Adiva urodzilysmu tego samego dnia, nasze dzieci mialy identyczny wzrost przy porodzie i wage praktycznie tez( moj Bartek 3290g i 54cm), a moje dziecie wazy 4800g. W szoku jestem. Po co go sztucznie dokarmiasz, skoro tak rosnie? Moj ostatnio je co 1,5h. Licze, ze piersi sie przyzwyczaja do wiekszej ilosci pokarmu i w koncu zacznie znowu jesc co 3h.
reklama
Ja go karmie głównie butlą od czasu kiedy skończył miesiąc...w tej chwili dokarmiam piersią dwa razy na dobe...
Nie jestem zachwycona tym że tyle waży ale co mogę zrobić?Nie dać mu?Wlewać w niego wode czy herbatke?Jeśli jest to genetycznie uwarunkowane no to chyba wiem po kim to odziedziczył...
Nie jestem zachwycona tym że tyle waży ale co mogę zrobić?Nie dać mu?Wlewać w niego wode czy herbatke?Jeśli jest to genetycznie uwarunkowane no to chyba wiem po kim to odziedziczył...

adiva nic sie nie martw;-)
...porównywanie dzieci to nieporozumienie - uwarunkowania genetyczne i inne indywidualne cechy sprawiają, że każdy dzieciak jest inny mimo tej samej wagi wyjściowej... dlatego radziłabym się nie przejmować adiva az tak... przeciez jestes w stalym kontakcie z pediatra - jakby widzial cos niepokojacego to przeciez by powiedzial i zadzialal. A forum przeciez nie jest po to żeby kogos osądzac lub prawic morały..... nikt przecież tego nie lubi
...porównywanie dzieci to nieporozumienie - uwarunkowania genetyczne i inne indywidualne cechy sprawiają, że każdy dzieciak jest inny mimo tej samej wagi wyjściowej... dlatego radziłabym się nie przejmować adiva az tak... przeciez jestes w stalym kontakcie z pediatra - jakby widzial cos niepokojacego to przeciez by powiedzial i zadzialal. A forum przeciez nie jest po to żeby kogos osądzac lub prawic morały..... nikt przecież tego nie lubi

Melody jesli chodzi o moja wypowiedz to raczej nie byly osady, ani moraly, tylko normalne pytanie.Porownalam dlatego, ze nasze dzici byly prawie identyczne przy porodzie, a teraz tak sie roznia. Po prostu zdziwiona jestem.
marylion74
Zadomowiona(y)
u
Marylion - może spróbuj małą w środku nocy obudzić i nakarmić ją![]()
Budzę ją jednak , za mała jest żeby przesypiać nocki bez jedzonka
Pediatra mówiła że najlepiej jak by przybierała 500-600 g na miesiąc, mam nadzieję, że szybko nadrobimy niedobory;-)aga_q
TRZYNASTEGO :)
mam nadzieję, że szybko nadrobimy niedobory;-)
z pewnością

mleko nocne jest bardzo tłuste i jak chociaż raz zje to tylko na dobre Małej wyjdzie.
To ja tylko napiszę ,że ja sie nie poczułam urażona;-) .....Chyba sie już przyzwyczaiłam do zdziwienia ludzi jak pytają ile miesięcy ma mały i ile waży...
I mówiąc szczerze, nie przejmuje sie...Póki jest zdrowy i rozwija sie prawidłowo to ok...Pani.Dr twierdzi że wyrośnie z tego jak zacznie być bardziej aktywny a i ja mu w tym ćwiczeniami pomoge...No i zaczynamy chodzić na basen :-)
Jedne z nas martwią sie żeby dzieci przytyły a inne żeby nie :-) hehehe pokręcone to :-)
I mówiąc szczerze, nie przejmuje sie...Póki jest zdrowy i rozwija sie prawidłowo to ok...Pani.Dr twierdzi że wyrośnie z tego jak zacznie być bardziej aktywny a i ja mu w tym ćwiczeniami pomoge...No i zaczynamy chodzić na basen :-)
Jedne z nas martwią sie żeby dzieci przytyły a inne żeby nie :-) hehehe pokręcone to :-)mamjakty
styczniówka 2009
dokładnie! moja Ola skończyła 2 miesiące a waży więcej od córeczki koleżanki, która skończyła 4 miesiąceJedne z nas martwią sie żeby dzieci przytyły a inne żeby nie :-) hehehe pokręcone to :-)
ona dotucza małą a ja cóż, nie będę przecież zabierać cyca ;-)ale faktycznie każde dziecię jest inne ;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Kluliczek
Babka z laską
Ubrałam dzisdiaj Tuśka w nowe pajace z Tesco. Jak je wziałam z suszarki to pomyslałam, że za duże będą a tu w tłowiu ideał, rekawki ciut przy duże, a nózki zdecydowanie za długie w stosunku do kopytek Tuśka. I teraz pytanie, czy moje dziecko ma krótkie nogi, czy te pajace są dla modelek niemowlecych
.
.Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 6
- Wyświetleń
- 1 tys
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się: