reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Na pewno wiekszosc z Was slyszala, ze testy owulacyjne moga wykazac wczesna ciaze. Moje pytanko wiec brzmi: kiedy najlepiej je robic ( rano czy w ciagu dnia) jesli wlasnie celem jest wykrycie wczesnej ciazy? :) Jestem w 23 dniu cyklu.Tempka wciaz powyzej 37. Wczoraj popoludniu zrobilam test owulacyjny. Nie wykazal nic- po prostu jedna gruba krecha testowa. Dzis rano powtorzylam, dwie kreseczki, druga wyrazna ale nie tak mocno zabarwiona jak przed owulacja. Po prostu widoczna, rozowa.Co o tym sadzicie?

reklama
Dziewczyny która bierze clo? jak się po tym czujecie? bo mnie brzuch zaczął boleć ja na @ czy to normalne?
ja biore od 6 m-cy, nie zauwazyłam zadnych dodatkowych bolów brzucha , mialam tylko przez pierwsze 3 m-ce plamienie w połowie cyklu
mąż ma olig...spermie po prostu słabe plemniki!
a jak z ich ruchliwoscia? moj m mial tez lekka olig..ale po witaminach dwukrotnie mu sie ilosc plemnikow zwiekszyla, gorzej z ruchliwoscia, bo spadla z 8 % na 5 %

jakbyś miała torbiel to czułabyś guzek? czujesz? podobno się go wyczuwa!?
nic się nie wyczuwa, zależy jeszcze jakiej wielkości jest torbiel i czy to naprawde torbiel. Ja miałam średnice 3 cm i nic nie czułam, żadnego guzka. Nawet jak wcześniej chodziłam do lekarza to nic nie wyczuł. Dopiero ten nagły ból spowodował, że wylądowałam w szpitalu i okazało się że to torbiel, bo na usg wyszło.

Na pewno wiekszosc z Was slyszala, ze testy owulacyjne moga wykazac wczesna ciaze. Moje pytanko wiec brzmi: kiedy najlepiej je robic ( rano czy w ciagu dnia) jesli wlasnie celem jest wykrycie wczesnej ciazy? :) Jestem w 23 dniu cyklu.Tempka wciaz powyzej 37. Wczoraj popoludniu zrobilam test owulacyjny. Nie wykazal nic- po prostu jedna gruba krecha testowa. Dzis rano powtorzylam, dwie kreseczki, druga wyrazna ale nie tak mocno zabarwiona jak przed owulacja. Po prostu widoczna, rozowa.Co o tym sadzicie?
kochana testy owulacyjne wychodzą poztywnie w ciąży ale nie zawsze oznaczją ciąże!
mi testy owulacyjne wychodzą prawie cały czas poztywne- a w ciąży niestety nie jestem!

jakbyś miała torbiel to czułabyś guzek? czujesz? podobno się go wyczuwa!?

nic się nie wyczuwa, zależy jeszcze jakiej wielkości jest torbiel i czy to naprawde torbiel. Ja miałam średnice 3 cm i nic nie czułam, żadnego guzka. Nawet jak wcześniej chodziłam do lekarza to nic nie wyczuł. Dopiero ten nagły ból spowodował, że wylądowałam w szpitalu i okazało się że to torbiel, bo na usg wyszło.

Ja nic nie czuję.. Żadnego guzka. A miesiąc temu mialam USG i lekarz mówił, że wszystko jest OK, ale już niewiem czy mam w to wierzyć...

Nie chce Cie dolowac, bo oczywiscie zycze Ci fasolki z calego serca ale :
1. Wysoka tempa w 23dc, nie sugeruje ciazy bo na@ zazwyczaj spada tuz przed, u niektorych dziewczyn nawet w trakcie @ lub po.
2. Jasniejsza kreska testowa od kontrolnej nie kwalifikuje sie jako pozytywny wynik testu owu. Kreska musi byc ciemniejsza lub mniej wiecej takiego samego koloru jak kontrolna.
3. Testy owu nie zawsze wykrywaja ciaze, a pozytywny wynik nie gwarantuje fasolki.
Ja bym na Twoim miejscu poczekala do terminu @ lub kupila test ciazowa/ eventualnie betka. Latwiej powiedziec niz zrobic, bo ja zawsze testuje przed terminem @ :-p
Powodzenia kochana

Laris, zaraz dostaniesz ode mnie po glowie jak sie nie uspokoisz z tym guzem. Zrob betke, to sie dowiesz na 100%, co w trawie piszczy. Ja stawiam na fasole :-D

reklama
Do góry