reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2008

Zdjątka na zdjęciowym a ja do łóżeczka bo padam na pyszczek :-) Relacje z dnia dzisiejszego jutro :-)

Dobrej nocki lasencje :-)

ps. ehhhhhhhh..... S................... a ja bym chciała do L wrócić.......................

reklama
Czarna ano z rozmiarówką to różnie bywa.

Wiolu ciesze się, że z maluszkiem wszystko dobrze.

Marma zaraz pędzę zobaczyć zdjęcia.

Zmykam spać już tylko jeszcze strzelę sobie Karmi :D

Ostatnia edycja:
Powiadasz Evelajna, że coś tam zwisa ... u mnie galareta taka, że jak się śmieję to mąż zamyka oczy bo za bardzo się trzęsie :-D;-):-p

:-D
Niezły tekst

Ajakie Wy teraz macie szczepienie:confused:
my dopiero PO 6- tym mcu mamy...

A u nas szpital:-( M po lekarzu ma antybiotyk, Lenka miala niedawno 38stopni, ale teraz po calpolu spadło, ale bardzo marudna, biedulka moja:-(
Zdrówka dla całej rodzinki

Mój mały juz śpi zresztą duży też. Dzień był robotny i spać mi sie juz chce. dobranoc dziewczynki:-)

Oj pisałam od prezencie dostałam kupon do salonu od M, i ten fryzjer i kosmetyczka były właśnie teraz, dopiero teraz bo powiedziałam ze pójde jak spadne troche z wagi. Teściowa w szpitalu biedulka, jutro operacja na kolano, mam nadzieje ze pójdzie gładko.
Na jęczmień zloto dziala- udowodnione, ma działanie odkażające.
szkarlatyna u dorosłych daje ciężke powikłania i lubi iść na zastawki.
Jejku czytam na raty. Ja byłam u kosmetyczki, potem polazłam zamówić dywan- ale musimy czekać koło 3 tyg- bo u producenta nie ma na stanie teraz- więc czekamy. Potem przyjechałam, Kamiś był jeszcze na spacerku, na który go wyprawiłam wiec w spacerówce długo siedzi, obudziliśmy go, dostał obiadek i skoczyliśmy do ortopedy, kolejka ładna, oczywiście młodzież i babcie pilnowały kolejki i dopiero jakiś facet po godzinie czekanie wpuścił nsa w kolejke, maly byl grzeczny, wróciliśmy, cyc, ja poćwiczyłam, poprasowalam bo mały do południa mi nie dał i teraz już cisza.

Ula zdrówka
Magdziunia też pamiętam i pamiętam msze na wrocławskim rynku
wesolutka oj dobrze ze odpoczełaś
moli magdziunia ja cwicze tego na W cośtam
wanilia gratki dobrych wieści

MADZIU A u mnie i galareta i kilka faldow na brzuchu :wściekła/y:
EVELAJNA 3 mam kciuki za Tuske na szczepieniu I oczywiscie za Ciebie tez :-)
KAKA Oli tez usnela dzis bez problemu ale budzila sie co chwile z wielkim placzem Na szczescie juz spi od jakiegos czasu z nogami u gory :-)
Nozki ma na szczebelkach lozeczka i na ochraniaczach Normalnie posikac sie mozna z tej pozycji hehehe
CZARNA I KAKA zazdroszcze pogody Ale widzialam dzis pogode i jutro ma juz byc lepiej a od srody jeszcze lepiej Wiec klade sie spac z wielka nadzieja na SLONECZKO jutro i DLUUUUUUUUUUUGI spacer :-)
ULU jejku porobilo sie u Ciebie z tymi chorobskami ZDROWKA :-)
PPATQA jejku ty jak zwykle zabiegana :-)Dobrze ze facet sie zlitowal i ze Kamis grzeczny byl :-)
WIOLU ciesze sie ze z Szymkiem jest ok :-)

U mnie juz wszyscy spia Mnie sie jakos dziwnie podejzanie nie chce Jutro mam dostac @ Jejku jak ja nie lubie miec @ hehehe
DOBRANOC BABENCJE

Ostatnia edycja:
Aktualne zdjątko - tzn. sprzed kilku tygodni. Bo dziś się pasemkami potraktowałam:happy2:

Dobranocki!
Envelin super fotka :-)

Tylko jedna kiepska wiadomość była. Moja siostra dziś dzwoniła i okazało się że mój chrześniak 8 letni chłopczyk zachorował na szkarlatyne. Masakra. Niestety to choroba zakaźna i nie wiem co będzie ze świętami może będziemy musieli spędzić je sami w domu. Szkoda:-:)-:)-(Ale to sie okaże jak pójda do kontroli za tydzień i co lekarz powie
O matko współczuję, dalwno nie słyszałam o tym choróbsku!

Marika śpi, a ja padam, już nie poodpisuję. :-( Mam jej nie dopajać, bo jest na samym cycku (tylko mniejsz porcje i częściej) i nie ma takiej potrzeby, ale próbowałam dawać herbatkę i nie chce. Rozpuściałam też jakiś proszek do picia (w 200ml wody), ale nie sądzę, że mi się uda jej to podać. Na rota szczepiliśmy, ale pediatra podejrzwa, że to właśnie wirus.

Jak na razie jest z Mariką całkiem nieźle (może to dzięki szczepionce właśnie), zobaczymy jak noc i ranek.
Kate cieszę się, że już ok :tak:

Przeczytałam sobie na Onecie horoskop dla siebie na cały tydzień i ... biorę się za swoje ciało nie ma co :tak:
Madzia jak wrócisz co pracy wszystko migusiem zniknie!

Witam się po weekendzie :-)

Wyjazd udał się super. Kacpero był wyjątkowo grzeczniutki. Zaliczył swój pierwszy zamek w życiu czyli Grodziec. Córunia koleżanki przesłodkie maleństwo. Normalnie je i śpi :-)Zresztą ta starsza też jest niesamowita. Strasznie grzeczne i wesoło dziecko.Bawiła się z Potworniastym. Siedzieli na przeciwko siebie i się śmiali. A my tylko trzaskaliśmy zdjęcia :-) No i potem spacerek z wózeczkami :-) Humor od razu leprzy i pozytywne nastawienie do życia :-) A teraz idę sprubować Was nadrobić :-)
Marma jak dobrze, że nastrój wrócił!

U nas nocka z pobudką 0 4, próbowałam uspić go karuzelą i smoczkiem, smoczek ble, ale zaczął usypiać i czkawke dostał więc skończyło się na cycu, potem spał do 6,30 i teraz drzemie. Ja mam dzisiaj prasowania troche i wypad do kosmetyczki, szybko się biore za ten prezent gwiazdkowy:)
Pati super prezent, i fryzurka świetna!

Ja też nie lubie różu. Nawet Hani kupuje malutko - bo w sumie od innych dostaje tylko w różu hehehehe
Ale ten brudny róż mi się jedynie podoba i dosć dobrze w nim wyglądam. Ostatnio wszystko czarne mam i chciałam jakies odmiany na wiosne;-)

Gratki dla 5 miesieczniaków!!!!

My dzis na spacerówkę się przesiadamy a co;-)
Ja uwielbiam róż i troche mi było szkoda, jak się dowiedziałam, że będzie synek nie córcia, ale teraz Szymon nosi różową kurteczkę i całkiem ładnie wygląda ;-):-p

Hejka!! u nas nocka troche lepsza !!
tzn:
spał od 20:40 do 23:20 - potem próbowałam dac mu pić, ale skończyło się na cycu, zasnął, obudził się o 03:45 !! cyc, gaworzenie i zasnął po 4, niestety po 5 się obudził, wziełam go na przewijak, prtzewinełam, chciałam dać Viburcol, bo strasznie stękał, ale ledwo dałam to zrobił kupkę..z trudem i taką dość twardą... nmo to próbowałam z drugim czopkiem i o samo... trochę mu to ulżyło...ale bviuedny musiał się ,nęczyć w nocy, bo nie mógł jej zrobić... nie wiecie co mogę zrobić by było mu łatwiej ?? Potem zasnął ok 06:15 i spał do 08:00, więc nie było może idealnie, ale i tak lepiej niż w ostatnie nocki ...
Kate - zdrówka dla Mariczki!!!! Mam nadzieję, że jest coraz lepiej !!
Ania a probiotyk podajesz jakiś? u nas odkąd wprowadziłam nowe posiłki soczki itp mały ładnie robi kupki

Suwaczek juz naprawiony I sliczne zdjecie SEBCIA

A OLIWI SUWACZEK DZIES POKAZUJE 5 MIESIECY :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ciesze sie ze potworniasty byl grzeczny I czekamy na fotki ;-)

Nocka przespana lasnie i humorek dopisuje Swietnie Milych i udanych zakupow :tak:

Pozytywne fluidki i ja wysylam I kup sbie cos na allegro moze i humorek sie polepszy ;-)

Ja tez nie mam spiworka do spacerowki Ale po plecki oli dalam 2 koce i na gore gruby koc i bylo ok :tak:

Jejku troche zescie naplodzily
U nas wczoraj dzien minal bardzo szybko Wizyta u chrzestnego udana :tak:
Pozniej bylismy na BASENIE :tak:Pozniej wkleje zdecia z baseniku Oliwia byla w wodzie jakies 15-20 min wiecej nie chcielismy aby byla .Oliwia nic a nic nie plakala a jak ja plywalam a G mial ja na rekach to sie smiala do mnie :-D
Widac ze po rodzicach lubi wode
Nocka ok Obudzila sie po 3 Pozniej po 7 ( czyli na stary czas po 6 )obudzila sie ale zachowywala sie tak cichutko ze jeszcze pospalam Pozniej mleczko i poslapysmy jeszcze godzinke
Dzis raczej nie idziemy na spacer bo pada Ale jak G wroci od lekarza (idzie do nowej pracy wiec badani musi zrobic ) to ja ide na zakupy I chce oliwi kupic puzle piankowe bo te co ma to jest za malo
A CO KUPIE JEJ PREZENCIK NA 5 MIESIECY :-D:-D:-D
Gratulacje dla Oli!

Byłam wczoraj u lekarza i dostałam krople z antybiotykiem i maść na noc do oka a wygląda strasznie, dobrze że chociaż to nie boli:no:
M też się rozchorował, boli go gardło ale do pracy poszedł, obiecał mi jednak że jak będzie się bardzo zle czuł to przyjedzie do domu ( w co nie bardzo wierzę:no:) noi Lenka była wczoraj po południu troszkę marudna i tak jakby ją gorączka brała ale to chyba na ząbki bo pchała obie piąstki do buzi na raz, wieczorem jednak po kąpieli ją nakarmiłam i zasnęła, byłam w nocy sprawdzać ale nie miała temperatury, kilka razy było słychać w nocy, że nie śpi, bo bawiła się lalą którą ma w łóżeczku ale nie zapłakawszy nawet raz zasypiała i tak już 12 godzin śpi:szok::szok:, zaglądam co chwilkę, nawet chciałam ją obudzić, ale tak dobrze jej się śpi ż nie mam sumienia, dziś to naprawdę chyba bije rekord:tak:
Ja nigdzie nie wychodzę bo muszę w ciemnych okularach a tu słońca nie ma i ludzie dziwnie na mnie patrzą:-D
Pranie już się pierze, potem muszę wcześniejsze poprasować noi obiad zrobić i tyle na dziś:tak:Miłego dzionka:-)
Ula jak się zaczęły choróbska tak końca nie widać :wściekła/y:. Zdrówka dla rodzinki!

Dzięki dziewczyny!
Patrzę na allegro, ale ja "żyd" jestem i sobie kupić to zawsze mi ciężko.
Może coś do chałupki ładnego znajdę. Jest jeszcze tyle rzeczy w niej do skończenia :tak:
Ula, ja ostatanio jęczmienia na oku dostałam. Chyba pierwszy raz w życiu.
Na szczęście ojciec miał Dicortineff i obyło się bez wizyty u okulisty.
A dziś się obudziłam z bólem gardła i migdały czerwone.
Nie ma mi kto po tablety iść, a do apteki z 15min, leje i nie chcę małej ciągać, bo w nocy jej katarek powrócił...
Magda te migdały to dla odwrócenia uwagi od pogody :rofl2:

odleżyny:szok:ghihih Ale masz super synka,przesypia Ci nocki.Tylko pogratulować:tak:;-)

my chyba w weekand się przesiadziemy,i to na new furę:cool2:

ano leci,leci...wczoraj mój M patrząc na Mikiego jak śpi powiedział,że nie wierzy,że to nasze dziecko;-):-)

GARTULACJE DLA OLI!!!JESZCZE TROCHĘ I BĘDZIE 5 LAT!!KURKA,JAK TEN CZAS LECI,OJ LECI:tak:;-)Dzielna z niej dziołcha,no i Otylia chyba kolejna nam tu rośnie;-)

łojć,zdróweczka życzę:blink:

ja nie moge takich filmów ogladać,bo ryczę jak bóbr...to był jedyny w swoim rodzaju Wielki Człowiek!!:-(

no to mnie pocieszyłaś,ja jeszcze czekam na tą z bufkami;-)wzięłam S,mam nadzieję,że się w nią wbiję;-)

pati mam lekkie zakwaski po wczorajszych cwiczonkach,więc dziś znowu rzucam się na podłogę,więc jutro powinno być lepiej;-)

A u nas pikna pogoda,byłam z Mikim 3 godz.na spacerku i nie chciało mi się wracać,teraz też świeci i czyste niebo,więc idę na drugi spacerek tylko troche krótszy;-)Kurcze,właśnie skumałam,że nie mam obiadu,a jestem taka głodna:baffled:Dzisiaj myslałam,że ochroniarz w Biedronce mnie zjebuta,łaził za mną jakbym miała cos ukraść:baffled:A ja poprostu nie wzięłam koszyka,bo wózek+koszyk,to bym sie pogubiła a do tego miałam plecak,bo ostatnio chodzę z nim na zakupy,łatwiej mi jest potem brac je i Mikiego,bo w torbę się nie mieszczę:baffled:Co za palant,myślałam,że coś mu zaraz powiem...grrrr Właśnie ciekawski Miki przypełz do laptopa i próbuje coś kliknąć,ale uparciuch jeden ghihih Oki,lecę coś wrzucić na szybki ruszt i spadam na spacerek:cool2:
Trzeba było dać ochroniarzowi koszyk i niech łazi za Tobą :-D
super ze wyjazd sie udał. U mnie S bo brak cycków:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ojjjj biedni zdrówka dla naszego złotego maluszka

moze była zmeczona:confused:

Magdziunia ja nosze M ale ta rozmiarówka chyba jakaś inna jest bo na M to nie wygląda:no::no::no:

My dzis tez zaliczylismy dwa spacerki az miło normalnie chce sie zyc:-):-):-):-) W dwóch okienkach już powiesiłam zostały jeszcze dwa ale najpierw musze wyprasowac:dry: Mały już śpi choć nie wiem czy to juz na noc bo u niego to różnie bywa:cool2:
Czarna nie wierzę że M, ja mam taką wagę jak Ty i czasem S jest za duże:baffled:.

A ja jutro biore się za porządki, chyba że znowu mi coś plany pokrzyżuje. Żebym tylko nie odpadła przy pierwszym oknie ;-):-p
A gdzie dziś Magdasf? No i Agniesi25 dawno nie było!

Witam
a co tu dzisiaj tak pusto?czyzby Oli dala pospac Dorotce?;-)
moj szaleje od 6.30 ale widze ze niedlugo pojdzie znow spac.ja juz pranie wstawilam bo ladne Sloneczko sie szykuje:-)wczoraj 3 godzinki bylismy na spacerze w spacerowce.musialam zablokowac kolka na poczatku bo jechalam jak pijana ale pozniej odblokowalam i bylo ok.jeszcze nie umiem nim dobrze jezdzic bo taki twardy sie wydaje w porownaniu do mojego starego.ale maly jaki zadowolony byl:-Dswiat ogladal, siedzial sovbie i nareszcie wszystko widzial.bylismy z corka kolezanki na placu zabaw wiec mielismy jedno z glowy hihi;-)oczywiscie musialysmy zostac obgadane przez grupke mlodych matek z blokow(uroki Przytocznej....:eek:)ale wesolo przynajmniej bylo.
teraz sobie Monte wciagam a mlody ciagnie namietnie za parasolke w bujaczku bo ostatnio odkryl z sie da i meczy caly dzien:rofl2:a mi sie juz niedobrze robi jak ta melodyjke slysze....masakra.ale on jest wniebowziety wiec niech mu bedzie.jutro moja mamuska ma urodzinki.50 konczy :-)no i jada z Wiesiem do Niemiec do Tropical Islands.ale im zazdroszcze.to taki namot ogromny a w nim tak jakby wlasnie tropikalna wyspa plaza i takie tam.a osoby ktore obchodza urodziny maja wstep za darmo wiec super prezent:tak:tez bym tak chciala!!!!!!:rofl2:a do 50 tki daleko....moze za rok juz Rafalka tam zabiore bo blisko mnie.
to ja spadam do mojego spiewaka....
milego dnia i duz sloneczka zycze.
a jeszcze trzeba Was poczytac bo nie zdazylam:zawstydzona/y:

:-D
A co do Hani to może zmęczona była bidulka.
.
Tez tak myślałam ale dzis od rana marudzi...moze w koncu ząbki ida??

