reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Tak do posiewu woreczkiem nie mozna bo raz ze mocz musi byc swiezy a nie z calej nocy. Trzeba umyc na swiezo. Ja ostatnio wlozylam siusiaka do pojemniczka i mam nadzieje ze stad te bakterie. U nas wlasnie nie ma zadnej goraczki ni nic a mocz badalam bo niby zdaniem lekarki z przychodzi 150 g tygodniowo to za maly przyrost wagi... Tez nie dalam antybiotyku i czekam na drugi wynik..

reklama
A moja Julka nie toleruje jabłka. I nie lubi :-( Za każdym razem jak dostanie coś z jabłkiem biegunka straszna i za każdym razem nieźle musiałam się natrudzić, żeby ona to w ogóle zjadła. Więc jabłko odstawiam, zostaje marchew, ziemniak i dynia.

Ja ją rano umyłam założyłam woreczek i czekałam aż siku będzie ehh czekałam 40 min na jeden woreczek potem znowu umyłam nakleiłam drugi woreczek i znów ok pól godz... więc na świeżo! Trudniej jest nabrac dziewczynce do pojemniczka..:-(
BlackWizard wyczytałam,że lepiej najpierw marchewke potem dopiero jabłuszko, bo może uczulać..

A u nas marchewka idzie w odstawkę Działanie identyczne jak kleik:no: Albo dam mu troszeczkę wymieszane z dużą ilością jabłka. Może wprowadzę cos z dynią albo do wszystkiego będę dodawać jabłko:-(

A moja Julka nie toleruje jabłka. I nie lubi :-( Za każdym razem jak dostanie coś z jabłkiem biegunka straszna i za każdym razem nieźle musiałam się natrudzić, żeby ona to w ogóle zjadła. Więc jabłko odstawiam, zostaje marchew, ziemniak i dynia.
Młoda również nie przepada więc odstawiamy!Spróbujemy za jakis czas może soczek jabłkowy będzie jej smakował!Stolce u nas tez takie sobie dlatego wole podawać kleiczek i marchewke!A w pudełku z nutricii dostaliśmy taką frutapurkę jabłkowo-bananową to może spróbuje to jej kiedyś zapodać a nóz zasmakuje!:tak:

Myślę że my od 4 miesiąca zostaniemy fanami śliwek:-) Teraz jakoś jeszcze boję się podać je małemu bo on alergik i mimo że je nutramigen to cały czas ma jakiś krosty na pysiu. Pewnie coś wziewnego po tatusiu:wściekła/y:

My dziś po pierwszej kaszce ryżowej. Julce chyba nie za bardzo posmakowało :baffled: Wybredne dziecko mam :dry:. Wszystko w koło było ciekawsze od jedzenia, zjadła może 1.5 łyżeczki przed prawie pół godziny męczenia się.

Jak to u Was jest ze śliczniaczkami? Bo moje wspaniałe dziecko jak tylko założę jej śliniaczek uważa go za wspaniałą zabawkę którą można wpakować do buzi. Nie wiem czasami już co robić, a bez śliniaka się nie obejdzie bo wszystko jest zaraz w marchewce.

Spokojnie Młody tez kaszki ryżowej nie toleruje...za to mleczno-ryżową uwielbia...Ta ryżowa jest paskudna w smaku wiec mu sie nie dziwie...Najlepsza z bobovity z bananami :tak:

A co do śliniaczka to jest poruszenie kiedy go zakładam a potem interesuje go tylko łyżka...nie zwraca na niego uwagi wiec jest ok..ale ja mu musze lekko rączki przytrzymywac bo jak za długo nabieram pakuje je do buzi...:-)

reklama
Ja ją rano umyłam założyłam woreczek i czekałam aż siku będzie ehh czekałam 40 min na jeden woreczek potem znowu umyłam nakleiłam drugi woreczek i znów ok pól godz... więc na świeżo! Trudniej jest nabrac dziewczynce do pojemniczka..:-(
BlackWizard wyczytałam,że lepiej najpierw marchewke potem dopiero jabłuszko, bo może uczulać..

Kasia, my Michasiowi moczylismy jedna noge w zimnej wodzie w misce zawsze albo obie w umywalce zeby sie zdoił. Moze sprobuj. A z woreczka niestety klej moze zostac... dlatego niby nie polecaja do posiewu

Do góry