reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
My juz po spacerku,Oliwka się wybiegała,robiła babki z piasku-nie daje już sobie zabierac zabawek,wyrywa i broni swego-zuch dziewczyna :-D:-D:-D:-D
a jak chłopiec jej zabrał to krzyczała daj daj :-D:-D:-D
a jak szalała na zjeżdżalni ho ho ,teraz dopiero widzę ajk ten czas szybko zleciał i jaka ona duża i samodzielna się robi :tak::tak::tak:
Bylismy ponad 2godz,zasnęłą dosłownie w 5min,taka była padnięta.jak się obudzi,zje obiadek to znów ruszamy w teren :-D:-D:-D a co trzeba korzystać ze świetnej pogody :tak::tak::tak:

Jeśli to uczulenie od czegoś z jedzenia to po jakimś czasie znów ją wysypie i musisz być na to przygotowana.
Jeśli to uczulenie kontaktowe to raczej nie powróci.
Ja bym natłuszczała ,ale nie koniecznie alantanem.
Problem polega na tym,że takie zmiany skórne u dzieci świadczą o zachodzących nieprawidłowych zmianach w skórze.Naruszona została naturalna bariera skóry jaką jest tzw. płaszcz lipidowy i doszło do podrażnienia.
Teraz jest zaleczone ,bo było smarowane i został utworzony sztuczny płaszcz ochronny.
Jak przestaniesz smarować ,to może byc różnie,bo nie wiadomo co ją uczuliło.

As w takim razie co radzisz?????? czym mam jej natłuszczać policzki skoro mówisz ze już nie alantanem????? poradź coś :tak::tak::tak:

Biedna Oliwcia! Jak się dziś czuje? Piotruś też nie lubi szczepień i zawsze się drze jak opętany, a jak ostatnio się nie darł to się pani pielęgniarka zdziwiła :-D:-D

Oliwka dziś się czuje wspaniale i o szczepieniu dawno zapomniała.Nocka też była spokojna więc jest ok.

Byłam z mała u lekarza, mamy sierowanie na mocz :baffled: będę miała jutro z ran zabawę :baffled: Jak myslicie jak wypaże nocnik, a potem przeleje do pojemniczka to sie chyba nic nie stanie:confused: Jescze nie miałyśmy okazji pobczu :sorry:

wiem że są w aptece takie specjalne woreczki na mocz ale Helenka to chyba raczej za duża.ja kiedys gdzieś wyczytałąm że można dokładnie wyparzyć nocnik i spokojnie zawartość przelać do pojemniczka.A nie nasika Ci bezpośrednio do pojemniczka????

my dzis znowu szalejemy z aparatem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC02124.jpg
    DSC02124.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC02119.jpg
    DSC02119.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 43
smakowało antkowi i to bardzo:tak::tak::tak::tak:
mama helenki ja właśnie w taki sposób pobierałam julce mocz do badania najpierw nocnik wymyłam potem potraktowałam wrzątkiem a potem siuski do pojemniczka:tak::tak::tak:

To ja tez tak zrobię :tak:

Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę. Małzonka oburzona podnosi lament:
-Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se ptaka stroisz?!

:-D:-D:-D

Lalunia śpi :tak:

reklama
Do góry