reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Z tym kryzysem to temat rzeka jak dla mnie!!!! jedna wielka nagonka bo jak dla mnie wielkiego kryzysu nie ma tylko zrobili nagonke medialna to kazdy chce sie na niego przygotowac i dmucha na zimne!!!!!! a jak napoknelam to szefowej to przyznala mi racje! ze oni (szefostwo) tez staraja sie zacisnac pasa ze wzgledu na to co moze sie jeszcze zdarzyc! a nie na to co jest! moje wynagrodzenie zalezy od tego co damy rade jakio biuro zrobic w miesiacy! owszem mam pensje i umowe o prace na stale ale pensja najnizsza krawjowa (prawie) a premie mam wielokrotnoscia pensji ale zalezne od sprzedazy ....i co jakos sa i nawet nie wiele sie roznia! nawet bym powiedziala ze kiedsy tzn 1,5 roku temu bylo duzo gorzej!
moze faktycznie sa jakies regiony gospodarki gdzie sie naprawde ukrucilo ale podobno najbardziej w budownictwie a moja praca zalezy od budownictwa a jakos dajemy rade faktycznie narazie developerzy wstrzymali inwestycje ale bardziej z ochrony tylka niz z faktycznego kryzysu! :confused2:

Oczywiście media nakręcają "kryzys" , ale np u mnie w pracy sytuacja jest tragiczna. W ciągu pół roku zwolniłam 20 osób, był płacz, zgrzytanie zębów, ale co zrobić...

To branża metalowa-produkcyjna.
Zamówień nie mamy praktycznie wcale, odpadły kontrakty, zysk tragiczny...

Ludzie na produkcji praktycznie nie mają co robić... dlatego od nich zaczęła się redukcja zatrudnienia, ale przyjdzie też pewnie czas na pracowników umysłowych.

Nie we wszystkich branżach kryzys jest taki widoczny, ale w mojej sytuacja jest naprawdę bardzo nieciekawa......

reklama
:wściekła/y:Szlak by to trafił...
Wyników mojego HCG jeszcze nie ma i jutro chyba też nie będzie bo sie podobno analizator popsuł w laboratorium!!!:wściekła/y:
Jak pech to pech!!!:wściekła/y:

Lilu, Marzenixx gdzie się podziewacie? Pamiętacie, że trzeba trzymać za mnie kciuki w czwartek o 15:55.

Jak ktoś by chciał to przesyłam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witaj kochana :happy:
Oczywiscie ze pamietam juz zaciskam kciuki i bede tak trzymac do jutra :tak:
Ps. Czekam na zdjecia usg Twojej kruszynki :-)

[/quote]

Hahaha, mnie bić nie wolno :-D Co tam słychać ciekawego? Co u Lilu?
Wczoraj zapomniałam dać Wam masę fluidków, wiec nadrabiam zaległości:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buziaczki dziewczynki :-)

Witaj imagination :-) milo ze wpadlas do nas.
dziekuje za pamiec, u mnie w miare ok :happy:
widze po suwaczku ze jeszcze chwila i dzidzia bedzie z wami, ale zazdroszcze :sorry2:
POZDRAWIAM.

O bez kitu dziewczyny... ja sie nie dziwie, ze ja mam rano w ... tak wysoka tempke, teraz mierze pod pacha (innym termometrem) i mam 37.4 :szok: Ale nie czuje sie przeziebiona, nic takiego!

Hanka ma w 1 racje ze nie ma sie co nakrecac jednak...powiem Ci ze ja mialam taka schize juz po 3 latach staran i prowadzenia wykresow w ff ze bym zrobila bo widzialam wlasnie wykresy dziewczyn ktore dostawaly slabe @ i byl jednodniowy spadek i przyszla @ a potem temka urosla i sie utrzymywala wiec po paru dniach robily testy i byly II ale to byly przypadki ze sie zagniezdzal zarodek pozniej i to krwawienie to nie byla @ ale koniec zagniezdzenia mi gin powiedzial ze mozna go mylic z @ bo niby zagniezdzenie nastepuje 6-10 dpo ale trwa do konca cyklu do @ i czesto blednie jest mylone z @ a czasem zarodek sie nie zagniezdzi z jakis powodow i wystepuje @ roznie to bywa wiec ja durna zawsze na 2,3 dzien po dostaniu @ mierzylam...Mialam co najwyzej przez 2-3 dni @ jeszcze wyzsza a potem spadala ... Tylko te skrzepy nie powinno ich byc bo @ w ciazy moze byc ale jest inna raczej przypomina plamienia bez skrzepow boli itp :-) poczekaj i jakby co zrob

