reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2008

Wanilia to się napracowałaś :tak:. Ja miałam takie plany i zdrowie mnie zawiodło :baffled:
Dorota najpierw ubieram siebie, potem Martynie spodnie, bluzę i buty.Potem całego Bartka, otwieram okno, kończę Martynę, swoje buty, kurtka i heja, ale trzech minut to nie zajmuję. Czarna podziel się doświadczeniem :-)

Ja Bartkowi zakładam body na długi rękaw, bluzę i ma zimową kurteczkę z polaru, welurową czapeczkę, rajstopki, skarpetki, spodnie i buciki. Przykrywam go kocem. Nie wraca do domu spocony. Wiadomo, że trzeba trochę cieplej niż nas ubrać, bo jednak dzieciaczki leżą, za dużo w wózku się nie poruszają, ale to trzeba wyczuć co które woli.

Czarna ja się ucieszyłam, że trafiłam u Martyny z sikaniem, bo ona tak się zdziwiła co się dzieje, że jej się spodobało i na razie żadnej wpadki. Sama siada. Jeszcze na noc jej nie zdejmowałam, ale myślę, że lada moment i tu tak zrobię. Boję się jeszcze na spacer wyjść bez pieluchy, ale też czas pokaże, bo może nie ma czego. Powodzenia dla Laury!
A plecy na pewno od schylania. Wystarczyło, że Bartka kilka razy na kanapie przebrałam i mam. Może też od nerek. Muszę się wziąć za te moje dolegliwości, ale to po skończeniu karmienia. Mam nadzieję, że dożyję ;-)

Moli gratulacje dla Mikiego :tak: Mojej Martynie wyszły najpierw dolne jedynki, a potem górne dwójki :eek::laugh2: Też fajnie wyglądała

Lilunia złoty medal dla Twojego M - bez dwóch zdań :rofl2::rofl2::rofl2:

Kate taki wirus to tsunami :no: dobrze, że samopoczucie lepsze.

A u mnie plecy teraz ok, ale w nocy myślałam, że padnę. Jeszcze Bartek dwa razy się budził. Wydawało mi się, że jest ciepły, ale czoło miał chłodno. Rano tak samo. Zmierzyłam temp, a tam 37,2. Potem zrobiło się 37,6, a za chwilę znowu 37,2 Chyba to wina zębów, bo nic więcej się nie dzieje, poza luźniejszą kupą. Fakt, że dałam mu soczku jabłko-malina i w sumie zrobił dwie w krótkim czasie. Będę obserwować. Teraz śpi, a to nie jego godzina. Leczy się. Tak więc na spacer nie poszliśmy. M wyjdzie z Martyną "kopać" jak wróci z pracy. Chyba, że ja się ruszę. Pogoda dalej wiosenna, ale teraz bez słońca.

reklama
Witajcie!
Wczoraj "nocnym przelotem" przeczytałam, że Oliwce się ząbek wykluł
Dorotka grateczki dla Oli!!!:tak::-D

Nockę mieliśmy gorącą- Tuśka była rozpalona jak piec kowalski, a moje zjebiaszcze termometry pokazywały, że ma 36,2 albo 37,4. A mi, że mam 33,5:eek:
Idą w kosz. Panadol i nurofen pomogły, a o piątej była taaaaka kupa, że tatuś z mamusią się prawie poheftali: część w pieluszce, a reszta prosto na przebierak pod mamine ręce:baffled:. Bleeeeee. Chyba nowe papu zmieniło Tuśce metabolizm.
No i sama nie mogę uwierzyć - moje dziecię wstało 10 minut temu z humerm anielskim!

Idę ją zserwisować i Was poczytać.

Hej środowo Dziewczyny-Maliny!Nocka oki,dziś Miki miał gadane,nawet przez sen i skubany nie chce spać pod kołdrą:baffled:chyba mu ciepełko jest...wczoraj nie dałam rady usiąść do kompa i posiedzieć,byliśmy na dwóch długich spacerkach,Miki padł po kąpieli,ja się wzięłam za ćwiczenia a potem po 39 i pół zasnęłam na kanapie...

ślicznie wygladacie,a te rzęsy Oli prześliczne:tak:A Ty Dorotko masz chyba krótsze włoski czy mi się wydaje,no i laseczka z Ciebie.Coć nie piszesz jak tak adorator z GG?;-)No i GRATULACJE DLA OLI ZA 1 ZĄBKA!!chyba się z Mikim wczoraj umówili,bo jemu górna 2 wyszła wczoraj,nawet nie chcę wiedzieć jak on teraz będzie wyglądał,chyba jak zwierz z Muppetów:eek::laugh2:

kurcze,kobieto trzeba było na mietle i do mnie zawitać,ja jeszcze się wogóle nie garnę do porządków,chciałam w sobotę ale jak ma być tak ładnie,to nie chcę latać ze ścierą:eek::rofl2:

jak ja się cieszę,że nie mam firanek,chyba dlatego ich nie lubię mieć(choć mi się niektóre podobają)bo moja mama zawsze nam dawała takie bojowe zadania z firnami,ze mam dość

ale się uśmiałam z tego kawału.Tak apropo,to wysłałam wczoraj M do Carrefoura (z karteczką z wypisanymi produktami)i miał kupic m.in.żel Durex,a ten głupek zaczął szukać go na chemii i zaczepił babeczkę,pytając GDZIE JEST TEN ŻEL DUREX DO WC,babka podobno nie mogła się powstrzymać ze śmiechu,a ten mnie tak zjebutał przez telefon,że aż usiadłam na podłodze bo nie mogłam wyrobić ze śmiechu:rofl2::rofl2:

MamaMaksaślicznie wyglądacie na zdjątkach,faktycznie Maksio jak Masiowa wyglada;-)

ppatqazaliczyłam wczoraj pierwszą serię Weidera i powiem szczerze,że to nie takie proste...Mój kumpel trenuje m.in.tą metodą swoich rugbistów podobno:rofl2:Ty już pewnie 10 powtórzeń albo więcej trzaskasz,co?My idziemy dziś zobaczyć czy wujek Mikiego skopał drugi raz ziemię i chyba jutro bierzemy się za sadzenie warzywek:happy:

Miłego dzionka dziewczyny,ślicznego słonka i udanych spacerków:-)

Wysyłam sprostowanie , bo to nie mój M z tym durexem odwalił tylko Moli ;-). Czarna jak Ty to zrobiłaś że wyszło że to mój cytat , coś się chyba poprzesuwało ;-)

Moli dla Mikiego grateczki!:-D Wstaw fotę Zwierzaka:tak::-)
No i może takie anty-grateczki dla M:-p:-D Przebój sezonu, ghi ghi... żel do WC:sorry:

moja wersja spacerowa;-) Hania - wiosenna;-)
Taka średnia ta czapeczka...bo na uszach ma złożony materiał.

Tak sie wałsnie zastanawiałam czy nie wyrodna matka ze mnie...wczoraj na spacerze obok mnie jechał chłopiec w spacerówce - widac, ze starszy. Miał grubą zimową czape, zimowy kombinezon i zimowe rękawiczki...na nogach koc i śpiwór...A Hanka tak sobie pomykała jak na fotce. Sprawdzałam czy jej ciepło i było ok cąły spacer. U nas wczoraj było 13 stopni i piękne słopnko.

Kaka Hanula bardzo wiosennie się prezentuje. I te zielone maskoty:-)...
Dzieciarnię się bardzo często przegrzewa i nie ma co się patrzeć na inne dzieci. Jak tamten mały nie płakał, to może było mu dobrze? Ja jestem zmarzluch i mogę w futrze w lecie chodzić, a Tuśka chyba odwrotnie, bo w mieszkaniu mamy jakieś 18 st C i ona preferuje ... body z krótkim rękawem:szok:

...Mój ostatnio tez strzelił gafe. Kupyłam upominki dla nas z Hiszpanii dzieciakom zabawki mi dobry alkohol:rofl2: a Niki nie wiedział co kupić i kupił w końcu prcelanowe figurki "Byk i Torreadora" i Niki przychodzi i mówi dziekuje że fajne itp a potem potajemnie sie mnie pyta po co jej solniczka i pieprzniczka:-D:-D:-D:-D:-D
...

