reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Trzeba mierzyc w pochwie, w ustach wychodzi roznie... Slyszalam, ze jak sie mierzy w ustach, to trzeba go wlozyc z jednej strony, potrzymac tam troche, a potem przelozyc na druga strone, bo termometr przed wlozeniem jest zimny i najpierw bedzie sie szklo ogrzewalo i przez to ochlodzi sie troche buzia w tym miejscu.

Mierz, mierz, nie przejmuj sie, ze to polowa cyklu, jestes przed czy po owu?

Właśnie dlatego zmierzyłam dwoma termometrami dla porównania - ale ten elektroniczny to mam taki "błyskawiczny" więc przy nim to nawet chyba nie będzie czasu na przekładanie na drugą stronę. Zresztą zawsze słyszałam, że rtęciowy jest dokładniejszy, tylko mój chłop jak to zobaczył to się przeraził, żeby mi termometr w pochwie nie pękł więc leżał nieruchomo aż nie skończyłam mierzyć :-D

Co do owulacji to wychodzi na to, że jestem po (na fertilityfriend wczorajszy dzień jest zaznaczony jako prawdopodobna owulacja) ale dzisiaj świeci się na zielono i jest notatka, że jestem "probably fertile" ;-)
Muszę też zacząć przywiązywać większą wagę do tego, co mi się w brzuchu dzieje... :)

reklama
Powiedział, że jeżeli sie nie uda to od tego cyklu mam zmniejszyć clo i brać 2 tabletki.
Co do usg każe mi przyjść tylko przed owu żeby zobaczyć pęcherzyki (no w zeszłym dostałam pregnyl). Koszt jednego usg to 100 zł, qurwa z torbami pujdę.
Nigdy nie brałam tych leków.

:szok: A nie masz mozliwosci zrobic gdzieindziej? Kurde no przeciez monitoring, to monitoring, nawet zdjec nie trzeba robic!!! Nie rozumiem czemu on Ci to tak liczy! To Twoj gin robi Ci usg? Moze pogadaj z nim... A wlasnie, a moze on Ci dal wydruk po usg w zeszlym cyklu? Ale to i tak bez sensu...

Moze pogadaj o luteinie, jest refundowana, to progesteron ktory bierze sie od dnia po owu. Jesli by Ci ją zapisal, a chcialabys miec badanie progesteronu 7 dni po owu, to dzien przed badaniem juz nie bierz luteiny - wez dopiero wieczorem w dniu badania (ogolnie luteine powinno sie brac na wieczor (jesli ma sie jedna tabletke), bo mozna miec po niej rozne jazdy ;-))
.

Właśnie dlatego zmierzyłam dwoma termometrami dla porównania - ale ten elektroniczny to mam taki "błyskawiczny" więc przy nim to nawet chyba nie będzie czasu na przekładanie na drugą stronę. Zresztą zawsze słyszałam, że rtęciowy jest dokładniejszy, tylko mój chłop jak to zobaczył to się przeraził, żeby mi termometr w pochwie nie pękł więc leżał nieruchomo aż nie skończyłam mierzyć :-D

Co do owulacji to wychodzi na to, że jestem po (na fertilityfriend wczorajszy dzień jest zaznaczony jako prawdopodobna owulacja) ale dzisiaj świeci się na zielono i jest notatka, że jestem "probably fertile" ;-)
Muszę też zacząć przywiązywać większą wagę do tego, co mi się w brzuchu dzieje... :)

To Ty powinnas lezec nieruchomo ;-) Termometr raczej nie ma jak peknac, w koncu jesli by sie mial zaczac naprezac, to by nas tam w srodku klul w scianke pochwy
;-)

Jesli to Twoj pierwszy pomiar temperatury, to on naprawde niewiele znaczy ;-) Pewnie fertilityfriend uwaza 36.6 za normalna temperature ciala i skoro dzisiaj masz o 0.2C wiecej, to traktuje to jako skok. No chyba, ze sie myle i mierzylas juz wczesniej???

Witam wszystkie panie w porankowa sobote:-)

Bylam wczoraj na balecie z dziewczynami..potancowalaysmy..wrocialm o 3 nad ranem..mezus pojechal sobie z kolegami na wycieczke..i wraca jutro wiec ja mam chate wolna...superowo!!!
Niedlugo mamuska przyjdzie bedziemy piekly rogaliki z nadziejem jabkowym...:-)
Pogoda niezla ale slonca narazie brak.
Forma na topie..:-)
Sciakam was wszystkie i do zobaczyska wieczorkiem!!!
Milego dnia i duzo dobrego chumorku!!!!