Zajaczku - ja robilam wykresy na stronie ff to o podaja dziewczyny a to moj ciazowy :
picture5619.bmp

http://www.fertilityfriend.com/home/1268b7 - moze bedzie lepiej widac

dla porownania nieciazowy wiele sie nie roznia:

picture5617.bmp

Dziewczyny odnosnie tempek wykresow itp sluze pomoca mierzylam 3 lata i robilam wykresy, analizowalam jeden do drugiego i w kazdym co mc bylo cos nowego wiec doszukiwalam sie fasolki, porownywalam temki z poszczegolnych dni cyklu paranoja...bylo raz tak ze cykle jak w pysk 28 dni a tu 14dpo i tempka wysoka 15 tez, 16 tez 17 tez i juz galareta w gaciach bo zwykle 18 dpo wysokich tempek to fasola a 21 to juz wogole prawie pewniak, slynne 21 dpo....i 18 dpo dostalam @ a temka spadla na 36,8 poprostu wydluzyla sie faza lutealna bo owu byla potwierdzona 14dc wiec...nie wiem moze to bylo samoistne poronienie czy cos....fakt faktem co cykl inny wykres raz wysokie tempki po owu 37,1 a raz niskie i myslalam ze jak bedzie fasola beda o wiele wyzsze a tu niespodzianka jak byla juz fasola mialam 36,8....36,9....hihihih wiec myslalam ze cykl stracony bo za niskie nawet mialam 36,6 :tak:a tu niespodzianka ryczyalam od owu do testu ze sie nie udalo bo temka nie chciala rosnac wiec juz wiedzialam a tu szok, test dla jaj 5/6 dni przed @ i II kreski wiec same widzicie :-) jeszcze jedno na ff przegladalam wiele wykresow i bylo b. duzo ze byla @ i II kreski czy po @ same sobie popatrzcie

Ostatnia edycja:
U mnie w tym cyklu temp. szaleje bo bylam troche przeziebiona i gdybym miala polegac na pomiarach by stwierdzic kiedy owulacja to pewnie nigdy bym jej nie wykryla. W poniedzialek 13dc zrobilam test owul. "+",wczoraj temp. 36.44 dzis 36.5 wiec pewnie sprawdzi sie przewidywanie na Fer.Friends, ze 13-15dc moze wystapic owul. zobaczymy czy jutro bedzie skok.
Moj M tak sie przejol starankami, ze nie poszedl dzis do pracy by rano zadzialac :-):-D

U mnie w tym cyklu temp. szaleje bo bylam troche przeziebiona i gdybym miala polegac na pomiarach by stwierdzic kiedy owulacja to pewnie nigdy bym jej nie wykryla. W poniedzialek 13dc zrobilam test owul. "+",wczoraj temp. 36.44 dzis 36.5 wiec pewnie sprawdzi sie przewidywanie na Fer.Friends, ze 13-15dc moze wystapic owul. zobaczymy czy jutro bedzie skok.
Moj M tak sie przejol starankami, ze nie poszedl dzis do pracy by rano zadzialac :-):-D

Noooo to faktycznie hihihi ja swojego co najwyzej podstepnie namawialam na urlop na zadanie ... :-):-) a oprocz temki tez dla mnie wyznacznikiem byl sluz, bol jajnikow zawsze w owu no i testy

Nie popadajmy w paranoje z ta kawa jak to mowi moj gin :-) jedna slaba dziennie nic nie bedzie, nie mozna popadac w paranoje :-) co innego 10 kaw dziennie a co innego 1 i nie bedziesz miala zadnego ADHD a kawka pomaga na 2 rzeczy : sennosc jest masakryczna na poczatku przez hormonki a dwa b. duzo dziewczyn ma migreny i bole glowy takie ze u nas jedna pogotowie wzywala nie do wytrzymania, ja tez mialam 3 dniowy bol i tylko apap w ostatecznosci badz oklay i wtedy tez mala pomaga...Aaaa i jeszcze polecam bezkofeinowa tchibo na smaka "night day" jakos tak taka granatowa, parzona smakuje jak kawa normalna :-)

W 1 ciazy tez tak swirowalam i gin sie smial ze nie mozna przesadzac bo jak to sie ma do pijacych cpajacych i palacych matek w ciazy jedna kawusia...wiec mu uwierzylam i pilam 1 i urodzilam zdrowe dziecko nie chwalac sie wybijajace sie ze swojej grupy, b. inteligentna i madra coreczke
Wielkie dzięki za radę :)) wiem że nie trzeba przesadzać, ale jak to wytłumaczyć mojemu M. :))) Dobrze że wychodzi do pracy i jak go nie ma w domu to wtedy sobie pije. Problem tylko w tym że on ma taką pracę że w każdej chwili może przyjść do domu, więc będzie kazanie jak zobaczy kawę :))) ale tej tchibo spróbuję :)) a to jest parzona kawa czy rozpuszczalna?? bo ja uwielbiam smak kawy i nawet mnie narazie nie odrzuca :)))

nie mow mi nic o bolu jajnikow bo wczoraj z rana tak mnie napieprzaly za co pewnien czas musialam sobie przysiasc w pracy. Sluz tez mi sie zmianil wic mam nadziej ze badzie OK

reklama
Do góry