Ooooo, Czarna, dobrze, że śmiech to zdrowie! Chyba sobie strzeliłam kurację za kilka lat:-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Miałam głowe myć ale wieczorem umyje bo za dlugo układania z tą grzywą,nie moge znaleść tej czapy i musze inna założyć nie wiem gdzie ją posiałam:((
Dziewczyny doradźcie co kupić K na 30 ur nie mam koncepcji:((

Wesolutka, z myciem i suszeniem mam święty spokój - Tuśka jest zahipnotyzowana suszarką i szczotką.
A co lubi? Czytuje książki? Fajne są te napisane przez prowadzącego program motoryzacyjny Top Gear. Mój m nie czytający, a te ino wciągnął:tak:

upatrzyłam sobie buty na allegro, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo niemierzone mogą być niewygodne.
co sadzicie?
JASKRAWO SZAFIROWY ZAWRÓT GŁOWY - HIT 2009 r 37 (595475068) - Aukcje internetowe Allegro

Wiola, szaleństwo!:-) To są dopiero seksi buciki. Zapytaj ich, czy w razie czego wymienią rozmiar i jak coś to "idź na całość"!:tak::-D

...Ważyłam się przed chwilą, spadło mi po chorobie kolejne 3kg, czyli już 7kg mniej ważę niż przed ciążą (51kg). Chyba powinnam trochę zadbać o siebie :-:)-:)-(.

Ale pewnie karmienie też zrobiło swoje.
Zdróweczka dla całej rodzinki!

Kasia super z Martynki sikaniem. Zaraz będziesz miała jednego pieluchowca mniej:tak::-D

upatrzyłam sobie buty na allegro, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo niemierzone mogą być niewygodne.
co sadzicie?
JASKRAWO SZAFIROWY ZAWRÓT GŁOWY - HIT 2009 r 37 (595475068) - Aukcje internetowe Allegro
superowe ja moge pomarzyc o takim obcasie:nerd:
Wanilia to się napracowałaś :tak:. Ja miałam takie plany i zdrowie mnie zawiodło :baffled:
Dorota najpierw ubieram siebie, potem Martynie spodnie, bluzę i buty.Potem całego Bartka, otwieram okno, kończę Martynę, swoje buty, kurtka i heja, ale trzech minut to nie zajmuję. Czarna podziel się doświadczeniem :-)

Ja Bartkowi zakładam body na długi rękaw, bluzę i ma zimową kurteczkę z polaru, welurową czapeczkę, rajstopki, skarpetki, spodnie i buciki. Przykrywam go kocem. Nie wraca do domu spocony. Wiadomo, że trzeba trochę cieplej niż nas ubrać, bo jednak dzieciaczki leżą, za dużo w wózku się nie poruszają, ale to trzeba wyczuć co które woli.

Czarna ja się ucieszyłam, że trafiłam u Martyny z sikaniem, bo ona tak się zdziwiła co się dzieje, że jej się spodobało i na razie żadnej wpadki. Sama siada. Jeszcze na noc jej nie zdejmowałam, ale myślę, że lada moment i tu tak zrobię. Boję się jeszcze na spacer wyjść bez pieluchy, ale też czas pokaże, bo może nie ma czego. Powodzenia dla Laury!
A plecy na pewno od schylania. Wystarczyło, że Bartka kilka razy na kanapie przebrałam i mam. Może też od nerek. Muszę się wziąć za te moje dolegliwości, ale to po skończeniu karmienia. Mam nadzieję, że dożyję ;-)

Moli gratulacje dla Mikiego :tak: Mojej Martynie wyszły najpierw dolne jedynki, a potem górne dwójki :eek::laugh2: Też fajnie wyglądała

Lilunia złoty medal dla Twojego M - bez dwóch zdań :rofl2::rofl2::rofl2:

Kate taki wirus to tsunami :no: dobrze, że samopoczucie lepsze.

