reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dziewczynki kochane :rofl2:

ja niedlugo smigam do pracy.. ehh:dry: Coraz bardziej mi sie nie chce hyhy. Zycze Wam udanego popludnia, duzo slonca i spokojnych chwil z naszymi aniolkami w brzuszku :blink: Jutro zajrze napewno!! Chyba sie uzaleznilam od tej stornki... haha :-D:-D:-D

reklama
cześć dziewczyny

i ja się melduję po długiej nieobecności! wizytę miałam dwa tyg temu, Okruch miał prawie 10 cm... następne usg za tydzień, mam nadzieję, że płeć poznam :-)

ninonka współczuję sąsiadów :wściekła/y: straszne to jak się z takimi dogadać nie idzie, zawsze będą na złość robili :wściekła/y::no:
princi ych, mi się też nie chce już w zasadzie... ale ja za to jeszcze 2,5 h i do domu :-) chciałam pracować do końca ciąży...a tu dopiero kwiecień a mi już się nie chce :baffled: głównie dlatego, że codziennie notebooka noszę, a samochodu niet, tramwaj jedynie... ciężko mi trochę. i coraz bardziej L4 kusi. koleżanka z pracy, która ma termin 2 dni po mnie mówi, że siedzi góra do maja, a później wziuuu L4 aż do porodu. to też nie do końca mi się uśmiecha :dry:

Ostatnia edycja:
Dzięki jagoodka coś wymyślę mam nadzieję, że będe w stanie pohamowac się by rzuci oczkiem na dziecko. Wiem czytałam o usg w czasie ciąży i nie jest szkodliwe ale tak szczerze mówiąc nic do konca nie jest zbadane dokładnie. Nie wiemy czy przypadkiem nie szkoądzą nam inne fale np. z tv. a siedzienie przed komputerem też czytałam że może byc szkodliwe ale to przypuszczenia. Myślę że jesteśmy narażone na gorsze niebezpieczeniśtwo niz usg czy praca przed komp. a ten spaliny? chemiczne jedzenie? wszytsko w pewnym stopniu szkodzi jedno jest pewne zadowolona mama to zadowolna dzidzia:)
A i jeszcze do ninionki- kochana skąd w Tobie tyle cierpliwości i to jeszcze w czasie ciąży kiedy powinnyśmy byc nieznośne? Ja bym posżła z hukiem i pewnie bym była głośniejsza od tych jego basów:) Lecę się my po wyniki i do pani doktor:) 3majcie się

Karolina dobrze, że dzisiaj już lepiej... A jeśli spacer to tylko z kimś obok!!;-)

Ninonka współczuję sąsiadów!! Ale wierzę, że kto jak kto, ale TY dasz sobie z nimi radę! :-D:rofl2::-D

Sarenka napisz potem jak wizta minęła!

Kroptusia ja też mam wizytę w środę i już głupawki dostaję:crazy: Już nie mogę się doczekać,bo tym razem sprawdzimy czy z dzidzią wszystko ok. To moja pierwsza ciąża i umieram z niepokoju, tym bardziej że moja znajoma miała straszne problemy, a dziś jest mamą Aniołka więc ten mój strach jest tym większy.

Na temat trisomii, przezierności karkowej, badań prenatalnych i wszelakich wad wrodzonych przeczytałam już chyba wszystko i podejrzewam, że jak zobaczę obraz usg to już sama będę w stanie określić co i jak... :baffled: Mam nadzieje że jak zobaczę jak fika i posłucham jego serduszka (ruchów niestety jeszcze nie czuję|) to się trochę wyciszę....
3majcie się wrześnióweczki i życzę wam by taki nastrój dopadał was jak najrzadziej:tak:

jagoooodka, Sarenka27, cayoo
heheh dzięki kochana, no ja sobie nie dawałam nigdy i nie dam w kasze pluć, jak mi przeszkadza to poprostu ide i nie mówie do nich delikatnie, (no może za 1 razem tak było) :-D
Ale teraz to ja zauważyłam, że jak idę do nich to oni się jeszcze bardziej bulwesrują, że ja ich upominam w biały dzień.... :-D
To są bardzo ciężcy ludzie niestety, patologia pełną parą: młoda mama (1 dziecko w wieu 15 lat, drugie zaraz po tym 1 dziecku), tatuś tych dzieci kryminalista, z żółtymi papierami (a wiem bo jak byłam w kuratorium złożyć na niego skarge to mi jego kuratorka powiedziała), oprócz tego jeszcze dziadkowie tych maluszków (wiecznie chleją i się kłucą) Jak nam zalali łazienkę to się wypierali, co ś w stylu, że łapiesz złodzieja za ręke, a on mówi że to nie jego ręka..... POPROSTU BRAK SŁÓW, ALE JA NAPRAWDĘ MAM CIERPLIWOŚĆ, ALE DO CZASU TAK NAPRAWDĘ, A JAK BĘDZIE MALEŃSTWO, TO ŻEBYM CODZIENNIE NA POLICJE DZOWNIŁA TO WŁAŚNIE BĘDĘ TO ROBIĆ.
Ostatnio sąsiedzi wygrali sprawe dot, grania przez dzieczynę w bloku na flecie w celach edukacyjnych, no co zakłucanie spokoju....

Hej.Ja też jutro do gina.Miałam mieć wizytę za 2 tyg ale po tych wczorajszych plamieniach przesunełam (na dziś sie nie dalo).Dziś już jestem spokojniejsza bo z plamien zostaly bezowe uplawy i jest prawie dobrze.Zaczełam odstawiać luteine,chyba za wczesnie i chyba przez to te plamienia,spadek progesteronu.
U mnie to już 2 raz taka sytuacja,za 1 razem jak trafilam do ginki to juz nic nie zobaczyla,bylo czysto wiec oby jutro bylo tak samo.
Wlasnie podobno pierwszy trymest najgorszy,ja juz sie wyluzowalam,plany robie,brzuszek rosnie a tu prosze.Chyba bym sie nie pozbierala gdybym teraz dzidzie straciła.
Princi a nie masz możliwości iść gdzieś prywatnie i sie zabadać?Ja przy samej angielskiej opiece chyba bym oszalała.Moja polska gin tez nie jest taka jak bym chciala ale lepsze to niż nic.
Ewusek witaj i sie nie stesuj jeśli jest wszystko ok,nie jesteś sama po poronieniu.
Ninonka współczuje sasiadów,na takich to nie ma rady.Jak ich ochrzanisz to się robi jeszcze gorzej :no:.

Witajcie :)
Ja dzisiaj sie czuję jak ta pogoda mniej wiecej.
Czekam na ta wiosnę z utęsknieniem...
Ja mam USG połówkowe dokładnie za tydzień.. Doczekać się nie mogę:tak::tak::tak:

reklama
to ja tak na chwile aby sie pochwalić : moje szczęście pod serduszkiem w całej swojej okazałości ma 10 cm, reszta pomiarów też ok i wg OM termin na 23.10, a wg USG ciąża jest 3 dni młodsza czyli na 26.09 więc chyba jednak wrzesien a nie październik ...... :tak::-D:tak:

i co do USG na NFZ, bo ja chodzę właśnie na NFZ i miałam już 3 wizyty i 3 razy USG i od kolejnej wizyty juz będzie takie zewnętrzne i chyba tez na każdej wizycie .... więc chyba mam fajnego lekarza, pomimo, że na NFZ ......:tak::-D:tak:

i nie stresować się dziewczynki, wszystko będzie dobrze ... :rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry