reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
no to masz za wysoka prolaktynę a progesteron?? też bardzo wysoki ale nie powiem ci co to oznacza bo nie wiem czy za dużo progesteronu to źle. Może są bardziej biegłe dziewczyny tutaj w tych sprawach. Prolaktynę pewnie będziesz musiała zbić ale na pewno lekarz cie już pokieruje...

powiem ci ze mialam wrazenie ze lekarz nie za bardzo przygladal sie tym moim wynikom, zanotował w swoim kajecie i powiedzial ze mam nie znacznie podwyzszona prolaktyne...nic mi nie przepisal
na własna reke łykam castagnus a co do progesteronu wg norm mam jego poziom w fazie luetalnej jakbym byla w 3 trymestrze ciazy, czytalam troszke na necie o podwyzszonym progesteronie i dowiedzialam ze moge miec guza ( co raczej wykluczam bo jestem pod kontrola ginekologiczna) a druga wersja ze nie ma czegos takiego jak podwyzszony progesteron , tylko ze im go jest wiecej tym lepiej ..

Witam jestem tu pierwszy raz i chciałam pogadać o wysokiej prolaktynie. Dostałam bromergon na zbicie i zastanawiam się jak długo będę musiała czekać na efekty czyli ciążę. dodam że staramy się od 5 miesięcy i do dziś się nie udało:((

a jak bardzo masz ją podwyzszoana, ze musisz zbijac bro.. ja mam troche podzwyszona, ale lekarz mi nic nie przepisal, ja staram sie 8 m-cy i nic

Witam
Dzisiaj zrobiłam badania FSH,LH,testosteron,estradiol.
Czy wy też tak dużo płacicie za te badania?

no troszke drogo, ja płace srednio za 1 hormnon 20 zł

zrobilam przed chwila test owulacyjny i nadal kreska testowa jest jasniejsza od kontrolnej, jednak ciemniejsza niz wczoraj, niewiem co robic czekac dalej do jutra czy juz dzis sie poprzytulac, zalezy mi na silnych plemniczkach.. mam juz 15 dc , ale moje cykle ostatnio są długie ok 30 - 31 dniowe

I dobrze! Szybciej będzie fasolka:tak:
Pewnie jesteś bardzo podekscytowana i nie myślisz o niczym innym.
wiesz teraz jestem właśnie jakoś dziwnie spokojna... w ostatnim cyklu nie spałam cały czas myślałam i nic z tego nie wyszło- nerwy mogą wszystko popsuć.
Teraz idę jakoś pewniej może dlatego że biorę clo. Mam takie przeczucie że tym razem się uda!

powiem ci ze mialam wrazenie ze lekarz nie za bardzo przygladal sie tym moim wynikom, zanotował w swoim kajecie i powiedzial ze mam nie znacznie podwyzszona prolaktyne...nic mi nie przepisal
na własna reke łykam castagnus a co do progesteronu wg norm mam jego poziom w fazie luetalnej jakbym byla w 3 trymestrze ciazy, czytalam troszke na necie o podwyzszonym progesteronie i dowiedzialam ze moge miec guza ( co raczej wykluczam bo jestem pod kontrola ginekologiczna) a druga wersja ze nie ma czegos takiego jak podwyzszony progesteron , tylko ze im go jest wiecej tym lepiej ..

a jak bardzo masz ją podwyzszoana, ze musisz zbijac bro.. ja mam troche podzwyszona, ale lekarz mi nic nie przepisal, ja staram sie 8 m-cy i nic

no troszke drogo, ja płace srednio za 1 hormnon 20 zł

zrobilam przed chwila test owulacyjny i nadal kreska testowa jest jasniejsza od kontrolnej, jednak ciemniejsza niz wczoraj, niewiem co robic czekac dalej do jutra czy juz dzis sie poprzytulac, zalezy mi na silnych plemniczkach.. mam juz 15 dc , ale moje cykle ostatnio są długie ok 30 - 31 dniowe
A spróbuj jeszcze wieczorem zrobić test może kreska będzie już taka sama.

wiesz teraz jestem właśnie jakoś dziwnie spokojna... w ostatnim cyklu nie spałam cały czas myślałam i nic z tego nie wyszło- nerwy mogą wszystko popsuć.
Teraz idę jakoś pewniej może dlatego że biorę clo. Mam takie przeczucie że tym razem się uda!
Na pewno piękne pęcherzyki urosły tym bardziej że czujesz prace jajników.
Trzymamy kciuki napisz jutro co podejrzałaś u lekarza.:happy:

Ku....wa jego je...na mac

No szlak moze czlowieka trafic po calosci. Dzwonie zeby sie umowic na 1 spotkanie a propo IVF...a ona mi mowi ze pierwszy dostepny termin to 2 czerwca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No zesz to.....I to dopiero wizyta "rozpoznawcza" :angry::angry::angry:

Z takim speedem to ja zajde w ciaze w 2010 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No zdepresjonowana sie mocno czuje tym przebiegiem wydarzen

reklama
Do góry