reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Oj kochana przeciez jestes w ciazy wiec masz prawo gorzej sie czuc :tak: podwojne buziaki dla Ciebie :-)
Ja w ciazy nie jestem a dzisiaj normalnie moglabym zdechna :confused2: tak zle cos sie czuje :baffled: az dziwie sie sama bo pogode mam dzisiaj przepiekna :laugh2: chyba przed pracka pojade z moja druga gorsza polowa pograc w kosza :rofl2:
Oczywiście napisałąm smsk'a do mojej ginki, będzie miała mnie dość:zawstydzona/y:
Chyba najważniejsze, że nic mnie nie boli:tak::tak:
Miłego grania;-);-)
Kurcze korci mnie żeby kupić ten domowy detektor tetna płodu ale ginka mówiła, że nie warto

Ginka odpisała, że jak będę ciągle się źle czuć to mam się pokazać w piątek albo poniedziałek

Ostatnia edycja:
reklama
Poczytałam to forum na którym była Sanka, pózniej Ktosiowa... Ale numer:szok::szok::szok: To jakies rozdwojenie jaźni jest... Swoją drogą to aż zazdroszczę wyobraźni... :-pKurczę, z podziwu wyjśc nie mogę. Czyjeś zdjęcia wstawiać bez zgody, podszywać się pod kogoś, oszukiwać że sie jest w ciąży... potem pod innym nickiem ośmieszać...---> samego siebie... Ale chore... A i bym zapomniała: na innym forum (tzn. tym) pisać o ZASADACH, których sie niełamie... Farsa!!!
Jakbym ja była ta Kamilą, czyli tą której zdjęcia były na forum bez jej zgody i za którą wypowiadała się Sanka to bym to chyba do sądu podała... Jak tak można się zachowywać??

Oj, Ktosiowa stracilaś w moich oczach bardzo wiele i współczuję tej Kamili...

kurcze ale cieżki dzisiaj dzień dla mnie nic mi sie nie chcę idę na kawke dołącza sie ktoś do mnie??

Dołączyłabym ale muszę się zwlec do sklepu po kawę bo jak na złość wypiłam dzisiaj rano ostatnią. Szlak tak mi się chce kawy ale nie chce mi się wychodzić.

Ginka odpisała, że jak będę ciągle się źle czuć to mam się pokazać w piątek albo poniedziałek

Ale ty masz dobrze z tą ginką - na smsika.

Mi jeszcze zostały bluzeczki do fotowania i fajrant. Chyba zwlekę się po tą kawę bo zasne.

Kingus- a jak sie czulas do tej pory? To Twoje pierwsze objawy ciazowe? Dla mnie ta moja ciaza jakas dziwna jest. Energia mnie rozpiera, zapachy lekko draznia, ale nie zeby jakos nie do zniesienia... pobolewa mnie tylko lekko brzuchol. No i niesamowicie ciagnie mnie do mleka...moge pic litrami! apetyt mam za to sredni.Rowniez zastanawiamy sie nad tym detektorem tetna... polecalo mi kilka osob i mysle, ze warto... niestety na tym nie mozna przyoszczedzic i jesli juz sie decydujesz, to lepiej kupic taki naprawde dobrej jakosci.

Kingus- a jak sie czulas do tej pory? To Twoje pierwsze objawy ciazowe? Dla mnie ta moja ciaza jakas dziwna jest. Energia mnie rozpiera, zapachy lekko draznia, ale nie zeby jakos nie do zniesienia... pobolewa mnie tylko lekko brzuchol. No i niesamowicie ciagnie mnie do mleka...moge pic litrami! apetyt mam za to sredni.Rowniez zastanawiamy sie nad tym detektorem tetna... polecalo mi kilka osob i mysle, ze warto... niestety na tym nie mozna przyoszczedzic i jesli juz sie decydujesz, to lepiej kupic taki naprawde dobrej jakosci.

Uważaj z nadmiarem nabiału bo możesz małego alergika na białko urodzić.

