reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

witam
Rano zimnica, a po południu słoneczna pogoda.
Zarejestrowałam dzisiaj chłopaków na kontrolę do pulmonologa za tydzień i wypisałam urlop. :tak: (jedziemy do teściów na Święta) A jutro i pojutrze jestem sama w pracy - mam nadzieję, że będzie spokojnie.:nerd:

crunch Moje kartki świąteczne jeszcze w kiosku. ;-) (kilka tradycyjnych wysyłam)

karolcia-83 Hmm, nie rozumiem. W przypadku gdy między rodzicami jest konflikt serologiczny to standardowo w ciąży kilka razy sprawdza się poziom przeciwciał. Po porodzie, jeśli dziecko ma "Rh-" to dostaje się zastrzyk z immunoglobulin. I tak za każdym razem. Ja sobie wpisałam do książeczki grupy krwi chłopaków. (szpital nie wpisywał, bo do oficjalnego wpisania sprawdza się dwa razy)

mrowa1 Zdrówka dla Melci.

monikb Jeśli to ty, to to nie my. ;-);-);-);-);-)

ANia u nas jest taka sytuacja że ja mam grupę "O+" a Dominik "A+".

reklama
Agunia właśnie nie widzę nigdzie na necie takich :/ bo są w innych kolorach :) a kupiłam takie szaro/biało/niebieskie :)

Byłam dzisiaj z Matuśkiem w sklepach bo chciałam mu kupić półbuty takie na wiosnę i niestety nie mogę znaleźć rozmiaru 24 który by mi odpowiadał. Jutro w Deichmanie mają mieć towar i dzisiaj postanowiłam że jeśli jutro nie przyjdzie nic interesującego to kupię mu adidaski z Nike takie szaro/biało/niebieskie :)

Dawid ma A+ tak jak Dominik. Z Matusiem robiłam test Coombsa (chyba tak to się pisze) czyli test na konflikt i wszystko wyszło oki. Przyznam się że dopiero teraz dowiedziałam się że można mieć konflikt z takimi grupami.

Madzia byliśmy w szpitalu bo chciałam zrobić Matusiowi badania na grupę krwi. W szpitalu jednak zmieniłam zdanie po tym jak pani najpierw powiedziała że nie ma doświadczenia w pobieraniu krwi dzieciom (chciała wysłać mnie do pielęgniarek na pediatrię) a potem stwierdziła że Matuś "nie ma żył". Ten problem niestety dotyczy mojej rodziny i wiem co to znaczy jak ktoś rysuje żyły próbując się wbić.

Danusia trzymam mocno kciuki za poprawę u Was. Matuś mimo tego że nie spał cały dzień był bardzo radosny. Po wycieczce po sklepach zostaliśmy troszkę na polu i Matulek szalał na całego. Ok 19:30 Matuś poszedł się kąpać z dziadkiem i po 20. poszłam go położyć. Do 21. buzia mu się nie zamykała. Mówil mi gdzie mam spać jak mam leżec i nawet nakazał mi nakryć się kołdrą :) Dobra lecę już spać bo moja pora minęła.

reklama
A co to? Ja pierwsza? :szok:

Widzę że mnie Karola ubiegła :-)

Stawiam śniadanie :-D
chleb.jpg

butter.jpg

Wedlina_-_zdjecie,_fotografia_wedlin_1480.jpg

757_b.jpg

Pomidor.jpg

Kawe i herbate to Wam juz zrobie ;-)

Czarna-kawa.jpg

z1479676M.jpg