reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Mamy tutaj ogrodniczkę???:-D:-D:-D No więc spawa wygląda tak- kupiłam sobie chałupe pierwszą w życiu. Nigdy wcześniej nić nie posadziłam! Chcę ładne kwiatki wiszące na oknie. Co wyhoduję a nie zabiję? Bo ja do roslinek nie mam ręki i z roślin to najbardziej lubię świerki :-)

moge ci polecic pelarganie..sadzone na zmiane z komarzyca...(tylko woda z nawozem i zawsze wychodzi)....surfinie....ale ja trzeba pilnowac zeby nieprzesuszyc.......pieknie wyglada begonia zwisająca......

reklama
Witam Was zimowo:-)Piękna zima tej wiosny u mnie za oknem. Rano musiałam odśnieżać autko.U mnie dziś tempka 37...Czy mierzenie temp. przez 20 min ma jakiś negatywny wpływ na wynik?? Bo usnęłam z termometrem w p....:-):-)
ja tez tak raz zasnelam.. nie bylo wplywu.. moj M wylaczyl drugi nudzik bo stwierdzil ze poczyta ksiazke i zapomnial mi powiedziec bym wyjela a ja zasnelam, dlatego teraz elektroniczny zamowilam..
Pytanie mam.... Robię sobie od paru dni pomiarki temp. Mam wykresy w formie papierowej, ale chciałabym je nanosić też do kompa. Jakie stronki tego typu możecie polecić??
jak cos to polecam program..
Karta: Programy IDG.pl

Boje się testować, bo ostatnim razem jak zrobiłam test to na drugi dzień dostałam okres, ale wtedy okres spóźniał mi się 1 dzień. Może poczekam jeszcze, bo te bóle brzucha mnie niepokoją. Jakbym zafasolczyła, to chyba już bym nie miała bóli co? zawsze mam na okres bóle brzucha
Hamki nie ma to mozesz testowac.. gosci ma wiec moze jutro nie zagladnie wiec testuj

moge ci polecic pelarganie..sadzone na zmiane z komarzyca...(tylko woda z nawozem i zawsze wychodzi)....surfinie....ale ja trzeba pilnowac zeby nieprzesuszyc.......pieknie wyglada begonia zwisająca......

Ja widziałam na allegro pelargonie właśnie juz takie kilkucentymetrowe sadzonki. Takich to chyba nie zepsuje? Miały może z 10 cm i od razu się je do doniczek wkłada i faktycznie tylko nawóz do tego potrzebny. Tak z opisu wynika. Muszę zobaczyć w necie jak begonia wygląda...Najciekawsze jest to, że mam dużą działkę i chciałabym, żeby pięknie wyglądała ale nie wiem jak się za to zabrać. Weszłam kiedys na forum ogrodnicze , bo chciałam być mądrzejsza i ...całkiem zgłupiałam. Jakby w innym, obcym języku tam pisali!

Ja widziałam na allegro pelargonie właśnie juz takie kilkucentymetrowe sadzonki. Takich to chyba nie zepsuje? Miały może z 10 cm i od razu się je do doniczek wkłada i faktycznie tylko nawóz do tego potrzebny. Tak z opisu wynika. Muszę zobaczyć w necie jak begonia wygląda...Najciekawsze jest to, że mam dużą działkę i chciałabym, żeby pięknie wyglądała ale nie wiem jak się za to zabrać. Weszłam kiedys na forum ogrodnicze , bo chciałam być mądrzejsza i ...całkiem zgłupiałam. Jakby w innym, obcym języku tam pisali!
tak to bywa.....na projektowaniu ogrodów to maja tesciowa sie zna...ale mam zadaleko do niej...........hm....a w jakiej cenie sa teraz na alegro pelargonie????.....jeszcze za szybko zeby je wsadzac w doniczke i za okno....w domu ci moga wybiegnac.....
wlasnie przejzałam allegro.....i szczerze nie polecam sadzonek.....sa za małe....i tylko w opisach pieknie pisza....niewiem czy e same widziałaś 10szt za 23 ...czyli 1 za 2,3.....pod koniec maja kupisz za 4 zł...piekna duza zdrowa doniczke.....a tu musisz liczyc sie jeszcze z opryskami na choroby a nie sa takie......