To Ty powinnas lezec nieruchomo ;-) Termometr raczej nie ma jak peknac, w koncu jesli by sie mial zaczac naprezac, to by nas tam w srodku klul w scianke pochwy
;-)
Hihi wiem, śmiałam się z tego ;) On się czasem martwi o takie głupoty, które mi by nie przyszły do głowy ;) ale słodkie to jest :tak:

Jesli to Twoj pierwszy pomiar temperatury, to on naprawde niewiele znaczy ;-) Pewnie fertilityfriend uwaza 36.6 za normalna temperature ciala i skoro dzisiaj masz o 0.2C wiecej, to traktuje to jako skok. No chyba, ze sie myle i mierzylas juz wczesniej???
Pierwszy, pierwszy, i mam pełną świadomość, że narazie nie znaczy nic :) dlatego traktuję to z przymrużeniem oka ;)

Ale właśnie wyciągnęłam swój kalendarzyk, w którym zapisuję wszystkie miesiączki od pierwszej w życiu i uświadomiłam sobie, że poprzedni cykl trwał 35 dni. Dużo!

wykres.jpg

To jest wykres, który pokazywałam wcześniej i doliczcie tak 31dc tempka 37, 32 dc tempka 36,9, 33dc tempka 36,9

Ostatnia edycja:

:szok: A nie masz mozliwosci zrobic gdzieindziej? Kurde no przeciez monitoring, to monitoring, nawet zdjec nie trzeba robic!!! Nie rozumiem czemu on Ci to tak liczy! To Twoj gin robi Ci usg? Moze pogadaj z nim... A wlasnie, a moze on Ci dal wydruk po usg w zeszlym cyklu? Ale to i tak bez sensu...

Moze pogadaj o luteinie, jest refundowana, to progesteron ktory bierze sie od dnia po owu. Jesli by Ci ją zapisal, a chcialabys miec badanie progesteronu 7 dni po owu, to dzien przed badaniem juz nie bierz luteiny - wez dopiero wieczorem w dniu badania (ogolnie luteine powinno sie brac na wieczor (jesli ma sie jedna tabletke), bo mozna miec po niej rozne jazdy ;-))
.

Patrzyłam ale wiekszych możliwości nie ma. Najwyżej stracę kasę. Zrobię przed owu (14dc piątek) i w (17dc poniedziałek). Tak jak by patrzeć na ostatni cykl no chyba że się coś przesunie. Pogadam też o tych lekach.

Hej dziewczyny nie testuje, bo ostatnim razem jak zrobiłam test to na drugi dzień dostałam okres, wtedy miałam cykl 28- dniowy a teraz mam 30 dniowy. Poczekam jeszcze parę dni. A czy możecie popatrzeć na mój wykres, bo ja go robię dopiero pierwszy raz i nie wiem za bardzo jeszcze o co chodzi.

Wyglada na to, ze mialas owu w 19 dc, wiec ten cykl powinien miec okolo 33 dni. Linia pokrywajaca na 36.6C.

Co znacza te godziny napisane olowkiem? Nie mierzylas codziennie o tej samej porze???

Ostatnia edycja:
Siema lasencje

Pogoda zajebista a ja niestety musze pisac :zawstydzona/y:

Witam wszystkie panie w porankowa sobote:-)

Bylam wczoraj na balecie z dziewczynami..potancowalaysmy..wrocialm o 3 nad ranem..mezus pojechal sobie z kolegami na wycieczke..i wraca jutro wiec ja mam chate wolna...superowo!!!

To zaraz wpadam z buteleczka na plotki :-D

Witam weekendowo!
Moj M wyjechal na tydzien:sad: ,wiec licze na Was w poprawianiu mi humoru:tak:
Nie bylo mnie tu wczoraj,wiec lece nadrabiac lekture.
Buziaczki sobotnie :rofl:
Oj racze Ci, ze kobitki poprawia Ci humor :-D Nie przejmuj sie, my Ci zastapimy kazdego chlopa :-D:-):-D

Hanka <------ Przytulam. Widze wariacie, ze nie mialysmy szczescia w tym cyklu :zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y: Tak bardzo chcialam byc e-ciotka trojaczkow. W tym cyklu juz musi sie udac, bo "stare jaja" juz wylecialy, hyhyhy. Trzymam kcuki.
W. Kropeczko <----- wlasnie zuwazylam, ze czeka Cie operacja. Oj bido, trzymaj sie dzielnie!!!!

U mnie @ ciagle brak. Poza tym nuda :dry: Ide poczytac, co naskrobalyscie, znowu qrwq pincset stron naprodukowane - dzieki ^^ :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-)
Chciałam nadrobić zaległości ale zadzwonili znajomi, że wpadną na herbatę i muszę trochę się ogarnąć.

Wrocilam od chirurga i niestety musze miec operowane to kolano -termin do szpitala 1 czerwca:-(
Wiec oficjalnie zawieszam starania...do odwolania, pewnie jesienia...chyba ze z moim szczesciem jesienia wysiadzie mi druga noga i tak w kolko...
Przytulam mocno.

Do góry