Hej
najpierw relacja z wizyty u prof. choć nie na odpowiednim wątku (sorrrry)
z małym wszystko ok, Pan prof powiedział, że rozwija się prawidłowo, nie potrzebuje rehab, ale teraz taka "moda" na wyszukiwanie problemów u maluchów i nawet zdrowe dzeci się rehabilituje :sorry: czyli ćwiczyć nie zaszkodzi, aczkolwiek konieczności nie ma.

Lece poczytać Was troszkę
tymczasem

Tez tak myślę, że taka moda...a niektóre sie wkręcają w to...nie bedę podawac miesiąca:ninja2:

U nas nocka taka sobie...tylko rano już nie chciala polezec. Czegos jej brakowało. Dopiero jak ją "dobiłam" 60 ml mleka dodatkowo po śniadanku to padła:-D

Jak dzisiaj będzie taka superowa pogoda to też duuużo siedziec bedziemy na dworze:tak:

Witam
a co tu dzisiaj tak pusto?czyzby Oli dala pospac Dorotce?;-)
moj szaleje od 6.30 ale widze ze niedlugo pojdzie znow spac.ja juz pranie wstawilam bo ladne Sloneczko sie szykuje:-)wczoraj 3 godzinki bylismy na spacerze w spacerowce.musialam zablokowac kolka na poczatku bo jechalam jak pijana ale pozniej odblokowalam i bylo ok.jeszcze nie umiem nim dobrze jezdzic bo taki twardy sie wydaje w porownaniu do mojego starego.ale maly jaki zadowolony byl:-Dswiat ogladal, siedzial sovbie i nareszcie wszystko widzial.bylismy z corka kolezanki na placu zabaw wiec mielismy jedno z glowy hihi;-)oczywiscie musialysmy zostac obgadane przez grupke mlodych matek z blokow(uroki Przytocznej....:eek:)ale wesolo przynajmniej bylo.
teraz sobie Monte wciagam a mlody ciagnie namietnie za parasolke w bujaczku bo ostatnio odkryl z sie da i meczy caly dzien:rofl2:a mi sie juz niedobrze robi jak ta melodyjke slysze....masakra.ale on jest wniebowziety wiec niech mu bedzie.jutro moja mamuska ma urodzinki.50 konczy :-)no i jada z Wiesiem do Niemiec do Tropical Islands.ale im zazdroszcze.to taki namot ogromny a w nim tak jakby wlasnie tropikalna wyspa plaza i takie tam.a osoby ktore obchodza urodziny maja wstep za darmo wiec super prezent:tak:tez bym tak chciala!!!!!!:rofl2:a do 50 tki daleko....moze za rok juz Rafalka tam zabiore bo blisko mnie.
to ja spadam do mojego spiewaka....
milego dnia i duz sloneczka zycze.
a jeszcze trzeba Was poczytac bo nie zdazylam:zawstydzona/y:

Moja kolezanka była w tych tropikach po śłubie i mówiła ze jest superowo.

Ja tez kocham te dziecięce melodyjki:baffled:

Witam sie :-)
ASIU Oli dala mamie pospac do 7 Wczesniej bylam na innych watkach np na zdjeciowym heheheh
Noc mialysmy fajna Oli obudzila sie o 3 o pozniej spala do 7 Wiec jak na nia to nocka REWELACYJNA :-)
ASIU a co te matki was obgadywaly ? porabane jakies ? oj jak ja tego nie lubie WRRRRRR

U nas narazie pochurno ale chyba dosc cieplo Tylko gdzie to slonce ?????????Narazie nie pada ale wyglada tak ze zaraz lunie :-(
Jejku a juz dzis kilka razy ogladalam pogode i ma byc 12 stopni i sloneczko WIEC JAK SIE PYTAM GDZIE TO SLONCE
Ale nie ma bata nawet jak bedzie padac to ide dzis na spacer
ALE MAM JESZCZE CICHA NADZIEJE ZE SIE ROZPOGODZI

reklama
Do góry