reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Hej dziewczyny!
Eh dopiero w tej chwili znalazłam chwilę, żeby do Was skrobnąć!
Co do objawów ciążowych to ja jednego dnia mam, drugiego nie! ze stałych objawów to mam tylko ból piersi, ale nie jest jakiś masakryczny. da się wytrzymać :-) wymiotować nie wymiotowałam w ogóle :-), a mdłości do wtorku miałam delikatne i nie często, od wtorku mdliło mnie codziennie i to dość mocno, a dziś znów spokój, ale miałam dziś sporo spraw do załatwienia, nie myślałam w ogóle o mdłościach itp. więc może dlatego ich nie zauważyłam ;-)
co do jedzenia to nie mam ochoty ani na mięso smazone czy gotowane, ani na wędliny. jeżeli już to tylko kabanosy, ale najchętniej to jadłabym bułeczki z pomidorkiem ;-)eh pychotka!
no i też chciałabym poznać jak najszybciej płeć. ponoć chłopcy się szybciej "ujawniają" ;-) ja cały czas miałam przeczucie, że będzie Amelka, ale wszyscy w około mi mówią, że jednak chłopiec i już sama zgłupiałam :-) a na 100% dowiem się w listopadzie :-) nie mniej jednak bardzo chcę wiedzieć kto w brzuszku mieszka ;-) bo oczywiście to, że ma być zdrowe, to przecież marzenie każdej z nas!
Dobrej nocki

reklama
dziś dostałam pisemko ze szpitala. mam usg 28 kwietnia. już sie ni emogę doczekać. to będzie 12 tydzień, wieć dzidzia będzie już wyraźnie widoczna. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
dziś mam wielki kłopot z jamą ustną potwornie boli mnie ząb którego nie zdążyłam wyrwać przed ciążą. nie wziełam żadnych leków, bo nie wiem co mi wolno. wypłukałam usta w dentosepcie a dopiero potem przeczytałam ulotkę :"kobiety w ciąży nie mogę stosować bez konsultacji z lekarzem". i się popłakałam a potem gładziłam brzusio i przepraszałam dzidzię za moją nieodpowiedzialność. następnym razem najpierw będę czytała a potem używała.

wsiesz ja powiem Ci tak.... dostałąm lekarstwa w szpitalu od lekarza na których też jest napisane że konbiety w ciąży nie mogą... poszłam do apteki.... i zobaczyłam że na pudełku z moimi tanbletkami jest kobieta z brzuszkiem a na opakowaniu że nie mogę brać bo jestem w ciąży, a są takie same tabletki tylko w zielonym opakowanniu i tam nie ma Kobiety z brzuszkiem... nie wiedziałam co zrobić ... zadzwoniłam do bratowej i wyytłumaczyła mi to co jej lkrz tłumaczył w pl (jest już po 2 ciążach|)
że leki na których pisze że kobiety w ciąży nie mogą brać ... znaczy nie że wogóle....tylko nie mogą bez konsultacji z lekarzem bo nie każda z nas może brać ten lek... ale jeśli lekarz go wręcz zaleca to znaczy że musimy go brać (pytanie to padło po tym jak w szpitalu dostała lek nasercowy taki sam jak jej babcia otrzymywała po zawale serca...) więc to był silny lek.... dzieci ma zdrowe... :tak:
możesz zażyć tabletkę z zawartością paracetamolu

a co do zapachów dziewczyny to zawsze jadłam majonez i sos czosnkowy... wręcz uwielbiałam... a teraz normalnie już od całych 2 miechów nie mogę na niedzi mi niego patrzeć śmierdzi mi niesamowicie

Ostatnia edycja:
Jak pisałyście o truskawkach to mi się śmiać zachciało, bo dzisiaj mój M. jak tylko wszedł do domu po pracy to wręczył mi kubek świeżych truskawek :)) chociaż wogóle go nawet nie prosiłam :))
do tego jeszcze winogrona, mandarynki i jabłka :))) słodki był .. a później mnie wkurzył... ale już mi przeszło :)))

hehe oni zawsze wkurzają... ale same nie wiemy czym....:-pmój powiedział że wytrzyma te kilka miesięcy mojego lekcewarzenia i bezpodstawnego okrzykiwania... heheki
przecież kocha no nie?! i stara się jak może.... a ja się z tego cieszę choć czasem mam naprawdę humory jak baba w ciąży... ostatnio jak się na niego darłam to się ze mnie śmmiał że znów mam humorki to się wkurzyłam i popłakałam.... a potem sama go przeprosłam(!nigdy tego nie robię!) że się popłakałam bez powodu... hehe
gadacie o tych truskawkach i gadacie i teraz ja też mam ochote !! a w sklepie za rogiem nie mają nawe mrożonych. moze by tak meża na rower i niech jedzie te 30 min w jedną stronę do Tesco po ruskawki dla ciężarnej żonki? haha nie, nie zrobię mu tego :)
miłego wieczoru

ps. ząb mnie boli :(
mój sam by pojechał... :tak:
a jak boli ząb weź paracetamol.... tylko nie za dużo.... jedna tabletka wystarczy

A wy tu dalej o jedzeniu :-p

Co do lekow mi lekarz wsumie zabronil jakich kolwiek lykac przynajmniej te pierwsze trzy miesiace bo sa najwzniejsze wszystko sie buduje,tworzy.
Wydaje mi sie gdyby byla potrzeba cos by mi tam przepisal.Na mdlosci kazal kupic czopki do doopy porazka na maxa nienawidze i do tego niepomagaja:baffled:
Jestem teraz przeziebiona katar i kaszel mecza mnie niemilosiernie taka geste flegma i mam przepisane kropelki na bazie naturalnej wsumie niezbyt pomagaja bo walcze juz 4 dzien i wsumie bez wiekszych zmian.Dodatkowo czosnek,miod plokanie sola.
Na bol glowy kupilam sobie w aptece mysle ,ze w pl tez sie dostanie naturalna miete kiedys mialam w sztywcie teraz w plynie smaruje sie skronie,czolo i kark i powiem,ze pomaga i polecam.

Dobra niemarudze mykam do wyrka spac bo oczy mi juz sie same zamykaja
dobranoc kobitki

Leoparda nie możliwe że aż tak źle jest ... Słyszałam, że do faceta nie dociera, że kobieta jest w ciąży dopóki jej brzusio nie zacznie znacznie rosnąć.

Dziś zauważyłam, że osunęło mi się dziąsło przy ósemce (siódemki i szóstki nie mam - wyrwane kilka lat temu) i dlatego tak mnie boli. Myślę, że paracetamol nic mi nie pomoże. Uroki ciąży ...

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom :)

GosiaLew dentosept jest ziołowy ale w swoim skąłdzie ma 60% etanolu i chyba dlatego trzeba sie skonsultować z lekarzem. tylko, że ja mieszkam w UK a tu nie mają takiego leku. Jak wezmę ulotkę to nie wiem czy lekarz coś zrozumie z napisanego skadu. W poniedziałek ide na pobranie krwi to wezme i zobacze. Bo odsłoniła mi się szyjka zęba nr osiem (jak przy paradontozie) i strasznie mnie teraz boli. Wczesniej miałam tam zapalenie dziąsła i brałam tramadol na ból i amoxiciline jako antybiotyk. dodam ze było o na przełomie drugiego i trzeciego tygo. ciąży, kiedy jeszcze nie wiedziałam o dzidziusiu.

O jedzeniu ciągle, bo to przez jedzenie narazie mi niedobrze :p
Od wczoraj mam ochote na takiego mniej zdrowego kebaba...ahhh dziś się z siostrą umówiłam i pójdziemy;

a tak z innej beczki...wiecie ile mniej więcej kosztują ciążowe staniki?? Te fiszbiny przyprawiają mnie o nerwy tylko i uciskają

a tak w ogóle Dobry xD

probem tylko w tym że herbata jest ciepła , a ja ostatnio pije dużo wody zimnej lub soki z lodówki :)) a te herbaty mrożone z cytryną mi nie podchodzą bo są słodkie, a ja wogóle nie słodzę już od paru lat.

zawsze mozesz zrobić sobie herbatkę w dzbanku i zostawić do ostygnięcia a potem popijać zimną :-)

cleo wiem że cola jest dobra ale mój lekarz na pierwszej wizycie od razu powiedział żeby jej nie pić :tak:

natalunia nie myśleliście żeby teraz wziąść ślub cywilny a jak już dzidzia się pojawi i będziesz mogła wskoczyć w wymarzoną suknię to dopiero stanąć przed ołtarzem??
moja koleżanka tak zrobiła i była z tego bardzo zadowolona a i rodzice tak bardzo nie narzekali :-)
wszyscy byli z takiego obrotu sprawy zadowoleni :-)

zazdroszcze wam pogody , my wczoraj wróciliśmy już po świętach do naszego drugiego domu czyli do Norwegii i od razu zastęskniłam za Polską i ciepłem :-(
tutaj jest zimno (w tej chwili jest ok 7 stopni) i pada deszcz , mam nadzieje że wkrótce pojawi się słońce :-)

reklama
a tak wogóle to właśnie yczytałam że już w 14 tyg można się dowiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka.....
:-D ciekawa jestem czy to możliwe:-D
Hej, ja mialam usg w 11 tyg 6 dniu i lekarka powiedziala, ze na 90% dziewczynka. mYsle, ze to zalezy od jakosci sprzetu, bo ta moja lekarka miala jakis kosmicznie wielkie i skomplikowany.Sam ekran, ktory wisial przede mna mial pewnie z 42 cale.... :)

Do góry