reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Patrysia powodzenia u dentysty. Ja do swojego się wybieram od stycznia i jakoś dojść nie mogę hehe :-):-):-)

A najlepsze w tym wszystkim jest to że możliwe że jestem w ciąży!!!!! Oby nie bo nie wiem co zrobię. Poczekam, jak w ciągu miesiąca nie dostanę okresu to będzie zajebiście po prostu :no::no::no:
to ciekawa jestem co wyjdzie daj znac jak cos
albo to moze po porodzie Ci sie reguluja :sorry:
mi dzisiaj powera brak:crazy::crazy::crazy:
dopier łóżka pościelone zupka nastawiona i główa uyta.................................................a czeka mnie jeszcze masa sprzątania prasowania prania............................o mamo jak mi się nie chce:no::no::no::no:
hehe :-)
Cześć dziewczyny!
Melduję się poniedziałkowo. :-)
Wczoraj wróciliśmy do Łodzi późno, więc już nie bardzo miałam siłę, żeby zajrzeć! :tak:
Muszę wam się pochwalić, że moje dziecię nie tylko przestało robić awantury przy połykaniu lekarstw, ale nawet jak słyszy hasło "lekarstwo" to chętnie, szeroko otwiera buzię. :szok: Później trzeba mu bić brawo i chwalić jeszcze przez parę minut, a on się cieszy :-D i to jeszcze łyka te leki bez żadnego popijania, czy przegryzania czymkolwiek.:szok: Normalnie dumna jestem z mojego małego zucha! :tak:
Zerknę co u was!
no to zuch chlopaczyna
patrysia jak u dentysty?
juz napisalam wyzej :-)
czytałyscie to:

8-letnia dziewczynka z Arabii Saudyjskiej nadal nie może dostać rozwodu ze swoim 58-letnim (!) mężem.

W ubiegłym tygodniu sąd w mieście Unaiza, ok. 300 kilometrów na północny zachód od Rijadu, po raz drugi odmówił unieważnienia ślubu 8-letniej saudyjskiej dziewczynki z mężczyzną o 50 lat starszym - domagając się od niego jedynie, by powstrzymał się od współżycia do czasu dojrzałości partnerki. W poniedziałek oenzetowska agencja pomocy dzieciom UNICEF wyraziła swe "głębokie zaniepokojenie" tym werdyktem.

Na pomysł wydania dziecka za mąż wpadł ojciec 8-latki. Dzięki zapłacie w wysokości 8 tys. dolarów od 58-letniego znajomego mężczyzny pozbył się długów. Rodzice dziewczynki są rozwiedzeni. Gdy matka dowiedziała się o "transakcji" od razu zażądała unieważnienia małżeństwa. - To dziecko. Mała nie wiedziała nawet, że wyszła za mąż - mówił saudyjskiej gazecie "Al Watan" adwokat matki.

Tym ludziom to coraz bardziej się w głowie miesza.Normalnie szkoda słów.
szok :szok:
mALINKA TO MASZ DLA ROZRYWKI...DLA WSZYSTKICH CO JESZCZE NIE WIDZIAŁY:-D:-D:-D:-DThe Internet SHOULD Be Illegal
heh no fakt zboczku jeden :-p:-p:-p:-p:-p:-p
My juz po obiadku:tak::tak::tak:Mlode wsunely wszystko co Im nalozylam
A oto fotki jak Klaudia radzi sobie z surowka a Wiktoria oblizuje talerz
ale fajniusio :-D

reklama
patrysia to super że ból masz już za sobą:tak::tak::tak::tak:
obdarzeni o tak:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D
madziulanatasza oglądałam rozmowy w toku:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:oj dieta dieta dieta nie chcę tak wyglądać :no::no::no::no::no::no::no:
dowikla super sobie szczypiork radzą:tak::tak::tak::tak::tak:no i pochwała twojej kuchni smakowało im aż talerze wylizane:rofl2:

Cześć dziewczyny!
Melduję się poniedziałkowo. :-)
Wczoraj wróciliśmy do Łodzi późno, więc już nie bardzo miałam siłę, żeby zajrzeć! :tak:
Muszę wam się pochwalić, że moje dziecię nie tylko przestało robić awantury przy połykaniu lekarstw, ale nawet jak słyszy hasło "lekarstwo" to chętnie, szeroko otwiera buzię. :szok: Później trzeba mu bić brawo i chwalić jeszcze przez parę minut, a on się cieszy :-D i to jeszcze łyka te leki bez żadnego popijania, czy przegryzania czymkolwiek.:szok: Normalnie dumna jestem z mojego małego zucha! :tak:
Zerknę co u was!
super,a tak się martwiłaś.;-):-)

No juz po dermatologu. Jakieś uczulenie ma, nie wiem na co i to najgorsze. Przepisał jakiś syrop i maść dla małego. Oby to pomogło.

Myszunia testu jeszcze nie robiłam. Będę się zapisywać do ginekologa więc poczekam. Na jedno mi wyjdzie. Już wolę od niej to usłyszeć. Ale normalnie stracha mam jak nie wiem co :no::no::no::no:
Jak nie wiadomo na co to tylko dieta eliminacyjna Cię ratuje.
Wyklucz z diety co może uczulać i metodą prób i błędów ustalisz co go uczula.
Nie ma innego sposobu niestety.
Mam 2 alergików od urodzenia i wiem jak to jest.:tak::wściekła/y:

Nie jest zla:tak::tak::tak:
Chodzi o takie rzeczy rozluzniajace kupki no i przez dwa tygodnie ma dostawac dodatkowo lakcid
Ma jesc suszone owoce,pic duzo wody,kompot z suszonych sliwek i soczki klarowne
Pieczywo najlepiej ciemne
No widzisz mówiłam,że na tym będzie polegało.:-):-)

czytałyscie to:

8-letnia dziewczynka z Arabii Saudyjskiej nadal nie może dostać rozwodu ze swoim 58-letnim (!) mężem.

W ubiegłym tygodniu sąd w mieście Unaiza, ok. 300 kilometrów na północny zachód od Rijadu, po raz drugi odmówił unieważnienia ślubu 8-letniej saudyjskiej dziewczynki z mężczyzną o 50 lat starszym - domagając się od niego jedynie, by powstrzymał się od współżycia do czasu dojrzałości partnerki. W poniedziałek oenzetowska agencja pomocy dzieciom UNICEF wyraziła swe "głębokie zaniepokojenie" tym werdyktem.

Na pomysł wydania dziecka za mąż wpadł ojciec 8-latki. Dzięki zapłacie w wysokości 8 tys. dolarów od 58-letniego znajomego mężczyzny pozbył się długów. Rodzice dziewczynki są rozwiedzeni. Gdy matka dowiedziała się o "transakcji" od razu zażądała unieważnienia małżeństwa. - To dziecko. Mała nie wiedziała nawet, że wyszła za mąż - mówił saudyjskiej gazecie "Al Watan" adwokat matki.

Tym ludziom to coraz bardziej się w głowie miesza.Normalnie szkoda słów.
naprawdę szkoda słów.:szok::szok::szok::szok:

a moja dieta dziś:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jutro głodówka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
zjadłam sobie lody 2 bułeczxki z masełkiem i żółtym serem.................taaaaaaaaaaaaaa na diecie:angry::angry::angry::angry:
Normalnie dieta CUD :-D:-D:-D:-D:-D

mALINKA TO MASZ DLA ROZRYWKI...DLA WSZYSTKICH CO JESZCZE NIE WIDZIAŁY:-D:-D:-D:-DThe Internet SHOULD Be Illegal
super ,właśnie obejrzałam.

Najlepszy był Kuba.
Jak oglądałam filmik wlazł do pokoju Klaudii.
Pojawił się znikąd :szok::szok:
Po czym skomentował:
OOOO fajny siusiak-taki jak taty.
Tylko jak tata chodzi to mu tak siusiak nie skacze :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Normalnie padłam:sorry:

My juz po obiadku:tak::tak::tak:Mlode wsunely wszystko co Im nalozylam
A oto fotki jak Klaudia radzi sobie z surowka a Wiktoria oblizuje talerz
Pięknie .Ja też tak chcę.
Przyślę Ci Kubę na przeszkolenie :-D:-D:-D
Naucz go jeść kanapkę,bo jeszcze nigdy w życiu w ustach kanapki nie miał.:wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny jestem juz po sadyscie
powiem Wam tak
ogolnie to nie bolalo ale koncowka byla juz troche gorsza nie szlo zeba wyviagnac bo prawdopodobnie byl do kosci przymocowany :eek:
wiec miala z tym troche problemu
przesiedzialam tam chyba 40 min...
no a teraz to troche mnie boli ale znieczulenie dalej trzyma
chyba wezme jakas tabletke na bol
ale loda juz zaliczylam bo pozwolila jako zimny oklad :-D
Moje zęby są wszystkie przyrośnięte do kości,więc wiem z doświadczenia co przeżyłaś.
A lody to najlepsze jedzenie na conajmniej pierwsze 6 godzin.
Przyspieszają tworzenie skrzepu.Ja miałam zalecenie,żeby zjeść nawet 3 litry.:-D:-D:-D
Niedawno z koni wróciłam i jestem padnięta.
Wpadnę jeszcze na zamknięty poczytać i uciekam dom do kultury doprowadzić.

antek poszedł z julką i piotrem na plac zabaw uwaga w spacerówce:tak::tak::tak::tak:zobaczymy jak będzie:baffled::baffled:
a ja wyprasowałam jedno pranie drugie nastawiłam będzie na jutro:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
i tłukę z adamem tą matmę ............................(już mam dosyć):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Jestem dziewczynki! Cieszycie sie?:-D:-D
Była u mnie kolezanka, nie mialam jak wczesniej wejsc.....

CO DO DIETY...

As... tak,,, spojrzalam na tą diete kopenhaską o której mówiłas, to ta którą ja stosowałam, tyle że nie wiedzialam, że ona sie tak nazywa, dała mi ją pielęgniarka w szkole:tak:
Dieta ta polega na stosowaniu, przez 13 dni, ustalonego z góry menu. Zastosowanie tej diety ma spowodować pobudzenie przemiany materii i uregulowanie metabolizmu.
W ciągu dnia jadamy trzy posiłki - pamiętając, że obiad musimy zjeść między 12. a 14., natomiast kolację przed 18. Plan żywieniowy jest dość monotonny i składa się z chudego mięsa, jaj, warzyw i niewielkiej ilości owoców. Eliminujemy z diety produkty zbożowe, słodycze i napoje alkoholowe. Musimy pamiętać aby wypijać codziennie około 2 litrów wody lub zielonej herbaty. Możemy również pić czarną kawę z jedna kostką cukru. Wypicie jej rano, ma pobudzić organizm do działania.
Ważne jest, aby diety nie skracać, ani nie przedłużać. Stosować ją należy dokłądnie przez 13 dni.
Według autorów, rygorystycznie przeprowadzona dieta, może spowodować schudnięcie od 7 do nawet 20 kg. Dodatkową zaletą jest uregulowanie przemiany materii. Dzięki temu po zakończeniu diety możemy zacząć jeść normalnie, bez ryzyka ponownego przyrostu wagi. Powinna przestać przychodzić ochota na słodycze i inne tuczące przekąski. Taki stan utrzymywać się będzie przez dwa lata, po których to, dietę można powtórzyć. Nie należy tego robić wcześniej, bo zwiększa się ryzyko nadmiernego osłabienia organizmu.
DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor
Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g
Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną
Obiad: duża chuda ryba
Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g
DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g
Kolacja: NIC

Ja z doświadczenia Wam powiem, że na obiad naprawde czasem jest za dużo jedzenia na raz, przynajmniej dla mnie było za dużo sałaty...:tak: i ja sobei rozkłądałam to jedzenie na całyd zien do 18, że jak mialam na coś ochote to zjadałam coś z przepisu z tego dnia, to sposób na pozbycie sie "trudnosci, zachcianek i innych takich... no i ja jeszcze pilam sobie wode mineralną z dodatkiem cytryny-nie samą, bo nieprzepadałam wtedy za niegazowaną wodą mineralną- a trzeba jej wypic ok 2 l

Ja polecam diete, na prawde jest skuteczna- ja stosowałam ją w lato, może też dlatego nie odczuwałam głodu i zmeczenia po niej, bo jak wiecie w lato raczej sie mniej je niz w zime....
As może Ty ją w zime robiłaś?
Albo po prostu masz zbyt szybkąprzeiane materii? i musisz wiecej jesc- Twój organizmpotrzebuje wiecej, ja szybko tyłam, mialam sklonnosc, wiec mialam tym samym niską przemianę materii, poza tym po tej dziecie nprawde zmienia sie zapotrzebwanie na słodycze, sama zaczynasz juz mniej jesc, a poza tym nawet jak jesz normalnie to nie tyjesz, bo wiadomo że nie jadłam tyle co w diecie:szok:

SPRÓBOWAC MOZE KAZDA:tak: Ja Wam mówie, że działa, wiem na swoim przypadku:tak:

Ide oglądac brzydule:tak:

reklama
Do góry