Witam kochane!
:wściekła/y:jej...alescie naprodukowaly od wczoraj wieczorem:wściekła/y:...chyba z godzine czytalam, a w miedzyczasie ogladalam cos niesamowitego w tutejszej tv...program sie nazywa "Babies at risk" i pokazuja maluszki, ktore sie rodzily w 26 tyg.ciazy-dzisiaj bylo akurat z kliniki w Bristolu i jednemu takiemu malenswtu robili po porodzie operacje serduszka-transmitowali calosc:szok: Bobasek mial niecale 1 kg...byl trozke wiekszy od dloni...cos niesamowitego...ale wszystko sie dobrze skonczylo:-) I nie wiem jak jest ze statystykami w Polsce, ale w UK ponad 80% takich wczesniakow z 26-27 tyg ciazy udaje sie przezyc i sa potem zdrowe i silne:-):-) No niesamowity program...
A teraz sie ustosunkuje do waszych bazgrolkow troszke:-D

Makaronka-2 latka w Italy...zazdroszcze...uwielbiam ten kraj...w kazdym aspekcie:-)...A jak sie u was ma sluzba zdrowia kochanie? bo o tym pojecia nie mam...

Elfa-dzieki za namiary na kremiki...wyprobuje napewno:-)
Ta kobietka z pracy to Ty wogole sie nie przejmuj...masz nas :tak: to po co ci jakas przyjazna baba w firmie na sile???? Olej ja i jej glupie zachowanie!!!!
A co do podejrzen i afery z Ktosiowa...ma takie same dylematy jak i Ty:sorry:

Tikanisku-dzieki kochanie za kciuki i wiare we mnie:-)

Babo-uznaje ze przemyslalas temat i ze jednak nie opuszczasz nas ....i cieszy mi sie micha, ze hoho:-D

Loree-kochanie-mialam te same skojarzenia co Ty w kwestii za duzej szerokosci Niuni27:-):-D:-) no stare i zboczone jestesmy chyba:rofl2::laugh2::rofl2:
A jesli chodzi o twoja corcie i drugiego bobaska...no wiadomo z pierwsza ciaza ma sie komfort...bo swiat sie kreci wokol przyszlej mamy i jej brzuszka, a przy drugiej ciazy jednak mimo wszystko najwazniejsze jest to 1dziecko-bo trzeba najpierw zajac sie nim...a dopiero potem soba:-) Ale dasz rade napewno!
Ja osobiscie zgadzam sie z tym, ze jak ma sie wiecej obowiazkow to latwiej je wszystkie pogodzic i poukladac...czlowieka to mobilizuje i predzej sie wyrobi niz mysli.... A jak ma sie za duzo czasu to wszystko sie odklada i z niczym ruszyc nie mozna...ja mam tak wlasnie teraz:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A na kapiele solo i wspolne filmy tylko z mezem bedziecie mieli jeszcze mase czasu!!!! Dzieci wszak tak szybko rosna....zobaczysz!!! I uwierz mi-niejedna z nas wolalaby miec obowiazki jakie wynikaja z bycia mamą niz nie miec dzidziusia a jedynie relaks tylko we dwoje:tak:
Buziaki!

Niunia27-normalnie ty to jakis tytan pracy jestes!!!! i jeszcze na rower Ci sie chce wskakiwac...chyle czola!!!!:-)

Marzenixx -no jak sie teraz czuje twoja doopa, co???? tak jej tylek obsmarowalas ze w baszych oczach jest jakims potworem:szok: A z tego co ja widze w twojej galerii kochana to prezentuje sie calkiem, calkiem i pewnie niejedno oko na niej sie zawiesza jak idziesz ulicą!:-)
KarolaDe-kochana-szacuneczek za odgrzebanie i streszczenie nam historii z tamtego forum...
No ja dla mnie to jakis kosmos na maksa!!!! I wogole to juz glupia jestem i nie wiem co mam o tym wszystkim myslec...:baffled::sorry::baffled: Bo jak jednoznacznie to ocenic??? zachowanie Ktosiowej i cala tą historie???? Boje sie tylko,z e to bedzie mialao zly wplyw na nasze forum i relacje...szczegolnie dla nowych kobitek...bo w sumie teraz taką fikcyjna postacią moze byc kazdy...prawda? :baffled:

Makaronka-kwas foliowy nalezy brac 0,4 mg dziennie-to jest potrzebnma i zalecana dawka.
Co do przedawkowania...nie wiem, ale ja bralam juz dosc dlugo i ostatnio ginekolog kazal mi dstawic go bo jak to okreslil moj organizm jest juz nim "nasycony" i wskazana jest mala przerwa w lykaniu, i mam zaczac po pozytywnym tescie....tak kazal ginek, ale ja zaczne w czerwcu, zaraz po operacji-wtedy bede miala pol roku przerwy w łykaniu FOLIKU.
A co do Mediolanu...znalam raz takiego fajnego Wlocha-Alessandro-z Mediolanu...mile wspomnienia:-)...

Marzenixx-a ty przynajmniej na tej Italianskiej kwietniowej pogodzie skorzystalas o tyle, ze buty wloskie sa naprawde fajne!:-D

Lilu-kochanie no dalas czadu na nk z tym zdjeciem, ja mialam watpliwosci, ale Tikanisek faktycznie chyba uwierzyla:tak:

Nekrtarynko-idz Ty slonko jednak do tego gina...niech posprawdza co w trawie piszczy! trzymam by byla to jednak fasoleczka!

Olica-normalnie historia z tej twjej pracy az nie do wiary! cale szczescie ze tak sie potoczylo teraz i udalo z tą fasolka!!!! I popieram twoje zachowanie w stos. do szefa, tez bylaby formalna i zimna...a niech ma!

Sephora-to trzymamy kciukaski kochana-daj znac jak wrocisz z betki!!!!!!

Eve-tez slyszalam,z e bocian w locie jest the best!!!! No ja mam niestety fotke w avatarku tylko jak stapa po ziemi, ale za to sama go sfotografowalam;-)))) :-)
Alez mi was szkoda, ze tak sie meczyc musiciez tymi alergiami!!!!! A moze po ciazy sie cosik odmieni i bedzie mniej dokuczliwie?

Sawi-pamietam Cie kochanie-mega gratulacje!!!!!!!!! Zdrowka, spokoju, radosci i duzo sily dla Ciebie i dla fasolki! :-) dawaj fluidki! a len...fakt warto pic, bo pomaga i na sluzik i na endo i na regulacje pracy jelit...oczyszcza organizm i zamiata co zbedne ....wiec samo zdrowie!

Zaniepokojona-a czym sie kochana kurujesz??? Bierzesz jakies leki czy babcine metody stosujesz?...A wracajac do tradziku-polecam Ci mydelko-SebaMed-takie bez mydla-w kostce-do mycia buzi rano i wieczorem, kosztuje kolo 12-15 zl i kupisz w aptece i drogeriach.

Laris-kochanie nie zwlekaj z decyzja i zrob to usg...badanie nic przeciez nie boli, a wiecej stresu sie najesz nie sprawdzajac co to niz idac na usg. ja badalam sie kilka m-cy temu, u mnie usg piersi kosztuje 50zl, trwa 5 minut...ja mam wlokniaki ale podobno to nic groznego i jedyne co to mam je co jakis czas kontrolowac....A u Ciebie moze byc to powiekszony gruczol mleczny, to sie bardzo czesto zdarza i jest calkiem niezlosliwe...nie martw sie na zapas!!!! I pamietaj-zdrowiu czasem trzeba pomagac, a badania lepiej robic za wczesnie niz za pozno!!!!! Idz koniecznie i zrob to usg!!!!!! Niczego sie nie boj!!!!

Kulaszusza...kochanie -nie spodziewalam sie takich oficjalnych podziekowan i wyznan:zawstydzona/y:....dziekuje bardzo!!!!!!!!! :-):tak::-) I ...piekny nowy suwaczek!!!!!

Hanka-pochwal nam sie - co za fotki robisz??? jestes fotografem????

Beata86-kochanie-trzymam kciuki za tescik, wytrwala jestes-podziwiam!!!! ja juz bym na betke poszla chyba a tescik napewno siknela w terminie @. Skoro mialas teraz wiecej luzu i bardziej spontanicznie...to szansa na fasolke nawet wieksza!!!! Buziaki!

Kingus-bardzo dobrze słonko, ze sie zwolnilas...fasolka teraz najwazniejsza i Twoje samopoczucie-chocby nie wiem co sie dzialo - to sa teraz priorytety!!!!
odpoczywaj i niczym sie nie martw!!!! Sciskam mocno!:-)

Wikulaa, Kucuk, AndziaS, Gosia, Pysia, Mezatka, Martynka, Kaprycha....-pozdrawiam Was rownie mocno!!!!

Hanka-pochwal nam sie - co za fotki robisz??? jestes fotografem????

Broń cię boże - no chyba że zaproponują mi fotosować nagich facetów to od ręki mam magistra fotografii.

W odzieżówkę się wczepiłam i mam pełno ciuchów na jamie od szwabów. Muszę porobić zdjęcia i wystawić na sprzedaż.

Hej dziewczyny...
pare dni nie udzielalam sie na forum, bo doła mam...
I już nawet nie dotyczy to tego mojego zamiesznia z pre-testem... A dodac tu muszę, ze do tej pory nie mam @ :no: (a miałam ją dostać w tamten piatek). Świra już dostaję...
Ja też się dołączę, żeby nie było że ja myslę że nie powinnaś pójść do lekarza...Umawiaj się w trimigi, bo jak nie to się do Ciebie przejdę!!!!! CHyba że lubisz się zadręczać..

Witam po przerwie.Przepraszam, ze sie nie odzywalam ale po zrobieniu testu chcielismy po prostu z mezem pobyc troche sami, z dala od cywilizacji i ludzi... nowy tydzien rozpoczal sie za to z podwojna sila.. w pracy sporo roboty, a wieczorem kurs komputerowy... staram sie wiec wieczorem nie wlaczac mojego kompa.Dziekuje Wam serdecznie za gratulacje i wszystkie cudne slowa!!!!! Jest mi bardzo milo!! Trzymam kciuki za kolejne testujace!! Tym rozczarowanym mowie:,, glowa do gory'' w koncu sie uda. Wiem cos o tym, bo nie jeden raz bylam rozczarowana a teraz w koncu ktos tam u mnie w brzucholu zagoscil ;) Trzymam wiec kciuki za wszystkie czekajace na fasolke, a takze za te ktore maja juz w brzuszku bobaska...za szczeliwe rozwiazanie i piekne spotkanie ze zdrowym Dzidziusiem.Pomimo tego, ze w sumie powinnam przejsc na inny topic tutaj jest mi dobrze, wiec jesli nie macie nic przeciwko to chcialabym do Was zagladac.PS. Szczegolne podziekowania dla Kropeczki, ktora jest po prostu Aniolem tego forum :)
WItamy witamy... jak miło:-):-) Wcale Ci się nie dziwię że sobie uciekłaś...czasem trzeba się odciąć od wszystkiego.I najważniejsze że wróciłaś podzielić się z nami tym wszystkim:-)
P.S. A ja myślałam że kropeczka to "diabeł wcielony":-D:-D
Żartuje - Kochana jest i do zjedzenia:-)
Witam w ten piękny dzień. Właśnie wróciłam ze spacerku.A co do @ to jeszcze nie przylazła. Jak by się udało to zaczęłabym wierzyć w cuda tym bardziej że ostatnio dałam sobie na luz zy tym wszystkim nawet nie wiedziałam kiedy mam dni płodne. Dzisiaj jest 30dc a zawsze ma co 28 dni co do dnia. Jak się nie pojawi do poniedziałku robię test. A jak wam mija dzionek?:-)
Czyżby nowa fasolinka miała być??:-)
Boziu!! Pewnie juz niedlugo zaczne przypominac tego slonia z mojego avatarka... obym czula sie tak lekka jak on :)
:-D:-D:-D:-D:-D No nieźle:-D:-D:-D Ale szczerze powiedziawszy, to dobra sprawa jest - przynajmniej ma się na co zrzucić winę że się przytyło:-D
no kurczak próbowalam ale wyszedł negatywnie... no i d..pa blada.. moze nastepnym razem..
Nektarynko... Poczekaj trochę...Zrób kolejny. Nie jesteś na BB od wczoraj i wiesz jak czasem było z dziewczynami... Głowa do góry:-)
Mi się też quresko nie chce dzisiaj ale muszę pozbyć się trochę towaru i czy chcę czy nie chcę muszę robić cholerne zdjęcia, puki mam światło.
A potem to chyba się legnę takiego mam lenia.

A co ty za towar chcesz obcykać??? :szok:O matulo... mnie się tylko jedno nasuwa:-D

reklama
Zaniepokojona-a czym sie kochana kurujesz??? Bierzesz jakies leki czy babcine metody stosujesz?...A wracajac do tradziku-polecam Ci mydelko-SebaMed-takie bez mydla-w kostce-do mycia buzi rano i wieczorem, kosztuje kolo 12-15 zl i kupisz w aptece i drogeriach.

Witaj kropeczko nie byłam u lekarza bo ja już w swoim życiu tyle lkarstw sie nazarzywałam że staram sie unikać jak tylko mogę, mam wstręt do czosnku i do mleka:no: ale przekonałam sie ze to działa jak naturalny antybiotyk i wszelkie infekcje wirusowe pomaga wyleczyć a do tego to sobie na noc polopirynke musujacą wypijam i jest troche lepiej bo dzisiaj już gorączki nie mam :-)ale katar okropny ale mam nadzieję ze przejdzie powoli. co do mydełka to chętnie spróbuje teraz myje bużkę takim żelem antybakteryjnym z ZIAI trochę pomaga ale cudów nie ma. A powiedz mi kropeczko na jaką ty operacje czekasz bo nie moge sie dokopać do tego wątku albo ślepa jestem:-D

Do góry