są wyniki.
Niech się dzieje wola boska.
niech się dzieje:tak:

teraz mam takie pyt. lekarz mi zalecił najpierw po jednej tabletce clo od 5 dc a potem zerknął jeszcze raz na moje wyniki i zmienił na połówkę dziennie... poiwedział że nie chcę afery z ciążą wieloraczą, bo jak będzie za dużo pęcherzyków to nie podejmie się IUI. Czy te clo to jest takie mocne???czy połówka coś pomorze?

Co u Was dobrego słychać? Są jakieś nowe fasoleczki?
Mówię Wam kobieta to ma przerąbane:zawstydzona/y: najpierw przeżywa jak sie stara o fasolkę, jak się uda to też same nerwy czy aby wszystko w porządku.
U mnie zaczeły sie takie lekko żółte upławy i teraz nie wiem czy to uznać juz za plamienie i zacząć brać duphaston, ale gin mówiła o plamieniach ciemnych. Wizytę mam dopiero 4 kwietnia, chyba umrę do tego czasu z zamartwiania się:-(

Życzę Wam powodzenia w staraniach. Miłego weekendu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry