reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

mamuśki ja za żłobek płace 1200 zł!!!!! :-( i chyba nie zapowiada się że będzie taniej :-( musiałam swoją księżniczkę zapisać do prywatnego żłoba bo w państwowym oczywiście nie ma miejsc!!!!! :angry: Amelcia była dzisiaj drugi dzień. Zaworze ją na dwie godzinki.Jedną godzinkę płacze a drugą śpi!!! :-( mam nadzieję że już niedługo się przyzwyczai i będzie lepiej :-)
KATE!!!! GRATULACJE!!!!

reklama
MALENA Izunia jest prześliczna. Ma przepiękne duże oczka. Ale z niej będzie łamaczka męskich serc. Już mi żal tych facetów:-p

Z grubsz nadrobiłam. U nas wszystko ok. Oprócz tego że czuje sie okropnie. Choram jak nie wiem co. Tu taka piękna pogoda na dworze a ja przez katar umieram. Poza tym to nie wiem co wam na pisać jakoś tak leci powoli. Nuda straszna. Chce do ludzi. Jakies te dni wszystkie takie same. Prawie wszystko pod zegarek. Wstaje daje małemu jeść, sprzątam, jedzonko, spacerek, obiad, drzemka znów spacerek, jedzonko, drzemka, kąpanie,spanie i tak co dzień. Czasem mam juz dość tej rutyny. :no: No ale chociaż w weekend wyjazd nam sie szykuje. A dużo ludzi będzie to chociaz trochę sie odchamie:-p

Dziękujemy!
Mi też czasem dokucza rutyna.... I ludzi brak!
Ale nie zamieniłabym się z nikim :-D

Dorotka napisała przed 19, że się rozłożyła i umiera - leży w łóżku i nie zajrzy. Życzymy zdrówka!!!

Dzięki dziewczyny! Fajnie, że cieszycie się razem ze mną, bardzo mi miło! Ja to chodzę cały dzień z takim powerem :) że mogę góry przenosić.<b>
Marika wykąpana i w łóżeczku. M. na piłce, a ja zaraz ogarnę trochę i siadam do TV :). Kurde, mogłam szmapana kupić, sierota ze mnie...

ZDrówka Dorota!
Kate jeszcze raz gratulacje!

Dziewczyny!!

Mam prośbę !! zagłosowałybyscie proszę na nawóz iglaków PLANTON??
ArchitekturaKrajobrazu.info - portal przyjaciół ogrodów - Produkt Roku 2009
Będę Wam bardzo wdzięczna!! i z góry dzięki !!

To najdzieniejsza prośba o głosowanie, jaką w życiu dostałam!

mamuśki ja za żłobek płace 1200 zł!!!!! :-( i chyba nie zapowiada się że będzie taniej :-( musiałam swoją księżniczkę zapisać do prywatnego żłoba bo w państwowym oczywiście nie ma miejsc!!!!! :angry: Amelcia była dzisiaj drugi dzień. Zaworze ją na dwie godzinki.Jedną godzinkę płacze a drugą śpi!!! :-( mam nadzieję że już niedługo się przyzwyczai i będzie lepiej :-)
KATE!!!! GRATULACJE!!!!

Współczuję ceny.
U nas w mieście to tyle się zarabia!

Mama Maksa Niestety nie o to :-(

Mama Mariki zawsze wkleja fotki zeby nam mala pokazac wlasnie linkiem z picassa a ja nie umiem moze mi ktos kto jeszcze wie jak to zrobic podpowiedziec???

Mam tez ten program PhotoFiltre ktoras mamusia pisala ze w nim zmniejsza format a jak to sie robi bo nie kumam:zawstydzona/y: a zawsze mam problem z wklejaniem fotek na NK:-(
No to ja durna jestem.. Ale widze ze dziewczyny ci pomogły:tak:

Dziewczyny!!

Mam prośbę !! zagłosowałybyscie proszę na nawóz iglaków PLANTON??
ArchitekturaKrajobrazu.info - portal przyjaciół ogrodów - Produkt Roku 2009
Będę Wam bardzo wdzięczna!! i z góry dzięki !!
ZAGŁOSOWANE:tak:

Patrycja znalazłam aukcję na której mają dokładnie to samo co ja sobie kupiłam:-) Wklejam linka
Lusterko dla mamy/taty kierowcy (618235366) - Aukcje internetowe Allegro
Jest fajne, bo montuje się tylko jedno z tyłu na zagłówku i jest duuuże. A większość to takie maciupy i trzeba też pod wstecznym dodatkowe montować. Polecam!
Malena widzisz, a ja myślałam, że jak w Rzeszowie nie znajdę pracy po powrocie, to może w Mielcu się coś znajdzie - no bo u Was strefa:-)
Wiola u nas musowo szczepienie na pneumokoki i meningokoki było. Tu jest w pakiecie. A zdjęcie butów wklej. Niemożliwe, że buty albo torebka nie polepszyły babie nastroju:-D
Asia pokonaj potwora komputerowego:tak: A tych literek to przypadkiem nie da się zmniejszyć trzymając Ctrl i kręcą kółkiem myszki w dół??? Bo miałam kiedyś podobny problem.
Co do szantażujących nas dzieci, to niestety nadszedł ten czas....:baffled: Nie jesteś sama.
Mama Maksa
po dzisiejszych breweriach Tuśki, zaczynam rozważać jak najszybsze poszukiwanie nowej pracy. Normalnie się cieszę, że jutro idzie do żłobka! A ja będę mieć chwilę dla siebie zupełnie nierutynową:cool2:
Kasia chyba uruchomię grila na dobre, bo pomysłow na obiady brak, a szaszłyczki...hmmm... aż ślinka cieknie. Udanych zakupów!
Kate ja Ci się nie dziwię szampańskiego humoru - bombowo wyszło!:tak:
Aniaa na Tusine wrzaski też tylko cyc działa, ale bardzo chwilowo, a potem się zaczynają wygłupy z cycem w gębie, a tego nie chcę jej uczyć, bo jak przyjdą ząbki... to po jednym takim wygłupie nie będzie z czym działać:dry: Mam nadzieję, że jutro Ci Szymuś da odsapnąć.
Dorotka zdróweczka dla Ciebie!!!!

Dzisiejszego dnia to mam dość okrutnie - z zakupów wróciłyśmy szybciorem, bo tata zachorzał i zadzwonił po transport do domu. Teraz leje mu się z nosa jak z kranu. Tuśka mu sprzedała. Ja - odpukać - nie przeczuwam dla siebie przeziębienia.
Zakupiłam dziecku pianinko grające - choć tyle radochy i oddechu dla nas. Niedługo tylko sami będziemy śpiewać "play with me!":happy2: Nie sądziłam, że to napiszę: "jak dobrze, że jutro do żłobka!" Ufff. Dobranocki

Dzień dobry tak z samego ranka
u nas nocka w miarę ok, myślałam że przez te zęby będzie gorzej. mała marudziła oczywiście, pół nocy spędziła przy cycu a ja jakaś taka zmięta i niewyspana ale jak jej to pomaga to niech tak będzie:-), nie wiem jak będzie wyglądał nasz dzisiejszy dzień....zobaczymy co lala wymyśli. Miłego dnia wszystkim życzę

Hej dziewczyny Ja umieram chora jestem strasznie Wydaje mi sie ze MIGDALY
wCZORAJ JAK WROCILAM Z PRACY TO JUZ OD PRZED 19 DO TERAZ W LOZKU BYLAM wSZYSTKO MNIE BOLI GARDLO najgorzej Mowic sie nie da ani przelykac
Juz kilka lat nie bylam ze soba u lekarza ale chyba sie dzis wybiore Chorobowego nie bede brala bo jeszcze tylko3 razy do pracy i mam urlop ale chodzi mi o jakies leki dla mnie I z niunia tez dzis chce isc do lekarza bo ona juz 2 tygodnie ma KATAR troche chyba za dlugo Niech jakies inne krople przepisze

Lece bo Oli placze

Poodpisuje na kilka razy Bo Oli mi zabardzo nie da
MAGDZIUNIA no to Sebus zostal Wyrozniony FAJNIE :tak:Ciesze sie ze chrzcinki udane A dostal cos na te chrzcinki ? bRAWA ZA PRZEWROTKI I GADULSTWO :tak:
KASIU u mnie tez przewrot nadal w jedna strone I RYK
MINISIA dzieki za wiesci od ASI a opieka ci sie nalezy Mnie tez ale wybrac jej tak z dnia na dzien nie moge MASAKRA
ANIAAA to jakas felerna paczka PAMPKOW byla:confused2:

Dorotko... - nie przejmuj się.. Szymek też się budzi... :-( w dzień ma sporo drzeek, ale zauważyłam, że niezależnie czy w dzień dużo śpi, czy mało to nocki sa takie same
U mnie tak samo :baffled:
ale nagrandziłam..chrzani się coś komputer...A co u nas?? nic nowego... weekend zleciał szybko..wczoraj basen, ale Szymek coś marudził..jakiś taki strachliwy był... co ktoś głośniej powiedział o on w ryk...jakieś rozdrażnienie... nie wiem czemu... może przez te zęby?? Dzisiaj w pracy sporo roboty... jednym słowem zapieprz...ale sezon w pełni, więc pracy cała masa...ale to dobrze..czas szybko leci, ogólnie ciekawie... weekend spędziliśmy sami (jedynie na absen ze znajomymi jeździmy), troche wypoczeliśmy i nacieszyliśmy się sobą, bo ostatnio czasu ciągle brakuje ...zmykam do spanka, bo jutro znowu wcześnie pobudka..grrrr
U mnie tez wiele pracy Ale ja po 12 hodzinach obslugiwania klientow nie mam sil wracac do domu Ledwo nogami powlucze masakra :wściekła/y:

Lece bo Oli nie daje mi spokoju Jejku nie mam dzis cierpliwosci :no:

lilunia ale to zawsze gdzieś wybędziecie, u nas narazie brak planów
malena jakie górki??
kate wielkie gratki
minisia niestety ja sie nie znam, zas rozlicza znajoma
wanilia jejku co za piguła cię kłuła, a z praca przykro. ja rozmawiałam z pediatrą i zaleca pneumo i meningo po roku
kasia trzymam kciuki za przedszkole, acha w Nowej soli rodzice się zbuntowali i podali gmine czy starosto, do sądu i wyszło ze oplaty stałe za przeczkole pańmstwowe są nie legalnie pobierane, przeczkola nie maja do tego prawa, ale wiem ze teraz sie odwołali, ale rodzice walczą
blond witaj, miesiącznie- super cena. Ja na to mówie dom otwarty. A to może przez zębole
Mama Maksa zdrówka życze
Aniaaa dobrze ze interes się kręci
Evelajna dzięki
dorotko dużo zdrówka

Widze ze wszyscy się gdzieś wybierają, ja myśle o górkach lub o Wrocku,a le to 2 godziny jazdy i nie wiem co mały na to.
Ja wczoraj nie miałam siły siąśc na bb. Rano urzędy, maly z babcią na spacerez, potem ja przejełam małego i jak usnął to stajnia, oczywiscie na raty, bo mu się najlepiej spi jak wózek się rusza. Obiad na dworze, potem mały zjadł obiad w domku, i znów na spacer z babcią, a my zakupki na wekend, chyba grila zrobimy i małemu kupiłam dresik już 74-80 bo te co ma rąbią mu sie maławe. Potem przejeliśmy małego na dworze, w między czasie pranie. Wieczorkiem ciasto z rabarbarem i prasowanie, no i oczywiście niuniek, więc wieczorem padłam. Mały zasnął już na kaszcze po 20, ale były 2 pobudki o 23 i 4, no i 0 7, krótkie spanie i już gada. mnie wczoraj strasznie mdliło.

wCZORAJ JAK WROCILAM Z PRACY TO JUZ OD PRZED 19 DO TERAZ W LOZKU BYLAM wSZYSTKO MNIE BOLI GARDLO najgorzej Mowic sie nie da ani przelykac
Juz kilka lat nie bylam ze soba u lekarza ale chyba sie dzis wybiore Chorobowego nie bede brala bo jeszcze tylko3 razy do pracy i mam urlop ale chodzi mi o jakies leki dla mnie I z niunia tez dzis chce isc do lekarza bo ona juz 2 tygodnie ma KATAR troche chyba za dlugo Niech jakies inne krople przepisze

Lece bo Oli placze
Dorotko życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Oli.
KATE!!!! GRATULACJE!!!!
Trzymam kciuki żeby Amelce spodobało się w żłobku.
dziewczyny juz wyjasnione:)) program sie rabnal w picie a wlasciwie ja nie dopatrzylam bledu mam juz rozliczone i zaniesione do US takze ufff beda pieniazki ale trzeba zas poczekac:tak::tak:

Podpowiedzcie jak zmniejaszcie format zdjec??? i ktoras mamusia tu czasem sie chwali zdjeciami z picassy ja chcialam wam Wiktorie pokazac jak jest mala a nie wiem jak sie wkleja ten link
Ja zmniejszam za pomocą programu Microsoft Office Picture Manager. Klikam Edytuj obray i zmień rozmiar.
helol
a u mnie ciag dalszy walki z kompem:wściekła/y:ale po kolei.w piatek przyjechal moj brat z narzeczona ze szwecji no i W wiec trzeba bylo pogadac..pozniej dojechali wujkowie z niemiec i to samo.pojechali w niedziele wieczorem a wtedy zaczelismy z W walczyc z dyskiem ktory mial byc zamontowany juz w grudniu....no ale ciagle czegos brakowalo...a to kabelka, wczoraj windowsa itp.w koncu pozyczylismy program od znajomego ale to jakis stary okrutnie no ale wgralismy.no i ch.....jakas masakra....wczoraj chcialam sprawdzic jak to chodzi i wlazlam na nk...akurat Minisia napisala(dzieki za przekazanie info:))i normalnie ledwo cos odpisalam...nic widac nie bylo.litery na pol strony!!!wiec dysk znowu jest odlaczony a ja teraz jestem na starym i czekam na nowego Windowsa bo sie wsciekne....moze kiedys sie uda...
wogole mam humor do d.....maly sie drze non stop.w nocy tez.i juz tak ponad 3 tygodnie.nie wiemy co mu jest.ostatnio mialam ochote jechac z nim do lekarza czy na pewno jest zdrowy bo to jest nienormalne...wiec Rafalek to juz nie niunius jak do tej pory tylko terrorysta z Sierra Leone...smiejemy sie ze tylko karabinu mu brakuje...po prosu dziecko mi oszalalo i ja tez wczoraj pierwszy raz na niego krzyknelam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ze do jasnej ciasnej ma isc spac bo mnie to nie obchodzi juz ze sie drze....no i zasnal skubany.
zlozylam papiery do zlobka tydzien temu i za tydzien maja byc juz listy przyjetych wiec kciuki trzymajcie.mam nadzije ze sie zalapiemy bo spelniamy 3 wymogi z 5.tzn mieszkamy na terenie miasta Gorzowa, rodzice pracujacy(tzn ja na papierku), samotni rodzice.nie jestem tylko rodzicem niepelnosprawnym(chociaz jak tak dalej maly sie bedzie darl to pewnie nim tez bede....) i cos tam jeszcze bylo.
dzisiaj byla kupa smiechu jak maly sie darl a nam sie przypoomnialo ze niemowle powinno kwilic:-D:rofl2:to ten tak kwili ze normalnie na dworze go slychac...ch... wie o co mu chodzi...sorki za wyrazenia ale juz normalnie nie moge z nim...
Rafcio daj Mamusi troszkeodpocząć i badź grzeczny ;-)
Dziewczyny - chwalę się!!! Od 8 czerwca zaczynam nową pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko po mojej myśli, kasa dużo większa, opieka medyczna, bez okresu próbnego od razu na czas nieokreślony + laptop i komórka. Jestem cała w skowronkach i jutro jadę złożyc wypowiedzenie!!!

To chyba dzięki Wam :) :) :)
Rewelacyjne wieści :-)

Ja też nie wytrzymam chyba już z tym spaniem. Pobudki są prawie co godzinę. Sprawdzam wszystkie dostępne opcje i d..pa. Ta bezradność zaczyna mnie dołowac już. Dziś jadę z Małym do koleżanki. Może trochę odreaguję na pogaduszkach. A teraz marzy mi się tylko jedno KAWA !!! I nie wiem kurde o której na spacer bo może kurier przyjechać z fotelikiem dla Małego :-)

reklama
Malena widzisz, a ja myślałam, że jak w Rzeszowie nie znajdę pracy po powrocie, to może w Mielcu się coś znajdzie - no bo u Was strefa:-)
Zakupiłam dziecku pianinko grające - choć tyle radochy i oddechu dla nas. Niedługo tylko sami będziemy śpiewać "play with me!":happy2: Nie sądziłam, że to napiszę: "jak dobrze, że jutro do żłobka!" Ufff. Dobranocki

W niektórych zawodach, to da się coś jeszcze znaleźć.
Ja w swoim nie mam szans, dlatego robię studia uzupełniające z zarządzania produkcją i będę próbowała się do Sikorskiego wkręcić.
Żeby z Tuśki tylko pianistka nie wyrosła.
Jakby co to ja jej to skutecznie z głowy wybiję!

Lece bo Oli placze

Zdrówka Dorotko!?
Może to przez klimatyzację w pracy?

malena jakie górki??

Szukam czegoś w Pieninach (Szczawnica, Krościenko otp.)
Tylko nie wiem, czy tak na ostatnią chwilę się uda....

Ja też nie wytrzymam chyba już z tym spaniem. Pobudki są prawie co godzinę. Sprawdzam wszystkie dostępne opcje i d..pa. Ta bezradność zaczyna mnie dołowac już. Dziś jadę z Małym do koleżanki. Może trochę odreaguję na pogaduszkach. A teraz marzy mi się tylko jedno KAWA !!! I nie wiem kurde o której na spacer bo może kurier przyjechać z fotelikiem dla Małego :-)

Boże! Jak ja Ci wspólczuję. Ja mam ostatnio gorsze nocki i od razu na rzęsach chodzę...
Może spróbuj go owinąć. Nie wiem jak śpicie, ale na Izę kojąco wypływa jak ją wsadzam do rożka i mocno zapinam - oczywiście nogi wystają :tak:
I na to kocyk albo kołoderka. Jak ją tak w tym pobujam i potem odłożę to zazwyczaj jest spokój,

U nas nocka dziś w porządku. Pospała do 6 bez jedzenia, ale 1-2 były występy:angry:
Na szczęscie M. się nią zajął, bo ja ostatnio to tylko bym spała.

Miłego dnia!

Do góry