A u mnie plecy teraz ok, ale w nocy myślałam, że padnę. Jeszcze Bartek dwa razy się budził. Wydawało mi się, że jest ciepły, ale czoło miał chłodno. Rano tak samo. Zmierzyłam temp, a tam 37,2. Potem zrobiło się 37,6, a za chwilę znowu 37,2 Chyba to wina zębów, bo nic więcej się nie dzieje, poza luźniejszą kupą. Fakt, że dałam mu soczku jabłko-malina i w sumie zrobił dwie w krótkim czasie. Będę obserwować. Teraz śpi, a to nie jego godzina. Leczy się. Tak więc na spacer nie poszliśmy. M wyjdzie z Martyną "kopać" jak wróci z pracy. Chyba, że ja się ruszę. Pogoda dalej wiosenna, ale teraz bez słońca.
Kasia moze i ja trafie na ten dzien z Laura. U nas jest tak najpierw Laura jest ubierana wsio oprócz czapy i kurtki. Potem Sami. Nastepnie zakładam Lali kurtke i czape i idzie juz na klatke w ty m czasie ubieram małego nasiebie narzucam kurte i buty i heja wsio w 2-3 min sie mieszcze:tak:
Nockę mieliśmy gorącą- Tuśka była rozpalona jak piec kowalski, a moje zjebiaszcze termometry pokazywały, że ma 36,2 albo 37,4. A mi, że mam 33,5:eek:
Idą w kosz. Panadol i nurofen pomogły, a o piątej była taaaaka kupa, że tatuś z mamusią się prawie poheftali: część w pieluszce, a reszta prosto na przebierak pod mamine ręce:baffled:. Bleeeeee. Chyba nowe papu zmieniło Tuśce metabolizm.
No i sama nie mogę uwierzyć - moje dziecię wstało 10 minut temu z humerm anielskim!

Idę ją zserwisować i Was poczytać.

dlatego ja mierze dwoma róznymi dla pewnosci:tak:

My juz po jednym spacerku i wrócilismy na obiadek. A tak Sami prezentuje sie w spacerówie:)

Załączniki

• DSC07585.jpg
    DSC07585.jpg
    41,6 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC07597.jpg
    DSC07597.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 49
Witam ... nie nadrobię Was w czytaniu.
Poza tym jakaś taka jestem nie do życia.
Spać mi się chce a pogoda super na dworku.
Może przez to latanie i wczoraj i dziś mam dość.
Zdjęcie wkleję później.

Hej my wyszlysmy na spacerek o 11,30 i spacerowalysmy 2 godziny Pozniej w domu bylo mleczko i zas prawie 3 godzinny spacerek Chcialam niuni kupic kurteczke Obeszlam cale miasto i nic Byly fajne to za drogie jak na moja kieszen A jak cenowo byly ok to zas nie pasowaly
Kupilam niuni sliczna czapeczke z daszkiem :-)
Ubralam dzis niunie w grube rajstopki ,buciki i spodnie ,body z dlugim rekawem swterek i ala kurteczka Oraz kocykiem przykryta byla i bylo ok :-)Po tak dlugim spacerze jestem strasznie padnieta
Jak wy dlugo spacerujecie teraz ?
Ale tak sie ciesze ze sie wiosna w koncu zrobila

To fotki z dzisiejszego spacerku :-)I nowa czapeczka
ImageShack - Image Hosting :: 090401124556b.jpg

ImageShack - Image Hosting :: 090401124740.jpg

A tak bylam ubrana :-)
ImageShack - Image Hosting :: 090401133846.jpg

Mam nadzieje ze nie jestescie zle ze zasypuje was zdjeciami :-)

CZARNA Sami to prawdziwy smieszek :-) I jakie ma sliczne zabki Moja to ma dopiero taki szpicek :-) I szybka jestes z tym ubieraniem :-)
WIOLU fajne buty Ale jak dla mnie to za duzy obcas

Czesc dziewczyny pozdrawiam. Wpadłam na chwilke o ie mam czasu. O lekarza na pisałam na lekarzowym.
Wracam z pracy obiad jakies sprztanko prasowanie zabawa z małym i koniec dnia. Nie narobie was. Moze w sobote
W pracy superosko !!!!!!!!!!!!!!!!!!1DOROCIU GRATKI DLA SYNOWEJ ZA ZABKA JEST CUDNA W NOWEJ CZAPECZCE.

DLA WSZYSTKICH PIECIO I SZECIOMIESIECZNIAKÓW GRATKI

KATE SZYBKIEGO POWORTU DO ZDROWIA

TRZYMAJCIE SIE MAMUSKI

reklama
Widać ze wiosna nastała bo wszytskie spacerują i nie maja czasu na bb:-p:-p:-p:-p My juz po USG ;-) Jestem padnieta przez Wiole wyciągnełam swoje wysokie buciki i zrobiłam na nich z 8km jak nie wiecej:-D:-D:-D:-D a teraz mi łeb pęka chyba z głodu:rofl2: Spadam dzieci kapać Bo dizś znowu nasze łazegi graja i mam nadzieje ze bedzie lepiej niz w sobote

Dorotka super malutka wygląda w tej czapuni:tak: i mozesz ja tak spokojnie ubierac:tak:

Do góry