Ostatnia edycja:
tak to bywa.....na projektowaniu ogrodów to maja tesciowa sie zna...ale mam zadaleko do niej...........hm....a w jakiej cenie sa teraz na alegro pelargonie????.....jeszcze za szybko zeby je wsadzac w doniczke i za okno....w domu ci moga wybiegnac.....
wlasnie przejzałam allegro.....i szczerze nie polecam sadzonek.....sa za małe....i tylko w opisach pieknie pisza....niewiem czy e same widziałaś 10szt za 23 ...czyli 1 za 2,3.....pod koniec maja kupisz za 4 zł...piekna duza zdrowa doniczke.....a tu musisz liczyc sie jeszcze z opryskami na choroby a nie sa takie......

Chyba te same widziałam! Ja nie wiem na co zwracac uwagę a w opisie wszystko było takie proste i ładne. Dzięki za pomoc:tak::tak::tak: Poczytam jeszcze w necie zanim coś kupię. A projektowanie ogrodu to chyba fajna praca? I hobby jednocześnie. Ja chyba w tym roku to tylko tuje przy płocie posadzę, żeby się od sąsiadów odciąć. Nie są piekne, ale ponoć najszybciej rosną.

Uciekam już, bo jutro do pracy! Dobranoc

Ostatnia edycja:
Chyba te same widziałam! Ja nie wiem na co zwracac uwagę a w opisie wszystko było takie proste i ładne. Dzięki za pomoc:tak::tak::tak: Poczytam jeszcze w necie zanim coś kupię. A projektowanie ogrodu to chyba fajna praca? I hobby jednocześnie. Ja chyba w tym roku to tylko tuje przy płocie posadzę, żeby się od sąsiadów odciąć. Nie są piekne, ale ponoć najszybciej rosną.

Uciekam już, bo jutro do pracy! Dobranoc

pelargonie rabatowe to sa stojace i nie polecam tych co pisze ze rosna do 50cm......szukaj bluszczolistnych i najlepiej pojedyńczych...ładnie rosną i sa długie.tak do 1,5m....pełne sa zawsze krutsze tak 50cm....

a ja se spie do 9....roslinki poczekaja....jutro na palecie werbena i begonia...moze szałwia tez sie załapie

milej nocki

Ostatnia edycja:
Bolem brzucha nie stresuj sie az tak bardzo, bo wiele dziewczyn tak mialo a fasolka byla. Podobno bol na @ i bol zagniezdzajacy jest bardzo podobny. Trzymam kciuki.
ha ciekawa jestem jak to u mnie bedzie @ jeszcze nie ma.. moze bedie w 33dc.. albo jeszcze dalej.. a brzuch juz boli jakby na @..
771e3d4a62.jpeg

Skoro pisałyście o psiakach to mój stwór:-)
mój kotek lata po lasach i wcina zajaczki, sarenki, swiniaczki.. zwie sie puma.. grasuje narazie na opolszczyznie:-) strach sie bac wyjsc z domu

pelargonie rabatowe to sa stojace i nie polecam tych co pisze ze rosna do 50cm......szukaj bluszczolistnych i najlepiej pojedyńczych...ładnie rosną i sa długie.tak do 1,5m....pełne sa zawsze krutsze tak 50cm....
dobrze wiedziec ze jest tutaj tez ktos taki co sie zna na roslinkach.. ja chce obsadzis dzialke jakimis drzewkami typu tuja (nie koniecznie tuja) zeby odgrodzic sie od sasiadow, ale to narazie w planach bo zanim zaczniemy sie budowac to troche czasu minie..

mój kotek lata po lasach i wcina zajaczki, sarenki, swiniaczki.. zwie sie puma.. grasuje narazie na opolszczyznie:-) strach sie bac wyjsc z domu

dobrze wiedziec ze jest tutaj tez ktos taki co sie zna na roslinkach.. ja chce obsadzis dzialke jakimis drzewkami typu tuja (nie koniecznie tuja) zeby odgrodzic sie od sasiadow, ale to narazie w planach bo zanim zaczniemy sie budowac to troche czasu minie..

moze niekoniecznie na roslinkach...ale troche na kwiatkach balkonowych i ogrodowych......ogrodnik z przymusu....hihihihi......co do tuj...to jak masz juz działke to mozesz powoli je sadzic bo on szybko nie rosna i jak juz wybudujesz domek to bedzie ładnie....i niebedziesz sie wkurzac ze sa takie małe i nierosna......ja mam kilka i maja chba z 10 lat...hodowana z ziarenka (niepolecam)...i maja jakie niecałe 1,5m.......pamietaj za drzwka wolno rosna...zreszta zeby tuja była ładna nalezy ja przycinac..bedzie wtedy gesta....a i bedziesz miała wysokosc jaka ci sie podoba

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry